stanovi i plate

Ma mogu da budu samo ljubomorni na nas! :-P :@ :-P
Pa sta ako ja kao st.v. imam platu jednaku prosecnoj u Srbiji? Ja ne mogu i ne smem u vanradno vreme bilo sta da radim za novac, a sta rade lekari, profesori... Ja imam platu koliko mi daju i ni paru vise ne mogu i ne smem zaraditi, a pomenuti zarade onoliko koliko zele...
A kad dodje do toga da mi plata ne bude dovoljna da normalno zivim- ja cu u civilstvu naplatiti svoje znanje i vojnicke vestine, drzanjem privatnih casova vatrene obuke. Da do takvih stvari ne bi doslo, mora nam se dati dobra plata. :@

Uskraceno nam je pravo da preko sindikata dobijemo 10% popusta na zejtin i brasno, jos bi samo falilo da nas za platu i stan uskrate!
Ko vam je kriv sto niste isli u vojne skole pa nemate dobru platu, pravo na stan i uglednu profesiju!? :-p

Ne vredi pricati to onima koji nemaju pojma kako izgleda vojnicki zivot.
Sad jos i treba da se pravdamo sto vodnik ima platu koja je manja od proseka u Srbiji.

Mogli bi ti "strucnjaci" kojima smeta ta "ogromna" vodnicka plata,da guglaju malo pa da uporede koliku platu ima npr. narednik u engleskoj vojsci u odnosu na neka zanimanja u civilstvu ( kao sto je zdrastvo ili prosveta,sto je najbolje za poredjenje).

Ова тема је била много добра. Нашла се ту и понека корисна информација о платама и становима.
Зато апелујем на колеге де не наседају на провокације разних "душебрижника" . Једноставно их игноришите]. Поздрав за све Српске војнике:bye:

Е,како вас је човек наложио,свака му част!Него,иде септембар и са њим обећање(лудом радовање)о усклађивању,али о томе абера нигде!Ајде макар да нас неко лепо слаже по том питању,јербо ''ако те лажем,паре ти не тражим''!

Е,како вас је човек наложио,свака му част!Него,иде септембар и са њим обећање(лудом радовање)о усклађивању,али о томе абера нигде!Ајде макар да нас неко лепо слаже по том питању,јербо ''ако те лажем,паре ти не тражим''!

Opste je poznato da ako nekom stanes na zulj skakace do neba:bye:

Jucer ministar kao "delio stanove" na dnevniku neko serendanje kako vojska pravi 400 do kraja godine ili iduce god, ljudi jedna zgrada se napravi za 3 meseca isto toliko treba i za 10 ako su organizovani.... .
Laik sam po ovom pitanju ali kako to da covek koji zivi u Bajinoj Basti (ili nekom mestu na Drini) sa porodicom da dobije stan U BGD? To mi malo nije jasno nebi li on trebao dobiti stan u Bajinoj basti ili je tu neka veza funkcionisala?
Po meni najbolje resenje je da se ovi stanovi od Uneverzijade daju vojsci na koristenje i pravo na otkup

А ово што је претекло,то може да поцрка!Уосталом,шта ће слепцу гратис стан?Да се ја питам,онима који доживе да отплате стан требало би омогућити да га још једном откупе,али под горим условима!Ови што откупише станове за једну дојче марку(додуше по квадрату),прогризла их савест,па написаше стамбени законик како Бог заповеда!Ногекако!

Salu na stranu ali je sve izglednije da ce se stanovi praviti,sto kao kompenzacija za vojnu imovinu sto od prodaje iste.Nemoj da ste malodusni,vec se i radi na tome! To mogu da potvrde i dobro obavestene kolege sa sajta !
Poenta je da ce u sustini biti isto kao da ste uzeli ove kredite ili "dobili" stan u klasicnoj podeli,gledano kroz cifru tj. nacin otplate !

Poslednja izmena:
Salu na stranu ali je sve izglednije da ce se stanovi praviti,sto kao kompenzacija za vojnu imovinu sto od prodaje iste.Nemoj da ste malodusni,vec se i radi na tome! To mogu da potvrde i dobro obavestene kolege sa sajta !
Poenta je da ce u sustini biti isto kao da ste uzeli ove kredite ili "dobili" stan u klasicnoj podeli,gledano kroz cifru tj. nacin otplate !

Iz tebe kao da govori ljubljeni ministar licno. I ti mora da si bez stana!

Po meni najbolje resenje je da se ovi stanovi od Uneverzijade daju vojsci na koristenje i pravo na otkup[/QUOTE]

Ti stanovi su odavno prodati po 1800 eura kvadrat i to sa debelom vezom u delti, tako da na njih ne racunas nego u banku pa kredit pa sta ti bog da :bye:

Ja necu ovaj vojni kredit! Meni je nepovoljan! Ja bih ono...5% ucesce + 20% subvencija drzave + 75% banka! a mi to ne mozemo dobiti zbog ove nove strategije tj. nacina resavanja stambenog pitanja u vojsci i MO. Racunica je prosta. Ko radi 10 godina, ima 10% subvencije i 90% daje banka. Poenta je sto, u ovom kreditu sto ne mogu da dobijem, ja bih morao nekako naci tih 5% ucesca ali ucesce banke onda iznosi 75% a ne 90% a kad to sve preracunate na 25 godina...ispada mnogo povoljnije uzeti gotovisnski kredit za ucesce od 5% i resiti kredit ovim nacinom. Ali, nase ministarstvo je vodilo racuna samo o onima koji imaju 25 godina radnog staza i njima ovo sto su doneli stvarno i jeste povoljnije. Koplja se lome uvek na nama misevima. Zar je moguce da niko to u MO nije primetio ili nije zeleo da primeti!? Da bar daju mogucnost da biramo na koji nacin zelimo da se kreditiramo ali bagra ne da!

Ja necu ovaj vojni kredit! Meni je nepovoljan! Ja bih ono...5% ucesce + 20% subvencija drzave + 75% banka! a mi to ne mozemo dobiti zbog ove nove strategije tj. nacina resavanja stambenog pitanja u vojsci i MO. Racunica je prosta. Ko radi 10 godina, ima 10% subvencije i 90% daje banka. Poenta je sto, u ovom kreditu sto ne mogu da dobijem, ja bih morao nekako naci tih 5% ucesca ali ucesce banke onda iznosi 75% a ne 90% a kad to sve preracunate na 25 godina...ispada mnogo povoljnije uzeti gotovisnski kredit za ucesce od 5% i resiti kredit ovim nacinom. Ali, nase ministarstvo je vodilo racuna samo o onima koji imaju 25 godina radnog staza i njima ovo sto su doneli stvarno i jeste povoljnije. Koplja se lome uvek na nama misevima. Zar je moguce da niko to u MO nije primetio ili nije zeleo da primeti!? Da bar daju mogucnost da biramo na koji nacin zelimo da se kreditiramo ali bagra ne da!

A, ko ti brani da uzmes taj kredit???

Iz tebe kao da govori ljubljeni ministar licno. I ti mora da si bez stana!

Nije bas da su krediti koji nisu vezani za odluku MO toliko povoljniji.
Primer: Kredit od 25000 evra na 25 godina = oko 195 evra mesecno,bez UTS-a pa vidi....ovako bar imas UTS pa dodas malo.
Nije ni to bajno ali koliko nas srozavaju i cene a tek koliko ce da nas srozavaju i (ne)cene....daj sta das.
.....inace nemam stan:sad2:

Back