Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Interesantno je iz kog ugla pisci pisali Bibliju!!! Ovo govorim kao književnik...Pisana je kao politička hronika,ali
ne izbegava emocije i otvoreno je naklonjena Jevrejima...Bez presedana je takav ugao gledanja uz toliku agitaciju!
Recimo i to:opisivani događaji su događaji s ogromne vremenske distance, a kao da je pisac i sam bio učesnik događaja!
Ovo podrazumeva poetski uzlet i visoku imaginaciju...Osim ako nisu u pitanju čarolije?

Interesantno je iz kog ugla pisci pisali Bibliju!!! Ovo govorim kao književnik...Pisana je kao politička hronika,ali
ne izbegava emocije i otvoreno je naklonjena Jevrejima...Bez presedana je takav ugao gledanja uz toliku agitaciju!
Recimo i to:opisivani događaji su događaji s ogromne vremenske distance, a kao da je pisac i sam bio učesnik događaja!
Ovo podrazumeva poetski uzlet i visoku imaginaciju...Osim ako nisu u pitanju čarolije?

bas ti je ovo dobro...mene bas ovi pisci naucne fantastike podsecaju na srbe...zar ne?..

Nije mislio na pisce :dash: nego na masorete. z:poz:
Šefe-lepo piše da neće književnika biti pošljednja...A i poznat je njegov neprihvatajući stav književnika koji
ispisanim rečima mogu lagati ,ne samo kao svedočenja,več i izmišljati događaje (kreirati) šta se
u ranom hriščanstvu,ali i doskora smatralo grešnim...
Svakako nije simpatisao književnike koji su krivili istinu o Jahveu...

Šefe-lepo piše da neće književnika biti pošljednja...A i poznat je njegov neprihvatajući stav književnika koji
ispisanim rečima mogu lagati ,ne samo kao svedočenja,več i izmišljati događaje (kreirati) šta se
u ranom hriščanstvu,ali i doskora smatralo grešnim...
Svakako nije simpatisao književnike koji su krivili istinu o Jahveu...

TO sto je prevedeno sa knjizevnici,su ustvari masoreti...ljudi zaduzeni za prepisivanje biblijskih spisa. Ukapiraj vec jednom.

Samo da vas potsetim da u naslovu teme nisu "biblijski citati", već "Satanisti i natprirodno", pa bih s toga za promenu bilo lepo da diskusiju vratimo na pravi put...

DEVET SATANISTIČKIH PRINCIPA:

http://www.scribd.com/doc/47667545/Anton-S-LaVey-Devet-Satanistickih-Principa

Komentari?

Kako sotona,otac laži, može govoriti istinu? I to ti je autoritet? Katastrofa.

8,44. Ваш је отац ђаво; и сласти оца свог хоћете да чините: он је крвник људски од почетка, и не стоји на истини; јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори: јер је лажа и отац лажи.

Obrati pažnju na boldovano.

8,44. Ваш је отац ђаво; и сласти оца свог хоћете да чините: он је крвник људски од почетка, и не стоји на истини; јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори: јер је лажа и отац лажи.

Pa, zar nije prirodno da sinovi oca laži brane svog oca.
Niko od njih, kanda nije svestan, šta znači plač i škrgut zuba.
Ljudi se igraju sa svojim dušama, ne znajući šta čine.
Skloni su pričati o zakonima, zakonima prirode, o nekoj sili,
o nečem natprirodnom a ne nazvati to pravim imenom, Bog,....
skloni su prihvatati hiljade glupih pretpostavki,
kao razumni ljudi a samo zbog ponosa svog ispoljenog EGA,
otvrdnuta srca, odbijati sve ono što je racionalno, logično,
smisaono, prirodno, funkciobalno, neminovno,...
Čovek ne može imati dva gospodara.Onoga, kome se preda,
slepo i sluša, potčinjava se i volju njegovu izvršava.
U tome je odgovor!!!

Pa, zar nije prirodno da sinovi oca laži brane svog oca.
Niko od njih, kanda nije svestan, šta znači plač i škrgut zuba.
Ljudi se igraju sa svojim dušama, ne znajući šta čine.
Skloni su pričati o zakonima, zakonima prirode, o nekoj sili,
o nečem natprirodnom a ne nazvati to pravim imenom, Bog,....
skloni su prihvatati hiljade glupih pretpostavki,
kao razumni ljudi a samo zbog ponosa svog ispoljenog EGA,
otvrdnuta srca, odbijati sve ono što je racionalno, logično,
smisaono, prirodno, funkciobalno, neminovno,...
Čovek ne može imati dva gospodara.Onoga, kome se preda,
slepo i sluša, potčinjava se i volju njegovu izvršava.
U tome je odgovor!!!
A zašto čovek mora da ima ijednog gosodara?

Gnev Božji, moje usmeravanje diskusije nije bilo iznošenje ličnih stavova, več vraćanje diskusije na pravi put (satanisti i natprirodno). Mogli bi makar jednom izostaviti spuštanje na taj nivo. Vratimo se temi.

Bog jeste gospodar, on ima suverenitet nad cijelim univerzumom.

Suverenitet nad Stvaranjem. to mi zvuči besmisleno.
Gospodar, suveren, neprikosnoveni, apsolutni, to su samo okviri za opisivanje nekakve moći, ali nešto što je bez granica ne možeš opisati svodeći ga u okvir, a da žestoko ne pogrešiš.
Žao mi je ali to mi je suviše usko.

Da,da...samo si "slucajno" spomenuo... :roll:

Kao što već rekoh nije slučajno. Citiram:

Gnev Božji, moje usmeravanje diskusije nije bilo iznošenje ličnih stavova, več vraćanje diskusije na pravi put (satanisti i natprirodno). Mogli bi makar jednom izostaviti spuštanje na taj nivo. Vratimo se temi.

Dakle nije ni slučajnost, niti promocija satanizma. Vratimo se temi da ne bih morao da brišem i opominjem.

Back