- Poruka
- 405.050
Ako imate iskustva ili znanja pišite kako poceti, od cega, da li je samopouzdanje bitno, fizicki izgled, ishrana, volja, podrska bliznjih ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Samopouzdanje je najbitnije, a za samopouzdanje je bitno i ovo ostalo sto si navela - novac jer nedostatak novca najgore utice na sliku o sebi. Kad se resi pitanje novca, onda ce prirodno da se poradi i na fizickom izgledu, sredina ce bolje da reaguje na nas a bliznju vise da nas podrzavaju. To je moje iskustvo, ne zezam se.Ako imate iskustva ili znanja pišite kako poceti, od cega, da li je samopouzdanje bitno, fizicki izgled, ishrana, volja, podrska bliznjih ?
Razmišljanje o problemima i dodatne samoanalize mogu biti i kontaproduktivne.Osamiti se, dati sebi vremena. Odmoriti. Dobro razmisliti o stvarima koje smo mogli promeniti i o onima koje su nam bile suđene.
To može doneti mir. Ublažiti stres.
Psihički ostajemo isti. Nismo jači. Nismo ni slabi.
Samo prihvatimo stvari onakvima kakve jesu.

Naravno da sam u pravu. Ja tako funkcionišem.Ne kažem da nisi u pravu,
Ovo može u dva pravca upravo. Mozak je čudna zverka.Naravno da sam u pravu. Ja tako funkcionišem.
Razgovor takođe može da pomogne ali prvo razbistriti glavu.
Eto materijala za temu.Strah je teret za psihu. Osloboditi se strahova. On koče kroz život.
Ovo mi ne deluje kao trajno rešenje. Da tvoja psihička stabilnost zavisi od ocene drugih ljudi ili od tvog fizičkog izgleda.Samopouzdanje je najbitnije, a za samopouzdanje je bitno i ovo ostalo sto si navela - novac jer nedostatak novca najgore utice na sliku o sebi. Kad se resi pitanje novca, onda ce prirodno da se poradi i na fizickom izgledu, sredina ce bolje da reaguje na nas a bliznju vise da nas podrzavaju. To je moje iskustvo, ne zezam se.
Ljudi su drustvena bice i svi se procenjujemo u kontaktu sa drugim ljudima, u zajednici. U tom smislu sam to i napisala. I psihicka nestabilnost je posledica odnosa sa ljudima.Ovo mi ne deluje kao trajno rešenje. Da tvoja psihička stabilnost zavisi od ocene drugih ljudi ili od tvog fizičkog izgleda.Time samo jačas ego, a ego je zajebana stvar. Izvor gadne patnje kada je narušen.
To je ok. Ali imati nedostatak samopouzdanja zbog tih stvari, nije. To je problem ljudskog ega. Specifičan za ljude. Npr. ni najruznija i najsiromašnjja mačka na svetu nema problem sa samopouzdanjem. Privremeno podići ego tako što ćeš nabaciti novca ili se fizički srediti nije loše kada padneš psihički zbog nečega. Ali nije trajno rešenje. To je samo "štaka" na koju se osloniš dok ne "prohodaš".Ljudi su drustvena bice i svi se procenjujemo u kontaktu sa drugim ljudima, u zajednici. U tom smislu sam to i napisala. I psihicka nestabilnost je posledica odnosa sa ljudima.
Sve se slažem ali nedostatak novca, siromaštvo, to je nešto potpuno devastirajuće za sliku o sebiTo je ok. Ali imati nedostatak samopouzdanja zbog tih stvari, nije. To je problem ljudskog ega. Specifičan za ljude. Npr. ni najruznija i najsiromašnjja mačka na svetu nema problem sa samopouzdanjem. Privremeno podići ego tako što ćeš nabaciti novca ili se fizički srediti nije loše kada padneš psihički zbog nečega. Ali nije trajno rešenje. To je samo "štaka" na koju se osloniš dok ne "prohodaš".
Trajnije rešenje je duboko samoposmatranje. Zašto meni moj veći stomak izaziva depru, zasto mi je toliko bitna ocena drugih, itd.
Ja praktikujem meditaciju. Nije za svakoga, ali meni je dobra. Tu posmatraš svoje misaone procese, obrasce, uspon i pad emocija zbog njih i vremenom stvaras distancu u odnosu na njih. Vidiš jasnije šta jeste, a šta nije realno.
Za nekoga drugog neke druge stvari bolje rade posao. Psihoanaliza, psihoterapija, EFT...
Ja lično znam jako bogate i "uspešne" ljude koji se sjebani do panja. Ne bih se menjao sa njima.Sve se slažem ali nedostatak novca, siromaštvo, to je nešto potpuno devastirajuće za sliku o sebi
Ja ne govorim o velikim parama vec o siromastvuJa lično znam jako bogate i "uspešne" ljude koji se sjebani do panja. Ne bih se menjao sa njima.
. Da bude fizički zdrav i
Dž ne pije alkohol. Da ne puši...da ne gleda ljude u oči u prolazu. Ma svašta ima, raznih "trikova". Da štedi, bude ekonomičan, skroman.
Da promeni sebe na bolje ali samo pod uslovom da želi. Da da sebi vremena sa sobom, da sagradi svoju novu ličnost. Da prihvati sebe u celosti. Da odbaci ego(izam). Da sazna koji je tip ličnosti ako iskreno prema sebi odgovara na pitanja. Da prihvati činjenice i realnost. Da shvati da nijedno loše nije loše nego vodi ka novom boljem kao lekcija. Da bude fizički zdrav i da se kreće, da vozi bicikl, da ne bude lenj i poročan. Jer telo je hram, u zdravom telu, zdrav duh. Ako treba da pije lekove, da ide na terapiju. Da proba da ima jednu zrelu osobu pored sebe koja će da ga/je razume. Bez osuđivanja, sa tolerancijom. Da izbegava stres i kortizol. Da izbegava energetske vampire i toksične ljude. Da se zdravo hrani. Da sluša muziku. Da se često tušira, malo vrućom malo hladnom vodom. Da puno spava. Da ne gleda tv.
Da vodi ljubav ako može. Da se ljubi, mazi. Da uzme kućnog ljubimca u vidu psa, ili mačke ako baš mora. Haha
Da zapisuje misli i ideje. Da nešto crta.
Da diše vazduh. Pije puno vode. Izbegava kafu. Da ne jede puno slatkiša i slaniša.
Da jede voće i povrće, mlečne proizvode.
Da pomaže ljudima. Da drži urednu kuću.
Da uživa u bojama i mirisima. Da se što više smeje. Da pije malo koka kole. Hehe
Da mašta. Gleda filmove. Smišlja ideje.
Da igra stoni tenis, da pliva, baca frizbi, pikado, neke društvene igre. Da ne pije alkohol. Da ne puši...da ne gleda ljude u oči u prolazu. Ma svašta ima, raznih "trikova". Da štedi, bude ekonomičan, skroman. Da nema velikih želja pored zdravlja i porodice. Da bude srećan sa tim što ima i sa to "malo" (ogromno). Da nauči da ceni i da poštuje. Da bude zahvalan. Da bude srećan što je živ. I da se ne plaši ni života ni smrti. Sve u svoje vreme je lepo. Znači što više sadržaja ali i društva ali i samoće. Neki balans. Da bude optimista i pozitivan. Da ne prati sport i politiku. Nego da izađe u prirodu.
Da radi posao koji voli. Koji ga ispunjava.
Da uvek bude strpljen, spašen. Da ustupi...