Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tacno tako.
A ko je Jagnje Bozjie?
Znači čovek ima da se žrtvuje Bogu?
Ili bar da mu ponudi onaj deo sebe koji je nevin iliti nedužan kao jagnje, svoju nevinost , svoju dušu možda, mislim nema ništa nevinije, sve ostalo je sa ovog sveta, obeščašćeno kauzalnošću.
Opa!
Ko je ono poznat po tome da zahteva dušu?

Pa svi umiremo, je l?
Meni to nekako više na liči na zaokruživanje ciklusa... Nešto ne mogu da sagledam greh jedne biljke, pa opet umire...
Pa da...Prošle godine nam crkla keruša,a pazili smo je i mazili...Imala 18 god...I šta sad ona kad je riknula-je li ona čeka sad gore nas i laje
bez veze odozgo dok mi ne dođemo...A bila dobrica-sigurno ide u raj...Jedino-nije se znala odbraniti od đukaca-uvek je prevarili jadnu i naskočili...
Imala bar pedeset štenadi za života...Evo njene čerke pored mene-ostale smo uvek razdelili posle 6 nedelja sisanja...I šta,sad nas ta naša Makica
četka gore u raju?

Sto? Grijeh je nepostovanje Bozjeg zakona.Samo u tom slucaju postoji. To nije nesto sto postoji kao stvar po sebi.
Ja poštujem bolje zakone od Božijih...Božiji zakoni su mi nekako varvarski i previše muški (:mrgreen:)...
Osnova mog morala je da se potrudim da se ne jedu leševi životinja i biljaka-živih bića ove planete-to tvoj Bog ne određuje-on je nemilosrdan prema biljkama i životinjama i naređuje da svojim leševima hrane čoveka,da budu njemu namenjeni...Po tome je tvoj bog čak i nemilosrdan i loš prema životinjama i biljkama...
Jošua je imao neke dobre ideje milosrđa,ali ni on nije bio milosrdan prema životinjama i biljkama...Tek pok. Sai Baba se izjasnio o tome pred smrt,a i Dalaj Lama nedavno...
Naravno da nisam ja ovde da sudim bogovima,ali,vidi,kad poklanjam nekom poverenje,gledam da bar krvave tragove
nije ostavio za sobom...Krstaški ratovi i đihadi me udaljili na mudriju distancu...
Što se tiče stvari po sebi...Kad več reče stvar...objekat...Idealisti bi objektivistički da laprdaju o ezoteričnom?Nek si traže
pogodniji jezik,ovaj je sav objektivistički-strukturnom analizom to odmah uvidiš...

Poslednja izmena:
jel ona žrtvovanja ljudi paganskim božanstvima ili životinje bogu koje je moralo biti uvedeno da bi se nekako zadovoljila želja za krvlju bivših pagana?
Nije moralo biti uvedeno
Uveli su ga da želja ne bi zamrla i da bi se kasnije koristila po potrebi raznih ratovanja. To se radi i danas, samo po malo usavršenom rimskom receptu.
Hleba i igara. Ne mora ni da bude krvi. Dovoljno je da postoji omraženi protivnik, onda krv padne i sama lak se da namestiti kad dođe vreme.
Veliki stadioni, čak ih i zovu arene. Mase navijača drže se u polumobilnom stanju. Imaju svog firera održavaju kondiciju i ako nekom treba
jako lako ide, sa stadiona na ulicu. sa ulice u šumicu.
Kako bubanj kaže

Sto? Grijeh je nepostovanje Bozjeg zakona.Samo u tom slucaju postoji. To nije nesto sto postoji kao stvar po sebi.

Prvo određivanje postojanja pa onda nastavljamo...
Ne može nešto da ne postoji, a da ipak postoji "samo u nekom slučaju".
Da ne pominjemo da nešto nije ništa jer kao i ništa ima i ime i broj.

Poslednja izmena:
Ja poštujem bolje zakone od Božijih...Božiji zakoni su mi nekako varvarski i previše muški (:mrgreen:)...
To obicno kazu oni koji nisu u stanju da ih postuju a sa druge strane ih je sramota da priznaju da su gresnici (ili im prekomjeran ponos ne da).

Osnova mog morala je da se potrudim da se ne jedu leševi životinja i biljaka-živih bića ove planete-to tvoj Bog ne određuje-on je nemilosrdan prema biljkama i životinjama i naređuje da svojim leševima hrane čoveka,da budu njemu namenjeni...Po tome je tvoj bog čak i nemilosrdan i loš prema životinjama i biljkama...
Jošua je imao neke dobre ideje milosrđa,ali ni on nije bio milosrdan prema životinjama i biljkama...Tek pok. Sai Baba se izjasnio o tome pred smrt,a i Dalaj Lama nedavno...
Naravno da nisam ja ovde da sudim bogovima,ali,vidi,kad poklanjam nekom poverenje,gledam da bar krvave tragove
nije ostavio za sobom...
Ti si stvorio Boga kakav tebi odgovara.
Krstaški ratovi i đihadi me udaljili na mudriju distancu...
I mene ovo od budizma: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_by_death_toll :whistling: :roll:
Sad ozbiljno. Pripisivati Bogu ratove koje su vodili ljudi je licemjerno. Treba sami da preuzmemo odgovornost za ono sto radimo, a ne da krivicu prebacujemo na druge,u ovom slucaju na metafizicka bica za koja znamo da nam nece protivurjeciti. I tako umirujemo savjest. :mrgreen: (Sad ce Hungan da posizi. :lol: )

To obicno kazu oni koji nisu u stanju da ih postuju a sa druge strane ih je sramota da priznaju da su gresnici (ili im prekomjeran ponos ne da).

Evo, ja priznajem da sam grešan. Priznajem i da se često kajem za počinjene grehe i tad za razliku od svakog vernika moram sa njima sam sa sobom i svim što nosim, na kraj da izlazim. Nikad nisam mogao da prhvatim da na ovom svetu postoji bilo ko, kome mogu da se ispovedim i nastavim da živim kao da nisam grešio. Takvu praksu smatram bezobzirno licemernom i karmički pogubnom. Prvenstveno zbog te činjenice bilo kakvu religijsku pripadnost smatram nazadnom i pogubnom.
Ti si stvorio Boga kakav tebi odgovara.

Pa šta?
Ti si prihvatio onog kog su drugi ljudi stvorili,
kakav njima odgovara.
Ne vidim bitnu razliku.
I mene ovo od budizma: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_by_death_toll :whistling: :roll:
Sad ozbiljno. Pripisivati Bogu ratove koje su vodili ljudi je licemjerno. Treba sami da preuzmemo odgovornost za ono sto radimo, a ne da krivicu prebacujemo na druge,u ovom slucaju na metafizicka bica za koja znamo da nam nece protivurjeciti. I tako umirujemo savjest. :mrgreen: (Sad ce Hungan da posizi. :lol: )

A za čije babe zdravlje onda pastirske propovedi i šta će onda uopšte toliki narod u crkvama?

Back