Stručnjak za NDH: U Jasenovcu nije stradalo 700.000

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Istina postoji.

S ovim se slažem.

Čemu nova istina kad već postoji?

E tu sad imamo problem. Ta istina što sad trenutno postoji, izgleda da ne odgovara baš pravoj istini. Biti će da je bilo ipak nešto drukčije (ne sve), ali nešto je ipak bilo drukčije od sadašnje "istine". I to treba utvrditi i potkrijepiti činjenicama. Pravu istinu tek treba otkriti, a mislim da je to svima u cilju.

S ovim se slažem.

E tu sad imamo problem. Ta istina što sad trenutno postoji, izgleda da ne odgovara baš pravoj istini. Biti će da je bilo ipak nešto drukčije (ne sve), ali nešto je ipak bilo drukčije od sadašnje "istine". I to treba utvrditi i potkrijepiti činjenicama. Pravu istinu tek treba otkriti, a mislim da je to svima u cilju.

Po kom osnovu ovo tvrdiš?

Po osnovu "istraživanja" i "dokaza" ovog novinara?

Istina postoji samo u totalitarnim sistemima u kojima postoje sredstva za njeno kreiranje i indoktrinaciju stanovništva.

636170219087923723-823727441_Orwell.jpg

Baš zato je i reč revizionizam zloupotrebljavana najćešće od strane protivnika slobodne misli, odnosno iz ideoloških razloga, zato što se bore protiv svega što bi im narušilo dogmu...iliti, ugrozilo određene strateške političke interese.

S razlogom nema preterano mesta tom pojmu u nauci, jer je to stvar propagande, odnosno nametanja neke verzije viđenja. A nauka nije tautologija.

Po kom osnovu ovo tvrdiš?

Po osnovu "istraživanja" i "dokaza" ovog novinara?

Ne, na osnovu toga. Iako i to što on priča treba uzeti u obzir. Već sam pisao o tome na drugoj temi (mislim da je "Mi Hrvati"). Vukić navodi da je sve što piše pronašao u arhivima u Zagrebu, Sisku, itd i ono što je već prije objavljeno iz arhive NDH koja je u Beogradu. Opet ponavljam, skupiti stručnjake (povjesničare i druge) iz Srbije, Hrvatske, Izraela, Njemačke, pa pročešljati sve te arhive i utvrditi što je točna istina. Dijana Budisavljević je izvukla iz logora više od 12 tisuća djece. Kako ako su svi ubijani? Postoje i knjige, jučer sam naveo jednu - Milko Riffer: Grad mrtvih. Bio je u logoru i pušten je iz logora. Knjiga je pisana 1945-1946 i objavljena je 1946, ali je ubrzo zabranjena. U knjizi piše da ima i ubojstava, ali ima ponešto i od toga što govori i Vukić. Prema tome, po mom mišljenu istina je ipak nešto drukčija. A tu su i dvije priče koje sam čuo na vlastite uši, koje su isto drukčije od uvriježene istine.

Istina postoji samo u totalitarnim sistemima u kojima postoje sredstva za njeno kreiranje i indoktrinaciju stanovništva.

Baš zato je i reč revizionizam zloupotrebljavana najćešće od strane protivnika slobodne misli, odnosno iz ideoloških razloga, zato što se bore protiv svega što bi im narušilo dogmu...iliti, ugrozilo određene strateške političke interese.

S razlogom nema preterano mesta tom pojmu u nauci, jer je to stvar propagande, odnosno nametanja neke verzije viđenja. A nauka nije tautologija.

Ovde se ne govori o ideologiji , ovo je egzaktno pitanje u kome su stradali ljudi u procesu genocida sa mučenjima i torturama . Sa dokazima i izjavama svdoka i očevidaca i to u vrlo skoroj prošlosti

Onaj ko Jasenovac shvata kao ideologiju opasno želi da manipuliše istinom.

Mnogo je dvoličnosti u ovom kvazi pozivu za utvrdjivanjem neke nove istine.

No gde je "greška" u postojećoj istini?

Ne, na osnovu toga. Iako i to što on priča treba uzeti u obzir. Već sam pisao o tome na drugoj temi (mislim da je "Mi Hrvati"). Vukić navodi da je sve što piše pronašao u arhivima u Zagrebu, Sisku, itd i ono što je već prije objavljeno iz arhive NDH koja je u Beogradu. Opet ponavljam, skupiti stručnjake (povjesničare i druge) iz Srbije, Hrvatske, Izraela, Njemačke, pa pročešljati sve te arhive i utvrditi što je točna istina. Dijana Budisavljević je izvukla iz logora više od 12 tisuća djece. Kako ako su svi ubijani? Postoje i knjige, jučer sam naveo jednu - Milko Riffer: Grad mrtvih. Bio je u logoru i pušten je iz logora. Knjiga je pisana 1945-1946 i objavljena je 1946, ali je ubrzo zabranjena. U knjizi piše da ima i ubojstava, ali ima ponešto i od toga što govori i Vukić. Prema tome, po mom mišljenu istina je ipak nešto drukčija. A tu su i dvije priče koje sam čuo na vlastite uši, koje su isto drukčije od uvriježene istine.

I izjava jednog naspram izjava hiljada i hiljada... Možda je navedeni gospodin imao drugačiji tretman. A možda je knjiga bila naručena baš kao i ova tema ovde.

Posle rata je bila varijanta zataškavanja zločina. I onaj Titov govor to potvrdjuje. Sve je išlo u cilju, dogodilo se ali hajde da se zaboravi. Znači moglo se samo umanjiti nikako uvećati.

Nije ih izvukla - mnogi su vraćeni ili umrli ona je samo evidentirala 12.000

Ako je ona jedna evidentirala 12.0000 dece koliko ih je tek bilo bez evidencije ? Zamisli da je svako 10-to evidentirano,?

Dosta dobra emisija u kontekstu ove diskusije skorašnje:

Vrlo korektan pristup prema ovoj brojci; voditeljka kaže da se ona jedno vreme propagirala, kada je uvela pitanje brojnosti u diskusiju.

nema tu ništa korektno , počev od preglupe palvuše pa do Selakovića koji je svojevremeno ubeđivao da je briselski sporazum politički a ne pravni ......toliko o njeegovoj korektnosti .

Inače stavljanje u isti kontekst Jasenovca i blaburga je teški kriminal .

- - - - - - - - - -

Zato što ne postoji.

šta hoćeš da kažeš da nije pobijeno 6.000.000 miliona jevreja , nego samo 4.500.000 za koliko imaju imena

nema tu ništa korektno , počev od preglupe palvuše pa do Selakovića koji je svojevremeno ubeđivao da je briselski sporazum politički a ne pravni ......toliko o njeegovoj korektnosti .

Inače stavljanje u isti kontekst Jasenovca i blaburga je teški kriminal .

Ovo je tako negledljivo i neslušljivo ... Ne znam ko je onaj treći, ako je neki Phd ne razumem zašto je pristao da gostuje u ovakvoj emisiji

Sam naslov je skandalozan i šta god da su govorili ne može oprati štetu koju je nedotupasta plavuša nanela

Ovde se ne govori o ideologiji , ovo je egzaktno pitanje u kome su stradali ljudi u procesu genocida sa mučenjima i torturama . Sa dokazima i izjavama svdoka i očevidaca i to u vrlo skoroj prošlosti

Onaj ko Jasenovac shvata kao ideologiju opasno želi da manipuliše istinom.

Mnogo je dvoličnosti u ovom kvazi pozivu za utvrdjivanjem neke nove istine.

No gde je "greška" u postojećoj istini?

Radi se o tome jer čim se proglašava nekakva istina koja se mora uvesti kao neupitna, onda uopšte i ne govorimo o nekakvoj istini, već o jednom potpuno izvitoperenom značenju, odnosno o njenoj zloupotrebi; ili možda najbolje rečeno, nekorektnoj upotrebi te reči. Ne radi se onda o nekakvoj istini, već zapravo o dogmi, a gde je ona, to je tu i stvar ideologije.

Stvar je pitanja da li svako ima slobodu da priča šta god poželi i pokušava drugim ljudima to što tvrdi nametnuti, samo zbog toga što ima oko sebe bandu batinaša koji će tu njegovu jedinu istinu nametnuti uz pretnju upotrebe sile.

Samo zbog toga što je neko nekada negde izjavio ne znači da to treba usvojiti kao nekakvu neosporivu činjenicu, isključivo zbog toga što se to nekome sviđa. Koliko gluposti na svetu ima može se videti tako što je dovoljno samo neke dnevne novine otvoriti (Informer, recimo). Pa i cela ova tema, koja ima već više od 80 stranica, pokrenuta je oko jednog novinskog članka koji je predstavio intervju vrlo dubioznog sadržaja, odnosno u kojem su tvrdnje anglonemačkog istoričara u najmanju ruku u izvesnoj meri bile iskrivljene od strane hrvatskog novinara.

Poslednja izmena:
I izjava jednog naspram izjava hiljada i hiljada... Možda je navedeni gospodin imao drugačiji tretman. A možda je knjiga bila naručena baš kao i ova tema ovde.
Posle rata je bila varijanta zataškavanja zločina. I onaj Titov govor to potvrdjuje. Sve je išlo u cilju, dogodilo se ali hajde da se zaboravi. Znači moglo se samo umanjiti nikako uvećati.
Nije ih izvukla - mnogi su vraćeni ili umrli ona je samo evidentirala 12.000
Ako je ona jedna evidentirala 12.0000 dece koliko ih je tek bilo bez evidencije ? Zamisli da je svako 10-to evidentirano,?

Gle, izjave tih tisuća i tisuća većinom su bile u promidžbene svrhe. Poslije rata, tko je bio protiv komunizma i partizana je bio neprijatelj. Ako nisi htio kako oni kažu, nije ti se dobro pisalo. Zato je trebalo što više ocrniti suprotnu stranu. A ne utvrditi pravu istinu. Ti zaista misliš da je bilo onako kako pišu Viktor Novak i Egon Berger? On je bio 44 mjeseca u Jasenovcu i svi su ubijani samo on nije? Nema mi baš logike.
To što je Dijana Budisavljević izvela 12000 djece je kontradiktorno sa tim što pišu Novak i Berger i sa onim kakvim se prikazuju ustaše, zar ne?
Kažem ,a ja sam za to da se proba utvrditi, ako već ne može točna istina, a onda bar što je više moguća približno točna istina.

Radi se o tome jer čim se proglašava nekakva istina koja se mora uvesti kao neupitna, onda uopšte i ne govorimo o nekakvoj istini, već o jednom potpuno izvitoperenom značenju, odnosno o njenoj zloupotrebi; ili možda najbolje rečeno, nekorektnoj upotrebi te reči. Ne radi se onda o nekakvoj istini, već zapravo o dogmi, a gde je ona, to je tu i stvar ideologije.

Stvar je pitanja da li svako ima slobodu da priča šta god poželi i pokušava drugim ljudima to što tvrdi nametnuti, samo zbog toga što ima oko sebe bandu batinaša.

Istina postoji 80 godina, a onog momenta kad bi neko da je u ideološke, dnevno političke, nacionalne i razne druge zlonamerne i manipulativne namere izvitoperi i prilagodi tada se mora glasno i jasno reći da to ne može.

Razumeš - NE MOŽE, zato što je nekome stalo da ona bude prekrojene, tamam onako kako njemu paše, a ne onako kako je bilo.

Sva ta trabunjanja, sve ta pozivanja na debilne fore - broj nije bitan ali hajde da ga umanjimo, ostavimo istoriju ali hajde da bude onakva kakva odgovara , sva ta orgijanja po Blajburgu, izigravanja mučenika na križnim putevima,suze nad "stradanjima" Stepinca ..

žali se matora drtina od tada 60 godina a 12.000 popisane dece odvojene od roditelja su dokaz da nisu baš svi ubijani mislim kakvi su to mozgovi i onda njima da se veruje

Aman pa nismo ovce Ako smo to bili 1918 i 1939 i 1941 i 1945 i 1974 i 1991 i 1995 pa dosta više, nek nam se skinu sa grbače. Nas su ubijali a na našim žrtvama dobili celu obalu Good job

Daj više sa tim narodom i njihovim zahtevima nek se gone gde su pošli i nek nas ostave na miru.

Jasno?

Gle, izjave tih tisuća i tisuća većinom su bile u promidžbene svrhe. Poslije rata, tko je bio protiv komunizma i partizana je bio neprijatelj. Ako nisi htio kako oni kažu, nije ti se dobro pisalo. Zato je trebalo što više ocrniti suprotnu stranu. A ne utvrditi pravu istinu. Ti zaista misliš da je bilo onako kako pišu Viktor Novak i Egon Berger? On je bio 44 mjeseca u Jasenovcu i svi su ubijani samo on nije? Nema mi baš logike.
To što je Dijana Budisavljević izvela 12000 djece je kontradiktorno sa tim što pišu Novak i Berger i sa onim kakvim se prikazuju ustaše, zar ne?
Kažem ,a ja sam za to da se proba utvrditi, ako već ne može točna istina, a onda bar što je više moguća približno točna istina.

pa postoje izveštaji italijana i nemaca iz tog vremena i postoji izveštaj državne komisije . Svi govore o istom , i o brutalnosti ubistava i o broju . Šta tebi tu nije jasno ????

Упишеш у 'google' 'jasenovac deca', kликнеш на слике и истина ће ти се приближити.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back