buudala
Stara legenda
- Poruka
- 83.946
U neku ruku je tačno i jedno idrugo.
Svi ti dermoni su vanzemaljci a i vanzemaljci su demoni i obrnuto
Svi ti dermoni su vanzemaljci a i vanzemaljci su demoni i obrnuto

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pazite ovo:
Liturgijska pločica nađena u sumerskim ruševinama kaže sa neobičnim teološkim predosećanjem: "Jagnje je zamena za čoveka; on je dao jagnje za svoj život."
Na šta vas ovo podsjeća?![]()
Znači čovek ima da se žrtvuje Bogu?Tacno tako.
A ko je Jagnje Bozjie?
Znači čovek ima da se žrtvuje Bogu?
Ili bar da mu ponudi onaj deo sebe koji je nevin iliti nedužan kao jagnje, svoju nevinost , svoju dušu možda, mislim nema ništa nevinije, sve ostalo je sa ovog sveta, obeščašćeno kauzalnošću.
Opa!
Ko je ono poznat po tome da zahteva dušu?
Pa dobro o tom...A šta je TO šefe? Mislim TO "smrt"...Zar ima to u veri...Mislio sam da ili ideš u pakao ili"Plata za greh je smrt". O ovome se radi.
"Plata za greh je smrt". O ovome se radi.
Pa svi umiremo, je l?
Meni to nekako više na liči na zaokruživanje ciklusa... Nešto ne mogu da sagledam greh jedne biljke, pa opet umire...
Pa dobro o tom...A šta je TO šefe? Mislim TO "smrt"...Zar ima to u veri...Mislio sam da ili ideš u pakao ili
u raj-več prema zaslugama...A smrt?Šta mu to dođe...?
Pa da...Prošle godine nam crkla keruša,a pazili smo je i mazili...Imala 18 god...I šta sad ona kad je riknula-je li ona čeka sad gore nas i lajePa svi umiremo, je l?
Meni to nekako više na liči na zaokruživanje ciklusa... Nešto ne mogu da sagledam greh jedne biljke, pa opet umire...
"...кроз једног човека дође на свет грех, и кроз грех смрт..."
Odakle dođe?
Ex nihilo.
Teško, teško...
Na starozavetna žrtvovanja?
Ja poštujem bolje zakone od Božijih...Božiji zakoni su mi nekako varvarski i previše muški (Sto? Grijeh je nepostovanje Bozjeg zakona.Samo u tom slucaju postoji. To nije nesto sto postoji kao stvar po sebi.
Nije moralo biti uvedenojel ona žrtvovanja ljudi paganskim božanstvima ili životinje bogu koje je moralo biti uvedeno da bi se nekako zadovoljila želja za krvlju bivših pagana?
Sto? Grijeh je nepostovanje Bozjeg zakona.Samo u tom slucaju postoji. To nije nesto sto postoji kao stvar po sebi.
jel ona žrtvovanja ljudi paganskim božanstvima ili životinje bogu koje je moralo biti uvedeno da bi se nekako zadovoljila želja za krvlju bivših pagana?
Sto? Grijeh je nepostovanje Bozjeg zakona.Samo u tom slucaju postoji. To nije nesto sto postoji kao stvar po sebi.
To obicno kazu oni koji nisu u stanju da ih postuju a sa druge strane ih je sramota da priznaju da su gresnici (ili im prekomjeran ponos ne da).Ja poštujem bolje zakone od Božijih...Božiji zakoni su mi nekako varvarski i previše muški ()...
Ti si stvorio Boga kakav tebi odgovara.Osnova mog morala je da se potrudim da se ne jedu leševi životinja i biljaka-živih bića ove planete-to tvoj Bog ne određuje-on je nemilosrdan prema biljkama i životinjama i naređuje da svojim leševima hrane čoveka,da budu njemu namenjeni...Po tome je tvoj bog čak i nemilosrdan i loš prema životinjama i biljkama...
Jošua je imao neke dobre ideje milosrđa,ali ni on nije bio milosrdan prema životinjama i biljkama...Tek pok. Sai Baba se izjasnio o tome pred smrt,a i Dalaj Lama nedavno...
Naravno da nisam ja ovde da sudim bogovima,ali,vidi,kad poklanjam nekom poverenje,gledam da bar krvave tragove
nije ostavio za sobom...
I mene ovo od budizma: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_by_death_tollKrstaški ratovi i đihadi me udaljili na mudriju distancu...
To obicno kazu oni koji nisu u stanju da ih postuju a sa druge strane ih je sramota da priznaju da su gresnici (ili im prekomjeran ponos ne da).
Ti si stvorio Boga kakav tebi odgovara.
I mene ovo od budizma: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_by_death_toll![]()
Sad ozbiljno. Pripisivati Bogu ratove koje su vodili ljudi je licemjerno. Treba sami da preuzmemo odgovornost za ono sto radimo, a ne da krivicu prebacujemo na druge,u ovom slucaju na metafizicka bica za koja znamo da nam nece protivurjeciti. I tako umirujemo savjest.(Sad ce Hungan da posizi.
)
Pripisivati Bogu ratove koje su vodili ljudi je licemjerno. Treba sami da preuzmemo odgovornost za ono sto radimo