Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dojim 3 puta tokom dana, +nocu 2-3 puta u proseku...
Ne nadam joj se skoro... bas mi super ovako... mogla bi ziveti bez mece... :)

PS. Sad citam po netu... pa mi pade na pamet... kad sam bila na kontroli kod ginekologa, oba puta me je pitala za zamrznute i kad planiram drugu trudnocu.. ali u fazonu, kao da drugu trudnocu opet planiram iskljucivo sa njima... hmmm... a ja planiram prirodno... ne skoro ali prirodno...
Sad se nesto istripovah da moja dr.mozda ne misli da ja drugo opet mogu samo putem vto... bas cu je pitati...
Sad mi to pade na pamet... zbog ovih prica...

Poslednja izmena:
Al' ovo 2-3 puta me podseti na dragog, zaboravila sam nešto da uradim, rekoh ceo dan dojim bebu, a između ga ljuljkam, kako da se setim, kaže pa šta ga dojiš, 4 puta dnevno :mrgreen:
A mi na svaka 2 sata, nekad se desi da malo prehladi ili bude nervozniji pa me zeza i na sat, sat i po
4 puta, da :zcepanje:

bili smo na kontroli tj kod lekara, bebac nije dobio ni gram u odnosu na otpust iz bolnice, iako je npr i nahranjen pre kontrole, kaze dr da je trebalo da se vrati na porodjajnu tezinu ili bar na pola : ( kaze da obavezno pocne da mu se daje dodatna hrana, bar neki period
on je pospan i danas, ja vise ne znam da li je od potencijalne zutice ili je izmoren od grceva prethodnih dana i nespavanja... jer on ili ne spava ceo dan ili se razbije : s
njen je lredlog da ga kdvedemou tirsovu na vadjenje krvi, bar da se kontrolise bilirubin opet, iako je na otpustu bio u granicama, spominje i moguci anemiju, inkopatibilne krvne grupe itd... sve u svemu ta dr mi se nije svidela, nekako ga je otkacila, ali sam se smorila i sad moram da sednem i slozim kockice i vidim sta cemo i kako....

bili smo na kontroli tj kod lekara, bebac nije dobio ni gram u odnosu na otpust iz bolnice, iako je npr i nahranjen pre kontrole, kaze dr da je trebalo da se vrati na porodjajnu tezinu ili bar na pola : ( kaze da obavezno pocne da mu se daje dodatna hrana, bar neki period
on je pospan i danas, ja vise ne znam da li je od potencijalne zutice ili je izmoren od grceva prethodnih dana i nespavanja... jer on ili ne spava ceo dan ili se razbije : s
njen je lredlog da ga kdvedemou tirsovu na vadjenje krvi, bar da se kontrolise bilirubin opet, iako je na otpustu bio u granicama, spominje i moguci anemiju, inkopatibilne krvne grupe itd... sve u svemu ta dr mi se nije svidela, nekako ga je otkacila, ali sam se smorila i sad moram da sednem i slozim kockice i vidim sta cemo i kako....
ja bih ga odvela u dom zdravlja, uvek mozete otici ako vas brine nesto....
drzimo fige :*

inace nas bas uvatio ovaj skok u razvoju izgleda, sutra imamo 6. nedelja
juce je imao do 1 posle podne ( od ponoci) 6 podoja, a onda do nekih 9-10 uvece je trazio svaki sat da sisa, pritom, po pola sata sisa, pola sata pauza, pa opet na sisu....
prezivesmo :D i do 6 jutros nervoza, kmekanje, sikenje, pa u krug ....
spavao hvala bogu od 6 do 8 pa sam i ja za ta dva sata napunila baterije
vidim da i od jutros opet trazi cesce siku, mada ocekujem kulminaciju od podne, ko juce, tada je najaktivniji....
malo sam ko iscedjena krpa, lujka umesto lepo da sam svaki minut odmarala juce kad sam mogla ja sam u tim sitnim pauzama peglala ves i njegove tetre
e bome danas necu :D
ionako nam tata posle posla ne dolazi kuci nego ima sad par dana i neki posl;ovni trening, pa smo totalno solo nas dvoje

i ja sam o tome razmisljala, iako pise na otpusnoj listi za mesec dana da se ide

E, da, hoces da ti nabavim broj privatne patronazne (inace je babica u Visegradskoj)?
Ja sam ipak pre za to da odete u DZ, ali ako hoces da neko pogleda bebu kod kuce...
Sto se zutice tice, postoji "zutica dojenja" izazvana nedovoljnim unosom majcinog mleka, zbog poteskoca sa dojenjem ili ako ne krene na vreme.
I postoji, u 1-2% bebe zutica izazvana dojenjem, gde faktori iz mleka blokiraju razgradnju bilirubina, ona nastaje kad beba ima oko nedelju dana i postepeno se povlaci za 3-12 nedelja. Tu lekari savetuju da se na 24h obustavi dojenje, daje se formula, nivo bilirubina brzo padne i nastavlja se sa dojenjem.

sada sam zvala dz vracar, oni su me prebacili da doktoroku neku, pitala da li da zakazem ili da ga dovedem, sve joj objasnila, kaze da nema potrebe da radimo sada bilirubin ni analize, nego da ga na 3 sata budim, ali da tada pojede kolicnu odjednom,tj ceo obrok, a ne da provodi po 2 sata na siki i drema da mu dajem na flasicu jer tako brze pojede, bas zbog te zutice... mada sam primetila da od kada radim one kompresije dojke dok sisa on brze jede, ali to opet traje ....
pita da li ga patronazna vidja i dalje, ja kazem da, jer nama patronazna jos uvek dolazi svaki drugi dan, pupak jos nije otpao, i kaze dr da ako patranozna, koja ga vidja non stop kaze da je ok, da ga ne dovodim i malteriram nego da sacekamo redovnu kontrolu, da to sto nije jos dobio ni gr nije jos uvek relevatntno, bice tek sa mesec dana...
dakle da se izmlazam i da mu dajem to na 3 sata , ako nije dovoljno da mu dam dohranu ( ja cu probati na spric, mada imamo i neku flasicu koja imitora bradavicu, ne znam da probam i sa njom, strah me je da se ne odvimne od sike skroz tako bre a opet ovako vise ne ide, da nema te zutice i sumje na istu bilo bi drugacije kaze ona...

Tara, idite u DZ, ja sam Ivana vodila posle dve nedelje
doduse, pa pogledaju pupak, ali smo ga merili u fazonu "kad ste vec tu" pa smo videli da je smrsao 500gr za te dve nedelje...posle dalje znate...

dakle, ako te nesto muci, nemoj da cekas mesec dana jer tako pise negde, nego idi

:zag:

sada sam zvala dz vracar, oni su me prebacili da doktoroku neku, pitala da li da zakazem ili da ga dovedem, sve joj objasnila, kaze da nema potrebe da radimo sada bilirubin ni analize, nego da ga na 3 sata budim, ali da tada pojede kolicnu odjednom,tj ceo obrok, a ne da provodi po 2 sata na siki i drema da mu dajem na flasicu jer tako brze pojede, bas zbog te zutice... mada sam primetila da od kada radim one kompresije dojke dok sisa on brze jede, ali to opet traje ....
pita da li ga patronazna vidja i dalje, ja kazem da, jer nama patronazna jos uvek dolazi svaki drugi dan, pupak jos nije otpao, i kaze dr da ako patranozna, koja ga vidja non stop kaze da je ok, da ga ne dovodim i malteriram nego da sacekamo redovnu kontrolu, da to sto nije jos dobio ni gr nije jos uvek relevatntno, bice tek sa mesec dana...dakle da se izmlazam i da mu dajem to na 3 sata , ako nije dovoljno da mu dam dohranu ( ja cu probati na spric, mada imamo i neku flasicu koja imitora bradavicu, ne znam da probam i sa njom, strah me je da se ne odvimne od sike skroz tako bre a opet ovako vise ne ide, da nema te zutice i sumje na istu bilo bi drugacije kaze ona...

Tara, i moja patronazna je dolazila svaki drugi dan, i vidjala ga, i govorila da je sve ok, pa bilo sta je bilo...
...ne bih da te plasim, al ja bih otisla...

E, da, hoces da ti nabavim broj privatne patronazne (inace je babica u Visegradskoj)?
Ja sam ipak pre za to da odete u DZ, ali ako hoces da neko pogleda bebu kod kuce...
Sto se zutice tice, postoji "zutica dojenja" izazvana nedovoljnim unosom majcinog mleka, zbog poteskoca sa dojenjem ili ako ne krene na vreme.
I postoji, u 1-2% bebe zutica izazvana dojenjem, gde faktori iz mleka blokiraju razgradnju bilirubina, ona nastaje kad beba ima oko nedelju dana i postepeno se povlaci za 3-12 nedelja. Tu lekari savetuju da se na 24h obustavi dojenje, daje se formula, nivo bilirubina brzo padne i nastavlja se sa dojenjem.
ta zutica je meni misterija, jer je on svim lekarima na oko zut a kad prekontrolisu bilirubin on u granicama ( 225, a terapija se pocinje sa 350, tada se smatra zuticom) tako da su na kraju su u dm zakljucili da mu je takav ten, a patronazna kaze da on uopzte nije zuci, plus su mu beonjace bele, one bi isto pozutele...
pojma nemam vise

budi ti njega cesce od ta tri sata
ja mog preko dana nutkam i na dva, dva i po ako ne trazi sam a uglavnom trazi....
dobro sem kad je skok onda se ne skida sa sise
evo i sad kuckam ovde s njim na sisi
moj mali prilepak :D

i da budi ga kako znas i umes da ti aktivno sisa u pocetku a posle nek kunja, samo nek on lepo rucka
ja mog ako zaspi i nece vise a ne poaze stipkanje i te stvari, uzmem pa ga presvucem , skinem, to ga uvek razbesni :D
e tada oce sisu da mi odgrize :D

jexi, pa kako da ga vodim kada su mi rekli da ga ne dovodim: (
ja cu mu pojacati hranu i uvesti dohranu, jer ne vredi ovako...
kaze ova dr da je vazno da nije smrsao, ova dr iz doma zdravlja...

Vazno je da ne gubi.
Ja bih ga budila na 2 sata, ne na 3, i danju i nocu.
Ako ti je lakse, daj na flasicu, ima nacina posle da se vrati na dojku, resite prvo tu zuticu.
Znaci, sika uz kompresije, pa spric/flasica izdojeno mleko od prethodnog podoja, pa dohrana ako treba jos.
Ja bih tako.

lekar te ne moze izbaciti iz ordinacije!
ne ustaj sa stolice dok ti ne kaze sve informacije koje te interesuju !!!
zapisi ako treba sve sto te interesuje i pitaj tacku po tacku !

pita da li ga patronazna vidja i dalje, ja kazem da, jer nama patronazna jos uvek dolazi svaki drugi dan, pupak jos nije otpao, i kaze dr da ako patranozna, koja ga vidja non stop kaze da je ok, da ga ne dovodim i malteriram nego da sacekamo redovnu kontrolu, da to sto nije jos dobio ni gr nije jos uvek relevatntno, bice tek sa mesec dana...
dakle da se izmlazam i da mu dajem to na 3 sata , ako nije dovoljno da mu dam dohranu ( ja cu probati na spric, mada imamo i neku flasicu koja imitora bradavicu, ne znam da probam i sa njom, strah me je da se ne odvimne od sike skroz tako bre a opet ovako vise ne ide, da nema te zutice i sumje na istu bilo bi drugacije kaze ona...

Da te malo opustim sto se tice te dohrane.
Ja sam je davala jedno 2 nedelje, ne zato sto nesto nije bilo uredu nego zsato sto nisam bila sigurna u sebe.
Redovno smo pravili dohranu koju sam mu nudila na flasicu posle mog podoja i skoro uvek bi on to popio. Kada sam uspela da posle podoja izmlazam jos mog mleka onda sam svoje mleko izmedju podoja izmlazala i drzala u frizideru pa mu to moje mleko nudila na flasicu posle podoja. Kad je to potrajalo dva-tri dana ukapirala sam da ja imam sasvim dovoljno mleka i izbacila flasicu iz kombinacije i pustila ga da vuce koliko mu treba. Sisao je ihahaj, ne kazem da tako treba, mozda nekome i napravi problem, al eto samo da znas da nas to kratko koriscenje flasice i adaptiranog mleka nije napravilo nikakvu pometnju u uspesnom dojenju. Srecno!

Vazno je da ne gubi.
Ja bih ga budila na 2 sata, ne na 3, i danju i nocu.
Ako ti je lakse, daj na flasicu, ima nacina posle da se vrati na dojku, resite prvo tu zuticu.
Znaci, sika uz kompresije, pa spric/flasica izdojeno mleko od prethodnog podoja, pa dohrana ako treba jos.
Ja bih tako.
tako cu i raditi, evo sada pravim plan, probacu na spric, ne znam kako ce mi ici, ako se snadjem super ako ne icice na flasicu, videcu, kombinovacu sve to i nadam se rezulatima, budicu ga na dva , dva ipo sata pa cemo videti, to bi sve moralo da ima efekta

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back