Nataša Rostova
Buduća legenda
- Poruka
- 44.083
Gle, izjave tih tisuća i tisuća većinom su bile u promidžbene svrhe. Poslije rata, tko je bio protiv komunizma i partizana je bio neprijatelj. Ako nisi htio kako oni kažu, nije ti se dobro pisalo. Zato je trebalo što više ocrniti suprotnu stranu. A ne utvrditi pravu istinu. Ti zaista misliš da je bilo onako kako pišu Viktor Novak i Egon Berger? On je bio 44 mjeseca u Jasenovcu i svi su ubijani samo on nije? Nema mi baš logike.
To što je Dijana Budisavljević izvela 12000 djece je kontradiktorno sa tim što pišu Novak i Berger i sa onim kakvim se prikazuju ustaše, zar ne?
Kažem ,a ja sam za to da se proba utvrditi, ako već ne može točna istina, a onda bar što je više moguća približno točna istina.
Kakve je to veze imalo sa partizanima ... Ljude su ubijali zato što su Srbi, nema tu ideologije, to šro je onaj hohšatapler lupetao da su tamo ubijane progresivne snage - 12000 one dece je bila progresivana snaga ili babe i dedovi
Ko vam filuje glavu ideologijom. Zločin u Jasenovcu i genocid nad Srbima ima veze sa partizanima i komunistima samo utoliko što su ga oni posle rata ZATAŠKALI, Jasenovac nisu baš mogli, morali su i" velikosrpskim hegemonistima" odati priznanje što su na njihovim kostima i krvi dobili ceo Jadran
Pa i Šindler je izveo neke Jevreje. Znači ni nacisti nisu bili baš tako loši ?A gde su roditelji te dece? Šta sa njima kad su ustaše bile tako dobre? I to su sve bila deca bez sećanja, ona straija su pobijena. Sram te bilo
Nije li te sramota to što pišeš? Ovde mi navodiš argumente one spodobe sa HRT-a a meni kažeš da je glupost ono što sam ja napisala.