Susret sa Bogom?

Jos da se sam sa sobom dogovoris da li Lucifer postoji ili ne i da li su sotona i Lucifer jedno te isto ili nisu...
Kao sto sam objasnio Lucifer je Epitet vavilonskog cara, koji se zove Navuhodonosor, znaci, nije nikakvo ime u pitanju.
Međutim to nije nikakvo lično ime nego epitet za vavilonskog cara.
Drugo,ako je Ha satan duhovno bice, kako ga neko moze Ubiti, :?:
Ako si procitao sta pise u Isaija 14 od stiha 13 do stiha 20 u kome decidirano pise: Isa 14:20 Nećeš se združiti s njima pogrebom, jer si zemlju svoju zatro, narod si svoj ubio; neće se spominjati seme zlikovačko dok je veka.
Vidi se da se radi o ljudskom bicu,a ne duhovnom.
A ko je Ha Satan, on je i Boziji protivnik, ali i onaj koji Mora da slusa Svevisnjega, a zato imamo dokaz u Jov 2,

6 A Gospod reče Sotoni: Evo ti ga u ruke; ali mu dušu čuvaj.

Jos da se sam sa sobom dogovoris da li Lucifer postoji ili ne i da li su sotona i Lucifer jedno te isto ili nisu...
Kao sto sam objasnio Lucifer je Epitet vavilonskog cara, koji se zove Navuhodonosor, znaci, nije nikakvo ime u pitanju.
Međutim to nije nikakvo lično ime nego epitet za vavilonskog cara.
Drugo,ako je Ha satan duhovno bice, kako ga neko moze Ubiti, :?:
Ako si procitao sta pise u Isaija 14 od stiha 13 do stiha 20 u kome decidirano pise: Isa 14:20 Nećeš se združiti s njima pogrebom, jer si zemlju svoju zatro, narod si svoj ubio; neće se spominjati seme zlikovačko dok je veka.
Vidi se da se radi o ljudskom bicu,a ne duhovnom.
A ko je Ha Satan, on je i Boziji protivnik, ali i onaj koji Mora da slusa Svevisnjega, a zato imamo dokaz u Jov 2,

Ovo je citat iz molitve Uskrsnjoj svijeci, Isusu Kristu, ko se moli Isusu nije od sotone tako da, sotona se moze prerusiti u andjela svjetla ali ne ondje se spominje Uskrsnuce Boga, to je sotonin najtezi poraz
Ovo tvrdi Pavle u poslanici Korincanima:
II Korinc 11, 14 I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u anđela svetla.
Glava 11 iz poslanice objasnjava problem Pavlove patnje i opasnosti, pri osnivanju crkava.
Hajd ti, blago meni, pazljivo procitaj 11-stu glavu.

Ovo tvrdi Pavle u poslanici Korincanima:
II Korinc 11, 14 I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u anđela svetla.
Glava 11 iz poslanice objasnjava problem Pavlove patnje i opasnosti, pri osnivanju crkava.
Hajd ti, blago meni, pazljivo procitaj 11-stu glavu.
Da ali razlika je sto sotona bjezi od Isusa Krista i na spomen uskrsnuca, napisi egcorzizam u ime Isusa, sotonin najtezi poraz je Uskrsnuce Isusa Krista jer je njezin grijeh ponisten.Proicite dublje vjeru.
Bozji blagoslov

Da ali razlika je sto sotona bjezi od Isusa Krista i na spomen uskrsnuca, napisi egcorzizam u ime Isusa, sotonin najtezi poraz je Uskrsnuce Isusa Krista jer je njezin grijeh ponisten.Proicite dublje vjeru.
Bozji blagoslov
Da li si se ti osvedocio Svevisnjim ili Sotonom, pa da mozes ovako da pises, :?:
U Jov 2, vidimo, da HA satan Mora da Radi sta mu Bog kaze.
Ja sam osvedocen Svevisnjim.
Proucavam odavno kroz Dela , dobijamo veru.
Boziji blagoslov.

Da li si se ti osvedocio Svevisnjim ili Sotonom, pa da mozes ovako da pises, :?:
Boziji blagoslov.
Sotona je odbjegao od Boga, ne slusa Boga i mrzi Boga ali ga se boji i bjezi od njega.
Neznam kako mogu biti osvjedocen sotonom
Boziji blagoslov.
Boziji blagoslov.
Sotona je odbjegao od Boga, ne slusa Boga i mrzi Boga ali ga se boji i bjezi od njega.
Neznam kako mogu biti osvjedocen sotonom ako kazem da je sotonin najveci poraz uskrsnuce Isusa Krista, meni je bas zao sto povrsno shvacate vjeru i sto mislite da ste savrseni,svi smo,nesavrseni i u vjeri se raste, znas onu pricu o cariniku i farizeju, farizej je.mislio da zna sve o vjeri i govorio Boze hvala ti sto nisam kao ostali, pomazem dajem desetinu itd.
A carinik gresnik se nije usudio uci u hram vec so je lupao o prsa Boze oprosto meni gresnom.
Bog nek te blagoslovi i podari ti milost i skrusenost.

Bog ne može da umre,Bog je besmrtan ako aludiraš na Hristov vapaj,,zašto si me ostavio,, to je vapaj ljudske prirode koja pod opterećenjem greha je osetilo sav užas bogoodsutnosti.

Ovo tumacenje poslednjih Hristovih reci na Krstu, je novijeg datuma i tumacenje koje su protestanti iznedrili ne razumevajuci silu Pisma i neizmernu ljubav Gospodnju.
Evo bez da ti prenosim objasnjenje, bolje je da sam, ako zelis, rastumacis zasto je Gospod ovo rekao.

Ove reci su pocetak 22. Psalma. Procitaj ga pazljivo i probaj da shvatis kakvu poruku, poslednju poruku salje Jevrejima viseci na Krstu.

Ovo tumacenje poslednjih Hristovih reci na Krstu, je novijeg datuma i tumacenje koje su protestanti iznedrili ne razumevajuci silu Pisma i neizmernu ljubav Gospodnju.
Evo bez da ti prenosim objasnjenje, bolje je da sam, ako zelis, rastumacis zasto je Gospod ovo rekao.

Ove reci su pocetak 22. Psalma. Procitaj ga pazljivo i probaj da shvatis kakvu poruku, poslednju poruku salje Jevrejima viseci na Krstu.
Naravno, to je kazano da bi,seprorocanstvo ispunilo ako se ne varam aludiras u psalmu gdje pise Boze zasto si me ostavio?

Bogom@ljac, vidim da kao i svi vernici skreces temu a nikako da odgovoris na postavljeno pitanje ?
Cekao si povoljan trenutak da se ponovo ukljucis na forum, cekao si trenutak da misli odu na nesto drugo.
Svi ste Vi vernici isti samo imate drugacija imena, e moj bato......:neutral:

Na kakvo pitanje? Ništa ja tebi nisam obećao, nikakav odgovor.
Tema je susret s Bogom, i ja na tu temu iznosim svedočenja ljudi koji su takav susret opisali.

Znam da postoji termin STRAHOPOŠTOVANJE, bojiš se sile i poštuješ je istovremeno. To mogu da razumem.

Ali ne poznajem termin STRAHOLJUBLJE, kada se bojiš silnika i voliš ga istovremeno? To moj um ne može da shvati ?

Psihologija tvrdi da je to moguće samo kod devijantnih ličnosti.

Nije to nikakva moja predrasuda i predubeđenje kolega.

U tvom prvobitnom obraćanju izbrojao sam 22 znaka pitanja. Pa sam pomislio da ti je iskreno stalo do odgovora, i rekao sam ti kojim putem smatram da ćeš dobiti makar mali napredak u smanjivanju 22 na makar 11. Ali vidim da sam pogrešio, da tebi ustvari nije stalo da svoje nedoumice razjasniš, već da ponovo plasiraš svoje stavove. Tim putem... ostaćeš sa sadašnjim saznanjima i stavovima zauvek.

ignorisi ga, kao mene

nikad ne reci nikad

covecanstvo je zabrljalo, a niko nece da prizna gresku, kazu biblija nepogresiva, a ovamo sabori i svetitelji u 4. veku odbacivali knj.otkr. [vidi moj potpis]
Sto znaci SP, mislis na stari zavjet?
Ako je tako, Bog je uSZ objavljivao se samo probranima, prorocima, adanas je dostupan svakome, on stoji na vratima i kuca na vama je hocete li otvoriti, zapravo se danas Bog objavljiva puno vise i puno snaznije nego u SZ, ali tesko to objasniti onome koji nece da vjeruje dok ne vidi cudo a kako ces ga viditi kad nisi ni probao otvoriti svoje srce.Zaistite i doci ce Gospodin.
Lijep pozdrav i Bozji blagoslov!

Jerusalim

29.04.2019. • 10:56 Srbija Danas
PRVI PUT SNIMLJENO BOŽJE ČUDO NA HRISTOVOM GROBU: Pogledajte VATRU SVETOG OGNJA koja ne peče vernike! (VIDEO)

Svake godine na Veliku subotu u Jerusalimu se pali nestvoreni oganj, kao čudo Božje, u Crkvi Hristovog Groba, koji, uz specijalni ritual, jerusalimski patrijarh deli vernicima okupljenim u kripti crkve.
Prvi put, okom kamere, snimljena je vatra Blagodetnog ili Svetog ognja u Jerusalimu na Hristovom grobu.

Sveti oganj se svake godine čeka na istom mestu i u isto vreme - u crkvi Vaskrsenja Isusa Hrista odnosno Grobu Gospodnjem, na Veliku subotu pre podne.
Ono što predstavlja pravo čudo je što Oganj silazi i pali se jedino pravoslavnom patrijarhu. Okupljeni vernici drže po 33 sveće koje simbolišu trideset tri godine Hristovog zemnog života. Za mnoge nema mesta u crkvi, pa satima čekaju u crkvenom dvorištu, često na toplom suncu. Stotine izraelskhi policajaca i vojnika čuva red i mir za vreme tog rituala.

Na Veliku subotu hodočasnici, ljudi različitih nacionalnosti i predstavnici različitih crkava, dolaze u Hram groba Gospodnjeg i čekaju osobiti Božiji blagoslov, silazak Blagodatnog ognja. Još sa večeri u petak u hramu su pogašena sva kandila, vrata Kuvuklije zapečaćena su. Oko dva časa posle podne litija koju predvodi jerusalimski patrijarh pristiže ka Kuvukliji. Patrijarh se razodeva, ostaje samo u stiharu, i s trideset tri sveće u rukama, po broju Spasiteljevih godina proživljenih na zemlji, ulazi ka Grobu.

Ljudi s usrdnom molitvom iščekuju čudo. I najednom: svetlost obasjava Kuvukliju. Patrijarh izlazi sa upaljenim svećama. Svako teži da o plamen tih sveća zapali svoju. Za nekoliko minuta čitav hram se ispunjava belo-plavičastim sjajem. Ljudi kao da se kupaju u neopalimom ognju, koji nikoga ne peče. Svi se raduju sišavšoj blagodati, osećaju nevidljivo prisustvo Isusa Hrista.

Bog ne može da umre,Bog je besmrtan ako aludiraš na Hristov vapaj,,zašto si me ostavio,, to je vapaj ljudske prirode koja pod opterećenjem greha je osetilo sav užas bogoodsutnosti.
Tebi fali mnogo edukacije, da bi shvatio sta je teologija.
Da vidimo ko je to proglasio Mesiju, koji je bio Covek za Boga.
Kalcedonski (ili Halkedonski) sabor bio je četvrti ekumenski sabor, održan je 451. u Kalcedonu (u Bitiniji u Maloj Aziji), koji je danas dio Istanbula, na azijskoj strani Bosfora. Ovaj je sabor sazvan kako bi se riješio problem monofizitstva, te donijela odluka o tzv. "Razbojničkom efeškom saboru". Na njemu je proglašen nauk o dvije naravi u Hristu - ljudskoj i božanskoj, te sastavljeno Kalcedonsko vjerovanje.
S druge strane, oko dvije godine nakon smrti Ćirila Aleksandrijskog, već ostarjeli carigradski monah imenom Eutih u pokušaju da spriječi novo izbijanje nestorijanstva (kako sam kaže 448. u pismu papi Lavu I. Velikom). Tvrdio je da je vjeran Ćirilovu nauku. Doista, Ćiril je 432. govorio o jednoj fisis u Hristu, a čini se da je pod tom grčkom riječi podrazumijevao ono što se u latinskom kaže persona (osoba). Ipak, mnogi grčki teolozi razumjeli su tu riječ u smislu latinske riječi natura (narav), pa su optuživali Eutiha da se vraća na arijanstvo, no, dok je Arije nijekao Isusovo božanstvo, Eutih je nijekao njegovo čovještvo.
Na saboru je sudjelovalo oko 500 biskupa, a Pakanije nije dozvolio Dioskoru da zauzme mjesto među saborskim ocima, budući da ga je papa prethodno ekskomunicirao.
Marcijan je želio ubrzati rad sabora, pa je tražio da sabor donese tekst vjerovanja o utjelovljenju, prije nego nastavi rad, no u tome nije imao podršku saborskih otaca, koji su držali da nije potrebno novo Vjerovanje te da je nauk jasno izrečen u pismu što ga je papa Lav I. poslao Flaviju. To je pismo tada već nazvano »Tomus secundus.« Sljedećeg dana sjednica je završena uzvikom svih biskupa: »Petar je progovorio po Lavu. To je ono što svi mi vjerujemo. To je vjera apostolâ. Lav i Ćiril isto naučavaju.«
Sabor je nastavio rad suđenjem Dioskoru, no on je odbio pojaviti se pred njim. Na koncu su svi biskupi (egipatski vjerojatno pod prijetnjom) jednoglasno osudili Dioskora, a Marcijan ga je prognao. Svi su biskupi tada imali potpisati Lavov »Tomus secundus«, no 13 egipatskih biskupa to je odbilo, pa su carevi savjetnici odlučili da je neophodno izglasati novo Vjerovanje, te su njegov tekst predočili ocima. Oko toga ipak nije postignut konsenzus.

Paskanije je tada zaprijetio da će se vratiti u Rim i sazvati sabor u Italiji, s čime se složio i Marcijan. To je navelo biskupe da popuste te su prihvatili rečenicu u kojoj se kaže da su, prema Lavovoj odluci, u Hristu prisutne dvije naravi, sjedinjene, nepromjenjive, neodjeljive. To se naziva Kalcedonskim vjerovanjem.

Znaci, u Petom veku, papa Lav I, Donosi odluku, da Mesija ima obe prirode.
A i Isaija 42 1, jasno pise ko je bio Mesija za Boga: 1 Evo SLUGE mog, koga podupirem, Izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.
Kao sto se vidi,izabrani Boziji Sin, je bio Sluga za Boga.
U grckoj arhebiskupiji u Jerusalimu, postoji knjiga na aramejskom pisana, koja upravo to i Dokazuje, da su se Jovan i ostali molili Bogu i da su spoznali zivot i znanje, kroz Mesiju, SLUGU Bozijega.

Neznam kako mogu biti osvjedocen sotonom

Neznam kako mogu biti osvjedocen sotonom ako kazem da je sotonin najveci poraz uskrsnuce Isusa Krista, meni je bas zao sto povrsno shvacate vjeru i sto mislite da ste savrseni,svi smo,nesavrseni i u vjeri se raste, znas onu pricu o cariniku i farizeju, farizej je.mislio da zna sve o vjeri i govorio Boze hvala ti sto nisam kao ostali, pomazem dajem desetinu itd.
A carinik gresnik se nije usudio uci u hram vec so je lupao o prsa Boze oprosto meni gresnom.
Bog nek te blagoslovi i podari ti milost i skrusenost.
Ti ocigledno ne citas biblijski tekst. Evo gde pise da Sotona izvesava sta mu Bog naredi, vrlo jasno:
Knjiga o Jovu, druga glava:
1 Opet jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a dođe i Sotona među njih da stane pred Gospodom.
2 I Gospod reče Sotoni: Od kuda ideš? A Sotona odgovori Gospodu i reče: Prohodih zemlju i obilazih.
3 I reče Gospod Sotoni: Jesi li video slugu mog Jova? Nema onakvog čoveka na zemlji, dobrog i pravednog, koji se boji Boga i uklanja se oda zla, i još se drži dobrote svoje, premda si me NAGOVORIO, te ga upropastih nizašta.
4 A Sotona odgovori Gospodu i reče: Koža za kožu, i sve što čovek ima daće za dušu svoju.
5 Nego pruži ruku svoju i dotakni se kostiju njegovih i mesa njegovog, psovaće te u oči.

Sad ti meni da objasnis, posto tvrdis da Sotona bezi od Boga, zasto je Bog rekao Sotoni da ga je on Nagovorio, kako moze Sotona da nagovara Stvoritelja, :?:
Drugo, kao sto vidis u sestom stihu, lepo pise , da Bog kaze Sotoni: Evo TI GA U RUKE, al mu dusu cuvaj.
Kakav je ovde odnos izmedju Boga i Sotone , :?:
Trece, na samo pocetku, lepo pise da je i Sotona se nasao u u drustvu Bozijih sinova i da je Morao da odgovori na Bozije pitanje.
Pa kako to onda Sotona je Odbegao, da ne Slusa i Mrzi Boga, :?:

Cetvrto, ko si ti, da ti bude zao ostalih, koji su nesavrseni. Pismo je Sve zatvorilo u Greh,a Bog u Neverstvo.
Peto:I kako ti "rastes" u veri, kojoj dogmatskoj zajednici pripadas, :?:

Ti ocigledno ne citas biblijski tekst. Evo gde pise da Sotona izvesava sta mu Bog naredi, vrlo jasno:
Knjiga o Jovu, druga glava:
1 Opet jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a dođe i Sotona među njih da stane pred Gospodom.
2 I Gospod reče Sotoni: Od kuda ideš? A Sotona odgovori Gospodu i reče: Prohodih zemlju i obilazih.
3 I reče Gospod Sotoni: Jesi li video slugu mog Jova? Nema onakvog čoveka na zemlji, dobrog i pravednog, koji se boji Boga i uklanja se oda zla, i još se drži dobrote svoje, premda si me NAGOVORIO, te ga upropastih nizašta.
4 A Sotona odgovori Gospodu i reče: Koža za kožu, i sve što čovek ima daće za dušu svoju.
5 Nego pruži ruku svoju i dotakni se kostiju njegovih i mesa njegovog, psovaće te u oči.

Sad ti meni da objasnis, posto tvrdis da Sotona bezi od Boga, zasto je Bog rekao Sotoni da ga je on Nagovorio, kako moze Sotona da nagovara Stvoritelja, :?:
Drugo, kao sto vidis u sestom stihu, lepo pise , da Bog kaze Sotoni: Evo TI GA U RUKE, al mu dusu cuvaj.
Kakav je ovde odnos izmedju Boga i Sotone , :?:
Trece, na samo pocetku, lepo pise da je i Sotona se nasao u u drustvu Bozijih sinova i da je Morao da odgovori na Bozije pitanje.
Pa kako to onda Sotona je Odbegao, da ne Slusa i Mrzi Boga, :?:

Cetvrto, ko si ti, da ti bude zao ostalih, koji su nesavrseni. Pismo je Sve zatvorilo u Greh,a Bog u Neverstvo.
Peto:I kako ti "rastes" u veri, kojoj dogmatskoj zajednici pripadas, :?:
Ти вјероватно имаш транскрипт са сабора😀.

Tebi fali mnogo edukacije, da bi shvatio sta je teologija.

Teologija je nauka koja se od 19.veka bavi izvratanjem istorijskih cinjenica i prilagodjava licnoosnovanom religijskom pokretu. Jel to?

Znaci, u Petom veku, papa Lav I, Donosi odluku, da Mesija ima obe prirode.

Ne nego se u 5. veku pojavljiju jeretici koji su to opovrgavali. A u 20. dozivljavaju ponovno vaskrsenje.

Back