BlackJack77
Početnik
- Poruka
- 16
Vi sa fakultetom sta ste zavrsili i kolika vam je plata sa tim fakultetom odnoso tom strukom za koju ste ste skolovali?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Što pitaš?Vi sa fakultetom sta ste zavrsili i kolika vam je plata sa tim fakultetom odnoso tom strukom za koju ste ste skolovali?
https://www.stat.gov.rs/sr-Latn/vesti/statisticalrelease/?p=16896
Za septembar 2025 jos nisu obradili.
42 dinara u jednom vremenskom periodu.Vi sa fakultetom sta ste zavrsili i kolika vam je plata sa tim fakultetom odnoso tom strukom za koju ste ste skolovali?
Ama firme rade dva izvestaja godisnje za zavod za statistiku koji se odnosi na plate.Zarade zaposlenih prema delatnosti, nivoima kvalifikacije i polu, septembar 2024.
greska? ili godinu dana stari podaci ?
jos mozda bolje - ako nije uradjen septembar, moze i avgust?
Ama firme rade dva izvestaja godisnje za zavod za statistiku koji se odnosi na plate.
Jedan se odnosi na platu za septembar mesec za tekucu godinu. I tu se detaljno analizira muskarci zene, strucna sprema itd. To je radjeno u oktobru-novembru za septembar ove godine, ali jos nije obradjeno. Neke firme i kasne sa podnosenjem izvestaja.
I menjani su izvestaji ove godine, sad se ide u sitna crevca. Firme obicnu nemaju statisticara, nego neko mora da se bavi tim glupostima kad stigne od svog posla.
I u svemu tome najkomplikovaniji je izvestaj po kvartalima za godinu dana u nazad, sad je radjeno od oktobra 2024 do septembra 2025, i to je izvestaj po satima tipa sati rada i prekovremeni, bolovanja, godisnji odmori...
Zavod svakog meseca izlazi sa prosecnom zaradom koju cita iz eporeza.
U sustini mogu to da spoje sa croso portalom i da sami vade i struke i stepene strucne spreme itd. Ali lakse je maltretirati firme.
Ja se odlicno secam svoje prve plate posle zavrsetka studija. Nesto malo ispod 5000 dinara, po kursu koji je jos vazio a koji je branio pokojni Ante Markovic to je bilo oko 700 DEM. Svi pricaju o ne znam kakvim hiljadama DEM plate te 1990-te ali, eto, moja plata kao diplomiranog gradj.inzenjera je negde u oktobru bila toliko. A radio sam u jednoj od boljih gradjevinskih firmi u SFRJ.Vi sa fakultetom sta ste zavrsili i kolika vam je plata sa tim fakultetom odnoso tom strukom za koju ste ste skolovali?
moja je bila bezmalo 1000 maraka (sa dodacima i preko) ali to je tako kratko trajalo da su svi prvo kupili vhs video rekordere, ja otisao na svoje prvo jedrenje, a onda je vrag odneo saluJa se odlicno secam svoje prve plate posle zavrsetka studija. Nesto malo ispod 5000 dinara, po kursu koji je jos vazio a koji je branio pokojni Ante Markovic to je bilo oko 700 DEM. Svi pricaju o ne znam kakvim hiljadama DEM plate te 1990-te ali, eto, moja plata kao diplomiranog gradj.inzenjera je negde u oktobru bila toliko. A radio sam u jednoj od boljih gradjevinskih firmi u SFRJ.

hm, ja tad radio preko omladinske zadruge...jednog dana sam zaradio muzicki stub Silva...nije pametno da napisem, koliko sam tog dana zaradio...poceo oko 7 ujutru, a zavrsio oko 23 casa...radno vreme 18 satiJa se odlicno secam svoje prve plate posle zavrsetka studija. Nesto malo ispod 5000 dinara, po kursu koji je jos vazio a koji je branio pokojni Ante Markovic to je bilo oko 700 DEM. Svi pricaju o ne znam kakvim hiljadama DEM plate te 1990-te ali, eto, moja plata kao diplomiranog gradj.inzenjera je negde u oktobru bila toliko. A radio sam u jednoj od boljih gradjevinskih firmi u SFRJ.