Судија Уставног суда Србије прави увод ствари које се тичу Републике Српске

Да, али Додик није председник државе, него ентитета унутар државе.
Ок, чак и да допустим тај сценарио, рецимо Додик позове Путина у помоћ јер НАТО напао РС, те Путин хоће у сукоб са НАТО јер много цени Додика. Ето, Путин пошаље бродове, а онда ти бродови требају прво проћи:
1) Турски мореузи (НАТО воде)
2) Егејско море (НАТО воде)
3) Јонско море (НАТО воде)
4) Јадранско море (НАТО воде)
5) Стигне до Пељешца, а тамо су стриктно територијалне воде Хрватске, пошто Босна нема приступ међународним водама.
6) Све и да стигне у Неум, Неум је хрватски град у Федерацији БиХ.
7) Све и да се искрца у Неум, треба проћи копненим путевима кроз Федерацију БиХ
8) Све и да прође кроз Федерацију БиХ, Република Српска ће бити већ три пута сломљена до тада.
9) Све и да дође у сломљену РС, требаће му 300 хиљада војника да васпостави РС у њеним границама
10) Рецимо да то успе, онда ће и Тинки Винки и његови Телетабис другари скочити у онај зелени бунар док се смеје Беба Сунце лицем Николаса Кејџа.
788f66fe5c88758b738db2e2b61819bd.gif
Ti si sve pomešao, Rusija za odbranu Republike Srpske će da koristi Nuklearno oružije i Orešnike.
Kakvi su te smešni brodovi i moreuzi spopali ?
A Dodik je već pozvao Putina i dobio odgovor da će Rusija nuklearnim oružijem braniti izvorni Dejtonski sporazum, i da joj je Republika Srpska istog prioriteta kao i Kaljingrad, Belorusija i Pridnestrovlje.
Orešnik za nekoliko minuta uništava sve Nato baze i Nato areodrome u 1000km okolini Republike Srpske.

452327_tan2024-02-0215101645-1_fmob.jpgraketa-oreshnik-670x447.jpg20241123_191838.jpg

Нереално
Što se tiče tvoje teme, odlična je u smislu da je Vučić izdajnik i da to dokazuju reči njegovog SNS advokata kojega je poslao u Banjaluku i da tamo daje izjave i da negira Dejton.
Takođe je tačno ako se dopusti Vučiću da se umeša u odbranu Republike Srpske kao i u odbranu Kosova taj izdajnik će nešto pokvariti. Ali Vučić je gotov neće u Srbiji na izborima preći cenzus jer sada svi znaju da je izdajnik, evo još ova izjava njegovog SNS advokata koji negira Dejton ga još više upropaštava.
Ali Dodik i RS su povezani sa Rusijom i ne fermaju Vučića za suvu šljivu, jer imaju garancije od Rusije za izvorni Dejton.
A što se tiče realnosti, što niko ne napadne Kaljingrad i Pridnestrovlje koji su takođe odvojeni od Rusije ?

Да, коментари су "упропастили" лаж.
Било је лепо док је трајало

Окренуо сам на шалу и иронију да не би нагађали о могућностима Руса које не можемо да знамо, већ само да претпоставимо.
Од овог твитераша Руса сам на теми о Украјини до сада поставио свега неколико твитова који су ми изгледали нормални, јер знам да воли прилично да лупи. Има и једна женска која жестоко оспе по непријатељу са изразима у сваком твиту, и њу због тога не постављам.
Што се тиче реакције на могуће потезе Руса у БиХ најбоље је то описао Кристијан Шмит у оној емисији када су га преварили руски пранкери и лажно му се представили, са реченицом да не зна како они у РФ размишљају и да је због тога забринут.

Aли, то није шупља прича.
Твоје рентање обија се о чињеницу да сами житељи РС не остају тамо да је бране, већ трче у Србију, Аустрију и Немачку, па одатле лупетају тастатурама, таламбасима, а у Србији пале гуме, ломаче и дижу бурад у ваздух, придружују се батинашким одредима Владе Ратнопрофитерског Мандића, Марка Босанца и остале багре на Вучићевом списку и малтетирају обичне Србе у Србији који се буне против убијања Надстрешницама и усеравања Србије.

Е, зато, свако да се осврне мало на своје двориште да брани на лицу места оно што има на том лицу места.
Па, ако устреба помоћ, ето нас.
Али, не "ето нас, уместо вас", то неће моћи.
Него, "ајте ви прво, да видимо да ли вам је заиста стало до онога у шта се кунете да вам је стало".

А ти, ако ниси задовољан мојим одговор, слободно окупи све своје истомишљенике из свог дела Црне Горе, па у пракси покажи како се то треба помоћи Републици Српској. Ето, дај пример који није гневно сиктање на мене.

Pa svi odlaze iz balkanskih država, zato sam i govorio o relativnom odnosu, tj. u BiH se procentualno rađa sve više srpske djece.

A šta ćemo sa ostalim članovima SNS-a?
Svim onim koji nemaju nikakve veze sa BiH, Krajinom, Crnom Gorom i...Kosovom?
Jer forsiraš priču da SNS nema glasove svuda po Srbiji, već samo gdje su izbjeglice i došljaci, pa onda maltretiraju Gedžu koji po cijeli dan samo Đilasa sanja, što u prevodu znači da su svi ološ, bez Srbi iz Srbije.
Tradicionalno takmičenje najboljih Srba.

A ako govorimo o čišćenju dvorišta, mora se znati šta ko smatra svojim dvorištem.
Ti si prihvatio da je tvoje dvorište ono u okviru NATO Srbije, tj. Srbija bez KiM, pa već sjutra možemo očekivati da se pravoslavni Kosovci malo snađu u svom dvorištu, nije na tebi da se cimaš oko njih.
Koliko daleko si spreman da prihvataš da ti drugi omeđava dvorište, vidjećemo.
Moje dvorište je svuda gdje su Srbi, tako sam naučen, ujedinjenje, ujedinjenje, ujedinjenje.

Pošto je tvoje viđenje prekodrinskih sunarodnika - mada sam ovo sunarodnika mogao staviti pod navodnicima, svakako ti je po svakom bitnom kriterijumu bliži poreski obveznik Srbije Zukorlić, nego poreski obveznik neke druge, susjedne države Petrović - doživjelo ogromne promjene, i tu bih mogao napraviti paralelu, kad već spominješ Crnu Goru.
Znaš, kod nas je dolazio raznorazni šljam iz Srbije, da nam objašnjava ko, kako i koliko voli Crnu Goru i, još bitnije, da nam objasni koliko je DPS blagoslov sa neba.
Bilo je tu glumaca, muzičara, intelektualaca ali i političara.
SNS političara, dakle predstavnici vlasti, predstavnici većinske Srbije.
Pa opet, nije mi ni na kraj pameti bilo da od Srba iz Srbije pravim neprijatelje, jer znam dobro koliko se narod i političari na ovim našim prostorima razlikuju.

A ti kao ti nisi tu toliko bitan, ali moraš priznati da mi mora biti zanimljivo da posmatram tvoju tranziciju iz pravoslavnog, ravnogorskog Srbina u neku verziju Nataše Kandić.

@peti ligament , да ли ти заиста мислиш да је могуће извести отцепљење Републике Српске и присајединити је Србији?
Sve je moguće.
Da li je moguće u ovom trenutku, ili čak trenutku koji je realan da mogu živ dočekati?
Pa ne baš.

Ali to ne znači da treba slabiti našu poziciju, i veze između Srbije i Republike Srpske, naprotiv.

Zbog čega je SPC toliko bitna? Pa upravo ona povezuje jedan narod u jednu cjelinu, i čuva dvorište srpskog naroda i preko taraba koje su zacrtane od strane neprijatelja.
Ali to nije dovoljno, i ozbiljni političari bi se trudili da prekogranična, a unutarsrpska saradnja na svim poljima, prije svega ekonomskom, bude u konstantnom jačanju.

Pa onda, jednog dana, za 24 sata se sve može pokrenuti i promijeniti.

Ti si sve pomešao, Rusija za odbranu Republike Srpske će da koristi Nuklearno oružije i Orešnike.
A Dodik je već pozvao Putina i dobio odgovor da će Rusija nuklearnim oružijem braniti izvorni Dejtonski sporazum, i da joj je Republika Srpska istog prioriteta kao i Kaljingrad, Belorusija i Pridnestrovlje.
Orešnik za nekoliko minuta uništava sve Nato baze i Nato areodrome u 1000km okolini Republike Srpske.

Pogledajte prilog 1734082Pogledajte prilog 1734085Pogledajte prilog 1734086

Izvini molim te samo mi reci da li si realan ili je ovo neka teška ironija

Sve govori u prilog tome da se ozbiljno zahebavaš ali ipak moram da proverim, ima ovde svakakvih ludaka, neko bi mogao da pomisli da zaista misliš ovo što pišeš

Sve je moguće.
Da li je moguće u ovom trenutku, ili čak trenutku koji je realan da mogu živ dočekati?
Pa ne baš.

Ali to ne znači da treba slabiti našu poziciju, i veze između Srbije i Republike Srpske, naprotiv.
Позиција Републике Српске тренутно се слаби искључиво авантуризмом обојеним у патриотске боје. Њу нико политички не укида, али је економски итекако уништава "патриотска" багра и то директном пљачком, али и економском изолацијом у коју стављају Српску својим "русјачењем"

Zbog čega je SPC toliko bitna? Pa upravo ona povezuje jedan narod u jednu cjelinu, i čuva dvorište srpskog naroda i preko taraba koje su zacrtane od strane neprijatelja.
Ali to nije dovoljno, i ozbiljni političari bi se trudili da prekogranična, a unutarsrpska saradnja na svim poljima, prije svega ekonomskom, bude u konstantnom jačanju.

Pa onda, jednog dana, za 24 sata se sve može pokrenuti i promijeniti.
Нема приче "СПЦ" генерално.
Да будемо врло прецизни: Порфирије и Буловић (као и епископи трабанти које су они именовали), део су организоване групе која са Вучићем уништава Србију.

Као што је Вучић заробио државу и поистоветио себе с њом, тако и овај ноторни двојац духовног оца и духовног сина је умислио да је читаву Цркву, па сваку побуну обичног света, али и верујућих људи против одвратних политичких ставова које двојац износи, представљају као нападе на СПЦ и малтене позив на раскол, пројављујући тиме озбиљно зло.

Немој ти мени спочитавати "напад на Цркву". Ја сам на веронауку при СПЦ кренуо још 1995. Дозволићеш да ја мало боље знам "ко је за једну, ко за двије".

Građanska, unitarna Bosna je game over za Srbe sa druge strane Drine, baš kao što je raskidanje veza sa Srbijom preduslov tog cilja.
Судећи по томе како се ти Босанци слажу по Аустрији и Немачкој, видим да могу да живе и без ентитета.
Но, како год, да подвучемо црту. Дејтон је стварност и самосталност која је реална, довољна и одбрањива. Задатак Срба из РС треба да буде да очувају РС у датим околностима, без авантуризама и сечења гране на којој седе (исељавање у Србију и/или подршка онима који Србију уништавају)

Pa svi odlaze iz balkanskih država, zato sam i govorio o relativnom odnosu, tj. u BiH se procentualno rađa sve više srpske djece.

A šta ćemo sa ostalim članovima SNS-a?
Svim onim koji nemaju nikakve veze sa BiH, Krajinom, Crnom Gorom i...Kosovom?
Jer forsiraš priču da SNS nema glasove svuda po Srbiji, već samo gdje su izbjeglice i došljaci, pa onda maltretiraju Gedžu koji po cijeli dan samo Đilasa sanja, što u prevodu znači da su svi ološ, bez Srbi iz Srbije.
Tradicionalno takmičenje najboljih Srba.

A ako govorimo o čišćenju dvorišta, mora se znati šta ko smatra svojim dvorištem.
Ti si prihvatio da je tvoje dvorište ono u okviru NATO Srbije, tj. Srbija bez KiM, pa već sjutra možemo očekivati da se pravoslavni Kosovci malo snađu u svom dvorištu, nije na tebi da se cimaš oko njih.
Koliko daleko si spreman da prihvataš da ti drugi omeđava dvorište, vidjećemo.
Moje dvorište je svuda gdje su Srbi, tako sam naučen, ujedinjenje, ujedinjenje, ujedinjenje.

Pošto je tvoje viđenje prekodrinskih sunarodnika - mada sam ovo sunarodnika mogao staviti pod navodnicima, svakako ti je po svakom bitnom kriterijumu bliži poreski obveznik Srbije Zukorlić, nego poreski obveznik neke druge, susjedne države Petrović - doživjelo ogromne promjene, i tu bih mogao napraviti paralelu, kad već spominješ Crnu Goru.
Znaš, kod nas je dolazio raznorazni šljam iz Srbije, da nam objašnjava ko, kako i koliko voli Crnu Goru i, još bitnije, da nam objasni koliko je DPS blagoslov sa neba.
Bilo je tu glumaca, muzičara, intelektualaca ali i političara.
SNS političara, dakle predstavnici vlasti, predstavnici većinske Srbije.
Pa opet, nije mi ni na kraj pameti bilo da od Srba iz Srbije pravim neprijatelje, jer znam dobro koliko se narod i političari na ovim našim prostorima razlikuju.

A ti kao ti nisi tu toliko bitan, ali moraš priznati da mi mora biti zanimljivo da posmatram tvoju tranziciju iz pravoslavnog, ravnogorskog Srbina u neku verziju Nataše Kandić.
Већ дуже времена, ти са мном не причаш О ТЕМИ, него О МЕНИ.
И то са позиције неког хибрида Љиљане Смајловић и Драгослава Бокана.

Što se tiče tvoje teme, odlična je u smislu da je Vučić izdajnik i da to dokazuju reči njegovog SNS advokata kojega je poslao u Banjaluku i da tamo daje izjave i da negira Dejton.
Takođe je tačno ako se dopusti Vučiću da se umeša u odbranu Republike Srpske kao i u odbranu Kosova taj izdajnik će nešto pokvariti. Ali Vučić je gotov neće u Srbiji na izborima preći cenzus jer sada svi znaju da je izdajnik, evo još ova izjava njegovog SNS advokata koji negira Dejton ga još više upropaštava.
:ok:
Ali Dodik i RS su povezani sa Rusijom i ne fermaju Vučića za suvu šljivu, jer imaju garancije od Rusije za izvorni Dejton.
A što se tiče realnosti, što niko ne napadne Kaljingrad i Pridnestrovlje koji su takođe odvojeni od Rusije ?
Мислим да гајиш двоструку нереалну наду:
1) Руси ће војно залећи за Додика / РС
2) Руси ће том војном залегању бити војно успешнији, а Српска ојачана у сваком погледу.

Добра ствар је та што се, изгледа, званично одустало од унитарне Босне тј решење њене функционалности биће унутар федералне структуре државе.
И то без Додика

Значи ово је сигурно тачно да је Русија чврсто обећала да ће Републику Српску бранити нуклеарним оружјем?
Ја се нешто не сећам да сам то игде чуо али верујем да ти имаш добре изворе и да је то тачно.
Видим да у Украјини нису користили тактичко нуклеарно оружје за својих 10-ак милиона сународника од којих је већина протерана а један део убијен. Драго ми је да имаш чврсте доказе да ће Русија ући у општи светски рат због 1 200 000 Срба који су удаљени 2000 километара од ње и налазе се, скоро, у срцу НАТО-а.

Значи, по теби, Додик се договорио са Путином да ће Русија гађати ракетама НАТО базе у околини Републике Српске ако то Додик затражи. Мислиш да неће бити проблема ако прелећу преко НАТО територије и да се нико од НАТО држава неће бунити због тога?
Одлично је што имаш овакве информације. Ја немам приступ изворима које ти имаш.
Онда нема никакве секирације за Србе у Републици Српској, и на КиМ јер ће Русија све то час испеглати.
Онда испада да је Вучић у праву што је предао КиМ и предаје полако Републику Српску јер шта год он потписао то је ипак наше. Онда и Вучић зна ово што ти знаш само за..ј..ебава запад и НАТО. Ложи их а они се несрећници примили. Додик само окрене број и НАТО базе све до Минхена нестале за 15 минута.

Позиција Републике Српске тренутно се слаби искључиво авантуризмом обојеним у патриотске боје. Њу нико политички не укида, али је економски итекако уништава "патриотска" багра и то директном пљачком, али и економском изолацијом у коју стављају Српску својим "русјачењем"

Нема приче "СПЦ" генерално.
Да будемо врло прецизни: Порфирије и Буловић (као и епископи трабанти које су они именовали), део су организоване групе која са Вучићем уништава Србију.

Као што је Вучић заробио државу и поистоветио себе с њом, тако и овај ноторни двојац духовног оца и духовног сина је умислио да је читаву Цркву, па сваку побуну обичног света, али и верујућих људи против одвратних политичких ставова које двојац износи, представљају као нападе на СПЦ и малтене позив на раскол, пројављујући тиме озбиљно зло.

Немој ти мени спочитавати "напад на Цркву". Ја сам на веронауку при СПЦ кренуо још 1995. Дозволићеш да ја мало боље знам "ко је за једну, ко за двије".
Ti si me pitao za ujedinjenje, i ja sam vrlo jasno odgovorio šta su preduslovi, a to je jačanje svih mogućih veza, pri čemu trenutno samo SPC svoj zadatak izvršava, tj. ljude sa obje strane drži kao jedan narod, što oni i jesu.
Političari rade za svoj džep, i rekao bih da je to svima jasno, ali prvi ti ćeš reći da to nije baš skroz tačno, nego da je svaki pravoslavni Bošnjak iz Republike Srpske za svoj sveti cilj postavio pad tvog BDP-a.
Što nije tačno, već saradnja svakog režima na ovom prostoru cvjeta dok imaju obostrani interes, a isto tako se vrlo lako mogu posvađati, kao Vučić i Milo, ako se interesi sukobe.

Tako da ne vidim kako sam ti tu bilo šta spočitavao oko SPC ili patrijarha ili bilo koga, jer sam prosto govorio o uopštenom putu ujedinjenja.
Plus argument išao sam na vjeronauku ne znači ništa, jer je i Miraš znao ponešto o teologiji, pa sad ne može da ubode kad je Božić a kad je Vaskrs ni za spas.

Судећи по томе како се ти Босанци слажу по Аустрији и Немачкој, видим да могу да живе и без ентитета.
Но, како год, да подвучемо црту. Дејтон је стварност и самосталност која је реална, довољна и одбрањива. Задатак Срба из РС треба да буде да очувају РС у датим околностима, без авантуризама и сечења гране на којој седе (исељавање у Србију и/или подршка онима који Србију уништавају)
I Srbi i Hrvati se slažu po Austriji, znači li to da treba i sa njima nešto činiti?
Čim napuste Balkan eto ih sa pričom Tko nas zavadi, ali ja nešto ne bih još jedan krug na karuselu Jugoslavija.
Pa ako se zalažeš za izvorni Dejton sa sve vojskom Republike Srpske, onda ti tu Nebojša Vukanović i nije baš najbolji izbor.

Ti si me pitao za ujedinjenje, i ja sam vrlo jasno odgovorio šta su preduslovi, a to je jačanje svih mogućih veza, pri čemu trenutno samo SPC svoj zadatak izvršava, tj. ljude sa obje strane drži kao jedan narod, što oni i jesu.
Političari rade za svoj džep, i rekao bih da je to svima jasno, ali prvi ti ćeš reći da to nije baš skroz tačno, nego da je svaki pravoslavni Bošnjak iz Republike Srpske za svoj sveti cilj postavio pad tvog BDP-a.
Što nije tačno, već saradnja svakog režima na ovom prostoru cvjeta dok imaju obostrani interes, a isto tako se vrlo lako mogu posvađati, kao Vučić i Milo, ako se interesi sukobe.

Tako da ne vidim kako sam ti tu bilo šta spočitavao oko SPC ili patrijarha ili bilo koga, jer sam prosto govorio o uopštenom putu ujedinjenja.
Plus argument išao sam na vjeronauku ne znači ništa, jer je i Miraš znao ponešto o teologiji, pa sad ne može da ubode kad je Božić a kad je Vaskrs ni za spas.
Твој "уопштен пут уједињења" има прилично рупа.
Прво, клика која је узурпирала СПЦ, на чијем челу су Буловић и Порфирије, озбиљно ради на продубљивању подела унутар Србије.
Поделе које они форсирају много су темељније и озбиљније од фолклорних излива "свесрпског јединства", а то су поделе на линији етике, где се поменути двојац јасно сврстава на страну покваренштине и оних који уништавају Србију и Српску, а радо би у исти обор ставили и Црну Гору (али им посао квари готово известан улазак у ЕУ и постојеће НАТО чланство).

За посао јединства врло је важна и економија, ма колико ти са неке умишљење висине (а окинут неким од мојих порука где га истичем, а и економију, а које су те у срце уболе, изгледа) стално ниподаштавао тај БДП. Теби, очигледно, промиче чињеница неодрживости РС у постојећим околностима. Та економија се расипа, а становништво одлази. ТО су стварни проблеми који се не решавају КУД-манифестацијама и махањем застава.

Аргумент "ишао сам на веронауку" итекако има значаја, поготово у светлу чињенице да ти мени спочитаваш и црквене ствари, а то радиш са становишта "националног верника" који "поштује нашу духовност" итд...

Poslednja izmena:
I Srbi i Hrvati se slažu po Austriji, znači li to da treba i sa njima nešto činiti?
Да. Рат који је покренуо Слободан Милошевић и Партија-ЈНА-Ћосић клика био је промашај који је српски народ одвела у историјску катастрофу.
Шта ти није јасно?
Čim napuste Balkan eto ih sa pričom Tko nas zavadi, ali ja nešto ne bih još jedan krug na karuselu Jugoslavija.
Pa ako se zalažeš za izvorni Dejton sa sve vojskom Republike Srpske, onda ti tu Nebojša Vukanović i nije baš najbolji izbor.
Ко нуди изворни Дејтон, уопште?
Друго, Република Српска нема новца да финансира војску, а како време иде, ни регрута, а ни технике.
Дакле, Вукан је закон.
КО је твоја омиљена сличица тамо?

Већ дуже времена, ти са мном не причаш О ТЕМИ, него О МЕНИ.
И то са позиције неког хибрида Љиљане Смајловић и Драгослава Бокана.
Ne bih se složio, nemam takav utisak.
Nije mi strano da te podsjetim na nekadašnje unionističke stavove, ali to samo kada o Srbima van Srbije govoriš na isti način kao što to rade zvanični Zagreb, Saraj'vo i Priština.

Mada, to i jesu sučeljavanja dva pogleda na srpsko pitanje, pa nije ni čudo što prožima sve teme ovog tipa.

Ne bih se složio, nemam takav utisak.
Nije mi strano da te podsjetim na nekadašnje unionističke stavove,
Зато што су слеп на сопствени проблем који се огледа у томе што си заузео позицију личног биографа и контролора ортодоксије коју си задао као норматив.
ali to samo kada o Srbima van Srbije govoriš na isti način kao što to rade zvanični Zagreb, Saraj'vo i Priština.
И онда на то идеш ад хоминем у комбинацији са другим грешкама, овде конкретно уз аргумент асоцијације.

И све то постаје досадно јер се понавља и срозава ниво приче.

Твој "уопштен пут уједињења" има прилично рупа.
Прво, клика која је узурпирала СПЦ, на чијем челу су Буловић и Порфирије, озбиљно ради на продубљивању подела унутар Србије.
Поделе које они форсирају много су темељније и озбиљније од фолклорних излива "свесрпског јединства", а то су поделе на линији етике, где се поменути двојац јасно сврстава на страну покваренштине и оних који уништавају Србију и Српску, а радо би у исти обор ставили и Црну Гору (али им посао квари готово известан улазак у ЕУ и постојеће НАТО чланство).

За посао јединства врло је важна и економија, ма колико ти са неке умишљење висине (а окинут неким од мојих порука где га истичем, а и економију, а које су те у срце уболе, изгледа) стално ниподаштавао тај БДП. Теби, очигледно, промиче чињеница неодрживости РС у постојећим околностима. Та економија се расипа, а становништво одлази. ТО су стварни проблеми који се не решавају КУД-манифестацијама и махањем застава.
Mislim da sam još u prethodnom postu naglasio ekonomski značaj, samo što to nije zadatak SPC, već političara.
Dakle tvoj umišljaj da sam ja protiv rasta BDP-a (lol!) je izmišljeni argument za neko zamajavanje nastavka priče, a to je gdje treba vezati ekonomiju (i budućnost) Republike Srpske, za Republiku Srbiju, ili za Fed'raciju.
I ne, ne govorim o prekrajanju granica, već baš o ekonomiji.
Аргумент "ишао сам на веронауку" итекако има значаја, поготово у светлу чињенице да ти мени спочитаваш и црквене ствари, а то радиш са становишта "националног верника" који "поштује нашу духовност" итд...
To kako ćeš ti, ili bilo ko drugi, nazivati patrijarha nije crkvena stvar, ali zašto ne konstatovati da imaš isti rečnik kao i oni koji vole frazu Crkva Srbije i slične budalaštine.
Jer mnogo je nezadovoljnih sa patrijarhovim otvorenim svrstavanjem na stranu svinjske hunte ali, vidio si i sam na onoj temi (tekst Medenice), to iskazuju na drugačiji način.

Što naravno ne utiče na tvoje pravo da zoveš koga hoćeš, kako hoćeš.

Da ne ulazimo previše u tvoj doživljaj moje vjere tj. etnofiletizam, pošto se ne sjećam da sam nekada govorio o našoj duhovnosti, tj. mi imamo svoga Boga, Svetog Petra Cetinjskoga.
Да. Рат који је покренуо Слободан Милошевић и Партија-ЈНА-Ћосић клика био је промашај који је српски народ одвела у историјску катастрофу.
Шта ти није јасно?
Udarismo na hrvatsku, bošnjačku i albansku nejač, te je NATO morao intervenirati.
Ко нуди изворни Дејтон, уопште?
Друго, Република Српска нема новца да финансира војску, а како време иде, ни регрута, а ни технике.
Дакле, Вукан је закон.
КО је твоја омиљена сличица тамо?
Pa niko ne nudi izvorni Dejton.
Niko ne nudi povratak Kosova i Metohije u sastav Srbije.
Niko ne nudi ni povratak izbjeglica.
Je li to ono što ti čekaš? Da ti zapad nešto ponudi?

Nemam omiljenog u Republici Srpskoj, jer ne volim izbor između mafije i unitarne BiH.
Зато што су слеп на сопствени проблем који се огледа у томе што си заузео позицију личног биографа и контролора ортодоксије коју си задао као норматив.

И онда на то идеш ад хоминем у комбинацији са другим грешкама, овде конкретно уз аргумент асоцијације.

И све то постаје досадно јер се понавља и срозава ниво приче.
Mislim da je samo problem to što si zauzeo dijametralne stavove sopstvenim od prije 5-6 godina, i nije problem što je to tako, nego što sa umišljene visine ekonomskog i teološkog eksperta dijeliš lekcije zašto je za BDP bolje imati manju državu i tržište, te zašto je Martovski pogrom, ako ne baš bogougodan, a ono bar lagan za preći preko.

I da, sve to je zaista dosadno.

Mislim da sam još u prethodnom postu naglasio ekonomski značaj, samo što to nije zadatak SPC, već političara.
Dakle tvoj umišljaj da sam ja protiv rasta BDP-a (lol!) je izmišljeni argument za neko zamajavanje nastavka priče, a to je gdje treba vezati ekonomiju (i budućnost) Republike Srpske, za Republiku Srbiju, ili za Fed'raciju.
I ne, ne govorim o prekrajanju granica, već baš o ekonomiji.
Баш ниси. Ти си тај који сваки аргумент на тему економије поспрдно сведеш на БДП график.
И то поспрдно не буде ни смешно.
Буде јадно.
To kako ćeš ti, ili bilo ko drugi, nazivati patrijarha nije crkvena stvar, ali zašto ne konstatovati da imaš isti rečnik kao i oni koji vole frazu Crkva Srbije i slične budalaštine.
Jer mnogo je nezadovoljnih sa patrijarhovim otvorenim svrstavanjem na stranu svinjske hunte ali, vidio si i sam na onoj temi (tekst Medenice), to iskazuju na drugačiji način.
To je тај тип "констатација". Где се не обраћа на аргументе, него се етикетира саговорник.
И опет у комбинацији са аргументом асоцијације "зашто не констатовати да имаш исти речник као и они..."

Зашто не констатовати? Зато што су то инквизиторске глупости.
Да ли разумеш ниво те будалаштине?

Što naravno ne utiče na tvoje pravo da zoveš koga hoćeš, kako hoćeš.

Da ne ulazimo previše u tvoj doživljaj moje vjere tj. etnofiletizam, pošto se ne sjećam da sam nekada govorio o našoj duhovnosti, tj. mi imamo svoga Boga, Svetog Petra Cetinjskoga.
Нема шта да дебатујемо о томе, пошто ти на тему вере никада ни ниси дебатовао. А и ако поменеш, то открије ниво неког знања, који није завидан. Те сходно томе, немаш баш пуно основа да се напуцаваш на том терену.
Udarismo na hrvatsku, bošnjačku i albansku nejač, te je NATO morao intervenirati.
Ако ти Жак Делор и Жак Сантер 1991. године понуде финансијску помоћ и убрзани пријем у тадашњи ЕЕЗ, а неко то одбије, онда неће бити да се ствари одвијају случајно. На крају, идиотска политика доведе земљу и народ у војни сукоб са оним против ког нема шансе
Pa niko ne nudi izvorni Dejton.
Niko ne nudi povratak Kosova i Metohije u sastav Srbije.
Niko ne nudi ni povratak izbjeglica.
Je li to ono što ti čekaš? Da ti zapad nešto ponudi?
Аха, значи, ти мислиш да ћеш то добити додичењем?
Nemam omiljenog u Republici Srpskoj, jer ne volim izbor između mafije i unitarne BiH.
Али имаш не-омиљеног, колико могу приметити
Mislim da je samo problem to što si zauzeo dijametralne stavove sopstvenim od prije 5-6 godina, i nije problem što je to tako, nego što sa umišljene visine ekonomskog i teološkog eksperta dijeliš lekcije zašto je za BDP bolje imati manju državu i tržište, te zašto je Martovski pogrom, ako ne baš bogougodan, a ono bar lagan za preći preko.
Опет, бавиш се неким ад хоминем лапрдањима, на која се нећу освртати.
I da, sve to je zaista dosadno.
Управо тако.

Врло је занимљива ситуација која се развија почев од првог помињања нон-пејпера за БиХ.
Судија Уставног суда Србије, Владан Петров, јесте лице које се медијски разобадало у 2025. години.
Има га на свим телевизијама са Председниковом фреквенцијом, па је тако доспео и на телевизију суседне нам државе Босне и Херцеговине.
Е, на тој БН телевизији је изјавио нешто што би некоме са иоле памети изазвало нелагоду у стомаку.
Најављује неке промене, неке уступке до сада незамисливе које се тичу Републике Српске унутар БиХ.
О чему се ту ради, не бих да нагађам.
Остављам свима да наслуте.

Да ли ће то утицати на међудринске односе политичке љубави политичких функционера и народа према тренутном Председнику Србије, остаје да се види.

Да ли ће то утицати на међудринске односе политичке љубави политичких функционера и народа према тренутном Председнику Србије, остаје да се види.
Neće uticati, "međudrinski odnosi" su sentimentalne prirode, kao takvi, izvan realnosti. Na nama je da gradimo dobro-susedske odnose između BiH i Srbije. To je održivo i realno.

Vladan Petrov je sudija Ustavnog suda Srbije, nominalno.
Aleksandar Vulin je senator bh. entiteta rs. Takođe nominalno.
Obadvojici je zajedničko da nemaju kredibilitet.
Nominalna vrednost nije stvarna vrednost.

Trenutni predsednici "srba" levo i desno od Drine su Dodik i Vučić.
Međutim oni nisu legitimni jer vladaju na osnovu
izbornih prevara i Kremljanske propagande.
Nema nikakve "srbske države" unutar BiH, to je Laž
plasirali je kvarni komunisti umotani u plašt kapitalizma.
Oni su najjednostavnije rečeno, Uzurpatori vlasti.
Već dve decenije vladaju u kontinuitetu.

Dodik i Vučić NISU NADLEŽNI za državna pitanja vezana za Bosnu i Hercegovinu. Suverenitet, teritorijalni integritet, politička nezavisnost su pitanja o kojima ne odlučuju njih dvojica, već naš narod, bosanci i hercegovci.
Oni jedino mogu zaluđivati svoje malobrojno glasačko telo sa podizanjem tenzija. Njih dvojica su odraz jedne iskrivljene slike realnosti u kojoj su "srbi" prevareni kao niko na ovim prostorima. Uzaludno ginuli za RSK, za Kosovo, borili se protiv Bosne danas žive u Bosni, bezveze svojatali CG, a Vojvodina "namirisala" Republički status.

Pozdrav
Jako mi prija dašak slobodoumnog rezonovanja kojim isijavaju članovi krstarice poput
@SajaBg
@Dobro situirani gospodin
@Mstislav
@ljubota
@Sizif
@dlugomir
@Frederick_
@38imak
@Dе Sisti

i još neki

Back