Karadjordje
Iskusan
- Poruka
- 6.740
"Kad Bošnjaci, naša rodna braća,
slijepi su te ne vide ništa?"
- Njegos
Rece Njegos jos puno stvari, hocemo samo birati sta tebi odgovora ili mu je svaka zlatna?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"Kad Bošnjaci, naša rodna braća,
slijepi su te ne vide ništa?"
- Njegos

Pa validno je. Nema neke razlike. Po "tvome" popisu, Hrvatska i Slovenija su na 9. mjestu, a Srbija je opet daleko iza na 35. mjestu. I jedan i drugi popis pokazuju okvirno isti položaj triju spomenutih zemalja.Eto koliko je to "validno". Sve zavisi od sajta do sajta.
Crnogorski jezik ne postoji.Postoji samo srpski.
Pa validno je. Nema neke razlike. Po "tvome" popisu, Hrvatska i Slovenija su na 9. mjestu, a Srbija je opet daleko iza na 35. mjestu. I jedan i drugi popis pokazuju okvirno isti položaj triju spomenutih zemalja.
Vidis da crnogorski postoji, a srpski u Srbiji samo.
Eto ako oces odgovora na dje je ugled Srbije na svjetskoj lestvici![]()
Nego daj reci nam da li se engleski samo prica u Engleskoj?![]()
Englezi imase najvecu imperiju na svijet i širili svoj jezik na 4 kontinenta - srbi su nomadska skupina koja se šlepala uz vizantince i čamila 500 g. pod turcima.
Samo da ili ne...ne treba mi tvoja filozofija.
Da su Srbi kao Englezi na balkanu ne bi bilo ratova, eto odmah da ti odgovorim.
Ajd,ne guslaj!"srpski ijekavski jezik" ne postoji, postoji hrvatski, srpski, bosanski i crnogorski. Srpski je iskljucivo ekavski.
U Crnoj Gori postoje crnski i gorski...Hercegovina nije drzava nit ikad bila.
A sa crnogorskim do Beograda i kruga dvojke.S srpskijem pasošem mozes jedino putovat do Minska ili Śeverne Koreje![]()
Iz hotela Holiday Inn.Bosnjaci su drzava i nacija.

Ja više volim vjerovati da sam svakoj temi vrhunski začin.Kad dodju most i zabranjeni na neku temu,moze se tema odmah zakljucati.
Svaku miniraju svojim trolovanjem,cak ne moze proci ni kao humor toliko su besmisleni.![]()

Ne,na svakoj temi si vrhunski dosadan.Ja više volim vjerovati da sam svakoj temi vrhunski začin.![]()
Pitaj Njegosa ili Garasanina ko su BosnjaciIz hotela Holiday Inn.![]()

Mislim da je sad kasno da ih pitam.Pitaj Njegosa ili Garasanina ko su Bosnjaci![]()

Cijeli zivot sam u Bosni i nijednog nisam poznavala do 92-e.Pitaj Njegosa ili Garasanina ko su Bosnjaci![]()
Bosnjak je samo strani naziv za Bosanac za mene tj ugarski a da ti objasnjavam zasto nije regionalni nema svrhe jer je to za tebe visa matematikaCijeli zivot sam u Bosni i nijednog nisam poznavala do 92-e.
Nikad nisu pomenuli ni neformalno da se tako zovu,niti su sami sebe tako zvali,a vjerujem da nisu ni culi za tu rijec.
I to je istina,koju i ti znas.
Meni ne smeta da se nekadasnji Muslimani sada zovu Bosnjaci,ako to zele...i ja ih sada tako zovem...ali da su se tako zvali ikad ranije ,nisu.
Bosnjak je bio samo arhaicni naziv za stanovnika Bosne,regionalna,a ne nacionalna pripadnost..a i on se vrlo rijetko koristio.
Nista ti meni ne moras objasnjavati.Bosnjak je samo strani naziv za Bosanac za mene tj ugarski a da ti objasnjavam zasto nije regionalni nema svrhe jer je to za tebe visa matematika
Ja cijeli život gledam nogomet, ali ne znam igrati kao Messi. Ni kao C. Ronaldo ili Modrić.Nista ti meni ne moras objasnjavati.
Rekoh ti da skoro cio zivot zivim u Bosni i dobro poznajem stanje.
Sad ces ti da tu potezes Austro-Ugare,a ja
sam isla i u osnovnu i u srednju skolu sa danasnjim Bosnjacima.Ucitelji,nastavnici su mi takodje bili oni,kao i komsije i prijatelji.
I nikad niko od njih,ali bas nikad, nije rekao za sebe da je Bosnjak.A znali su da su muslimani,kao i mi sto smo znali da smo Srbi,iako smo svi formalno bili Jugosloveni.
Ne znam zasto imas potrebu da negiras tu cinjenicu koja je bila ocigledna.
A nije ni uvredljiva.Nisu se tako zvali medjusobno do rata,niti su ikad culi za taj naziv i to je to.
Da su se zvali,i ja bih ih tako zvala.
Kao sto ih sada tako zovem.Ja smatram da svakog treba zvati onako kako on misli sta je.
Nisam licemjerna kao neki Bosnjaci sto pokusavaju nas Srbe da zovu drugacije nego mi sto kazemo ko smo i sta smo.
Dakle,ako neko za sebe kaze da je Bosnjak...i za mene ce to biti.
Ali ne retroaktivno da izmislja da se tako nazivao nekad,a nije.

Ali znas kako se zovu.Ja cijeli život gledam nogomet, ali ne znam igrati kao Messi. Ni kao C. Ronaldo ili Modrić.![]()
Znam ja i kako se zove Boeing, ali ne znam pilotirati.Ali znas kako se zovu.![]()