VoSlavu
Ističe se
- Poruka
- 2.786
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Још једна радњаМислим да је у Словачкој. http://www.perunshop.sk/Privesky-Striebro-c3_0_1.htm
Ima i kod nas![]()
Да ли је у нашој старо словенској религији била религјска пракса жртвавања људи? Ја мислим да није, а шта је истина?
Hvala na sugestijiPromašio si temu i potforum, probaj ovde: http://forum.krstarica.com/forumdisplay.php/157-Teorije-zavera
Hvala na sugestiji
Međutim, druga polovina, onoga šta sam napisao, pripada ovde.
Sve si, možda, u pravu (osim toga da je u pitanju vizantijski kalendar) ali ovo poslednje ti je potpuni promašaj. Nije u pitanju ni patetika ni uloga žrtve a još manje potreba za istima. Postoji samo potreba da se ispravi hiljadugodišnja vladavina laži, kojima su crnorisci kljukali narod, koji je zbog njihove alavosti za vlašću bio proganjan i ubijan, dok nije odbacio/zaboravio svoje bogove.Zapravo, nije mi jasno čemu ta potreba da se posegne za nekom patetičnom ulogom žrtve.
Zdravo, ako može par odgovora...?
Da li je boginje Perperuna (Dodola) Perunova žena ili je to Mokoš, zaštitnica žena? Dalje, da se nadovežem, da li je boginja Mokoš (zaštitnica braka, porodilja, pletilja - vezuje se za Sv.Petku) ili se vezuje za veštičarenje i baba Jagu?
Dalje, Dagbog kao bog podzemlja ili zaštitnik Srba? Takođe, Veles- bog podzemlja ili bog stočarstva, livada i pašnjaka? Bog neba - Svarog ili Perun?
Neverovatno mi je da npr. o Olimpu i grčkim božanstvima svako od nas zna dosta iz legendi, priči, a da o ovoj temi koja bi trebalo da nam je bliža retko ko. Čak i kad sam se i zainteresovala sa nju, ostalo je puno rupa za popuniti (pitanja gore su samo neke od njih).
Hvala unapred..
Zdravo, ako može par odgovora...?
Da li je boginje Perperuna (Dodola) Perunova žena ili je to Mokoš, zaštitnica žena? Dalje, da se nadovežem, da li je boginja Mokoš (zaštitnica braka, porodilja, pletilja - vezuje se za Sv.Petku) ili se vezuje za veštičarenje i baba Jagu?
Dalje, Dagbog kao bog podzemlja ili zaštitnik Srba? Takođe, Veles- bog podzemlja ili bog stočarstva, livada i pašnjaka? Bog neba - Svarog ili Perun?
Neverovatno mi je da npr. o Olimpu i grčkim božanstvima svako od nas zna dosta iz legendi, priči, a da o ovoj temi koja bi trebalo da nam je bliža retko ko. Čak i kad sam se i zainteresovala sa nju, ostalo je puno rupa za popuniti (pitanja gore su samo neke od njih).
Hvala unapred..