Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ja kontam da to sve mame znaju! Ne treba vam dr.za to. ;)

Ja sam Medu Svaki put dojila 10 minuta pre kontrole, bukvalno svi se sredimo, on posisa i u kola... na kontrolu
Pelena tj.urin moze da bude do 300g ... Kaka do 200g ... Beba moze posisati po 200-300ml u podoju...
Zakljicak: merenje je suludo!!!
Ps.smesno je sto ja manijak merenja to sad pisem.. ali shodno mom potpisu ;)

cicak, sa ove distance sve mi to znamo, ali smo toliko sludjene i najveci strah nam je da li je dete gladno, znas i sama.
nekada i bude gladno, ja se uvek setim jexynog slucaja kad svi navale da savetuju doji doji doji, ne slusaj dr, ne slusaj patronazne, itd. mozemo mi ovako teoretski da palamudimo, ali nekada to i nije toliko dobro. ne mozemo da znamo koliko ima mleka, da li dete dovoljno pojede, kako je namesteno, da li lepo vuce, mislim, ima tu mnogo toga sto na pamet ne znamo i sto ne moze svako i uvek da nauci iz tekstova na netu ili yt snimaka.
nista lose ne mislim, samo smatram da treba biti oprezan i u davanju saveta, koliko god oni generalno korisni bili.;)

Poenta je skontati ovo na vreme :)
Ja ću još jednom ponoviti da je za moju bebu mišljenje bili podeljeno - treba adaptirano mleko i ne treba
bebac je napredovao 1.5 kg u prvom, slično i u drugom

tek negde oko četvrtog meseca su ljudi skontali da je zdrav, sit i srećan i da sam u pravu što nisam htela da odustanem od dojenja
no bitno je biti uporan i ne slušati sve redom, doći će i dobronamerni saveti, ali ne nužno i ispravni pa treba biti obazriv

da, ima i taj slučaj sa jeksi pa da dodam

- ako beba kaki i šiški redovno, stolica je one standardne boje (sad čuh da može biti i zelenkasta, samo da nije žabokrečina, to ja nisam videla), ako je vesela, srećna, lepo spava i DOBIJA na težini
ne mora dobiti kilo, i 500 g je dovoljno, bitno je da NE GUBI na težini

Tara, jel to prvi odlazak u savetovaliste? :)

Mi bili na uz kukova, kaze dr sve super, i kicma, i moze da se skine siroki povoj. Onda otisla i kod ortopeda i on pogledao, i kaze ok, a za skidanje mi rekao pa mozes da drzis jos malo, ne smeta, iovako je hladno pa da je greje..
I sad se ja dvoumim..vidim kad sam joj skinula juce preko dana ona srecna mlatara nozicama..ali sam joj vratila povoj kad smo isle u setnju i nocu, da greje stomacic..sad kao kombinujem, nesto mi rano da potpuno ukinem

kakio je, ali sam mu sinoc dala dohranu jer vise nisam znala sta se desava, opet me je uhvatila frka da je gladan, pojeo je 120 ml :s
jutros je kakio, stolica se opet vratila na zuto, bila je bas tu patronazna, kaze da je to ok boja sada , pojma nemam vise iskreno...

sali, ovo nam je prvi pregled, jos uvek nije onaj sto ide na mesec dana, to cu ga voditi u dz, ovo smo dobili besplatan vaucer od opstine za pregled u privatnom dz u prvih mesec dana, pa taman je sada na pola do tog prvog pregledada u dz , pa cemo videti hoce li biti neke vajde od pregleda, bar da znam sto se stolice i mleka tice...

OK, nadam se da si se malo smirila sad.
Popio bi on i vise, oni uvek hoce flasicu, to ne znaci da je gladan, cisto da znas.
Ako aktivno sisa i cujes da guta, onako lepo glasno, pri tom je zivahan, normalno se ponasa, i ima dovoljan broj mokrih pelena, sa dojenjem je sve OK.
Sledeci put, ako odlucis da das dohranu, daj mu spricem, tako se nece navici na flasicu.

OK, nadam se da si se malo smirila sad.
Popio bi on i vise, oni uvek hoce flasicu, to ne znaci da je gladan, cisto da znas.
Ako aktivno sisa i cujes da guta, onako lepo glasno, pri tom je zivahan, normalno se ponasa, i ima dovoljan broj mokrih pelena, sa dojenjem je sve OK.
Sledeci put, ako odlucis da das dohranu, daj mu spricem, tako se nece navici na flasicu.

ne mogu da provalim ni da li je zivahan jer ga prvo muce grcevi ceo dan, a onda kada zaspi ne mogu ga probuditi, a frka mi je da ga ostavim da spava malo duze i zbog zutice...evo sada se sam probudio tacno na 3 sata,gladan, i kako sam ga stavila na siku zaspao je
probala sam da mu dam na kasiciciu dohranu i sve sam isprosipala sa strane, sprica se nisam ni setila

Ne smes ga pustiti da spava.
Moras da nadjes nacin da ga razbudis.
Skini ga samo u pampers, ako vam je toplo u kuci, golicaj, stipkaj, pricaj, izazivaj rooting refleks.
Na 2, 2 i po sata max, mora da sisa beba koja ima zuticu.
Ako nece da vuce, izdoji, pa mu daj tvoje mleko, ako se snadjes bolje spricem, ako ne, daj na flasicu.
Posle ces ga uciti da se vrati na dojku.
Je l' ima 5-6 mokrih pelena?
(a ne dajes vodu, cajeve ili bilo sta drugo)

Aha, mi smo imali prvi odlazak u savetovaliste u dz sa 2 nedelje, pa rekoh to je isto svuda..ok :)

Kistina - a zasto se izbacuju mlecni proizvodi? Sta onda preostaje...ako izbacimo i pola povrca (kupus, kelj, karfiol, grasak i ostalo), od voca ne smeju citrusi, sad jos i mlecni proizvodi..
Ja ne znam sta bi onda smelo da se jede..hleb, krompir i meso? Jel se unosi dovoljno vitamina uopste tako?

zaboravih da pitam, sem paracetamola sta smem jos protiv bolova da uzimam?
el zna neko koja je max doza paracetamola tokom dojenja.
bila danas kod zubara i u napadu ludila pristanem da mi vadi zub, posto nije hteo napolje iseckala me je ko sto seckaju na porodjaju (doduse imam manje savova sada :zcepanje: )...

Aha, mi smo imali prvi odlazak u savetovaliste u dz sa 2 nedelje, pa rekoh to je isto svuda..ok :)

Kistina - a zasto se izbacuju mlecni proizvodi? Sta onda preostaje...ako izbacimo i pola povrca (kupus, kelj, karfiol, grasak i ostalo), od voca ne smeju citrusi, sad jos i mlecni proizvodi..
Ja ne znam sta bi onda smelo da se jede..hleb, krompir i meso? Jel se unosi dovoljno vitamina uopste tako?
Zato sto proteini kravljeg mleka izazivaju alergijsku reakciju kod beba 20 puta cesce od svih drugih namirnica zajedno. Oni se prvo izbacuju iz ishrane.
U principu, majka koja doji moze sve da jede, ako beba ne reaguje.
U pocetku se izbacuje sve sto moze napraviti problem, pa se postepeno uvodi jedna po jedna namirnica, svaka 3-4 dana i prati reakcija bebe.
Ako nema reakcije, sve mozes da jedes.
Ja sam imala tu srecu da Andreju bas nista nije smetalo, sve sam jela od pocetka. Nije imao ni grceve, a tad bih glavu dala da jeste jer sam mislila svaki put kad zaplace-grcevi.
Ima beba kojima smeta, zato je bolje oprezno i postepeno.
Ti polako kreni, jedno, po jedno, pa ces videti sama.

E, da, Tara, ako utvrdis da mu smetaju proteini kravljeg mleka, onda mu smeta i ta formula koju dajes.
Za sledeci napad panike, ako ga bude, kupi neku od HA formula, nadam se da nece biti potrebe.

Ne smes ga pustiti da spava.
Moras da nadjes nacin da ga razbudis.
Skini ga samo u pampers, ako vam je toplo u kuci, golicaj, stipkaj, pricaj, izazivaj rooting refleks.
Na 2, 2 i po sata max, mora da sisa beba koja ima zuticu.
Ako nece da vuce, izdoji, pa mu daj tvoje mleko, ako se snadjes bolje spricem, ako ne, daj na flasicu.
Posle ces ga uciti da se vrati na dojku.
Je l' ima 5-6 mokrih pelena?
(a ne dajes vodu, cajeve ili bilo sta drugo)
ima 5 mokrih pelena sigurno, ne dajem mu vodu ni cajeve...
zuticu nisu sigurni da li ima, posto je nakon 3 dana mernja bilirubin bio na granici, 225, nije skakao pa su nas otpustili, ali da vodimo racuna...rekli su da ga budim na 3 sata...i budim ga na sve nacine moguce, mada je on juce ukupno spavao 3 sata, sve ostalo je bio budan, plakao, dremao, sisao i tako je od kad ima grcice... kontam da je i zbog toga pospan...

danas sam izmlazala, izvukla nekih 20 ml pa cu skupljati i dati mu veceras... pokusavam svasta nesto, videcemo...

ima 5 mokrih pelena sigurno, ne dajem mu vodu ni cajeve...
zuticu nisu sigurni da li ima, posto je nakon 3 dana mernja bilirubin bio na granici, 225, nije skakao pa su nas otpustili, ali da vodimo racuna...rekli su da ga budim na 3 sata...i budim ga na sve nacine moguce, mada je on juce ukupno spavao 3 sata, sve ostalo je bio budan, plakao, dremao, sisao i tako je od kad ima grcice... kontam da je i zbog toga pospan...

danas sam izmlazala, izvukla nekih 20 ml pa cu skupljati i dati mu veceras... pokusavam svasta nesto, videcemo...
Dobro je, nisam bila sigurna da li sisa dovoljno jer dremucka na siki.
Ako samo od mleka ima 5 mokrih pelena, onda on sisa dovoljno.
Drzi se, dobro radis sve! :cmok2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back