Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e, hvala vam, za pirinac sam tako i mislila ali rekoh da proverim, znam da neki zagovaraju integralni ali secam se da je kistina obrazlozila zasto ne integralni, tako da cu i ja poceti obicni

a zumance uvodimo prvo mu dam 1/8 pa pravim pauzu 24h, pa onda 1/4 pa pauza 48h, pa opet 1/4 pa pauza 24h pa onda 1/2 pa pauza 48h pa opet 1/2 pa sutradan celo zumance
to mu valjda dodje 8 dana, ako se nisam pogubila u racunici i svaki dan mu dajem i meso, zbog ks

videcu, pitacu je onda da li mogu jos neku namirnicu, ako ne onda cu sacekati tih 8 dana, nije to mnogo...

nego, da pitam i vas za kajsije, kupila sam na pijaci bas meke i slatke, zrele kasjije, skuvala mu sa jabukom, postale su tako kisele da sam na kraju bacila i tako dva puta, jel zna neko u cemu gresim, mislim nije mi jasno sta se desi?

i da, za kukuruz seceras, kada ga kuvate jel obavezno mora da se raskuva tako da izadje iz opne?

..kajsija se ne secam, bili su matori pa ih nisam kuvala kad su ih probali ( shto mu ne dash sveze..? )
a kukuruz sam pasirala onim ruchnim mlinom koji odvaja ljuske pa mu je 10-ak minuta bilo dosta..
..kasnije ga samo stisnem malo viljushkom, poshto ako to ne uradim (probala :mrgreen: ) izadje u neizmenjenom obliku.. :lol:

..kajsija se ne secam, bili su matori pa ih nisam kuvala kad su ih probali ( shto mu ne dash sveze..? )
a kukuruz sam pasirala onim ruchnim mlinom koji odvaja ljuske pa mu je 10-ak minuta bilo dosta..
..kasnije ga samo stisnem malo viljushkom, poshto ako to ne uradim (probala :mrgreen: ) izadje u neizmenjenom obliku.. :lol:

ja sve mislim da je mali za sveze, kada se uopste daje sveze? to sam htela da pitam dr kada budemo isli
on sada ima 7 meseci nedelju dana, mislis da je ok vreme za sveze voce?

kajsije mislim da mu nisam dala sveže, ali sad uglavnom voćke koje ručkamo sveže, damo njemu da proba..
tako smo pre nedelju dana imali trešnje, probao jednom i to je to..
kukuruz je probao, ima nekih mesec dana i jače, bio je u nekoj mešavini povrća koju nam je baba kupila (krompir, šargarepa, grašak i to)
kuvala sam dok malo ne omekša, 'nači koliko treba ostalom povrću da se skuva i onda gnječila viljuškom..
to i ja ručkam :)

Junior je tek ove godine probao jagode sa nekih 18 meseci. Prosle godine nisam smela da mu dajem, preko zime mi bilo bezveze da mu dajem smrznute, tako da smo sacekali ovogodisnje. Nista mu nece pobeci, ima ceo zivot pred sobom sve da proba.

Nije jos probao maline i kupine, ali ce to sada kada budemo u Novom Sadu kod mojih pa moze domace iz baste ;)

Dado: sachekaj sledecu godinu sa jagodama ... svo bobichasto voce je veoma alergeno, josh ako je kupovno (chitaj prskano kojechime, shto se ne da proveriti) nece mu nikud pobeci .... ja sam moju sveki proshle godine poplashila izmishljenim prichama o fiktivnoj deci koja su zavrshila po bolnicama zbog jagoda i slichnih stvari, nije mu dala ni da primirishe :zper:... ove godine ( sa 20 meseci ) je jeo jagode ( iz bashte i kupovne, sve je bilo u redu) ... jeo je i maline, dacu mu i kupine iz bashte ... njih je vec probao u soku ( ja pravila proshle godine) :bye:

uh, ja ću to onako spontano
di je kistina da pomogne?
pošto jedni kažu da mu dam malo što pre jer će kasnije biti alergičan
a drugi kažu da ni slučajno ne počinjem u skorije vreme
:think:

zaglavih ja opet na ovoj temi :mrgreen:

dete ti je atopicar, trebas da mu jacas imunitet a ne da ga nadrazujes....

- - - - - - - - - -

Neizreciva, nije isto palenta i kukurz secerac, ni ukus nije isti...

pa ok, ali nutritivno je slicno, zato sam rekla....pre bih onda isprobavala razne vrste zitarica....

birice, pričala sam ja i za belance i za jagode i za smoki sa kikirikijem koji je počela da mu daje (jedan samo, otela sam kesu ispred nosa, rekoh to je za tatu a ne za njega) :eek:
rekoh zaglaviće u bolnici, ma jok :roll:
sad sam opuštenija, ranije nisam skidala oči sa njega, mislim, žena mu je dala sok od višnje da proba sa manje od 8 meseci, čini mi se..
neizreciva, ne ljuti se ako tražim drugo mišljenje, stvarno mi svi različito kažu, najbolje je uvek pitati lekara :)

- - - - - - - - - -

a ja sam dobro prolazila jer sam ga dojila, i sad dojim noću, ali nisu mogli tek tako da mu trpaju svašta :)

a zumance uvodimo prvo mu dam 1/8 pa pravim pauzu 24h, pa onda 1/4 pa pauza 48h, pa opet 1/4 pa pauza 24h pa onda 1/2 pa pauza 48h pa opet 1/2 pa sutradan celo zumance
to mu valjda dodje 8 dana, ako se nisam pogubila u racunici i svaki dan mu dajem i meso, zbog ks

Tara, ja sam zumance uvodila mesec dana,Ija mi je detaljno ispisala celu shemu ( :cmok: za Iju i Juniora)
znaci, krenes od ponedeljka, i svaki drugi dan te nedelje (pon, sre, petak) dajes po 1/8
sledece nedelje (isto pon, sre, pet) dajes po 1/4
pa trece nedelje (pon, sre, pet) po 1/2
i na kraju cetvrte nedelje celo zumance

taman ti treba mesec dana da ga uvedes kako treba
tim danima kad je zumance ne dajes meso
i dobro skuvaj jaje, neka vri 10-15 min

ja sam mu muljala u povrce, ali posto nikad nisam znala koliko ce pojesti onda sam od celokupne mase koju spremim za rucak odvajala jedan deo i tu umesala kolicinu zumanceta koju treba da pojede taj dan, da budem sigurna da ce pojesti, a onda nastavi povrce pa koliko pojede

imala sam u svesci sve po datumima napisan raspored, da se ne zbunim koji je dan i koliko zumanca jede, pa stiklirala kako sta prodje
streberka prvoklasna :D

neka kazu i ostale mame, ali ja mislim da je 8 dana malo da dotera do celog zumanceta

da, i kad ga konacno savladate celog, onda jede max 2 nedeljno (isto bez mesa taj dan)

I kod nas jos uvek poneko zrno izadje u neizmenjenom obliku, sad mi je vec mator da mu odvajam ljuske :D

birice, pričala sam ja i za belance i za jagode i za smoki sa kikirikijem koji je počela da mu daje (jedan samo, otela sam kesu ispred nosa, rekoh to je za tatu a ne za njega) :eek:
rekoh zaglaviće u bolnici, ma jok :roll:
sad sam opuštenija, ranije nisam skidala oči sa njega, mislim, žena mu je dala sok od višnje da proba sa manje od 8 meseci, čini mi se..
neizreciva, ne ljuti se ako tražim drugo mišljenje, stvarno mi svi različito kažu, najbolje je uvek pitati lekara :)

- - - - - - - - - -

a ja sam dobro prolazila jer sam ga dojila, i sad dojim noću, ali nisu mogli tek tako da mu trpaju svašta :)

ma naravno :)....ja ti samo kazem sta su meni savetovali i kako bih ja postupila a ti ces naravno odluciti kako ti mislis i kome verujes...ja bas puno citam i slusam ali opet ima kad moram da prelomim jer se misljenja razlikuju, cak nekad nisam sigurna ni u to sto mi lekar savetuje, uvek se i dodatno raspitujem....

Od kad su pocele ove vrucine,malecka mi se osula,koristim samo puder,jer sam primetila da kad je namazem kremom bude joj jos gore,ima deset meseci

Gde se osula?
Zasto puder? On samo jos vise zatvori pore :think:?
Ako ste u mogucnosti skini je skroz pa neka bude malo nudista, ne ceo dan ali kada si tu da pazis ako krene piskiti kakiti da odreagujes (taman mozes da je naucis za sta sluzi nosa, ne da je koristi vec samo da se upoznaju) tusiraj je cesce bez sapuna samo sa vodom i to je to :cmok:

Mi smo Pavlovicevu koristili samo nakon vecernjeg kupanja od nekih 12 meseci, do tada sam koristila kremu samo kada se ukaki pa ga kupam, a kada se samo upiski promenim pelenu (ako je pelena bas bila puna, prebrisem ga mokrom gazom i ne stavljam kremu).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back