vcbccbc vcbcvb
Iskusan
- Poruka
- 6.887
sad si ozbiljan, kao jaU skladu sa ovim OVDE, nema dva vaskrsenja, nema odvojenog bivstvovanja duše u privremenom raju/paklu, nema privremenog suda, nema "spavanja" pa "buđenja".
Život se nastavlja u trenu.
Seje se telo duševno, ustaje telo duhovno.
Čovek se u zemaljskoj smrti susreće sa Hristom i ustaje, vaskrsava u duhovnom telu.
U Carstvu Božijem nema časovnika.
Sva ta pojedinačna vaskrsenja se u Eshatonu zbrajaju u sveopšte vaskrsenje.
Koincidiraju.
Nama na zemlji izgleda kao da je prošlo ogromno vreme od smrti tih ljudi, do Drugog Dolaska.
Onima koji su umrli, Drugi Dolazak je već tu.
Njima je to tren.
Momenat njihove lične zemaljske smrti
Drugi dolazak, to je opšti susret sa Hristom, simultani susret svakog od nas.
A kada se na zemlji ispuni punoća vremena, tada se sve okončava.
Oni koji se tada zateknu živi, preobraziće se, onako kako Pavle opisuje Korinćanima.
vidi, nema generalizacije, to smo vec trebali da naucimo, vi ljudi tezite generalizaciji i onda od sume ne vidite 1 drvo
nema automatizma, kao sto rekosmo prah tamo duh onamo k bogu
niti ima tog susreta sa Hristom ako on kaze - idite od mene, nikada vas nisam znao, a oni u Njegovo ime radili sta sve ne...
ako bi mogli da se stavimo u perspektivu ap. Pavla tj. nas koji bi ostali zivi, ako bi se Parusija sad desila, jer stavljajuci se u poziciju umrlih gresis
Parusija je momenat njihovog vaskrsenja, a ne smrti. Mrtvi koji sahranjuju svoje mrtve - nemaju oni pojma, a narocito nemaju pojma o drugom dolasku. Niko ne zna ni dan ni cas, pa ni mrtvi. A za nas zive da se stavljamo u njihovu perpsektivu je glupo, bar se ja osecam glupo, a sa pametnima razmenjujem, mozda naucim.Onima koji su umrli, Drugi Dolazak je već tu.
Njima je to tren.
Momenat njihove lične zemaljske smrti
pojedinacne kosti se zbrajaju, pribirajuSva ta pojedinačna vaskrsenja se u Eshatonu zbrajaju u sveopšte vaskrsenje.
Jezekilj 37,7 | Tada stadoh prorokovati, kako mi se zapovjedi; a kad prorokovah nasta glas, i gle potres, i kosti se pribirahu svaka ka svojoj kosti. |
Jezekilj 37,8 | I pogledah, i gle, po njima izidoše žile i meso, i ozgo se koža navuče; ali duha ne bješe u njima. |
Jezekilj 37,9 | Tada mi reče: prorokuj duhu, prorokuj, sine čovječji, i reci duhu: ovako veli Gospod Gospod: od četiri vjetra dođi, duše, i duni na ove pobijene da ožive. |
Poslednja izmena: