Loonac
Aktivan član
- Poruka
- 1.992
Који наши, па ана брнабић - деда јој био усташа или домобран, од 1944. партизан!
Kako ti to znas? Ne zezam stvarno pitam.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Који наши, па ана брнабић - деда јој био усташа или домобран, од 1944. партизан!
I uvek naglašavati taj logor je bio u NDH
Preko Ministarstva inostranih poslova u Berlinu, Nemačka je zatražila i dobila odobrenje da na toj lokaciji osnuje logor. Uslov koji je NDH postavila, je da u logoru ne bude srpskih stražara, i da se logor snabdeva iz Beograda.[1]
nema tu ništa korektno , počev od preglupe palvuše pa do Selakovića koji je svojevremeno ubeđivao da je briselski sporazum politički a ne pravni ......toliko o njeegovoj korektnosti .
Inače stavljanje u isti kontekst Jasenovca i blaburga je teški kriminal .
Znaš ti dobro istinu ali hajde da ti je ja ponovim
Daklen stvorili ste državu medjunarodno priznatu pred kraj 20-tog veka jedino i isključivo etničkim čišćenjem i genocidom nad Srbima - narodom sa kojim ste ostvarili svoju nezavisnost (živeli sa njima) i koji vam je dao nezavisnost (država Srbija) . To ste započeli 1918, genocid sproveli 1941-1945 a do nezavisnosti ste rasturali srpski etnički prostor i isisavali njihove resurse da bi sve to finiširali etničkim čišćenjem Srba.... što složićeš se i nije baš lepa istina
Da bi ta istina bila lepša i da bi se imalo opravdanje - jer istina je kao voda uvek nadje put potrebno ju je nekako navesti na svoju vodenicu ... pa tebe i slične šalju ovde da nam donosiš steg istinoljubivosti i pomirbe opet na našim kostima kao 1918 i 1945, jer sad kad je posao završen na terenu valja to i upakovati.
A ja ti kažem - po pitanju toga najbolje da nas ostavite na miru i da ne čačkate... imate državu, dobili ste šta ste hteli i sjašite već jednom
Pametno ste to uradili, mi izginuli u dva rata preko dva milionavi pametni ubijali narod čiju ste teritoriju hteli i sad ste svoj na svome .
Mi smo pre ulaska u državu sa vama ovako razmišljali
A posle vas vidiš na šta ličimo
a oni naši konji nešto drmosere kao to je naš logor , pa se još okupljaju tamo .
Kontekst je što su to obe dnevno-političke teme koje u izvesnoj meri preopterećuju današnju javnost; nije bilo nikakvih pokušaja povlačenja jednakosti, ako si to mislio. Odgledaj celu emisiju; nemoj suditi po nazivu epizode.
To sam komentarrisao u prvom redu zbog Aleksandra Životića, profesora sa Katedre za istoriju Jugoslavije. Selaković je tu u ulozi predstavnika vladajućeg režima, a ne kao neko ko se bavi tim pitanjima; iliti, tu je umesto Vulina ili Vučića. Nisam emisiju pohvalio zbog njega, mada ne mogu kazati da je u samoj emisiji rekao išta što bi bilo nekorektno.
Emisiju sam postavio između ostalog zbog toga što neki pokušavaju pogrešno predstaviti stvari kao da se ovde radi isključivo o relaciji odnosa Hrvata i Srba, ondosno da kao, tobože, Hrvati traže da se Srbi smanje nekakva službeno prihvaćena (a što nije) brojka stradalih u Jasenovcu, a da Srbi odbacuju taj hrvatski pokušaj. To je doslovno pogrešno predstavljena slika, kao što se može videti kada se čuju i Životić i Selaković, pa i voditeljka koja je manje-više direktno izjavila da je brojka od 700.000 stradalih stvar propagande.
Zapravo, mnogi Hrvati se najviše raduju i priželjkuju ovakvo iskrivljeno predstavljanje stanja u Srbiji, zato što im to prigoduje, njihovoj slici Srba kao zatucanih titoista, jugonostalgičara i uopšteno iracionalnih ljudi od kojih se ne može ništa razumno govoriti.
Stvorili smo svoju državu usprkos losim izgledima i vrlo mali sansama, bili smo smetnja u stvaranju Velike Srbije
To nas je kostalo 20.000 mrtvih, uništenom infrastrukturom i golemim ratnim stetama.
Srpska elita je teledirigirano koristila Srbe iz RH u svoje političke svrhe, kada nisu bili od koristi pustila ih je svojoj sudbini.
Izmislili su neku "Krajinu" 90-ih prvo je etnički očistili od Hrvata ubojstvima i terorom.
Kada se ratna sreća okrenula završilo je kako je završilo, lose po Srbe is RH.
Stvorili smo svoju državu usprkos losim izgledima i vrlo mali sansama, bili smo smetnja u stvaranju Velike Srbije
To nas je kostalo 20.000 mrtvih, uništenom infrastrukturom i golemim ratnim stetama.
Srpska elita je teledirigirano koristila Srbe iz RH u svoje političke svrhe, kada nisu bili od koristi pustila ih je svojoj sudbini.
Izmislili su neku "Krajinu" 90-ih prvo je etnički očistili od Hrvata ubojstvima i terorom.
Kada se ratna sreća okrenula završilo je kako je završilo, lose po Srbe is RH.
To je ono što kažem - rasturili su nas komplet za tih 80 godina - trebaće nam bar jedan vek da se oporavimo, ne samo demografski već i po duhovnoj vertikali.
Uglavnom se kao vadimo na komunizam, nije to komunizam, to je država sa lošim narodom koji nas je razgradio svojom pokvarenošću.
šta hoćeš da kažeš da nije pobijeno 6.000.000 miliona jevreja , nego samo 4.500.000 za koliko imaju imena
Kontekst je što su to obe dnevno-političke teme koje u izvesnoj meri preopterećuju današnju javnost; nije bilo nikakvih pokušaja povlačenja jednakosti, ako si to mislio. Odgledaj celu emisiju; nemoj suditi po nazivu epizode.
To sam komentarrisao u prvom redu zbog Aleksandra Životića, profesora sa Katedre za istoriju Jugoslavije. Selaković je tu u ulozi predstavnika vladajućeg režima, a ne kao neko ko se bavi tim pitanjima; iliti, tu je umesto Vulina ili Vučića. Nisam emisiju pohvalio zbog njega, mada ne mogu kazati da je u samoj emisiji rekao išta što bi bilo nekorektno.
Emisiju sam postavio između ostalog zbog toga što neki pokušavaju pogrešno predstaviti stvari kao da se ovde radi isključivo o relaciji odnosa Hrvata i Srba, ondosno da kao, tobože, Hrvati traže da se Srbi smanje nekakva službeno prihvaćena (a što nije) brojka stradalih u Jasenovcu, a da Srbi odbacuju taj hrvatski pokušaj. To je doslovno pogrešno predstavljena slika, kao što se može videti kada se čuju i Životić i Selaković, pa i voditeljka koja je manje-više direktno izjavila da je brojka od 700.000 stradalih stvar propagande.
Zapravo, mnogi Hrvati se najviše raduju i priželjkuju ovakvo iskrivljeno predstavljanje stanja u Srbiji, zato što im to prigoduje, njihovoj slici Srba kao zatucanih titoista, jugonostalgičara i uopšteno iracionalnih ljudi od kojih se ne može ništa razumno govoriti. Tako da svaki Srbin koji ustrajava u tako nekim nerazumnim stvarima, kao što je insistiranje na ni-na-čemu zasnovanim i praktično odokativno izbačenim procenama, doslovno radi protiv interesa svog naroda, odnosno na liniji hrvatske nacionalističke propagande.
Zapravo, mnogi Hrvati se najviše raduju i priželjkuju ovakvo iskrivljeno predstavljanje stanja u Srbiji, zato što im to prigoduje, njihovoj slici Srba kao zatucanih titoista, jugonostalgičara i uopšteno iracionalnih ljudi od kojih se ne može ništa razumno govoriti. Tako da svaki Srbin koji ustrajava u tako nekim nerazumnim stvarima, kao što je insistiranje na ni-na-čemu zasnovanim i praktično odokativno izbačenim procenama, doslovno radi protiv interesa svog naroda, odnosno na liniji hrvatske nacionalističke propagande.
Je li si ti to pokušao kazati da bi neko trebalo da proglasi Aušvic za tabu temu ili šta, tj. da se zabrani bilo kakav naučni rad po tom pitanju? I onda kada bismo skinuli tu zabranu sa Aušvica (pod pretpostavkom da uopšte postoji ikakav razlog da je uvedemo)?
Pozivaš se na izoperisanu plastikanerku koja ne zna postaviti pitanje dok joj ne šapne neko u bubicu.
Vidiš li joj facijalne ekspresije dok sluša upute preko bubice u uhu, ne sluša ona goste već onoga ko joj suflira.
Ja nisam istoričar pre istorik u pokušaju, ali ne bi nju uzela ni njenu emisiju kao uošte merodavnu.
nama treba jedno 10 godina sa pravim ljudima i mi ćemo opet biti veliki . Veliki smo i sada samo što nas koče razni *******i koji bi da budu jugolsoveni .
No gde je "greška" u postojećoj istini?
Istina postoji 80 godina, a onog momenta kad bi neko da je u ideološke, dnevno političke, nacionalne i razne druge zlonamerne i manipulativne namere izvitoperi i prilagodi tada se mora glasno i jasno reći da to ne može.
Razumeš - NE MOŽE, zato što je nekome stalo da ona bude prekrojene, tamam onako kako njemu paše, a ne onako kako je bilo.
Sva ta trabunjanja, sve ta pozivanja na debilne fore - broj nije bitan ali hajde da ga umanjimo, ostavimo istoriju ali hajde da bude onakva kakva odgovara , sva ta orgijanja po Blajburgu, izigravanja mučenika na križnim putevima,suze nad "stradanjima" Stepinca ..
žali se matora drtina od tada 60 godina a 12.000 popisane dece odvojene od roditelja su dokaz da nisu baš svi ubijani mislim kakvi su to mozgovi i onda njima da se veruje
Aman pa nismo ovce Ako smo to bili 1918 i 1939 i 1941 i 1945 i 1974 i 1991 i 1995 pa dosta više, nek nam se skinu sa grbače. Nas su ubijali a na našim žrtvama dobili celu obalu Good job
Daj više sa tim narodom i njihovim zahtevima nek se gone gde su pošli i nek nas ostave na miru.
Jasno?
To je ono što kažem - rasturili su nas komplet za tih 80 godina - trebaće nam bar jedan vek da se oporavimo, ne samo demografski već i po duhovnoj vertikali.
Uglavnom se kao vadimo na komunizam, nije to komunizam, to je država sa lošim narodom koji nas je razgradio svojom pokvarenošću.

Ako te zanima nešto o jasenovačkim žrtavama, možeš pogledati ponešto od postavljene literature. Dosta knjiga i rasprava je bilo postavljeno na ovu temu; tu možeš pročitati šta kažu izvori, kakvo je stanje, itd...to je postojeća istina. Brojka od 700.000 navodnih žrtava to nije.
Ako te zanima nešto o jasenovačkim žrtavama, možeš pogledati ponešto od postavljene literature. Dosta knjiga i rasprava je bilo postavljeno na ovu temu; tu možeš pročitati šta kažu izvori, kakvo je stanje, itd...to je postojeća istina. Brojka od 700.000 navodnih žrtava to nije.
A povodom tvoje opaske da ne može - pa, to je cena slobodnog govora. Svako može govoriti gotovo šta god da hoće, uključujući i pričati neosnovane stvari. Zato i ima danas mnogih ljudi koji veruju da je u Jasenovcu stradalo ne samo 700.000, nego i više od toga. To je njihova sloboda da to tvrde. Isto kao što je sloboda drugih da govore, kao npr. ovaj Korb kome je tema i posvećena, da to nije tačno. Ne mogu se ljudima usta zapušavati, osim ako se nećemo vratiti malo natrag u prošlost u izvesna vremena...
Mislim da ipak jeste. Iz dva ključna razloga. Prvo, jer u Jad Vašemu, dakle kod apsolutnih autoriteta za tu tematiku, stoji ta cifra i nikakve je naknadne rasprave neće promeniti. Drugo, jer je ista cifra prihvaćena u Nirnbergu po završetku rata. To su istorijski ekvivalenti nečemu što je uklesano u kamen.
Ovo nije tacno, stavise ovo je podmuklo. Neki upravo za Jasenovac to tvrde, eno ti Pirata koji ce ti bez problema navesti brojku vecu od milijuna, o cemu ti pricas covece.cifra se odnosi na sve žrtve takozvane ndh a ne samo logora Jasenovac . To znači na sve logore u sklopu takozvane ndh i sve one koji su pobije na kućnom pragu , bačeni u jame , Savu i drugo .
Podmukao je pokušaj da se broj žrtava umanji jer eto u Jasenovcu nije pobijeno 700.000 . Niko i ne tvrdi to , nego se broj odnosi na sve nedužno pobijene , počev od dece pa do staraca , na teritoriji takozvane ndh
naš problem je u tome što se pokušava sa kojekavim prodanim dušama te istorijske odluke poništiti . Isto kao što se sada pokušava sa našim priznanjem KiM legalizovati razbojništvo , tako se isto pokušava sa brojem žrtava , naći neku našu budalu koja će da prizna da nije bilo 700.000 , nego eto par desetina .
Pre 80 godina DSR uopšte nije ni izbio; ne znam o čemu pričaš.
Jasenovačke žrtve bile su tema i 1960-ih i 1980-ih i 1990-ih godina. Koliko ja razumem, ti misliš da je postojala nekakva utvrđena istina odmah rata i da se onda više posle toga niko nije pitao, sve do nedavno. E pa, to nije istina; istina je da se u višedecenijskom periodu ovim pitanjem ljudi bave. I ono što je sada ovde glavno pitanje jeste zašto neki ljudi kao da zagovaraju da se prestane sa svim naučno-istraživačkim radom i da se, zbog ne znam čega - političke korektnosti, izgleda - zabrani jedan period ljudske prošlosti. No dobro, hoćemo li onda zabraniti i druga stratišta, a ne samo Jasenovac? Hoćemo li onda zabraniti i Goli otok i sve što se dešavalo u prošlosti a neprijatno je i mračno, pa ne želimo da se suočavamo sa tim?
Ne, sve su to lekcije koje su vrlo važne i iz kojih treba nešto naučiti, između ostalog i kako se ne bi događaji ponovili. A to je moguće jedino ako priča bude najvernije moguće ispričana.
I ponoviću, ovde o čemu razgovaramo konkretno, odnosno o mitološkoj brojci od preko 700 hiljada stradalih, ne radi se o prekrajanju. Što se tiče ozbiljne nauke, ta je brojka samo mit koji se uopšte više ozbiljno ni ne razmatra. Dakle tu nema nikakvih Hrvata što traže od Srba, niti je to uopšte nekakvo hrvatsko-srpsko pitanje, kako je moguće pogrešno i ispalo u postavljenoj emisiji sa RTS-a.
Ono što je više pitanje jeste što postoje neki ljudi, mahom nestručni, naravno, ali nađe se tu i po koji istoričar recimo, koji pokušavaju izvršiti rehabilitaciju ove brojke iako za to ne postoje nikakvi naučni razlozi (tako da su motivi vrlo verovatno politički). To je kao kada bi se sada našao neko da tvrdi kako je u Aušvicu stradalo 4,5 miliona ljudi? A koji je smisao toga, sem diskreditacija sopstvenog naroda i (indirektno) vređanje žrtava, tako što se od njih prave brojke za krajnje degutantne igrarije.
A povodom tvoje opaske da ne može - pa, to je cena slobodnog govora. Svako može govoriti gotovo šta god da hoće, uključujući i pričati neosnovane stvari. Zato i ima danas mnogih ljudi koji veruju da je u Jasenovcu stradalo ne samo 700.000, nego i više od toga. To je njihova sloboda da to tvrde. Isto kao što je sloboda drugih da govore, kao npr. ovaj Korb kome je tema i posvećena, da to nije tačno. Ne mogu se ljudima usta zapušavati, osim ako se nećemo vratiti malo natrag u prošlost u izvesna vremena...
a šta je istina ????????????????'
Koliko se ja sjećam, istina to je bilo još u SFRJ, mi smo učili od brojci od 1,7 milijuna, i o Jasenovcu od 700000 u školi. Tako da ja mislim da je to bila službena brojka. Bar u SRH.
Pa drukcija od te službene. Opet kažem, koliko sam ga slušao, on navodi da je sve iz arhiva u Zagrebu, Sisku, te iz arhiva NDH u Beogradu što je dosad objavljeno. A i kaže da je njegova obitelj prošla kroz Jasenovac i da su pušteni. Provjeriti sve u arhivima pa vidjeti da li laže ili ne. Jednostavno.
Po pitanju ratnih reparacija - navodno je dobijen samo novac za NE Krško i to 1974... pa nije lud Švabo (i ako je izgubio) da plaća za ono što je bilo pod kontrolom NDH . A to je pola bivše države . Njegovo je bio deo Srbije i Vojvodine. max 1/3
Pre se može reći da je njima bilo u intreseu da uvećaju žrtve NDH i da kažu - gospodo mi nismo adresa, ako hoćete medjusobno da se naplatite izvolite, zato i jeste bilo 1.4 miliona navedeno
Kakve je veze Italija imala sa NDH? Nikakve, ali su oni nepravedno kažnjeni i to zahvaljujući JNA koja je došla do Trsta pa kao napravila ustupak i povukla se . Kad su glupi Srbi vikali Trst je naš
Znači opet ništa žrtve ili eventalno samo da se ne povuku iz Istre, ali ona je i onako bila kazna za Italijane -Istra i Kvarner i jesu bili italijanski , a ona deo dalmacije je i onako bilo italijansko koje smo mi oteli 1918 i od Italije napravili neprijatelja i dali im naš vitalan interes luke preko Prokletija - Drač i Skadar i sada plaćamo cenu.
Srbi glupi juriš na Trst a ne na Drač
Nema to veze jer nema ni logike nikakve.
,
Ovo je tako negledljivo i neslušljivo ... Ne znam ko je onaj treći, ako je neki Phd ne razumem zašto je pristao da gostuje u ovakvoj emisiji
Sam naslov je skandalozan i šta god da su govorili ne može oprati štetu koju je nedotupasta plavuša nanela