anajade
Elita
- Poruka
- 22.942
Haha slusa samo mila haha
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Haha slusa samo mila haha
не знам кога слуша ал ту му библија не важиHaha slusa samo mila haha
ZLO.....Šta mislite o DANAŠNJOJ SPC?
тито и партијаZLO.....
Благодат не делује мање због овог што си написао.Problem arhijereja i sveštenika Srpske pravoslavne crkve je u tome što blagosiljaju političare koje ne služe svome narodu već su sluge antihristove, daju odlikovanja nemoralnim ljudima. Tu je i previše diplomatije prema inovercima. To sve Boga ljuti i zato slabi blagodat u Crkvi.
SPC isto koristi stari kalendar, šta je i ona onda u raskolu?! Koja logikaБлагодат не делује мање због овог што си написао.
Пошто се ти стално жалиш на смањење благодати, што си ти још.увек у СПЦ ако мислиш исто као расколници календарци ?

Име грчких расколника нема везе нпр са Светом Гором.SPC isto koristi stari kalendar, šta je i ona onda u raskolu?! Koja logika![]()
Не смањује се него ти пошто изједначаваш СПЦ и расколнике старокалендарце (који су као свака секта се поцепали на мноштво других секти), биће да довољно не познајеш ни како су настали ни како су се поцепали расколници старокалендарци.Naravno da se blagodat smanjuje. Ti je duhovno bludničenje što sam naveo.
Otkud tebi uopšte starokalendarci na pameti?! Oni su sporedno pitanje. Sadašnja garnitura u SPC je dala autokefaliju nepokajanim raskolnicima u SM, tako da sadašnji episkopat uopšte ne zavređuje pažnju. Problem SPC je život episkopata i sveštenstva na visokoj nozi za koga nema para. Od verničkih priloga i zarade od manastirskih ekonomija, arende zemljišta... nema sredstava za ovaj silni episkopat. Zato se klir veže za antihristove sluge na vlasti i "biznismene". A tu su i ostali problemi: liturgijski haos, obezvređivanje Božijeg moralnog zakona, povlađivanje jereticima i grešnicima svih vrsta...Име грчких расколника нема везе нпр са Светом Гором.
И једни и други су у истој држави и користе јулијански календар.
Разлика је што су расколници старокалендарци одбили да буду у Цркви. А Света Гора је прихватила да буде.
Не смањује се него ти пошто изједначаваш СПЦ и расколнике старокалендарце (који су као свака секта се поцепали на мноштво других секти), биће да довољно не познајеш ни како су настали ни како су се поцепали расколници старокалендарци.
Зато су и твоје процене о СПЦ преписивање лажи и измишљотина ових расколника.
Najgore je što nema nade na ozdravljenje ni SPC ni našeg naroda. Naš narod se odrekao nacionalnih ambicija, svi su postali isti: pare, lagodan život i ne talasaj. Nema pokajanja, nema napretka. Niko se ni za šta ne kaje. Pisanje ovakvih komentara poput je gubljenje vremena. Treba se brinuti o svome spasenju. Posljednja su vremena. Apokalipsa je u toku.Otkud tebi uopšte starokalendarci na pameti?! Oni su sporedno pitanje. Sadašnja garnitura u SPC je dala autokefaliju nepokajanim raskolnicima u SM, tako da sadašnji episkopat uopšte ne zavređuje pažnju. Problem SPC je život episkopata i sveštenstva na visokoj nozi za koga nema para. Od verničkih priloga i zarade od manastirskih ekonomija, arende zemljišta... nema sredstava za ovaj silni episkopat. Zato se klir veže za antihristove sluge na vlasti i "biznismene". A tu su i ostali problemi: liturgijski haos, obezvređivanje Božijeg moralnog zakona, povlađivanje jereticima i grešnicima svih vrsta...
I Eparhija u egzilu naravno. Episkopat SPC ništa ne preduzima da ta rana na crkvenom telu zaceli. Inače ti ljudi u egzilu su sasvim ok.
Imao ja veronauku i pitam profesora veronauke, zašto ne predjemo na novi kalendar kad je ispravno, on kaze nije bitno kad se slavi vec da se slavi, Bog ne poznaje pojam vremena.SPC isto koristi stari kalendar, šta je i ona onda u raskolu?! Koja logika
Naravno da se blagodat smanjuje. Ti je duhovno bludničenje što sam naveo.
нико не зна кад се родио Исус а они се побише дал је 25 или 7Imao ja veronauku i pitam profesora veronauke, zašto ne predjemo na novi kalendar kad je ispravno, on kaze nije bitno kad se slavi vec da se slavi, Bog ne poznaje pojam vremena.
Profesor je u pravu. Ali bi najbolje bilo da nema ovog šarenila (u Rumuniji, Grčkoj i Bugarskoj se Božić slavi 25. decembra, a kod nas 7. januara). Gledajući crkvenu istoriju i znajući kako sve verske reforme uzrokuju raskole, najbolje bi bilo da nije ni bilo reforme kalendara.Imao ja veronauku i pitam profesora veronauke, zašto ne predjemo na novi kalendar kad je ispravno, on kaze nije bitno kad se slavi vec da se slavi, Bog ne poznaje pojam vremena.
Slično stanje je i u ostalim hrišćanskim crkvama. Kako sam čuo svuda je pad morala i empatije.O Srpskoj pravoslavnoj crkvi sve najbolje
O ovozemaljskim crkvenim zaposlenicima (čast izuzecima)ne mislim sve najbolje, osim pokojnog Patrijarha Pavla
Не познајеш пуно свештеника. Не користиш свете тајне Цркве.O Srpskoj pravoslavnoj crkvi sve najbolje
O ovozemaljskim crkvenim zaposlenicima (čast izuzecima)ne mislim sve najbolje, osim pokojnog Patrijarha Pavla
Ево један стари текст за тебеOd datog dela videa:
др Радован БиговићЦрквене заједнице које своје постојање темеље на претензији о моралној надмоћи, људима су данас одбојне, јер неминовно позивају људе да траже наше недостатке и да их са радошћу приказују свету. Цркава је данас често предмет напада у медијима. Њени греси се стављају на насловне стране. То је зато, што се уопштено, и погрешно сматра, да бити хришћанин заправо значи бити бољи од других људи.