Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ucili su te roditelji sta je dobro a sta je lose svakako, sta smes a sta ne smes u odredjenim situacijama. Jedino tako se formira licnost koja se uklapa u drustvo.
Ja sam pronasla svoju istinu koja nema veze ni sa naukom ni sa religijom. Prava bezboznica :D
Dobro to da, ali ne i u Bogu to je vise tetka... :D
Ali ja sam sam trazio.
Istina je jedna, a zasto ne bi upoznala Istinu koja ce te osloboditi?

Hahahahaha... I Snorkijevci, Strumfovi, Bozic Bata, Deda Mraz... postoje.. Bog, 3 slova dovoljno mocna da nateras milione da rade kako drugi prde....

A da ja dodjem tu kod tebe u NS i upotrebim ''Geloofix''? Odma ima da verujes... (Inace bio je veoma koristaan u italiji, samo se tamo zove Crederix) :D sala na stranu...
Jao jao, uostalom nemoras da se brines, kada izabrani budu uzeti onda ce to da se govri kako su bili vanzemaljci, a i videces na kraju sta ce da bude, no?

A da ja dodjem tu kod tebe u NS i upotrebim ''Geloofix''? Odma ima da verujes... sala na stranu...
Jao jao, uostalom nemoras da se brines, kada izabrani budu uzeti onda ce to da se govri kako su bili vanzemaljci, a i videces na kraju sta ce da bude, no?

Mnogi su mi pretili, napadali nozevima, sipkama...al slabe vajde. Nisam krupan al sam zilav, jbbg odrastanje sa 10-oro braca ( ne rodjenih ofc )...

Ne bojim se da umrem, to je velika zabluda vernika, i svestan sam da nakon sto otegnem papke nema vise nista i za razliku od tebe svestan sam toga i ne trazim utehu u zivotu posle smrti, iskreno to je odlika kukavic. Konfucije je lepo rekao " Roditi se u pravi cas je milost neba, al isto tako i umreti u pravi cas je milost neba ". Mozda ces ti to povezati sa religijom al to sto je on rekao nema nikakve veze sa njom.

Nece On, nego ces sama svojim neverovanjem i grehom!

Pazi ovo...neki lik poubija i opljacka desetine ljudi, pokaje se, i boza kaze da je on zasluzio carstvo nebesko.
Dodjem ja, koja sam zivela svoj zivot normalno, nikom ukrala, nikog ubila, pomogla kome god mogu al *** nisam verovala i on me otera kod rogatog.
Jel tebi to deluje normalno???

Mnogi su mi pretili, napadali nozevima, sipkama...al slabe vajde. Nisam krupan al sam zilav, jbbg odrastanje sa 10-oro braca ( ne rodjenih ofc )...

Ne bojim se da umrem, to je velika zabluda vernika, i svestan sam da nakon sto otegnem papke nema vise nista i za razliku od tebe svestan sam toga i ne trazim utehu u zivotu posle smrti, iskreno to je odlika kukavic. Konfucije je lepo rekao " Roditi se u pravi cas je milost neba, al isto tako i umreti u pravi cas je milost neba ". Mozda ces ti to povezati sa religijom al to sto je on rekao nema nikakve veze sa njom.

Ti sto su ti pretili sigurno nisu pravi hriscani jer oni to nebi! ;) :D
Ja se ne bojim smrti! odakle ti sad pa to molim te... vidjetces!

E da sledeci put kad idem u NS negine ti ´´gleubix´´ :rotf: Za info to je ce ti pomoci da progledas jer je to...... !

Pazi ovo...neki lik poubija i opljacka desetine ljudi, pokaje se, i boza kaze da je on zasluzio carstvo nebesko.
Dodjem ja, koja sam zivela svoj zivot normalno, nikom ukrala, nikog ubila, pomogla kome god mogu al *** nisam verovala i on me otera kod rogatog.
Jel tebi to deluje normalno???

Pokaje se i prihvati Hrista...?
Da.
Bogu je miliji jedan gresnik koji se pokajao nego 1000 pravednika!

Као што ће неко убедити дете да његови родитељи нису свемоћни тако ће неко убедити вернике да њихова пројекција родитеља није свемоћна тј да је обична психолошка пројекција.

Sam otac predstavlja opasnost za dete, mozda zbog ranijeg detetovog odnosa prema majci. Zato ga se ono boji ne manje nego sto za njim zudi i sto mu se divi. Znakovi te ambivalentnosti u ponasanju prema ocu duboko su utisnuti u svaku religiju. Kad osoba koja stasava primeti da joj je sudeno da uvek ostane dete, da nikad ne moze da bude bez zastite od mocnih nepoznatih sila, tim silama ona daje oceve crte, stvara sebi bogove kojih se boji, koje pokusava da pridobije i kojima ipak prepusta da je stite. Tako je njena zudnja za ocem motiv koji odgovara njenoj potrebi da bude zasticena od posledica ljudske nemoci. Odbrana od decje bespomocnosti jeste ono sto daje karakteristicne crte reakciji odraslog coveka na bespomocnost koju on mora da prizna - reakciji koja je upravo obrazovanje religije. Фројд Будућност једне илузије

А интересантан је и овак Марконс који мисли да га после смрти чека ништа.

Џаба то што је чињеница а коју он нити било ко може оспорити, јесте да појам "ништа" нема значења, и да за нас, па и за њега, увек има нешто... ма шта то било.

Нећеш се тако лако решити егзситенције Марконсу.

Ево ти тема на филозофији о "ништа" па покушај да оспориш и самим тим одбраниш своја убеђења. Ако немаш намеру, објасни ми по чему се разликујеш од ова два верника који су потпуно искључени за сваки аргумент против њихових убеђења .

НИШТА
http://forum.krstarica.com/showthread.php/259411-NISTA?highlight=nista

Back