Bogomolj@c
Aktivan član
- Poruka
- 1.080
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kolega danas mozes sve da pretvoris i napravis, iindustrija vestackih dijamanata prevazilazi vadjenje prirodnih, a ti mozes cak i od vlastite urne za manje do 10 hiljadarki da porucis da se napravi vestacki dijamant - ali to samo uradi ako ne verujes u pakao, znas visoka temperatura i pritisak, PECPa, tanka ti je filozofija kolega, i realno, kad tvrdiš da se voda može u vino pretvoriti i more na pola rastaviti ?
Koju reč da upotrebim ?
Neistinito zboriš ?
kolega danas mozes sve da pretvoris i napravis, iindustrija vestackih dijamanata prevazilazi vadjenje prirodnih, a ti mozes cak i od vlastite urne za manje do 10 hiljadarki da porucis da se napravi vestacki dijamant - ali to samo uradi ako ne verujes u pakao, znas visoka temperatura i pritisak, PEC
P.S. BIBLIJA JE SAMO ISPRED VREMENA, zato ti je tesko da komprehendujes
Bog dopusta sotoni da djeluje sa zlim da bi dobro preokrenio na zlo, a znas kako i zavrsava prica, ovo semoze shvatiti kao i parabola i shvacanje zloga i dobroga! A sootonase nasao medju ljudima i stalno je medju ljudima i on je knez ovog svijeta, on je pali andjeo koji ne slusa Boga ali mu se mora pokoriti jer nema moci Bog a ima moci vece od covjeka, Bog je stvorio andjele i oni imaju slobodnu volju pa su se neki odmetnili od Boga i zive u paklu u velikoj tami i muci i sve vise hule i mrze Boga.
Isusje pirazio i izgonio sotonu, u NZvidimo da je sotona mrzitelj svega Bozjeg i da dstalno kusa Jobove a Bog dopusta jer ljudi imaju Bozju dusu i ako vjeruju Kristu sotona bjezi od njih, tako da je Bog dao stit a oni koji ga ne zele.koristiti sotona ih nesmetano napada jer je knez ovog svijeta i radi sto zeli ali ne moze nista i bjezi od Bozjeg imena i uskrsnuca Isusa Krista.
Ja nisam rekao da sam savrsen, zapravo sam rekao da sam nesavrsen i da smo svi nesavrseni a da mi je zao sto ne poznajete puninu katolicke Crkve u kojoj je sva milost.
Prema tome ja nisam savrsen vec sam nesavrsen kao i svaki drugi covjek i nisam veci od tebe ni od koga drugoga.LP.BTB
Јеромонах Пантелејмон (Ледин)
ЗАМКЕ ЗЛИХ ДУХОВА
Изгубљена хармонија
Три казне су одређене Божијим праведним судом целом човечанству ради његових
грехова. Прва казна је била вечна смрт, којој је подлегало цело човечанство од
праотаца ради непослушности Богу у рају. Друга казна је био светски потоп, јер је
човечанство дозволило преовладавање тела над духом, чиме се поистоветило са животом и
достојанством неразумних. Последња казна ће бити уништење и завршетак овог видљивог
света ради одступања од Искупитеља.
Свети Игњатије Брјанцанинов
Човек страда због греха, и сва Божија творевина због бездуховности наше. Промашаји
у духовном зивоту, наша безбрижност и необразованост, проузрокују бол и страдања
нимало кривих животиња.
Ако отворимо свештенички Требник, постаће нам јасно с каквом пажњом и бригом
треба да водимо рачуна о околној природи и свему што нас окружује. У Требнику се
налази велики списак молитви за све могуће животне ситуације (за Благослов стада, за
копање бунара, молитве над гумном итд.).
Једном сам у парохији срео жену, сву у сузама.
• Шта се десило? – упитао сам је.
• Проблеми, оче! Истерали смо краву у поље, и кроз два дана се разболела. Лежи и не
даје млеко. Ветеринар ју је прегледао, и не схвата о чему се ради… Саветовао нас је
да одустанемо од ње, а жао му је.
• Ниси је кропила Георгијевском водицом?
• Нисам, заборавила сам да узмем…
• Пожури у храм, узми водицу, покропи је и поји је неколико дана том водом. Затим
ћу да дођем и одслужим молебан.
Кроз два дана крава је већ могла да стоји. Одслужили смо молебан са заклињућим
молитвама, покропили целу шталу, и животиња се потпуно опоравила…
И земљорадник, и чувар стоке обавезно треба чврсто да се придржавају једног: ништа
не почињати без молитве и Божијег благослова. У нашу природу треба да се усади свест
о одговорности пред Богом за Његову творевину. Али на жалост, ми не размишљамо
ни о себи, а тим пре не размишљамо о природи која нас окружује, а ако је се и сетимо
то је углавном из егоистичких разлога, да је што више искористимо.
Међутим, на нас се односе Спаситељеве речи: “ Ви сте они који се правите праведни
пред људима, али Бог зна срца ваша; јер што је у људи високо, гадост је пред Богом”
(Лк. 16, 15). Али како проповедати бесловесној твари? Томе су нас учили Свети Серафим
Саровски, Свети Сергеј Радоњески и други Божији угодници. Његовом Благодарју…
Преко нас Благодат треба да се излива на све што нас окружује. А ако ми то не
схватамо? Тада долази непријатељ и чини своје.
По селима и насељима људи не знају за најпростије ствари, које су наши преци
апсорбовали с мајчиним млеком. Не знају да је неопходно освећивати поља и шуме,
стоку, бунаре, дворишне зграде и наравно семена пре сетве. Савремени
земљорадници нимало не верују у то да се молитвом може измолити киша, уништити
штеточине, и излечити стока од болести.
Неверје је испунило срца, нема у њима Духа Светога, већ само сумња и пустош,
односно ђаво са страстима. Зато се све и ђубри хербицидима, убијајући отровом све
живо и себе, приближавајући крај видљивог света.
Мој прадеда Николај је имао велики врт.
- Колико се сећам, - причала је мајка, - у њему је било много јабука. Оне су биле у
врту у огромним плетеним корпама, а ограда је била ниска, толико да стока не може
да пређе. Деца прескоче да уберу јабуке, а деда изађе, насмеје се и казе: " Берите
децо колико хоћете, само немојте да ломите гране”. И у врту никада није било ни
гусеница, ни биљних ваши.
Јер када се према ближњем односимо с љубављу и молитвом онда није чудо да се
тако дешава… Прадеда је умро благочестиво. Пред смрт му је у сну дошао Свети
Николај и рекао:”Спремај се Николаје, кроз три дана ћеш доћи код мене”. Старац је
обавестио своје, али му нису поверовали. Исповедио се, причестио и трећег дана су га
укућани, пробудивши се, угледали на клупи у углу већ одевеног и са свећом у
рукама…
Причали су ми, да су давно, “на Георгија”, у селима служени водоосвећени молебани,
када су сељаци први пут водили у поље краве украшене цветним венчићима, а свешетник
их је кропио Светом водом и читао молитве. И све животиње су биле лепе и изгледале су
празнично.
Данас није тако. Без молебана, без свештеника, с грдњом се тера полудела стока на
пуста поља, често још до Ђурђевдана… Резултат је очигледан.
Како се брзо десио људски пад! Седамдесет година без вере – и ми већ не разумемо
ни свет који нас окружује. Ништа не расте, све пада и руши се, умире, у пуном смислу
речи, унаказује. Нема више Божијег Лика у свету. Свуда је сатанско уништавање –
мртвило у целој Русији. Могу се чути приче час о побеснелим коњима, час о псима који
су напали људе – њих само крсно знамење може зауставити.
Господ дозвољава непријатељу да делује на нас преко животиња. Све по нашим
гресима. Али још увек има и оног другог – доброг и дирљивог у природи. Једном се
један свештеник са групом омладине упутио у Мали , најлепше место под Старим
Изборском. Морали су успут и да ноћивају па су понели шаторе са собом. Увече су сви
стали на молитву, али су их комарци толико напали да је било немогуће усредсредити се
на мисли о Богу. И одједном долеће рој вилиних коњица и “обрачунава” се са
комарцима…
Није ли молитвама Преподобног Онуфрија Маљског Господ учинио ово мало чудо
ради укрепљења дечије вере?
обрада: Посада
ma lazu bre, kakva crna zmija? ja adam sam kriv za sve, nije bre vera zavera, prevara, zlovera, a kamoli da covek krivi zivotinje; pa gde je logika da je meni Adamu licno Bog dao sve zivotinje pod moju vlast, kad im nadenuh imena, i da ja posle krivim neku, bilo koju, pa i zmiju, i zbog drveta za koje vecina ne zna ni gde je bilo ni kako se zvalo? tu sam temu pokusao da nacnem, ali slabo se odazivate svi vi, i teisti i ateisti, kao da vam svima fali jedno uvo, ili na jedno ulazi, a na drugo izlazi, sta cujete.A zar ti rođače nisi u stanju da ukapiraš da je ZMIJA KRIVA ZA SVE ?
A ko je ZMIJU PUSTIO U RAJ ?
Jehova lično i personalno !
Zar nije više nego jasno da je semitski Šekspir od pre 2000 godina sve unapred režirao ?
Adam nije imao nikakve šanse ?
Sve je unapred inscenirano, kao Račak, kao Markale, kao trovanje Hlorom dole u Siriji ?
Nisam probao kakvo je njihovo vino, pa ne znam. Ali ako kazes da varaju, mozda varaju i ovi za dijamante, ce da pretvore pepeo u dijamant, SVASTA, kad im je jeftinije da pepeo razduvaju i uvale ti drugi dijamant upola jeftiniji nego sto su tebi naplatili ''pretvaranje''.Kako danas nazivamo ljude koji jednim pokretom ruke "pretvaraju" vodu u vino ?
Nisam probao kakvo je njihovo vino, pa ne znam. Ali ako kazes da varaju, mozda varaju i ovi za dijamante, ce da pretvore pepeo u dijamant, SVASTA, kad im je jeftinije da pepeo razduvaju i uvale ti drugi dijamant upola jeftiniji nego sto su tebi naplatili ''pretvaranje''.
Hristova nauka je za dzabe, mozda je tvoj problem sto sve sto vredi moras da platis ili prvo zaradis, jer si posten covek. To onda nije problem, jer bas takvi vernici i trebaju da budu, kao ti.
Uzmi samo kao mogucnost, kada bi kojim slucajem ovo sto ja verujem bila istina, samo kao mogucnost, koliko bi ta istina vredela, sta mislis?
ma nije,nego sam zalutao na blic https://www.blic.rs/vesti/svet/od-pepela-poginulog-sina-napravila-vestacki-dijamant/jb1qt4dVidim da te MATERIJALNE VREDNOSTI kroz život vode kolega. Ništa manje nego DIJAMANTI ti se motaju u podsvesti ?
Opaaaa, pa znači nije bilo ograde ?ma nije,nego sam zalutao na blic https://www.blic.rs/vesti/svet/od-pepela-poginulog-sina-napravila-vestacki-dijamant/jb1qt4d
a za zmiju sam ti rekao da se ne povodis za tudjim glupostima, vec da mislis svojom glavom, ali za dzabe trosim reci... ko je pustio? da nije raj bio ogradjen? provukla se kroz tarabe.

pa lepo ti pise da je tek posle izgnanstva coveka Bog postavio heruvima da cuva put ka drvetu zivotaOpaaaa, pa znači nije bilo ograde ?
Tamo je ulazio ko je hteo ?
Ovo je nov momenat za mene kolega, nisam znao da je taj Raj bio nešto poput autobuske stanice ?
Vlasnik tog vrta nije imao kontrolu nad njim ?![]()
Poenta je i u drvetu i u zmiji i u heruvimu zaklanjačuma nije,nego sam zalutao na blic https://www.blic.rs/vesti/svet/od-pepela-poginulog-sina-napravila-vestacki-dijamant/jb1qt4d
a za zmiju sam ti rekao da se ne povodis za tudjim glupostima, vec da mislis svojom glavom, ali za dzabe trosim reci... ko je pustio? da nije raj bio ogradjen? provukla se kroz tarabe.
zivotinje su bile u adamovoj vlasti, pa i ta zmija, ali poenta je u drvetu.
pa lepo ti pise da je tek posle izgnanstva coveka Bog postavio heruvima da cuva put ka drvetu zivota
a
i zasto bi ga cuvao ko, od koga da ga cuva, ako su sve zivotinje bile u adamovoj vlasti?

napravio je glavno kavez iz koga ne mozes da izadjes..i sad samo posmatra i potpomaze..Opaaaa, pa znači nije bilo ograde ?
Tamo je ulazio ko je hteo ?
Ovo je nov momenat za mene kolega, nisam znao da je taj Raj bio nešto poput autobuske stanice ?
Vlasnik tog vrta nije imao kontrolu nad njim ?![]()
ma ti znas... ajde reci koliko krila ima heruvim zaklanjac, a koliko seraf, i ko ima visi rang, vise krila? e, pa kada nas, onda me mani vise tog otpalog heruvima koji se razdelio i otisao bestraga, nego da vidimo sta onaj istrazivac i jeroh prigovaraju jedan drugome, odakle onome ta zmijska crkvaPoenta je i u drvetu i u zmiji i u heruvimu zaklanjaču
A seraph (/ˈsɛrəf/, "the burning one"/"serpent"; or seraphim /ˈsɛrəfɪm/Pa nije valjda prva crkva prevarila Evu...pa nije valjda prva crkva imala seksualni odnos sa Evom...Auuuuu...zmija kao prva crkva u raju kada su postojali samo Eva i Adam...Auuuuuuu....
Zalosno je da ti ne kontas o cemu se ovde radi, i da zmija, uopste nije bila zmija.
Ako bih ti rekao da se ovde radi o prvoj crkvi, ti bi bio pod stresom,
Zar ima takovih,Kako danas nazivamo ljude koji jednim pokretom ruke "pretvaraju" vodu u vino ?

Postoji Jedan Sin coveciji,a taj , nije bio heruvim.Ne znam, a ti mi reci ko je ovo
11 Opet mi dođe reč Gospodnja govoreći:
12 Sine čovečji, nariči za carem tirskim, i reci mu: Ovako veli Gospod Gospod: Ti si pečat savršenstva, pun si mudrosti, i sasvim si lep.
13 Bio si u Edemu, vrtu Božjem; pokrivalo te je svako drago kamenje: sarad, topaz, dijamant, hrisolit, onih, jaspis, safir, karbunkul, smaragd i zlato; onaj dan kad si se rodio načinjeni ti biše bubnji tvoji i svirale.
14 Ti si bio heruvim, pomazan da zaklanjaš; i ja te postavih; ti beše na svetoj gori Božijoj, hođaše posred kamenja ognjenog.
15 Savršen beše na putevima svojim od dana kad se rodi dokle se ne nađe bezakonje na tebi.
Jel se to jezikilj prejeo pečuraka ili nismo sposobni da razumemo na koga misli
Dakle ko je to sin čovečiji-heruvim i bio u vrtu?
Alegorijski da, ali onda to znači da je bio u edemu i još nije otpao čim ga bog stavlja za zaklanjača. Pa ko je onda zmija?Postoji Jedan Sin coveciji,a taj , nije bio heruvim.
A za cara Tirskog, kazu da je bio Lucifer.
Nije postojao Lucifer, njegova je druga uloga bila.Alegorijski da, ali onda to znači da je bio u edemu i još nije otpao čim ga bog stavlja za zaklanjača. Pa ko je onda zmija?![]()