Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inace mislim da Sari raste treci zubic, posto ovo nije karakteristicno ponasanje za nju..kad sam namazala calgel smirila se malo, nego ja se i ne setim da moze biti to..al bas je ceo dan nesto nervozna..
A da je moramo vaspitati, moramo, ja sam mislila da cu ja biti stroga mama a da ce joj tata sve dozvoljavati, kad ono medjutim :mrgreen: ali videcemo, tek je pocetak..

Taro, za sargarepu, nisam cula da ne sme, mada ne znam sto bi mu svaki dan davala, znam da umeju da postanu narandzastog tena pomalo od nje, to sam citala, tacnije..
A Sara se sama uvek i uspava preko dana..ali bravo za Jakova, pokusaj da ga odviknes da ga vi uspavljujete..
Doduse, sad uvece nema sanse da zaspi u 21, nego je budna do 22-23..i tako..ne moze bas sve biti kako mi hocemo :D

sali, mozda joj smetaju i vrucine plus zubici

i jakov vise nema sanse da zaspi u 21h, te oko 22h, ali ok letnje je vreme, dok prosetamo predvece posle vrucine, dok se vratimo kuci, kupanje bude oko 21h pa zaspi do 22h...

jakov ima bas veliki problem da zaspi sam preko dana, odjednom je to pocelo, pisala sam, nema sanse, bori se do poslednjeg atoma da ne zaspi
da kucnem u drvo -vece je drugacije, zaspi sam, eventualno mu malo pevusim dok je u krevetcu, kada je nervozan itd i zato mi nikako nije bilo jasno zasto preko dana nece, znaci nije da ne ume sam, a ne mogu da ga pustam da place kako bi se sam uspavao, sanse nema

- - - - - - - - - -

izuzetak su kolica, tu zaspi sam i danju, prosla ga je ona faza losa sa kllicma, da kucnem u drvo
prava sam bakuta postala, sa tim kucanjem u drvo i onim pu pu pu, a jeeezila sam se toga : ))

:) koliko znam to je normalna faza svakog deteta, mi je na srecu nismo imali puno, svega par puta ali tada je bio veci i video je da sam bas ljuta zbog njegovog ponasanja i prestao je....nisam ga ostavila da se dere ali nisam mu ni izasla u susret zelji jer mi je to ponasanje bas odvratno iako nisam bila stroga mama, cak naprotiv :))))....ovaj moj malac se danas zakucao, zezao ga stomak zadnjih dana i slabo je spavao preko dana pa je danas nadoknadio....opet je u fazi da kaki po 5 puta dnevno i crveni mu se guza sta god radila....kupila sam i sudokrem pa isprobavam efekte....mi smo vec razmazeni, juce mi je zaspao u rukama uvece, tako je plakao u krevetu da sam morala da ga uzmem u ruke....

Taro, to je zbog vrucina, nije zbog manjka podoja..Sara isto manje piski, mislim da se mnogo vise znoje, pa izbace tako tecnosti..ali nutkaj mu tecnosti cesto svakako..a ona popije 2 flasice od 150ml vode dnevno sad..
Nece vodu da pije? A u vidu caja? Probaj na spric da mu das vode, mozda mu bude zanimljiv metod..tako sam ja njoj uvalila onaj rastvor za rehidraciju tj elektrolite humanine, koji imaju odvratan ukus, nije htela da pije..

e super, hvala vam, onda je to sve ok jer se dosta znoji, to mi je palo na pamet ali sam se malo uplasila zbog vode koju ne unosi bas nesto i dok nisu pocele ove vrucine to me nije brinulo
sali, pa sara popije bas dosta vode, jakov popije najvise 50 ml u toku dana, to je maksimum
probacu opet da mu dajem na kasicicu ili spric, a mozda probam i sa casom, samo da unosi tecnost, aizbegla bih onu varinantu da mu dajem sokove umesto vode ili da mesam

Jel normalno da bebac manje piski oa kada sam mu uvela dva obroka i automatski izbacila dva podoja? Vec drugu pelenu mu menjam i suva je, plasim se da ne dehidrira jer bas malo vode pije, skoro da je ni ne pije iako mu nudim

nema sanse da dehidrira....pice on vode ako je zedan....ovaj moj nece ni da lizne, na prevaru mu utrpam par gutljaja :mrgreen:, misli da se igramo....

Poslednja izmena:
e super, hvala vam, onda je to sve ok jer se dosta znoji, to mi je palo na pamet ali sam se malo uplasila zbog vode koju ne unosi bas nesto i dok nisu pocele ove vrucine to me nije brinulo
sali, pa sara popije bas dosta vode, jakov popije najvise 50 ml u toku dana, to je maksimum
probacu opet da mu dajem na kasicicu ili spric, a mozda probam i sa casom, samo da unosi tecnost, aizbegla bih onu varinantu da mu dajem sokove umesto vode ili da mesam

Da, ona sad bas puno vode pije, to odjednom pocela..do nedavno je pila oko 100ml dnevno..a dok je bila iskljucivo dojena nisam joj ni davala vode, jako retko kad..ali evo sad lepo pije..
Nutkaj ga cesto, da mozda bude hteo i na casu...sisa on pa unosi i tako, ali opet zbog cvrstih obroka bi trebalo da pije ipak i vode sad..

Mi smo bili da vadimo njen pasos jutros, pa ako nekom zatrebaju informacije (ovo je opstina Nbg)

Izvod iz mkr njen (to je trajan, sa hologramom, pa ne mora ono da nije stariji od 6m)
Drzavljanstvo doduse mora biti ne starije od 6 meseci (cak ni jedan dan)
Uplati se 3600din + provizija, jel
Slikaju bebu tamo, muce je malo...iz jedno 6-7 puta smo uspeli..
Mama i tata moraju biti oboje prisutni ili jedno uz overenu saglasnost drugog
Obuci belu majicu ili poneti tetra pelenu, posto se beba drzi u krilu a pozadina mora biti bela, i ne oblaciti bebi bodic nego majicu da mozete podvuci ruke i uhvatiti je a da se ne vide vase sake
I naravno, tamo smo joj zveckali sa nekim limenkama da bi gledala u tu stranu 5 sekundi nepomicno..ili cak i vise..

nisam odavno pisala ovde pa da vas pozdravim
vidim zubiće pominjete, kod nas je to krenulo tek od osmog meseca i sad smo na četvrtom :)
inače, juče je bilo tačno 12 meseci od rođenja pa ja prelazim na drugu temu
poljubac svima!! :cmok2:
čuvajte bebe, volite i mazite :)

dadast

dado, srecan rodjus : )

ni ja te nisam prepoznala uopste

e, htedoh da vas pitam, u vezi sa ishranom, da li mogu sada da dajem jakovu pirinac, umesto pirincanih pahuljica?

i da li uvek za slani obrok podloga mora da bude pirinac (pahuljice) ili krompir?

e, da i za zumance, treba da pocnem da ga uvodim za 3 dana pa me zanima da lisvih 8 dana, koliko trahe uvodjenje po programu koji mi je dala dr, ne dajem nista novo osim zumanceta? posto u tih 8 dana ima i dana kada ne uzima zumance uopste?

dado, srecan rodjus : )

ni ja te nisam prepoznala uopste

e, htedoh da vas pitam, u vezi sa ishranom, da li mogu sada da dajem jakovu pirinac, umesto pirincanih pahuljica?

i da li uvek za slani obrok podloga mora da bude pirinac (pahuljice) ili krompir?

..mozesh pirinach, naravno, mogla si i od pochetka ako si htela da pasirash..
..a ne mora pirinach/krompir podloga, narochito ako ima dosta skroba u ostalim povrckama,
shecerac, bundeva, grashak, pa i pashkanat (on je pun shecera)..

e, da i za zumance, treba da pocnem da ga uvodim za 3 dana pa me zanima da lisvih 8 dana, koliko trahe uvodjenje po programu koji mi je dala dr, ne dajem nista novo osim zumanceta? posto u tih 8 dana ima i dana kada ne uzima zumance uopste?

..ne znam kakav je to program, ja sam davala zumance naizmenichno sa mesom, jedan dan 1/8, pa tri sledeca puta po 1/4, pa tri puta po 1/2, pa odmah celo..
..posle prva tri puta kad su jeli (znachi posle 5-6 dana) sam prestala da mislim o alergiji, pokazalo bi do tada,
tako da bih dala neshto novo tad ( ne secam se da li sam bash tad, ali jesam sigurno dok nisu doshli na celo zumance)..

Mozes pirinac, da. Beli. Mada po nekima bolje integralni. A po nekima integralni nikako pre godinu dana, pa i kasnije :D klasika..
Ja joj dajem beli, mada ga ne voli uopste, moram da umuljam malo u neku drugu hranu..al cesce mi je krompir osnova nego pirinac

A za zumace nemam pojma posto je kod vas specificna situacija, ja sam joj davala onako po pravilima 1/8 pa kroz nedelju dana 1/4 pa sve tako dok nisam dogurala do celog zumanceta, sad pre neki dan.
I jesam izmedju uvodila i druge namirnice cini mi se..samo nikad 2 nove isti dan..al ako treba za 8 dana da doguras do celog jajeta, znaci svaki drugi dan ces mu davati zumance prakicno? Pa pitaj tu dr da li mozes i novo da uvodis..

mi smo sa žumancetom nekako spontano krenuli
dam mu parčence, pa sutra malo više pa tako par dana..
a u međuvremenu je i baba pravila kajganu pa mu tutne kad ne vidim
sreća pa je prošlo sve kako treba
jedino smo sa jagodama imali problem, i to čini mi se treći put, ja sam bila protiv da se daje pre godinu dana
ali baba i tata zapeli
pa smo se malo osuli, popio presing i prošlo je :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back