a zumance uvodimo prvo mu dam 1/8 pa pravim pauzu 24h, pa onda 1/4 pa pauza 48h, pa opet 1/4 pa pauza 24h pa onda 1/2 pa pauza 48h pa opet 1/2 pa sutradan celo zumance
to mu valjda dodje 8 dana, ako se nisam pogubila u racunici i svaki dan mu dajem i meso, zbog ks
Tara, ja sam zumance uvodila mesec dana,Ija mi je detaljno ispisala celu shemu (

za Iju i Juniora)
znaci, krenes od ponedeljka, i svaki drugi dan te nedelje (pon, sre, petak) dajes po 1/8
sledece nedelje (isto pon, sre, pet) dajes po 1/4
pa trece nedelje (pon, sre, pet) po 1/2
i na kraju cetvrte nedelje celo zumance
taman ti treba mesec dana da ga uvedes kako treba
tim danima kad je zumance ne dajes meso
i dobro skuvaj jaje, neka vri 10-15 min
ja sam mu muljala u povrce, ali posto nikad nisam znala koliko ce pojesti onda sam od celokupne mase koju spremim za rucak odvajala jedan deo i tu umesala kolicinu zumanceta koju treba da pojede taj dan, da budem sigurna da ce pojesti, a onda nastavi povrce pa koliko pojede
imala sam u svesci sve po datumima napisan raspored, da se ne zbunim koji je dan i koliko zumanca jede, pa stiklirala kako sta prodje
streberka prvoklasna
neka kazu i ostale mame, ali ja mislim da je 8 dana malo da dotera do celog zumanceta
da, i kad ga konacno savladate celog, onda jede max 2 nedeljno (isto bez mesa taj dan)