Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.628
Zemo cim ja spomenu pare ode ti.
Ne kuliraj me vracam cim nama krene bolje a vama gore. ❤
Gledaj ovako, za nekog ko je izjavio i to više puta da ne želi da diskutuje, konstantno skačeš sebi samom u usta...Ako nemaš ništa pametno na temu da kažeš ili bilo šta drugo što se tiče ovog potforuma, ja bih, ali ne kao ti samo fol, da zaista završimo sa ovim. Zato ću ti na sve ovo što kuckaš vrlo kratko odgovoriti. Pošto vidim da baš prilično mnogo insistiraš na tome...uslišiću ti želju.
Ja sam izuzetno dobro upućen u sve što ti je Mrkalj rekao. Znam i sve konstrukcije i sve planove koje je imao i ima..u prvom redu zato što ima previše pristojnih i dobronamernih ljudi koji bi da ćute i prave se ludi. Znam sve šta je pričao, sve o starim forumašima koje je pozivao, tu grupicu kojom planira da preti, kao moderaciji i forumu...znam i planove koji su tu bili...teme specifično otvarane i objave postavljane u besmislenim pokušajima da budem isprovociran, a cilj svega toga jeste Mrkaljeva sujeta što je zbog svog ponašanja sankcionisan i što, iz osvetoljubive prirode, ne može da podnese tu činjenicu. Ono što nekoliko vas ne kapira nikako jeste da vas vrti oko malog prsta; manipuliše vam da bi vodio svoj privatni sujetni rat protiv mene, pod plaštom nekakvih širih tema (za koje mislim da jednim bar delom na sam u njih ne veruje), jer je hteo da vas iskoristi, jednostavno rečeno. I onda, kao, ako upada u iste probleme sa 3-4 čoveka, umesto samo sa jednim, ideja je bila da neko nasedne i pomisli da čekaj malo ako se ovo ovoliko puta ponavlja to onda znači da je možda problem bio do mene, a ne do njega. Naravno, bio bih i strašno glup kad ne bih sve vrlo transparentno video, a i znam čoveka dosta godina tako da se donekle čita kao knjiga.

Tako da, Mrkaljeva zavera je u potpunosti propala. Ništa se nije dogodilo, niti će se dogoditi. Na sve ovo sam mislio kada sam ti rekao da probaš da naučiš da razmišljaš sopstvenom glavom, umesto da budeš lakoveran, jerbo je nažalost naivnim ljudima najlakše manipulisati. I sad ti razmišljaj šta ćeš i kako; sve što sam ti ovde sad napisao iz isključivo dobronamernih razloga (a što ne verujem da se baš može reći za tvoje objave na zadnjih par stranica, barem u kontekstu tvoje iskrenosti). I da, to je nešto što zna i moderacija, pa i administracija foruma...zapravo, svi su (tj. smo) obavešteni; zato sam i napisao da je zavera propala.
Poslednja izmena od moderatora:

Dok je neko dete i dok se mozak još razvija, pažljivim negovanjem slobode misli i kritičkog razmišljanja, ne bi bio problem, ali odrastao čovek je već formirana ličnost i sve teže nove stvari uči. Kako zrelog čoveka, koji suštinski ne razume uopšte distinkcije između naučnog i nenaučnog objasniti tako nešto, a da mu ne proradi ego i ne lansira iste one defanzivne mehanizme koji osobu samo dalje zatvore i onemoguće još više nego ranije ostvarivanje bilo kakvog napretka?

Mesto gde odem da prodiskutujem i povremeno zaboravim na turobnu situaciju naše stvarnosti (a onda se, posebno u poslednje vreme ubedačim, kada vidim da ni ovde — više — nije preterano sjajno). Zašto u zagredi više? Zato što ti jedne stvari, kao relativno nov (ili bar tako mislim?) član ovog foruma nisi upućen u to kako je izgledao ovoj forum nekada. Sada se nalazi u nekakvoj situaciji da živi od svoje stare slave i ja navraćam na njega možda čak i više po navici i želji da se barem deo vrati. U prevodu, to šo si naveo definitivno nije tačno. Ovaj je potforum bio mesto neverovatnih diskusija, nekada i sa po kojom jačom reči, ali na kojem su ljudi citirali izvore, literaturu, učestvovali u diskusijama...odgovorno mogu da tvrdim da me je potforum Istorija na Forumu Krstarice naučio strašno mnogo...nekada bih se izrazio možda i većine stvari koje znam iz istorijskih tema.