Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam kako se ponasa kad je trudna, da li je rano sa 10 meseci, obzirom da je ona ranije izlazila napolje, ili tuguje sto je sada zatvorena u stanu. Po nekad se zagleda kroz prozor. Hvala Bogu da je naucila da koristi svoju posudu s peskom. Pocela je da se igra s nekim visuljcima, ali retko. Ja bih volela da je vise radoznala.Ali apetit joj je odlican, vec se i ugojila.

Užas!!! :dash:

Ja ću samo citirati: ''Zivotinje, nazalost, nisu sigurne na ulici. Cuvajte ih pod svojim okriljem, ne izbacujte kada ih se zasitite, ne razmnozavajte ako ne znate sta cete sa potomstvom, ne maltretirajte i ne ubijajte ako ih ne volite. U ovu, kao i u mnoge druge zivotinje ulozeno je mnogo ljubavi, a one same dobile su zivot na dar kao i mi.''

Mislim da je time sve rečeno...

Na žalost, jedna od 1 000 000 životinja koje tako završe.

A sad malo vedrije:ako imate Ideu u komšiluku, imaju neki posip u džačićima od 5kg, po ceni od 500 dinara, mi smo danas uzeli za Bilija pošto mu se istrošio onaj prethodni. Videćemo kakav je.

A sad malo vedrije:ako imate Ideu u komšiluku, imaju neki posip u džačićima od 5kg, po ceni od 500 dinara, mi smo danas uzeli za Bilija pošto mu se istrošio onaj prethodni. Videćemo kakav je.

Ja sam u obližnjem pet šopu pre mesec-dva pronašla posip od 5 kg, mislim da je domaće proizvodnje, u smeđim papirnim kesama za nepunih 300 dinara! Ispostavio se kao sasvim solidan :)

Moram da se pohvalim 20.03. su na svet stigla dva mala maceta i mnogo su medeni :heart:

Pa čestitke na prinovama! :D

Ja sam u obližnjem pet šopu pre mesec-dva pronašla posip od 5 kg, mislim da je domaće proizvodnje, u smeđim papirnim kesama za nepunih 300 dinara! Ispostavio se kao sasvim solidan :)

Sa žuto-belim mačkom u travici? Ovaj je takav, samo nisam sigurna čija je proizvodnja, mislim da nije domaći, ima nalepljenu malu deklaraciju na srpskom.

Nenene, to je nattusan ili natussan, nisam sigurna kako se piše. Taj je valjda španski i jako se slepljuje, čak se jako zalepi i za posudu, dosta je skup pa ga više i ne kupujemo.
Ovaj je drugačiji, nema deklaraciju nalepljenu, nego na njemu piše na srpskom i na engleskom, skroz smeđa kesa i crna maška i crna slova.

Okačiću sliku, sad sam ga slikala...

ej imam pitanje jedno
imam dva macora od po godinu dana
i malu zensku macku ,,ja mislim da ima oko pola godine
jos je nekako mala i nisam odmah poslumljala da je doslo vreme da se pari
sve dok nisu macori poceli da naskacu na nju
ja sam je pazila,,a onda su i drugi macori poceli da se okupljauju oko kuce
ja sam je pazila i zatvarala ,,ali ona je jedno vece trazila da izadje napolje,,i nije se vracala dva dana i dve noci
a onda se pojavila
,,,odspavala-niko je nije dirao,,a onda otisla i evo ponovo je nema
da nije nasla novu kucu?

svalerise se?hces li da kazes da je moja macka lakog morala:)
salim se
...evo dosla je jutros ,kur... jedna mala..
Znala sam to za macore ,kada se svalerisu da hoce da odu od kuce,ali za zenskice,,to nisam znala
Zar ,macori ne dolaze kod macaka,a ne macke kod macora?
ili je ova isla kod macke...:)

Upravo tako MM. Jedna je od mnogih. Trudim se da kad se takvo nesto desi, a ucesnik sam price, stavim istu negde sa porukom, jer nekome mozda i promeni razna shvatanja po pitanju zivotinja koja dovode do toga da su nam ulice pune istih, kafilerije, verovatno, prste od posla.., a i oni koji ih ne vole imaju priliku da to pokazu. Treba biti uporan pa makar napravili i minimalan efekat.

Pesak kupujem u Metrou ili Pevecu. U Metrou je 5 kg, kad ga nadjem oko 250, a u Pevecu je 10 kg oko 550 din. U pet shopovima redovno prodjem skuplje jer pazarim u okolnima posto ne mogu da vucem dzak iz velike daljine :eek:.

Užas!!! :dash:

Ja ću samo citirati: ''Zivotinje, nazalost, nisu sigurne na ulici. Cuvajte ih pod svojim okriljem, ne izbacujte kada ih se zasitite, ne razmnozavajte ako ne znate sta cete sa potomstvom, ne maltretirajte i ne ubijajte ako ih ne volite. U ovu, kao i u mnoge druge zivotinje ulozeno je mnogo ljubavi, a one same dobile su zivot na dar kao i mi.''

Mislim da je time sve rečeno...

Bas kao sto rekoh MM, trudim se da pouku nemilog dogadjaja, jednog od cestih, usadim bar u nekog ili, ako nista drugo, neka barem procita. Neko ce se kad tad zamisliti ako mu se stalno predocava i objasnjava odredjeni problem.

Kao sto danas cuh novu pesmu A.R. (zaista je volim) koju ceo dan pustaju na jednoj radio stanici iako je, za mene, losija od ranijih :neutral:. Medjutim, posle celodnevnog slusanja, nasla je put do uveta...:roll:.

Imam 3 vesti:
1) onaj posip koji u Idei košta 499,99 je odličan, grudva se i apsorbuje mirise;
2) Bili je izgleda postao polno zreo;
3) ja sam izgleda alergična na neku od izlučevina polno zrelih mačora.

I četvrta, ubeđivaću mimi's dad da kastriramo Bilija, ma koliko se on tome protivio. (Muško je i ja razumem i njega i mušku solidarnost ali ipak, mislim da imam dovoljno argumenata za sec-sec. :per:)

Kod mene u kuci nije vladalo odusevljenje sterilizacijom macora, cak su ga neki zvali Miska umesto Misko :besna:. Meni je tesko palo odvodjenje kod veta (macoru jos teze) jer se uvek bojim da nesto ne krene pogresno. S obzirom da se jaca polovina polako suocava sa problemom opstanka nekih ulicnih zivotinja koje hrani, iskreno se nadam da ce shvatiti zasto se odlucujemo na sterilizaciju.

Ima jos slucajeva odbijanja sterilizacije (suprug mog veta na pr), ali takve odluke na kraju "padaju" kad im bukvalno svaka maca zavrsi pregrizena na pragu (od strane pasa), otrovana, zgazena na cesti...

Okreni - obrni, nema mnogo opcija za duzi zivot nasih ljubimaca :aha:.

Poslednja izmena:
Imam tri jaka argumenta-svoju alergiju, priču mog devera čiji NO i Bili se ne vole naročito (imali su bliski susret pre neko jutro, sreća da je čovek reagovao na vreme i na pravi način) i info. da sam ga juče videla na krovu strugare naših komšija preko ulice, inače vrlo prometne. (Tako je završila mačka moje pokojne svekrve-počela je da prelazi ulicu.)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back