Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo majka mi je upravo rekla da ako nastavi tako da se ponasa da cemo morati da ga damo nekom:sad2:

saskice tnam da ti je bas tesko na jednoj strani je macor koji ima problem u ponasanju, sa druge strane rodtelji koje treba da ubedis da je sve to prolaznog karaktera... imaj strpljenja i za njega i za nju, njemu moras na neki naci staviti do znanja da si ti gazda, i niko ne govori o batinama, da ga tuces i zlostavljas, cisto ga sljepi novinom, probaj to, ili samo vikni i lupi novinom pored njega,ali mora da oseti tvoju odlucnost!
mada vidim da stvari idu polako na bolje, da se on makarm malo primirio i ja sam sigurna da ce sada sve ici na bolje!

saskice tnam da ti je bas tesko na jednoj strani je macor koji ima problem u ponasanju, sa druge strane rodtelji koje treba da ubedis da je sve to prolaznog karaktera... imaj strpljenja i za njega i za nju, njemu moras na neki naci staviti do znanja da si ti gazda, i niko ne govori o batinama, da ga tuces i zlostavljas, cisto ga sljepi novinom, probaj to, ili samo vikni i lupi novinom pored njega,ali mora da oseti tvoju odlucnost!
mada vidim da stvari idu polako na bolje, da se on makarm malo primirio i ja sam sigurna da ce sada sve ici na bolje!

Tako je... ja dok sam Frodu (dok je tukao BIlba kad sam ga tek donela) pokazivala sam sam JA vođa čopora i da ja odlučujem ko će biti primljen u čopor (u ovom slučaju Bilbo) sam znala i da zasikćem i zaštitšim pored njega, kad hoće da bije Bilba .. :lol: ..deluje, probajte :lol: .

Danas sam bila u pet shop-u da kupim travu za mace i prodavačica mi je rekla da bi bolje bilo da uzmem friskies granule koje sadrže travu. Uzela sam, mada nikada nisam čula za to. Mačak ne pravi problem, jede ih, ali ne znam je li to zaista dobra zamena... Da li ipak treba da kupim travu?

Ma jutros smo se igrali i motao se oko nogu,stavila sam ga u krilo i preo je,nije da me ne voli,cak je sinoc i na mom krevetu spavao,verovatno je sve to zato sto je pre izlazio napolje a sad evo vec 10ti dan kako ne ide...ko zna..mada vise i ne mjauce kod vrata,kao da se navikao,ne znam sta je u pitanju,pokusacu da ga snimim da vidite sta radi...

Dobro je, ide polako na bolje. Odljutio se skoro potpuno, ali sad moraš da budeš odlučna i da prihvatiš sve savete koji ti se učine logičnim, ne bi li razmaženog pubertetliju dovela u red. ;)

Tako je... ja dok sam Frodu (dok je tukao BIlba kad sam ga tek donela) pokazivala sam sam JA vođa čopora i da ja odlučujem ko će biti primljen u čopor (u ovom slučaju Bilbo) sam znala i da zasikćem i zaštitšim pored njega, kad hoće da bije Bilba .. :lol: ..deluje, probajte :lol: .

:klap: Bolje mi (koji se udubimo) razumemo mačeći jezik nego mačići naš. Ista stvar i sa psima.

naravno te granule, vestcki obojene u zeleno su pravo s.ranjce, koliko ja znam
nista ne moze da zameni travu, tj zasto bi umesto trave,koju mozes da nabavis, kupovala nesto u sta je trava samo dodata

naravno te granule, vestcki obojene u zeleno su pravo s.ranjce, koliko ja znam
nista ne moze da zameni travu, tj zasto bi umesto trave,koju mozes da nabavis, kupovala nesto u sta je trava samo dodata

Priznajem, granule su mi se učinile lakšom varijantom od sađenja trave ili pšenice... Ali je savest počela da me grize čim sam stigla kući. :) Ok, kupujem travu.

I dalje je besan,pokidao je zavese :(,sutra cu videti sa veterinarom,i dalje se pitam da li su hormoni u pitanju i da li ce se smiriti kad ih potrosi...:dontunderstand::dash:

Saškice, jel on iz čista mira skoči na zavesu ili ti po nečemu možeš da predvidiš kako će se ponašati? Mislim, kad počne da skače na zavesu zgrabi laser ili neku igračku, odvuci mu pažnju na drugu stranu.... ako ne možeš da se igraš pljesni dlanovima jako, uradi nešto dok ne bude kasno... nekad se pitam jel tigar ili mačka po tvojoj priči :lol:

Saškice, jel on iz čista mira skoči na zavesu ili ti po nečemu možeš da predvidiš kako će se ponašati? Mislim, kad počne da skače na zavesu zgrabi laser ili neku igračku, odvuci mu pažnju na drugu stranu.... ako ne možeš da se igraš pljesni dlanovima jako, uradi nešto dok ne bude kasno... nekad se pitam jel tigar ili mačka po tvojoj priči :lol:

Ma bude sve okej i onda odjednom se zaleti i skoci na sto pa na krevet na pa zavesu,nisam bila prisutna kada se to desilo,moji bili tu,ali znam kad nesto drugo uradi,i kad vidim da ce uraditi nesto ja pljesnem dlanovima ali,uvek postoji ali,on samo promrmlja nesto i skoci...:dash:,bio je mirniji pre kastriranja,sada se kajem...

Ma bude sve okej i onda odjednom se zaleti i skoci na sto pa na krevet na pa zavesu,nisam bila prisutna kada se to desilo,moji bili tu,ali znam kad nesto drugo uradi,i kad vidim da ce uraditi nesto ja pljesnem dlanovima ali,uvek postoji ali,on samo promrmlja nesto i skoci...:dash:,bio je mirniji pre kastriranja,sada se kajem...

Nemoj da se kaješ, ne može kastracija toliko drastično da promeni ponašanje, ja sam ubeđena da je to samo privremeno... On je svoju energiju ranije trošio i napolju, sada mu se sve promenilo, zatvoren je u kući.... Vidi sa vetom da li postoji još neki razlog za tu hiperaktivnost, otkud znam, totalni sam laik, možda može da bude reakcija na anesteziju ili tako nešto... Baš nisam pametna...

Nemoj da se kaješ, ne može kastracija toliko drastično da promeni ponašanje, ja sam ubeđena da je to samo privremeno... On je svoju energiju ranije trošio i napolju, sada mu se sve promenilo, zatvoren je u kući.... Vidi sa vetom da li postoji još neki razlog za tu hiperaktivnost, otkud znam, totalni sam laik, možda može da bude reakcija na anesteziju ili tako nešto... Baš nisam pametna...

Stvarno me zabrinjava,ne mozes da zamislis koliko jedva cekam da dodje vet,ne znam sta mu je stvarno...slabije i jede,rucka,igra se ide u wc sve normalno ali slabije jede,bas cu pitati sutra,nikad nije bio takav...ako nastavi,moracu da ga poklonim....teska srca...ne mogu mojima da objasnim situaciju,besni su i na macora i na mene...

Stvarno me zabrinjava,ne mozes da zamislis koliko jedva cekam da dodje vet,ne znam sta mu je stvarno...slabije i jede,rucka,igra se ide u wc sve normalno ali slabije jede,bas cu pitati sutra,nikad nije bio takav...ako nastavi,moracu da ga poklonim....teska srca...ne mogu mojima da objasnim situaciju,besni su i na macora i na mene...

Ne znam kome bi mogla da pokloniš divljeg mačora? Mislim da samo ti, koja ga poznaješ, možeš ovu situaciju da središ... ne znam zašto bi pre slušao nekog nepoznatog nego tebe....
Rekoh, nemam iskustva sa kastriranim mačorima, ali sam imala sa pubertetlijama koji skaču na stopala, ruke i sve drugo što se mrda, olovku dok pišem, oko kad trepćem... sreća pa posle nekog vremena naučiš da predvidiš mačiju reakciju pa pisneš i šicneš pre nego što se desi šteta...

Ne znam kome bi mogla da pokloniš divljeg mačora? Mislim da samo ti, koja ga poznaješ, možeš ovu situaciju da središ... ne znam zašto bi pre slušao nekog nepoznatog nego tebe....
Rekoh, nemam iskustva sa kastriranim mačorima, ali sam imala sa pubertetlijama koji skaču na stopala, ruke i sve drugo što se mrda, olovku dok pišem, oko kad trepćem... sreća pa posle nekog vremena naučiš da predvidiš mačiju reakciju pa pisneš i šicneš pre nego što se desi šteta...

Ja ne zelim da ga poklonim,moji roditelji zele,videcu sutra sta ce biti pa cu vam javiti,nadam se najboljem...laku noc svima...:sad2:

A da pitas veterinara da li mozes da ga pustas opet malo napolje, probaj da ga pustis nekad malo, ako je vec ranije izlazio, sigurno mu to fali. Ja kapiram da se sad vec skroz oporavio od sterilizacije pa mu nece nista biti ako izadje. A i meni se cini da ces tesko da poklonis nekom divlju macku

Ja ne zelim da ga poklonim,moji roditelji zele,videcu sutra sta ce biti pa cu vam javiti,nadam se najboljem...laku noc svima...:sad2:

ej
meni su tako poklanjali macice i krali su od mene zivotinje i davali
samo dodjem iz skole a ono mi neka zivotinje
pa eto
samo su napravili jos gore
danas imam 3 mojih macaka,3 komsiskih ,koje pustam kada je hladno vreme na spavanje
jednog psa koji nije moj
i jos jednog psa koga sam usvojila
...
reci im
ako su razumni,dogovori se sa njima.da ces ti preuzeti odgovornost za sve oko mace
da nece osetiti macu
,,i kao tebi je potrebno da se brines o nekom,,i tako nesto ispricaj

ljudi, imam i ja pitanjce. Mojoj maci se nesto dogadja sa dlakom. I dalje je sjajna ali nije vise ni upola mekana kao sto je bila i pocela je jako da se linja. i sve te promene su se izdesavale u roku od nedelju dana.. jel ima neko mozda ideju o cemu se radi?

Možda nedostatak vitamina? Ili može biti i promena hormonalnog statusa.
A oko linjanja - pa imaju oni te faze, čak i ruske mačke (premda je kod njih sve to mnogo manje vidljivo nego kod običnih maca).

Saškice, i ja mislim kao Cilka da ga neće pokloniti...
I ja sam u početku imala slične rasprave u kući, pa je sada sve ok.

Moguce je da su ti hormoni, a i da je linjanje zbog promene vremena ili sta god.. ja sam mislila da je zbog hrane ali kontam da je nemoguce da se bolje hranila na ulici nego kod mene...:think: ne znam sta je ali znam da je Cile najmekanija maca koju sam ja u zivotu pomazila i ne bih da se to promeni:(
koji bi vitamini mogli da budu u pitanju?

e i ja imam jedno pitanjce
gaši sutra vadimo krva,ali je vet rekao da mu 24 h ne dajemo ništa da jede, to jesta od danas popodne do sutra popodne
i sada meni to deluje malo mnogo za obicno vadjenje krvi,al možda i nije, nego samo eto delim svoje mišljenje sa vama : )
a on zavija od gladi, pa to je strasno, tuzno me zove i moli da odemo u kuhinju,pa krene, pa ceka da vidi da li idem...uuuzas

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back