- Poruka
- 46.570
Znam ali kako se Bozji sud moze drugacije tumaciti?а опет није. Да јесте, била би само једна хришћанска религија а не дваес (или већ колко).
Bog ce svima suditi i to je to.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znam ali kako se Bozji sud moze drugacije tumaciti?а опет није. Да јесте, била би само једна хришћанска религија а не дваес (или већ колко).
Ne muškarcima, nego ljudima
И као што људима предстоји једанпут умријети, а потом суд (Божији),
I to znači samo da postoji jedan sud.
Nema privremeni, pa konačni.
Jedan sud, koji je i konačni ujedno.
ma znamo vec da mrzis jevandjelje, taj tvoj bog nema nikom da sudiBog ce svima suditi i to je to.
sva kritika kao samokritika, a moze i hvala -
Dobar si![]()
Ne ostavljam ja kvalitetne poruke neodgovorenim, ali ne mogu da stignem sve u kratkom roku...sva kritika kao samokritika, a moze i hvala -
ajd reci da si znao za ritual hramljanja oko nepolomljene zrtve, kada ja nisam? nego sam se kasnije ''setio'', pa reko da se pohvalim; e, tako i ti, nemoj da te moja neuctivost ''opravda'' za ne odgovaranje.
Problem je sto se Svevisnji, apsolutno, ne nalazi u zidanim zgradama, Isaija 66Kažem ti, to je vrlo čest detalj u crkvama izgrađenim po Vojvodini i Srbiji nakon oslobođenja od Turaka.
Ne sporim da i u masonstvu ima svoje značenje.
ALi, konkretno u ovim crkvama znači Božije sveviđenje i proviđenje.
Nećemo o tome nastavljati na ovoj temi
Tako je, bio je Sin Coveciji, ali su postojali i Boziji sinovi, koji su se zenili Covecijim kcerima,a Mesija je tvrdio, da ga je Otac poslao, i da je bio pre Avrama, znaci on jeste Boziji sin,a ostali, ko su ti Boziji sinovi, ocigledno da nikakvi andjeli nisu, jer andjeo ne mzoe da pravi decu,a uzmimo u obzir da rec Elohim znaci mnozinu: Bogovi,a imamo samo jednoga : YHWH Elohim,a hebreji za najviseg Boga kazu Elyon.za tebe i za onog uctivog iznad
27. И даде Му власт да и суд чини, јер је Син човечији.
28. Не дивите се овоме, јер иде час у који ће сви који су у гробовима чути глас Сина Божијег,
29. И изићи ће који су чинили добро у васкрсење живота, а који су чинили зло у васкрсење суда.
Dobro, sad bi malo da pričamo o tome ima li Boga u crkvenoj zgradi?Problem je sto se Svevisnji, apsolutno, ne nalazi u zidanim zgradama, Isaija 66
Može, ali na posebnoj temiTako je, bio je Sin Coveciji, ali su postojali i Boziji sinovi, koji su se zenili Covecijim kcerima,a Mesija je tvrdio, da ga je Otac poslao, i da je bio pre Avrama, znaci on jeste Boziji sin,a ostali, ko su ti Boziji sinovi, ocigledno da nikakvi andjeli nisu, jer andjeo ne mzoe da pravi decu,a uzmimo u obzir da rec Elohim znaci mnozinu: Bogovi,a imamo samo jednoga : YHWH Elohim,a hebreji za najviseg Boga kazu Elyon.
Aha, da vidimo sada kako se razume ova materija,![]()
Jedna od misli koja mi je bila jeste da oni koje Bog nagradi, odmah prelaze iz smrti u život, dok zli ostaju obamrli do Parusije.1. ako je tema bila o stanju covekovom posle smrti, onda je trebalo da potece u dva pravca
a. o stanju onih u kojima je ostala Rec Gospodnja, koje ni smrt ne moze odvojiti od Gospoda
b. o stanju ostalih
sledstveno, nema automatizma, jer ne poslusase svi Hristovu rec, i nisu svi bili u prilici ni da se odvoje od Boga, ako za Boga ne znaju.
Dakle, ja sam UCTIVO zamolio i tebe da prostudiramo zajedno onu Hristovu Rec koja UPOZORAVA, konkretno na Irodov kvasac, ranije sam zamoljavao da prostudiramo onu Rec koja takodje upozorava - na necisti duh, i 7 gorih, na one koji se predstavljaju Njegovim imenom i kazu da se vreme problizilo, pa cak i na sv. Jovana Zlatoustog koji citira te reci... dzabe sam molio.
tu se vracamo na tvoju jednokratnu upotrebu reci BUKVALNO, kada ja nisam video kako i na sta se odnosi KONKRETNO, - ostavio si me zbunjenogJedna od misli koja mi je bila jeste da oni koje Bog nagradi, odmah prelaze iz smrti u život, dok zli ostaju obamrli do Parusije.
Ali, ne ide mi to sa onim što se kaže
25. Zaista, zaista vam kažem, da dolazi čas, i već je nastao, kada će mrtvi čuti glas Sina Božijega, i čuvši ga oživeće.
26. Jer kao što Otac ima život u sebi, tako dade i Sinu da ima život u sebi
27. I dade mu vlast i da sudi, jer je Sin Čovečiji.
28. Ne čudite se tome, jer dolazi čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas Sina Božijega,
29. I izaći će oni koji su činili dobro u vaskrsenje života, a oni koji su činili zlo u vaskrsenje suda.
Dakle, Hristova pobeda nad smrću odnosi se na sve.
Zanimljivo.Sada te ostavljam sa tvojim shvatanjem vaskrsenja, da je duhovno u casu smrti, a telesno o PARUSIJI, ali za mene je to definicija diverzije, primer izopacenja jer je prvo dusevno, potom duhovno, te mimikrija ovoga
2. Тимотију, глава 2
18. Који у истини погрешише говорећи да је васкрсење већ било; и сметају веру неких.
19. Тврдо дакле стоји темељ Божји имајући овај печат: Позна Господ своје; и: Да одступи од неправде сваки који спомиње име Господње.
"Propovedanje u Adu" je stilski prikaz.ovde se radi o dva razlicita casa, jer Hristos kada je ondasnjim umrlima propovedao jevandjelje u adu, nije mogao, niti imao razloga da ih ostavi tamo,.i oni se onda pokazase mngima.. ali rekoh ti vec, posle toga je vaskrsao i vazneo se - onima koji su umrli posle Hristovog vaskrsenja i vaznesenja sada nema ko u adu da propoveda jevandjelje - ne moze prostije da ti se objani, samo pratis vremenski tok, kao reka sto tece
1 pogresno, po 1 .., . pa zato i imamo jeresi, pa sekte, 1, po 1 , nema kraja na tom putu, djavo sve to izmislja da bi imali alibi, tj. da bi isli njegovim putem, pogresno je to, moze djavo da izmislja jeresi i sekte u nedogled, nema leba od tog posla sve ih raskrinkavati prateci djavolaZanimljivo.
Ali, rekao bih da se ovde radi o specifično adresovanju jednog konkretnog pogrešnog učenja
heh, a da nije bozanski dogmat... nemoj tako, znamo se vec, nemoj da ja budem veci pravoslavac od tebe kao neki sto hoce sa kojima diskutujes, jer meni to nije cilj [ma sta baki, pa south mislili o meni]"Propovedanje u Adu" je stilski prikaz.
vaskrsli nisu, jer vaskrsenje cekamo, fantome znam samo iz stripova, heh, ali zasto ti je to bitno, zar ti nije dovoljna logika koju sam ti predocio jednako kako su se i oni PRED OCIMA pokazali?Ti, koji se "pokazaše mnogima", šta su to bili? Duše, fantomi, priviđenja ili vaskrsli?
ako hoces mozemo da se vratimo na PECAT vs NEPRAVDAZanimljivo.Да одступи од неправде сваки који спомиње име Господње.
Ali, rekao bih da se ovde radi o specifično adresovanju jednog konkretnog pogrešnog učenja
Pa, šta su ti ljudi bili?vaskrsli nisu, jer vaskrsenje cekamo, fantome znam samo iz stripova, heh, ali zasto ti je to bitno, zar ti nije dovoljna logika koju sam ti predocio jednako kako su se i oni PRED OCIMA pokazali?
A sta je bio Ilija ako Hristos rece da je on Krstitelj Jovan? Sta te briga, jevreji neka brinu, jer je njima rekao da ce im Mojsije suditi, TJ DA IH ON OPTUZUJE, sad sam zaboravio, jer me nije bilo briga. Rekao sam ti vec - bitno je ODAKLE su dosli, iz VECNOSTI, a Isus je bio u SLAVI, secas se.Šta je bio Mojsije na Tavoru?
Zaista mi je bitno to za Mojseja, kao i za ove iz Mateja.A sta je bio Ilija ako Hristos rece da je on Krstitelj Jovan? Sta te briga, jevreji neka brinu, jer je njima rekao da ce im Mojsije suditi, TJ DA IH ON OPTUZUJE, sad sam zaboravio, jer me nije bilo briga. Rekao sam ti vec - bitno je ODAKLE su dosli, iz VECNOSTI, a Isus je bio u SLAVI, secas se.
p.s. rekoh ti, moras da imas dobra/prava pitanja, dok se propitujemo, dok reka tece, a diskusija je pitka, jer samo u vecnosti ili iz vecnosti mi mozemo da budemo 1 organizam, crkva hriscanska
a zasto ti je Mojsije bitan a Ilija nije, pusti zakon jevrejima, nisi subotar, Zakon-Proroci su ta poslednja titla/jota koja se treba ostvariti?! vidi, editovao sam prethodni post, meni je bitniji Ilija od ta dva coveka, - rekoh ti iz vecnosti su dosli i vecnoscu se jedino mogu objasniti, a u slavi je bio Isus, vec sam ti citirao ranije.Zaista mi je bitno to za Mojseja, kao i za ove iz Mateja.
I tom kontekstu, potpuno mi je nevažno uobičajeno tumačenje "Ilija predstavlja proroke, Mojsije zakon".
To je lepa erivmnetika, ali time se prenebregava ono što je mnogo važnije, a to je šta su Petar, Jakov i Jovan na Tavoru videli.
Mojsije, ali i Ilija su se pojavili na Tavoru, u slavi, kao ljudi.
Ne kao aveti, ne kao prozaične duše, ne kao priviđenja, nego ljudi
Nema tu igre, Mojsije u Adu, Isus ga pozvao na razgovor i druženje sa Ilijom, da to vide apostoli, pa ga vratio u Ad.
To je neozbiljno.
Bog ne radi takve stvari.
Nema X vaskrsenja.
Ne, Mojsije je tu došao u vaskrslom proslavljenom telu, kakvim je i sada, kakvim će biti i o Drugom dolasku
Zato što je Mojsije umro, a na Tavoru ga vidimo kao živog čoveka, u slavi.a zasto ti je Mojsije bitan a Ilija nije?
Jovan Krstitelj je posebna osoba u odnosu na Iliju. Rodio se, bio čak telesni rođak Isusov, odrastao itd...ja se ne igram, samo ti kazem, pusti Mojsija, sta cemo sa Ilijom ako je dosao u telu Jovana Krstitelja i bio pogubljen od Iroda?
Kad smo vec kod citanja Jevandjelja ( koje doduse, nije tesko citati, ali je tesko razumeti) kako tumacis ovo?A sta je bio Ilija ako Hristos rece da je on Krstitelj Jovan? Sta te briga, jevreji neka brinu, jer je njima rekao da ce im Mojsije suditi, TJ DA IH ON OPTUZUJE, sad sam zaboravio, jer me nije bilo briga. Rekao sam ti vec - bitno je ODAKLE su dosli, iz VECNOSTI, a Isus je bio u SLAVI, secas se.
p.s. rekoh ti, moras da imas dobra/prava pitanja, dok se propitujemo, dok reka tece, a diskusija je pitka, jer samo u vecnosti ili iz vecnosti mi mozemo da budemo 1 organizam, crkva hriscanska - ovo ti je primenjeno jevandjelje Gospodnje, nista ja nisam izmislio, sve je to Gospod rekao, samo su ljudi lenji da citaju JEVANDJELJE.
kako je moguce da je Ilija Jovan Krstitelj - dva coveka, kad spojis ta dva, onda spoj dva coveka na Tavoru.