Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ubi me patronazna u pojam, dosla juce i kaze da misli da je beba gladna... kao dobro joj napreduje, ali je cudi sto se rad creva jos nije uspostavio, tj sto jos ima grcice i stolica se ucestila ali je postala zelena vec par dana...
na pocetku je bila lepo gusta i zuta, sada je ima cesto ali je zelenkasta...
kaze da se posle svakog podoja izmuzem i da mu posle sledeceg podoja dam to na flasicu...

Sara je imala zelenu stolicu prve dve nedelje, a imala sam mleka dosta, sigurno nije bila gladna..meni patronazna rekla da je to normalno
Ima i njih svakakvih, tih iz patronaze..
Kako moze da se cudi sto ima grcice, kad grcici mogu da traju i po nekoliko meseci..svasta

I jos jedan link http://www.roda.hr/article/readlink/718 :)
Nije od gladi i nikako ne treba davati na flasicu nista zbog ovog http://www.askdrsears.com/topics/breastfeeding/common-problems/nipple-confusion
Moguce je da on sisa halapljivo, pa se naguta vazduha i ot tog vazduha stolica oksidise u crevima, zto ima tu boju.
Drugi najcesci razlog je da dobija previse prednjeg, a malo zadnjeg mleka.
Ako imas problem sa viskom mleka, izdojis prvih par mlazeva, ne puno, pa tek onda das da sisa, da bi brze dosao do masnijeg mleka.
On za dve nedelje treba da povrati porodjajnu tezinu (Michel Odent kaze i do mesec dana), to se racuna kao dobro napredovanje dojene bebe.

citala sam i ja, u pocetku je bila gusta zelenkasta, sada je vec vodenasta, ali to je treca u toku dana, sta znam, ja kontam da je to ciscenje i uspostavljanje rada creva itd... ali mi je malo falilomda posumnjam u glad... izmlazala sam se, izvukla nekih 40 ml psle podoja, to mu dala, on kao pojeo i povratio... probacu opet pa cu videti....
on je gotovan pravi i lenjivac mali, i dalje sisa bez pravila, nekada na pola sata, nekda na 3 sata, sve zavisi da li se najede ili zaspi cim uzmemalo hrane...

sto še flasice tice on bi se navikao na flasicu,jer se tu brzo lepo najede i odbio bi da sisa, to sam provalila...
i ja sam se zacudila kako na osnovu grcica ona zakljucuje da je gladan, mada ona tvrdi da to nisu asicni grcevi : s

mi smo ga merili juce, obicna vaga doduse, pokazuje da ima oko 4,5 kg, dok odbijemo garderobu, pelene itd ispada da je dobio malo, jer je otpusten sa 3,9 kg

sto se predjeg mleka tice dajem mu minimum da sisa jednu siku dva ipo sata, dok je skroz ne iscedi, ali probacu bas ovo sa pumpicom, da izmlazam malo prednjeg mleka, da vidim hoce li biti pomaka...

Tara ti ga ne budis ako se malo uspava dok sisa? Ne mislim ako je cvrsto zaspao, ali ako se malo uspavao, on bi mozda nastavio jos sa sisanjem..

sali, ja njega budim non stop dok sisa, sve dotle dok vidim da vise ne reaguje ni na stipkanje, ceskanje po obrazima itd... nije se jos desilo da sisa i da ne zaspi ili zadrema.... ne znam, kontam da ne moze da vuce konstantno, mora da odmori ali on odmara sto godina i onda nam podoj traje podva sata, mada se sada skartio malo ipak...

Normalno je da dugo sisa u pocetku, ne brini.
Ako imas previse mleka i jak refleks otpustanja, onda ti legnes na ledja, stavis ga na svoje telo da lezi na stomaku, neka tako sisa da bi mogao da kontrolise protok mleka sisanjem.
Ako ti sporije izlazi, onda suprotno, drzis ga tako da dajka bude iznad njega i pomazes kompresijama dojke.
Ne znam kako stojis sa produkcijom, oba slucaja su potpuno normalna.

moj sisa sad od 10 i 10
imao je samo pauzu kad sam mu pelenu zamenila
pre deset minuta sam mislila da je zavrsio, sav se bio opustio i kunjao
al iz sise mi kapnulo mleko i ja njega opet stavila na nju :D
zao mi bre tog mleka :D
imam neopisivu potrebu da ga kljukam :D

Moram da idem, pa da naisem sve, ako uzimas neki preparat koji sadrzi gvozdje-to moze da oboji bebinu stolicu u zeleno.
Takodje, ako jedes zeleno povrce.
Boje iz industrijske hrane, narocito gazirana pica tipa kokakole-takodje.
A najcesce je ovo sto sam napisala, ili previse prednjeg mleka, ili guta vazduh, ili stolica duze "stoji" u crevima, pa oksidise.
Sve u svemu, nista strasno, sve normalno.
I za napredovanje sam vec napisala, ako je za 2 nedelje vratio porodjajnu tezinu, to je vise nego dovoljno.
Beba ne napreduje svaki dan isto, jedan dan ce dobiti 10g, drugi 70g,...
Nemoj da te istripuje neko ako lupi nesto tipa 25/30g dnevno, nemoguce je da svaki dan isto dobija.
I uticaj raznih faktora na merenje, druga vaga, da li je pre merenja sikio, da li je piskio, kakio, to sve zajedno moze da utice da bude i 300-500g gore-dole, a to je za njih mnogo.

Tara, kompresije su super stvar... em ce on popiti sve em ce se gridi brze isprazniti... ;)

Meni medo nikad nije imao zelenu stolicu do nedavnpg proliva... gde sam videla sta znaci zelena stolica. :(
Njemu je bilo od gladi... jer je sve prolazilo kroz njega.

Mislim da se par dana zelene stolice ne reaguje ... sem sto mozes da ga stavljas da sisa cesce...
Kad bi to trajalo u nedogled ja bi reagovala... ali bez patronazne vec dr.

Za grcice je lupila... pa bebe do 6 meseci mogu da imaju grcice jer im sazrevaju creva ... i mogu da imaju eksplozivne stolice ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back