stanovi i plate

Pravo mesto da postavim pitanje:
Da li porodica vojnog lica,recimo starijeg vodnika,ima pravo na deciji dodatak za dvoje dece.Postavljam pitanje zato sto znam da u pojedinim firmama kada treba prikazati platu iz poslednja tri meseca, ne racunaju sve moguce dodatke..a vojska u platu racuna i putne troskove i jos stosta tako da izgleda plata puno veca nego sto jeste i logicno ne ostvaruje se pravo na deciji dodatak.Napominjem da je ovo u slucaju da je samo suprug zaposlen.Ne vredi,kad se podeli na cetiri clana opet izgleda puno vise od proseka koji je potreban za deciji dodatak.

Kapiram ja to ali onaj koji treba da napise prosek za poslednja tri meseca sve uracuna!!??Molim odgovor od onih koji imaju slican problem,ako ima ovde takvih.
Mozda se pitate zasto sam se polakomila na taj deciji dodatak.Pa,dobro,zasto da ne kad vidim da zaposleni u mnogim firmama ostvaruju to pravo,zasto ne bi i podoficiri.Nije to neki veliki novac ali dobro bi dosao svakome.

U svakom slucaju, NE SME da mu u prosek upise putne troskove,naknadu za zakup stana,regres...i slicno, jer su to NAMENSKI dodaci na platu!
Dosli bismo u situaciju da vece pravo na deciji dodatak ima roditelj koji ima svoj stan i to u mestu sluzbovanja, od roditelja koji nema stan i putuje do posla van mesta stanovanja!!!

Moguce je, ali je nedozvoljeno traziti visinu PRIMANJA... Kao i kod alimentacije sto se NE SME traziti procenat od primanja, nego samo od plate.
Zna se sta je po zakonu namena plate, a sta je namena putnih troskova, naknade za zakup stana...
Ako bi novac od putnih troskova i UTS koristio za dete, kako bi onda dolazio na posao i u cemu bi stanovao.
Ne treba da zbuni (najverovatnije) manjkavost obrasca koji mozda navodi termin 'primanja'...nego-onaj sto muzu izdaje potvrdu, neka mu napise iznos plate po cinu, polozajnoj grupi i stazu, a sve ovo ostalo su dodaci koji imaju svoju namenu, te ne smeju biti 'otezavajuci' za ostvarivanje dec. dodatka!

PA uskladjivanje je trebalo da ide kvartalno(tj.na svaka tri meseca) koliko se ja secam?!
Ali sto rece kolega:U oktobru bice u novembru...u novembru bice u decembru...uglavnom svi znamo kako ide ova pesma...

Postovani forumasi,da li bi mi neko odgovorio na pitanje :
Kolike su plate za vojnika bez cina u sastavu 63.pb ili 72?
Da li ima razlike u plati za 63. u Pancevu i u Nisu ?
Ako necete javno bacite mi poruku privatno .
Hvala vam svima unapred !

Hmmm, nismo se razumeli, ja se izvinjavam sto nisam objasnio. Mislio sam na vojnika po ugovoru, ne na odsluzenju vojnog roka.

To ti nemogu odgovoriti,ali sigurno nije veca od plate komunalnog radnika u Beogradu,koja verovao ili ne iznosi oko 40000 dinara.Prema tome sto bi bio ugovorac u 63. kad ces sigurno imati vecu platu vrseci desante na kontejnere i smece po beogradskim ulicama.
Informacija o plati komunalca je proverena tako da ja vec razmisljam o zutoj uniformi:think::think::think:

To ti nemogu odgovoriti,ali sigurno nije veca od plate komunalnog radnika u Beogradu,koja verovao ili ne iznosi oko 40000 dinara.Prema tome sto bi bio ugovorac u 63. kad ces sigurno imati vecu platu vrseci desante na kontejnere i smece po beogradskim ulicama.
Informacija o plati komunalca je proverena tako da ja vec razmisljam o zutoj uniformi:think::think::think:

Hoću majko, hoću
u gradsku čistoću.

Žalosno, ali istinito.

Da li se u slucaju povecanja UTS-a povecava i onima koji su uzeli kredit ?

Odgovor na ovo pitanje i mene živo interesuje. Nedefinisan je dio dali se ta naknada mjenja pod istim uslovima kao što bi se i UTS mjenjao. Definisano je samo pod kojim uslovima se UTS može prevesti u nakandu za, nazovimo je skraćeno, otplatu kredita, da je ne možeš primati duže od 240 mjeseci i da ne može biti veća od rate kredita.

Ako se mjenja onda to za sobom povlači niz stvari.

Na primjer, imaš četveročlanu familiju i supruga ti je zaposlena, uzmeš kredit i prevedeš svoj UTS od 650 bodova u naknadu za otplatu kredita u visini 650 bodova + 10%. i taj iznos ti pokriva recimo 70% rate, ali nakon recimo dve godine od početka otplate supruga ostane bez posla. Pitanje je dali se u tom slučaju mjenja visina naknade za kredit na 850+10% ili ostaje fiksirana na nivou kad je kredit odobren? Isto pitanje važi i u slučaju povećanja vrjednosti boda za UTS.

Ili šta u slučaju kad neko ko ima 850 bodova UTS uzme kredit i dobije nakandu za otplatu kredita u visini 850+10 % i taj iznos mu pokriva recimo 90% rate, a nakon par mjeseci zaposli suprugu, dali se njemu ta naknada smanjuje na 650+10%

Do sada koga god od nadležnih sam pitao dobijao sam različite odgovore otprilike pola ih tvrdi da se nakanada fiksira sa danom prevođenja UTS i da do kraja ostaje na tom nivou bez obzira na promjene stanja, a pola da se mjenja kao UTS.

Dali je neko od vas potezao ovo pitanje u svojoj jedinici i kakav je odgovor dobio?

Back