Suočavanje sa pseudonaučnim tendencijama, domaćim i stranim — dve strane medalje?

Onda se nadam da si spreman da priznaš da si licemer.
Nema Petrovic veze sa ovom temom samo ti pokazujem koliko on voli svoj narod i koliko je ponosan ba nasu istoriju

Ti si diskusiju vec izgubio u svojim odgovorima na strani iza i to je tvoj katastrofalan poraz u vezi Deretica, pusti sad Petrovica ne sirimo diskusiju na vise frontova

Necemo se sto godina citirati ja imam jedan zivot ne 15

molim te da postujes to sto radim mnogo

Ganjacemo se kad bude vremena eto

Nema Petrovic veze sa ovom temom samo ti pokazujem koliko on voli svoj narod i koliko je ponosan ba nasu istoriju

Ti si diskusiju vec izgubio u svojim odgovorima na strani iza i to je tvoj katastrofalan poraz u vezi Deretica, pusti sad Petrovica ne sirimo diskusiju na vise frontova

Necemo se sto godina citirati ja imam jedan zivot ne 15

molim te da postujes to sto radim mnogo

Ganjacemo se kad bude vremena eto

Ako si ti sam sebe zakopao tj. zadao sopstvenom timu gol i to bukvalno kao golman, sa kojim pravom pišeš to što pišeš? :lol: Ti misliš da bi Petrovićevi odgovori na tvoja pitanja bili išta drugačiji. Pa on je na "mojoj strani"...kad već moram tako da se izražavam...a onog Miroljuba Petrovića što si pomenuo i čak pisao da je on nekakav moj kolega, e on je vaš. On je stari deretićevac koji ima i fakultet za nacionalnu istoriju na kojoj se uči ta lažna istorij.

Ko je tebe terao da pominješ Dragana Petrovića? :D Ama baš niko, potpuno si ga samovoljno uključio u diskusiju. Ne znam šta ti tačno zamišljaš pod gubitkom diskusije, ali za ovakav faul možeš kriviti isključivo samog sebe.

Ne sirimo diskusiju dobio si sta si trazio

Neka tebi miroljuba insistiram da nam takav ne treba previse ima on neke dobre price ima i znanja ali neka ga kod vas

I nemam vise vremena koliko ti mozes da mi potrosis

Nazalost katastrofalno si izgubio u ovoj diskusiji, ne ljuti se pruzi ruku i uci uci uci.

Vidimo se u drugoj temi.

Mada priznajem da bi me iznenadio u vezi Petrovica on je ozbiljan u svom naucnom radu. Ne kazem da cu ti odgovoriti ali odradi ti posao mozda naucim nesto novo, jer od tebe nisam mogao da naucim nista a znas mnogo mnogo vise od mene samo sto si na pogresnoj strani. Pregledao sam tone i tone materijala nznm da li je neko to ispratio kao ja. Vrhunski intelektualac. Cak i da je negde pogresio to se njemu ne moze uzeti za zlo. Pisi citacu ali ne obecavam prosirenje diskusije.

@Baad_Boy (a može i @Mrkalj pošto se već smeje) pregledao sam šta tvrdi Dragan Petrović. Ne postoji niti jedan jedini detalj koji on donosi od Deretića ili njemu sličnih, niti postoje čak ni apsolutno ikakve indicije, indirektnim putem ustanovljene, koje ukazuju da ga je on ikada koristio, kao što ga ni ne citira ili pominje bilo gde (niti u fusnotama, niti u spiskovima literature). Petrović ne smatra da je ćiriličko pismo nastalo iz vinčanskog, niti da su Srbi nosioci nasleđa vinčanske kulture, niti pomnje apsolutno igde u svojim pregledima alternativnu verziju prošlosti koju zastupaju novoromantičari.

Vezano za sva pitanja koja si mi postavljao, Dragan Petrović bi ti dao iste ili barem približno identične odgovore kao i ja. U antičkim segmentim prošlosti, govori o starim kulturama Rima i Sare Grčke, o Ilirima i Tračanima. Nigde ni ne nagoveštava ništa na osnovu čega bi se moglo naslutidi da tvrdi da su to sve Srbi, Aleksandar Makedonski ili bilo ko drugi. Evo i nekoliko stranica iz Geopolitika Balkana.

Derevo.jpg

Perevo.jpg

Geopolitika-Balkana-54715.jpg

Dalje, @Baad_Boy u poglavlju u kojem razmatra geopolitičke odnose Nemačke i Austrije prema Balkanu. Petrović apsolutno niti na jednom jedinom mestu ne upućuje na postojanje, čak ni u indicijama, nekakve zavere u vreme Berlinskog kongresa 1878. godine ili Tajne konvencije 1881, koja bi u iole ikakvom formatu uticala na promenu istorijskog narativa u Srbiji, odnosno da Srbi prihvataju nekakvu nemačku školu i/ili uče svoju decu drugačijom verzijom povesti. I ne samo to, nego Petrović poziva čak i na saradnju sa nemačkim faktorom, optužujući srpsku i društvenu elitu da su pogrešili jerbo nisu dovoljno svhatili mogućnosti za tu opciju.

ečiu.JPG

Petrović smatra da su Srbi bili pagani pre nego što su u srednjem veku primili hrišćanstvo od Vizantije (reč koju dosledno i često koristi). I dabaštini kulturno nasleđe Stare Grčke, helenizma i Starog Rima (nikakve Vinče, pa ni negrčke paleobalkanske populacije).

Kulturno nasle.JPG

@Baad_Boy kada govori o istoriji i geopolitičkom kontekstu Hrvatske, najobrazovaniji Srbin ikada kaže sledeće o nastanku hrvatske nacije:

Hrv12.JPG

Hrvatska nacija formirana je na temelju rimokatoličke vere i hrvatskog (odnosno hrvatsko-srpskog) jezika.

Najobrazovaniji Srbin koji je postojao ne smatra Bugare Srbima, niti Bugarsku državom koja je proistekla iz korpusa etničkog srpskog prostora, ali pogledaj i šta kaže sa Makedonce (glava o Makedoniji):

titomak.JPG

Kaže dr Dragan Petrović, specifičnost makedonskih Južnih Slovena (ne Srba) dovela je do nastanka makedonske nacije, a tu je naciju priznao tek Tito. Ne stvorena, već pod komunistima doživela emancipaciju.

Jezik koji se koristi(o) u Bosni i Hercegovini, Dragan Petrović zove južnoslovenski jezik.

Ovo je, Baad_Boy za sada. Materijala ima još dosta; u jednom momentu bi trebalo da dođem do nečega gde pominje i Miloša S. Milojevića, ali ne u kontekstu u kojem verujem da zamišljaš. ;) Ako mi stigne i taj red najobrazovanijeg Srbina, kačim i to.

Na osnovu svega što sam pročitao (i dela koji svi mogu na temi da vide), izjave komšije Petrovića na pređašnjoj stranici na stranu u potpunost, jedini zaključak koji može proizaći je da ne postoje apsolutno nikakve osnove za ono što si ti tvrdio.

Poslednja izmena:
Ja se takodje ogradjujem od tvog delovanha na krstarici i od komunikacije sa tobom.

Sa neprijateljima srpskog naroda ne treba mnogo razgovarati.

No imaj u vidu ko si ti.
Ja nikada nisam bio clan stranke a ni glasao.
Ja sa svojih deset prstiju vredno zaradjujem hleb.
Ti hleb zaradjujes dupetom slavene i ne znam cemu se nadas no ne nadaj se dobrom jer dobrog nece biti.
U istorijskom smislu ti si istorijska maca diskrecija.
Isprati njen rad i delo,
njen istorijski opus na youtube.

Mozemo prekinuti diskusiju jer sam zgadjen tvojim postojanjem tvojim likom i delom tvojim aktivnostima.

Ne bih ti uzeo orah iz ruke.

Sramotni visecelijski organizmu.

Sta sve ljudi rade zbog para i uticaja.

Idem da se ispovracam. Kontuinirano.

Твој став је веома занимљив али то није став науке. Волео бих да видим неки цитат неког историчара (од оних који нису међу прогоњеном категоријом аутохтониста и сл.) који говори да су наши доминантни преци староседеоци Балкана. То нисам видео нигде сем између редова код најбољих научника који и даље никад нису смели да отворено кажу тако нешто. Много мање проблема би било када би званичан став историјске науке личио на твој став.
Ovakve stvari deluju čudno samo zbog toga što pseudoistoričari nameću narativ kako zvanična nauka tobože tvrdi nešto drugo, a zapravo uzmu u fokus nešto što u nauci nije u fokusu i uzdignu to na pijedastal najveće važnosti. Otprilike kao trgovački putnici ili ljudi koju pokušavaju nešto da ti prodaju, pa kao glavni kvalitet uzmu da ti ističu nešto u svom proizvodu što postoji u svim ostalim. Konkretno za tvoje pitanje, primer "sode bikarbone bez aluminijuma" koja u prodavnicama zdrave hrane košta 10x više od obične sode bikarbone, a obična soda bikarbona koja se proizvodi u Srbiji uopšte i nema aluminijum, niti se može u njoj naći kao zagađivač. I tu se sad postavlja pitanje - ako zvanični proizvođači sode bikarbone u svom proizvodu nemaju aluminijum, zašto to ne napišu? Prosto, nije palo na pamet, to je ono što logično proishodi.

Argument o starosedelaštvu je lažni narativ, nešto što uopšte nije bitno iz prostog razloga što je prošlost od pre 1500 godina previše dalek period da bi ijedna etnička grupa iz današnjeg vremena mogla da tvrdi da je ekskluzivni potomak ijedne etničke grupe iz onog vremena. Mi, Srbi danas, nismo čak ni potomci Srba iz vremena Nemanjića (u smislu, Srba kao totaliteta), nego smo u najvećoj meri potomci seoske golje i sirotinje, a masa nas ima hrpu predaka od stočara Stare Hercegovine, bez obzira na to da li danas živimo u Subotici, Novom Sadu, Beogradu ili Čačku. Takve stvari, ta autohtonomanija, karakteristične su za malo primitivnija i nezrelija društva. Na Balkanu, konkretno, za Albance i Severomakedonce, gde su ovi prvi to uzdigli čak i na nivo državne idelogije u jednom momentu. To je jedini razlog zbog čega "zvanična istorija" ne trubi o tim stvarima, jer to nije suština nego neka bočna stvar koja se podrazumeva. A opet, i oni kojima je baš ta stvar bitna, mogu da je pronađu i da dođu do zadovoljavajućeg odgovora i bez Nina Belovog ili Aleksandra Karanovića.

Stvari koje si radio protiv srpskog faktora kako bi tvoji poslodavci rekli u modernoj novijoj istoriji:

Sta je ovo:

Pogledajte prilog 946342

Da li je ovo srpsko pismo jer se razlikuje u 4 karaktera od reformisane cirilice?

Bez namere da ikoga vređam, ali i ovakve nenamerne stvari su paradoks savremenih prosvetljivača: u naslovu piše NOSIOC, što je jedna savremena nepravilnost za koju se u osnovnim školama ulaže veliki napor da se ona iskoreni, dakle NOSIOC NOSILAC. Greške se dešavaju i ne treba biti gramatički nacista, ali onaj koji uči druge ovakve greške prosto ne sme da pravi.

Dalje, prevod nije tačan. Hajde da ne idem na to kako "iže" znači "prostor" (?!), već na samom početku je greška gde se tvrdi da Buki znači Bog. Na osnovu čega, ako imamo nepromenjen koren BOG još od indoevropskih korena, dok je BUK vezan za slovo kao grafemu?

Još dalje, ko je smislio naziv "srbica" za ovo? Ti ili si našao već da se tako zove?

Jedno objašnjenje samo, pre polemike. Za Vinču i tamošnje znake uopšte nije sigurno da se radi o pismu. Pismo nije među ljude palo s neba, nego su se pre razvoja pisma koristile grafeme i simboli u razne svrhe: magijske, ritualne, estetske; gravirani su na hramove, kuće, grobove, ucrtavani u zemlju itd. Da bi nešto bilo pismo, na tom sistemu mora biti zapisan jezik. U Vinči tako nešto još uvek nije pronađeno, a verujte da se to podrobno ispitivalo. Takođe, ono što selektivni sakupljači neće nikad reći, to je da vinčanskih simbola ima više od stotinu, na primer ovo je jedan od prikaza:

vinca3.gif

gde se vidi kakvom vratolomijom se selektivno vuku simboli koji liče na današnja slova, kako bi se pokazalo da je vukova azbuka direktni nastavljač nekakvog pisma iz Vinče.

A priča o srpskoj azbuci je prilično poznata: Ćirilo i Metodije (i njihov tim) su izmislili pismo za slovene, glagoljicu (koju danas niko i ne pominje, a koja izgleda sasvim drugačije) i za nju smislili te nazive slova, az, buki itd. Ćirilična azbuka koju poznajemo je sastavljena od grčkih slova, gde su ubačena hebrejska slova za glasove Š, Č i C. Ostatak priče je da se to malo po malo menjalo tokom stotina godina, sve do Vuka i Mrkalja koji su dali njen današnji konačni oblik.

Bez namere da ikoga vređam, ali i ovakve nenamerne stvari su paradoks savremenih prosvetljivača: u naslovu piše NOSIOC, što je jedna savremena nepravilnost za koju se u osnovnim školama ulaže veliki napor da se ona iskoreni, dakle NOSIOC NOSILAC. Greške se dešavaju i ne treba biti gramatički nacista, ali onaj koji uči druge ovakve greške prosto ne sme da pravi.

Dalje, prevod nije tačan. Hajde da ne idem na to kako "iže" znači "prostor" (?!), već na samom početku je greška gde se tvrdi da Buki znači Bog. Na osnovu čega, ako imamo nepromenjen koren BOG još od indoevropskih korena, dok je BUK vezan za slovo kao grafemu?

Još dalje, ko je smislio naziv "srbica" za ovo? Ti ili si našao već da se tako zove?

Jedno objašnjenje samo, pre polemike. Za Vinču i tamošnje znake uopšte nije sigurno da se radi o pismu. Pismo nije među ljude palo s neba, nego su se pre razvoja pisma koristile grafeme i simboli u razne svrhe: magijske, ritualne, estetske; gravirani su na hramove, kuće, grobove, ucrtavani u zemlju itd. Da bi nešto bilo pismo, na tom sistemu mora biti zapisan jezik. U Vinči tako nešto još uvek nije pronađeno, a verujte da se to podrobno ispitivalo. Takođe, ono što selektivni sakupljači neće nikad reći, to je da vinčanskih simbola ima više od stotinu, na primer ovo je jedan od prikaza:

Pogledajte prilog 947394

gde se vidi kakvom vratolomijom se selektivno vuku simboli koji liče na današnja slova, kako bi se pokazalo da je vukova azbuka direktni nastavljač nekakvog pisma iz Vinče.

A priča o srpskoj azbuci je prilično poznata: Ćirilo i Metodije (i njihov tim) su izmislili pismo za slovene, glagoljicu (koju danas niko i ne pominje, a koja izgleda sasvim drugačije) i za nju smislili te nazive slova, az, buki itd. Ćirilična azbuka koju poznajemo je sastavljena od grčkih slova, gde su ubačena hebrejska slova za glasove Š, Č i C. Ostatak priče je da se to malo po malo menjalo tokom stotina godina, sve do Vuka i Mrkalja koji su dali njen današnji konačni oblik.
Necemo se citirati jer pojedini su online sa necasnim namerama a to je fabrikovanje i falsifikovanje istorije, njeno prepravljanje.

Bez namere da te uvredim ja cenim moje vreme.

A drugo vuk je izdajnik. Sto si veci izdajnik to dobijes vise skola trgova i ulica.

Dok se jednom Milosu Obilicu ime i prezime blati i ljaga po forumu, imamo ovde jednog muslimana bosnjaka sta je naziva ga indirektno Milosem Kobilicem i na to administracija ne reaguje a i ko da reaguje vidimo ko moderise pdf. Kroz udzbenike istorije ga provlace kao mitsku figuru, pazi k nije valjda slavenov sultan murat izvrsio hari kiri?

Trece bili smo pismeni pre 8.000, 9000 godina, vincansko pismo je na nasim prostorima ovo je nase ognjiste a zna se kako prolaze uzurpatori. Kostunica je izlicitirao pecat koji je cirilicni a na njemu je godina starija od vaseg podmetnutog cirila.

Necemo se vise citirati, cenim svoje vreme evo ti slavena on je placen za dalje fabrikovanje istorije, upravnik falsifikovanja na krsti. Samo udrite islamisti hrvati bivsi Srbi i ostali, odmetnuta braco, korovu roda srpskoga. 🙂

Ako bude srece u ovom veku a najverovatnije za deceniju opet cete se konvertovati. Deca i unuci vam.nece pisati da je Milos - Kobilic nego ce pozdravljati srpsku zastavu i krstiti se sa tri prsta.

Spusticete Ikone svetog Nikole sa tavana, to vam je djedovina. Dolazi vreme kada ce prestiz biti - biti Srbin. Vi to znate, zato se i bojite, zato se cuje lavez. Oci okrvavljene od mrznje. Skacete metar od zemlje cupate kosu i udarate glavom u zid. Odlazi ekonomski tigar iz dvorista ulaze medved i panda.

Spojio si babe i zabe.

Seciraj Petrovicevo delo no nikada neces biti Petrovic.

Cak sta vise, obestinile su se moje tvrdnje i sumnje, ti si vuk u jagnjecoj kozi.
Nisi Srbin, infiltriran si i prepravljas falsifikujes i proizvodis neku novu istoriju, pravi vatikanski gerilac koji uz precutnu saglasnost administracije zaebava ceo online na pdf istorija koji si privatizovao ili kupio jer ne znam zasto bi ti se dozvoljavalo inace da radis to sto radis. Znam ko si.

Ako bi ti saznao ko sam ja, saznao bi da ja nisam toliko intelektualan i da te ebavam sa sve zimskim raspustom.
Takodje bi saznao da uzivo ne bi smeo ispred mene da ponovis te tvrdnje jer bi bio kaznjen na jedan vrlo primitivan nacin a odrasli smo ljudi i ne treba tome teziti.

Sto sam duze ma krstarici duze mi se gadi sta je tebi dozvoljeno. Ti igras za strani faktor. Zato i nisi odgovorio da li stojis mirno sa pogledom prema zastavi dok se intonira srpska himna na televizoru. Zato sto srpska himna nije tvoja ali dozvoljeno ti je da nas provociras na srpskom forumu.

Slavene, vidi, star si, tastatura vojnik.
Ti vrrovatno znas da sa mnom nema igre. Geopoliticke trendove takodje nisi komentarisao jer znas da vam dolazimo na vrata u narednim decenijama. Sta ako dobijem raspored kao srpski vojnik pa usetamo tenkovima da zarobimo sve vidjenije glave? Ako se ja zadesim dobices sve po zenevskoj konvenciji i vise od toga. Nece te niko tuci, sam ces se tuci. Znas da vam dolazimo na vrata, to su geopoliticki procesi koje ne mozes da zaustavis ni ti ni vucic ni bilo ko, to je sudar imperija. Rusije i Kine protiv Amerike Vb i saveznika.

Vadi ikonu Sv. Nikole sa tavana Slavene jer postaces Srbin hriscanin pravoslavac za dekadu.

Jos bolje posto si vec agresivni konvertit sa zadatakom na zatiranju srpske istorije i srpstva razmisljaj o svojoj alternativnoj buducnosti. Razmisljaj kako da se sklonis van kontinenta jer ovde te svuda moze stici ruka pravde. Ja znam sta radis, ti znas sta radis, zna i administracija sta radis - ko u trenutku okupacije saradjuje sa okupatorom nema cemu dobrom da se nada kada se narod oslobodi.

Odgovaraces.

Ja ovde ne vidim ništa sam ispraznog trolovanja. Prazne pretnje bez dodirnih tačaka sa realnosti iz pozicije očajnika koji ne može da prihvati (u smislu, mentalno svari) da je uhvaćen u potpunoj kontradikciji sa samim sobom i bez ikakvih argumenata u sopstvenu korist. Još si i najavio da nećeš učestvovati u diskusiji (zašto, mislim da svi znamo...zato što si predosećao šta dolazi; direktni dokazi koji pobijaju tvoje tvrdnje), pa porekao, eto.

Nisam ljut niti me vređa ništa od toga što pišeš...Ako si mislio da me možeš zastrašiti, ka celi život slušam umišljene ljude koji se kriju iza praznih pretnji; one koji su glasni na rečima, a dela više nego jasno govore o njihovim motivima, namerama i taktikama. Ništa novo nisi predstavio, niti me na ikoji način iznenadio. Ne, samo mi te je strašno žao.

Poslednja izmena:
Ja se takodje ogradjujem od tvog delovanha na krstarici i od komunikacije sa tobom.

Sa neprijateljima srpskog naroda ne treba mnogo razgovarati.

No imaj u vidu ko si ti.
Ja nikada nisam bio clan stranke a ni glasao.
Ja sa svojih deset prstiju vredno zaradjujem hleb.
Ti hleb zaradjujes dupetom slavene i ne znam cemu se nadas no ne nadaj se dobrom jer dobrog nece biti.
U istorijskom smislu ti si istorijska maca diskrecija.
Isprati njen rad i delo,
njen istorijski opus na youtube.

Mozemo prekinuti diskusiju jer sam zgadjen tvojim postojanjem tvojim likom i delom tvojim aktivnostima.

Ne bih ti uzeo orah iz ruke.

Sramotni visecelijski organizmu.

Sta sve ljudi rade zbog para i uticaja.

Idem da se ispovracam. Kontuinirano.

Ako nemaš ništa pametno da kažeš, slažem se da možemo prekinuti diskusiju. Ali gledaj jednu stvar, ovako...ti očigledno smatraš sebe nekim velikim Srbinom, izdaješ se za velikog patriotu koji bi inešto filozofirao oko društvenih tema. No, tvoji unosi pokazuju poznavanje Srba kao naroda, srpske istorije i kulture, na jednom površnom nivou, kao da su Srbi za tebe strane narod...paradoksalno. Mene bi bilo na tvom mestu i sramota od količine neznanja, iskreno.

Istorija, ne samo srpskog naroda, već bilo kakva, pa i sve ostalo, uostalom, ne može se učiti tako što se pogleda YuoTube snimak opskurnih alternativnih kanala od 3 minuta i pomisli da se nešto zna, ili tako što na ulici čuješ neku poluglasinu, pa je širiš dalje. To je ništa drugo do igra gluvih telefona. Ako želiš da proširiš svoje znanje, onda pre svega osnovni je preduslov želja za tim. Želja za odgovorima i inicijativa da se oni potraže.

Ovako, ako pišeš sa čuđenjem da neko ispravlja da je Miloš Kobilić, a ne Obilić, pa ni manje ni više smatraš da elementarne informacije iz čak dakle rekao bih opšte kulture treba da budu sankcionirane, rekao bih, više nego slikovito govore o tome šta je za tebe srpstvo i šta ti o Srbima znaš... :whistling:

Ja ovde ne vidim ništa sam ispraznog trolovanja. Prazne pretnje bez dodirnih tačaka sa realnosti iz pozicije očajnika koji ne može da prihvati (u smislu, mentalno svari) da je uhvaćen u potpunoj kontradikciji sa samim sobom i bez ikakvih argumenata u sopstvenu korist.

Nisam ljut niti me vređa ništa od toga što pišeš...samo mi te je strašno žao.
Dobro. Sto se tice diskusije sahranjen si uz najvise pocasti kako i dolikuje placenicima nevladinih organizacija stranih fondova ili strane agenture.

Veruj mi da ne zelis da argumentujem i da te ofirem ko si. Ime prezime pozicija veroispovest nacionalnost politicka pripadnost, ti sam ne zelis i anoniman si neka ti bude to poslednja zelja.

Meni se nimalo ne svidja saznanje ko si ti.

Postujem tvoje godine ali samo to mogu da postujem.

Obzirom da toliko napadas Srbe u vremenima koja dolaze nemas cemu dobrom da se nadas. Ubiraces plodove tvog rada. Pusti se alternetivne istorije napravi alternativnu buducnost.

Run lola, Run.

Ako imas snage da trcis obzirom na tvoje godine neces daleko. Kada se narod oslobodi tvoji poslodavci ce te pustiti niz vodu. Okupatorima si ti samo visokopozicionirani konvertit. Obzirom da je imperija u padu padas zajedno sa njima.

Nemoj da shvatis ovo kao pretnju shvati kao savet, napravi alternativnu buducnost, trazi od poslodavaca politicki azil, pakuj kofere i bezi.

Nakon bondstila - visoko tehnoloske zute kuce, sta mislis ti, cemu se nadas?
Mislis da ce se postovati zenevska konvencija? Ja se nadam da hoce a bojim se da nece, boj se slavene. Zatvori prozore, spusti roletne i obrni kljuc.

Dolazi jako lose vreme po islamski faktor, po evropu. Ove prostore ce rat zaobici ovog puta, u jednoj noci bicete pohapseni svi u akciji npr Sablja Milosa Kobilica.

Budi pametan slavene ne budi glup.
Sta ces sutra?

Vidim strah, cujem, vristis u sebi, oseti se u svakom novom komentaru. Znas ti sta sutra nosi. Bojis se. Drhtis. Znojis. Cvokoces zubima. Koza ti se jezi. Sve sto si radio i sejao dolazi po tebe u 4 ujutru i ne kuca na vrata.

Nek ti je alah u pomoci.

Pogledajte prilog 947394

Vrlo je jasno šta je tu po sredi. Jezik i umeće toga koji je crtkao na papiriću najilustrativnije pokazuje. Nepismeni ili polupismeni pokušavaju naučiti nešto pismene. Oni koji ne znaju napadaju one koji znaju i žele da im se i oni priključe u neznanju, što je manifestacija možda najgore forme autodestruktivnog ponašanja, u nacionalnom i kulturološkom smislu. Bilo bi samo smešno da nije tragično, odnosno da ljudi koji upravo takve stvari rade, viču i skiču, sa potpuno otvorenim govorom mržnje propraćenim i nekada pozivima na nasilje, ne porazmisle makar ni milisekund da se zaustave, zamisli i pogledaju u ogledalo...

Naravno, manipulacije oko vinčanskog pisma najslikoviti su dokaz, kao što i sam primećuješ. Tih znakova ima daleko više od stotinu. Imaš na forumu okačenu raspravu Šana Vina sa naučnog skupa iz 2004. godine. Identifikovao je oko 240. Danas, mislim, taj je broj još i veći, dakle prešli smo i 250. Ali, naravno ako se iz svega toga napraviš izbor i naravno po sopstvenom nahođenju radi unapred zadatog cilja grafeme i zarotiraš, dobiće se to što je nacrtano na onom papiriću. :)

I tu se negde i vraćamo na suštinu ove teme. Zato što je to, taj papirić iscrtan znakovima i rečima, eklatantni primer pseudonauke. Tu je učinjeno nešto što je naučno potpuno nedopustivo; ne kod nas, nego ni u jednoj naučnoj zajednici ljudske civilizacije.

Da li mislis slavene da je u redu da pripadnik islamske veroispovesti kroji pdf istorija i povijest na srpskom forumu?
Da li islamista treba da mi kaze da Milos Obilic nije Milos Obilic nego Milos Kobilic?

I tvoj kolega strani placenik, onaj sto jede lignje za posnu srpsku slavu, onaj sto bolje od svoje majke zna koliko je bio tezak na rodjenju - i on vise voli Murata nego Obilica, takozvane mitske figure u srpskim udzbenicima istorije.

Ja vam ne zelim zlo ali cemu se nadate, imate li uma, ovo je sveta srpska zemlja natopljena srpskom krvlju i krvlju svih osvajaca i varvara koji su isterani kao kerovi sa nasih prostora.

Ovde je sultan jedne otomanske imperije okoncao zivot. Mi postujemo mocnog neprijatelja ali ne trpimo roblje.

Prvi smo bili na braniku sveta protiv islamskog fundamentalizma. Prvi smo na svetu ustali protiv terorista. Prvi smo ustali protiv nemaca, dva svetska rata.
Ne zaebavajte se sa nama.

Da li znas slavene rezultat kosovskog boja?

Nereseno 1-1, prekid u sesnaestom poluvremenu ali mi smo izvukli jaci remi.
Bili smo mirni neko vreme kada je obezglavljena tvoja otomanska imperija od koje je cela evropa drhtala i puzala pred njom.

Koja zla sudbina je zadesila osvajace?
Murat je ostavio glavu na svetoj srpskoj zemlji, odmah nakon sto se ta vest prosirila u turske redove brat ubija brata u borbi za presto. Kasnije bratoubica nailazi na nznm Dzingis Kana ili taoo nekog bacaju ga u kavez i vode kao malog majmuna od prestonice do prestonice.
Gadjaju ga paradajzom pljuju i uriniraju po njemu. Umire u sramoti, od sramote.

E moj slavene dobri. Nije ni tebi lako. To je sudbina onih kojima se ti klanjas.

Da li ti mene zezaš da tim Kobilić ili šta, hajde budi iskren?
Ne zezam te, sahranjujem te u diskusiji vec koliko dana, nikako da umres.

Svakog novog jutra se povampiris sa novom argumentacijom.

Ali, ko si ti slavene da nam krojis istoriju na srpskom forumu? Idi kod tvojih u albaniju ili tursku pa njima pricaj ko su.

Ne zezam te, sahranjujem te u diskusiji vec koliko dana, nikako da umres.

Svakog novog jutra se povampiris sa novom argumentacijom.

Ali, ko si ti slavene da nam krojis istoriju na srpskom forumu? Idi kod tvojih u albaniju ili tursku pa njima pricaj ko su.

Onda možeš pojasniti šta je tebi čudno u vezi Miloša Kobilića? Zašto bi to po tvom mišljenju to trebalo da bude nedopustivo za izgovoriti i/ili napisati?

Da li mislis slavene da je u redu da pripadnik islamske veroispovesti kroji pdf istorija i povijest na srpskom forumu?
Da li islamista treba da mi kaze da Milos Obilic nije Milos Obilic nego Milos Kobilic?

I tvoj kolega strani placenik, onaj sto jede lignje za posnu srpsku slavu, onaj sto bolje od svoje majke zna koliko je bio tezak na rodjenju - i on vise voli Murata nego Obilica, takozvane mitske figure u srpskim udzbenicima istorije.

Ja vam ne zelim zlo ali cemu se nadate, imate li uma, ovo je sveta srpska zemlja natopljena srpskom krvlju i krvlju svih osvajaca i varvara koji su isterani kao kerovi sa nasih prostora.

Ovde je sultan jedne otomanske imperije okoncao zivot. Mi postujemo mocnog neprijatelja ali ne trpimo roblje.

Prvi smo bili na braniku sveta protiv islamskog fundamentalizma. Prvi smo na svetu ustali protiv terorista. Prvi smo ustali protiv nemaca, dva svetska rata.
Ne zaebavajte se sa nama.

Aha, vidim. Sad je došao na red i Slaven musliman. :lol:

Jedno drugo pitanje ja za tebe imam...recimo da sam ja musliman; kolika je sramota od jednog poturice učiti ko su Srbi i o srpskoj kulturi?

Aha, vidim. Sad je došao na red i Slaven musliman. :lol:

Jedno drugo pitanje ja za tebe imam...recimo da sam ja musliman; kolika je sramota od jednog poturice učiti ko su Srbi i o srpskoj kulturi?
Neces me ti uciti veruj mi. Kako me moze neko ko nije srpskog roda uciti srpskoj istoriji? Ti si moj odmetnuti brat crna ovca familije konvertit.

Objasnjeno ti je na stranicama iza. Ne trosi mi vreme smeju ti se ljudi. Mislim i da te zale.

Ne stranicama iza ne nalazi se nikakvo obrazloženje. Samo si komentarisao da, iz potpuno nepoznatih razloga, treba na Forumu Krstarice moderacija sankcioniše kad neko napiše "Kobilić". I da je evidentno da to tebe nešto žiga.

Zašto? Ostaje na tebi da obrazložiš.

Neces me ti uciti veruj mi. Kako me moze neko ko nije srpskog roda uciti srpskoj istoriji? Ti si moj odmetnuti brat crna ovca familije konvertit.

Ne misliš da postoji Srba neznalica?

Back