Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.626
Dobro.
Nema sanse da mi ogadis Petrovica.
Obzirom da ga napada nasa db ili ko vec mora da je nas.
Onda se nadam da si spreman da priznaš da si licemer.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dobro.
Nema sanse da mi ogadis Petrovica.
Obzirom da ga napada nasa db ili ko vec mora da je nas.
Nema Petrovic veze sa ovom temom samo ti pokazujem koliko on voli svoj narod i koliko je ponosan ba nasu istorijuOnda se nadam da si spreman da priznaš da si licemer.
Nema Petrovic veze sa ovom temom samo ti pokazujem koliko on voli svoj narod i koliko je ponosan ba nasu istoriju
Ti si diskusiju vec izgubio u svojim odgovorima na strani iza i to je tvoj katastrofalan poraz u vezi Deretica, pusti sad Petrovica ne sirimo diskusiju na vise frontova
Necemo se sto godina citirati ja imam jedan zivot ne 15
molim te da postujes to sto radim mnogo
Ganjacemo se kad bude vremena eto
Ti misliš da bi Petrovićevi odgovori na tvoja pitanja bili išta drugačiji. Pa on je na "mojoj strani"...kad već moram tako da se izražavam...a onog Miroljuba Petrovića što si pomenuo i čak pisao da je on nekakav moj kolega, e on je vaš. On je stari deretićevac koji ima i fakultet za nacionalnu istoriju na kojoj se uči ta lažna istorij.
Ovakve stvari deluju čudno samo zbog toga što pseudoistoričari nameću narativ kako zvanična nauka tobože tvrdi nešto drugo, a zapravo uzmu u fokus nešto što u nauci nije u fokusu i uzdignu to na pijedastal najveće važnosti. Otprilike kao trgovački putnici ili ljudi koju pokušavaju nešto da ti prodaju, pa kao glavni kvalitet uzmu da ti ističu nešto u svom proizvodu što postoji u svim ostalim. Konkretno za tvoje pitanje, primer "sode bikarbone bez aluminijuma" koja u prodavnicama zdrave hrane košta 10x više od obične sode bikarbone, a obična soda bikarbona koja se proizvodi u Srbiji uopšte i nema aluminijum, niti se može u njoj naći kao zagađivač. I tu se sad postavlja pitanje - ako zvanični proizvođači sode bikarbone u svom proizvodu nemaju aluminijum, zašto to ne napišu? Prosto, nije palo na pamet, to je ono što logično proishodi.Твој став је веома занимљив али то није став науке. Волео бих да видим неки цитат неког историчара (од оних који нису међу прогоњеном категоријом аутохтониста и сл.) који говори да су наши доминантни преци староседеоци Балкана. То нисам видео нигде сем између редова код најбољих научника који и даље никад нису смели да отворено кажу тако нешто. Много мање проблема би било када би званичан став историјске науке личио на твој став.
Stvari koje si radio protiv srpskog faktora kako bi tvoji poslodavci rekli u modernoj novijoj istoriji:
Sta je ovo:
Pogledajte prilog 946342
Da li je ovo srpsko pismo jer se razlikuje u 4 karaktera od reformisane cirilice?
Necemo se citirati jer pojedini su online sa necasnim namerama a to je fabrikovanje i falsifikovanje istorije, njeno prepravljanje.Bez namere da ikoga vređam, ali i ovakve nenamerne stvari su paradoks savremenih prosvetljivača: u naslovu piše NOSIOC, što je jedna savremena nepravilnost za koju se u osnovnim školama ulaže veliki napor da se ona iskoreni, dakleNOSIOCNOSILAC. Greške se dešavaju i ne treba biti gramatički nacista, ali onaj koji uči druge ovakve greške prosto ne sme da pravi.
Dalje, prevod nije tačan. Hajde da ne idem na to kako "iže" znači "prostor" (?!), već na samom početku je greška gde se tvrdi da Buki znači Bog. Na osnovu čega, ako imamo nepromenjen koren BOG još od indoevropskih korena, dok je BUK vezan za slovo kao grafemu?
Još dalje, ko je smislio naziv "srbica" za ovo? Ti ili si našao već da se tako zove?
Jedno objašnjenje samo, pre polemike. Za Vinču i tamošnje znake uopšte nije sigurno da se radi o pismu. Pismo nije među ljude palo s neba, nego su se pre razvoja pisma koristile grafeme i simboli u razne svrhe: magijske, ritualne, estetske; gravirani su na hramove, kuće, grobove, ucrtavani u zemlju itd. Da bi nešto bilo pismo, na tom sistemu mora biti zapisan jezik. U Vinči tako nešto još uvek nije pronađeno, a verujte da se to podrobno ispitivalo. Takođe, ono što selektivni sakupljači neće nikad reći, to je da vinčanskih simbola ima više od stotinu, na primer ovo je jedan od prikaza:
Pogledajte prilog 947394
gde se vidi kakvom vratolomijom se selektivno vuku simboli koji liče na današnja slova, kako bi se pokazalo da je vukova azbuka direktni nastavljač nekakvog pisma iz Vinče.
A priča o srpskoj azbuci je prilično poznata: Ćirilo i Metodije (i njihov tim) su izmislili pismo za slovene, glagoljicu (koju danas niko i ne pominje, a koja izgleda sasvim drugačije) i za nju smislili te nazive slova, az, buki itd. Ćirilična azbuka koju poznajemo je sastavljena od grčkih slova, gde su ubačena hebrejska slova za glasove Š, Č i C. Ostatak priče je da se to malo po malo menjalo tokom stotina godina, sve do Vuka i Mrkalja koji su dali njen današnji konačni oblik.
Spojio si babe i zabe.
Seciraj Petrovicevo delo no nikada neces biti Petrovic.
Cak sta vise, obestinile su se moje tvrdnje i sumnje, ti si vuk u jagnjecoj kozi.
Nisi Srbin, infiltriran si i prepravljas falsifikujes i proizvodis neku novu istoriju, pravi vatikanski gerilac koji uz precutnu saglasnost administracije zaebava ceo online na pdf istorija koji si privatizovao ili kupio jer ne znam zasto bi ti se dozvoljavalo inace da radis to sto radis. Znam ko si.
Ako bi ti saznao ko sam ja, saznao bi da ja nisam toliko intelektualan i da te ebavam sa sve zimskim raspustom.
Takodje bi saznao da uzivo ne bi smeo ispred mene da ponovis te tvrdnje jer bi bio kaznjen na jedan vrlo primitivan nacin a odrasli smo ljudi i ne treba tome teziti.
Sto sam duze ma krstarici duze mi se gadi sta je tebi dozvoljeno. Ti igras za strani faktor. Zato i nisi odgovorio da li stojis mirno sa pogledom prema zastavi dok se intonira srpska himna na televizoru. Zato sto srpska himna nije tvoja ali dozvoljeno ti je da nas provociras na srpskom forumu.
Slavene, vidi, star si, tastatura vojnik.
Ti vrrovatno znas da sa mnom nema igre. Geopoliticke trendove takodje nisi komentarisao jer znas da vam dolazimo na vrata u narednim decenijama. Sta ako dobijem raspored kao srpski vojnik pa usetamo tenkovima da zarobimo sve vidjenije glave? Ako se ja zadesim dobices sve po zenevskoj konvenciji i vise od toga. Nece te niko tuci, sam ces se tuci. Znas da vam dolazimo na vrata, to su geopoliticki procesi koje ne mozes da zaustavis ni ti ni vucic ni bilo ko, to je sudar imperija. Rusije i Kine protiv Amerike Vb i saveznika.
Vadi ikonu Sv. Nikole sa tavana Slavene jer postaces Srbin hriscanin pravoslavac za dekadu.
Jos bolje posto si vec agresivni konvertit sa zadatakom na zatiranju srpske istorije i srpstva razmisljaj o svojoj alternativnoj buducnosti. Razmisljaj kako da se sklonis van kontinenta jer ovde te svuda moze stici ruka pravde. Ja znam sta radis, ti znas sta radis, zna i administracija sta radis - ko u trenutku okupacije saradjuje sa okupatorom nema cemu dobrom da se nada kada se narod oslobodi.
Odgovaraces.
Ja se takodje ogradjujem od tvog delovanha na krstarici i od komunikacije sa tobom.
Sa neprijateljima srpskog naroda ne treba mnogo razgovarati.
No imaj u vidu ko si ti.
Ja nikada nisam bio clan stranke a ni glasao.
Ja sa svojih deset prstiju vredno zaradjujem hleb.
Ti hleb zaradjujes dupetom slavene i ne znam cemu se nadas no ne nadaj se dobrom jer dobrog nece biti.
U istorijskom smislu ti si istorijska maca diskrecija.
Isprati njen rad i delo,
njen istorijski opus na youtube.
Mozemo prekinuti diskusiju jer sam zgadjen tvojim postojanjem tvojim likom i delom tvojim aktivnostima.
Ne bih ti uzeo orah iz ruke.
Sramotni visecelijski organizmu.
Sta sve ljudi rade zbog para i uticaja.
Idem da se ispovracam. Kontuinirano.

Dobro. Sto se tice diskusije sahranjen si uz najvise pocasti kako i dolikuje placenicima nevladinih organizacija stranih fondova ili strane agenture.Ja ovde ne vidim ništa sam ispraznog trolovanja. Prazne pretnje bez dodirnih tačaka sa realnosti iz pozicije očajnika koji ne može da prihvati (u smislu, mentalno svari) da je uhvaćen u potpunoj kontradikciji sa samim sobom i bez ikakvih argumenata u sopstvenu korist.
Nisam ljut niti me vređa ništa od toga što pišeš...samo mi te je strašno žao.
Bez namere da ikoga vređam, ali i ovakve nenamerne stvari su paradoks savremenih prosvetljivača: u naslovu piše NOSIOC, što je jedna savremena nepravilnost za koju se u osnovnim školama ulaže veliki napor da se ona iskoreni, dakleNOSIOCNOSILAC. Greške se dešavaju i ne treba biti gramatički nacista, ali onaj koji uči druge ovakve greške prosto ne sme da pravi.
Dalje, prevod nije tačan. Hajde da ne idem na to kako "iže" znači "prostor" (?!), već na samom početku je greška gde se tvrdi da Buki znači Bog. Na osnovu čega, ako imamo nepromenjen koren BOG još od indoevropskih korena, dok je BUK vezan za slovo kao grafemu?
Još dalje, ko je smislio naziv "srbica" za ovo? Ti ili si našao već da se tako zove?
Jedno objašnjenje samo, pre polemike. Za Vinču i tamošnje znake uopšte nije sigurno da se radi o pismu. Pismo nije među ljude palo s neba, nego su se pre razvoja pisma koristile grafeme i simboli u razne svrhe: magijske, ritualne, estetske; gravirani su na hramove, kuće, grobove, ucrtavani u zemlju itd. Da bi nešto bilo pismo, na tom sistemu mora biti zapisan jezik. U Vinči tako nešto još uvek nije pronađeno, a verujte da se to podrobno ispitivalo. Takođe, ono što selektivni sakupljači neće nikad reći, to je da vinčanskih simbola ima više od stotinu, na primer ovo je jedan od prikaza:
Pogledajte prilog 947394
gde se vidi kakvom vratolomijom se selektivno vuku simboli koji liče na današnja slova, kako bi se pokazalo da je vukova azbuka direktni nastavljač nekakvog pisma iz Vinče.
A priča o srpskoj azbuci je prilično poznata: Ćirilo i Metodije (i njihov tim) su izmislili pismo za slovene, glagoljicu (koju danas niko i ne pominje, a koja izgleda sasvim drugačije) i za nju smislili te nazive slova, az, buki itd. Ćirilična azbuka koju poznajemo je sastavljena od grčkih slova, gde su ubačena hebrejska slova za glasove Š, Č i C. Ostatak priče je da se to malo po malo menjalo tokom stotina godina, sve do Vuka i Mrkalja koji su dali njen današnji konačni oblik.
Ako bude srece u ovom veku a najverovatnije za deceniju opet cete se konvertovati. Deca i unuci vam.nece pisati da je Milos - Kobilic nego ce pozdravljati srpsku zastavu i krstiti se sa tri prsta.
Ne zezam te, sahranjujem te u diskusiji vec koliko dana, nikako da umres.Da li ti mene zezaš da tim Kobilić ili šta, hajde budi iskren?
Ne zezam te, sahranjujem te u diskusiji vec koliko dana, nikako da umres.
Svakog novog jutra se povampiris sa novom argumentacijom.
Ali, ko si ti slavene da nam krojis istoriju na srpskom forumu? Idi kod tvojih u albaniju ili tursku pa njima pricaj ko su.
Da li mislis slavene da je u redu da pripadnik islamske veroispovesti kroji pdf istorija i povijest na srpskom forumu?
Da li islamista treba da mi kaze da Milos Obilic nije Milos Obilic nego Milos Kobilic?
I tvoj kolega strani placenik, onaj sto jede lignje za posnu srpsku slavu, onaj sto bolje od svoje majke zna koliko je bio tezak na rodjenju - i on vise voli Murata nego Obilica, takozvane mitske figure u srpskim udzbenicima istorije.
Ja vam ne zelim zlo ali cemu se nadate, imate li uma, ovo je sveta srpska zemlja natopljena srpskom krvlju i krvlju svih osvajaca i varvara koji su isterani kao kerovi sa nasih prostora.
Ovde je sultan jedne otomanske imperije okoncao zivot. Mi postujemo mocnog neprijatelja ali ne trpimo roblje.
Prvi smo bili na braniku sveta protiv islamskog fundamentalizma. Prvi smo na svetu ustali protiv terorista. Prvi smo ustali protiv nemaca, dva svetska rata.
Ne zaebavajte se sa nama.

Neces me ti uciti veruj mi. Kako me moze neko ko nije srpskog roda uciti srpskoj istoriji? Ti si moj odmetnuti brat crna ovca familije konvertit.Aha, vidim. Sad je došao na red i Slaven musliman.
Jedno drugo pitanje ja za tebe imam...recimo da sam ja musliman; kolika je sramota od jednog poturice učiti ko su Srbi i o srpskoj kulturi?
Objasnjeno ti je na stranicama iza. Ne trosi mi vreme smeju ti se ljudi. Mislim i da te zale.Onda možeš pojasniti šta je tebi čudno u vezi Miloša Kobilića? Zašto bi to po tvom mišljenju to trebalo da bude nedopustivo za izgovoriti i/ili napisati?
Objasnjeno ti je na stranicama iza. Ne trosi mi vreme smeju ti se ljudi. Mislim i da te zale.
Neces me ti uciti veruj mi. Kako me moze neko ko nije srpskog roda uciti srpskoj istoriji? Ti si moj odmetnuti brat crna ovca familije konvertit.