Valeria
Elita
- Poruka
- 20.300
došli smo od veta, vadjena mu je krv, noćas ili sutra ćemo znati više, što se bubrega i tih problema tiče, a za par nedelja ćemo onovo raditi i ultrazvuk i mokraću
on se baš teško oporavlja od anestezije, nekako mi je ovaj put najsporije,ali evo ga ošamućen skače na minju : I
hoće da jede ali mislim da bi trebalo da sačekam malo
što se poremećaja u ponašanju tiče vet kaže da može da bude metaboličkog karaktera, da ne veruje da je upala srednjeg uva jer bi mu bila konstantno proširena zenica... ostavio je i mogućnost epilepsije,mada kaće da je jako bitno da se kontroliše dalje, pa da ako se primeti ta pravilsnost, da se javlja npr jednom nedeljno da to nije dobro, da bi bilo dobro da ga tada pregleda jer šta god da je tada je jedino moguće videti raznoraznim analizama, kada "napad" prodje vrednosti se vraćaju u normalu i ne može znati šta je....
Postoji i poseban neurološki pregled.
Na Novaku su Gandija tako pregledali. No oni nisu dalje otišli od dijagnoze, što se tiče njegovog izlečenja.
Tako je, upravo metabolički problemi mogu izazvati takvo ponašanje. Meni je vet ispisao više od deset diferencijalnih dijagnoza. Može biti i nešto što se lako da sanirati, insuficijencija tiamina. Ali na osnovu simptoma, ja sam uverena da je jetra u pitanju, tj. njena trenutna zagušenost, jer se upravo po tom cikličnom sistemu i kod Gandija javljalo, a i poklapa se sa periodom odmah nakon uremije, što jeste teško trovanje organizma. Neke poremećaje jetre je teško ustanoviti, npr. portosistemski šant, ali se preko biohemije može lepo ocrtati da li radi kako treba ili ne, preko jetrenih enzima.
Molim te, javi kakvi su mu rezultati. Sve od toga zavisi.

Mislim ono, jede, bolje je raspolozen i tako to...
Lepo, lepo, znaci bolje mu je
Držim palčeve da nije! Ali stvarno, ništa gore od neizvesnosti.