coolzeero
Obećava
- Poruka
- 93
Clan 24. stav 1. Pravilnika je u potpunosti jasan i ne znam koje su to nedoumice. Lepo se kaze da lice koje kreditom resi svoje stambeno pitanje ima pravo na "UTS plus 10%" sto znaci da lice prakticno i dalje ostvaruje pravo na UTS po proisanim uslovima s tim da se on uvecava za 10% ako uzmes kredit. Dakle svaka promena uslova za ostvarivanje prava na UTS automatski znaci i izmenu u naknadi za resavanje stambenog pitanja s tim da takva naknada ne moze biti veca od rate kredita sto je u nasim uslovima skoro nemoguce osim ako ne uzimate kredit za garazu jer vec imate stan, kao sto se radi u MO.

(procitao sam sve negativne komentare), koju bi banku preporucili, uz napomenu da sam dobio dosta pozitivnih preporuka za "nase a jake" Komercijalnu, a posebno AIK banku. Drugo pitanje je tehnicke prirode. Kupio bih nekretninu u garnizonu u kome jos uvek ne radim, a trebalo bi u nekom doglednom periodu. Kako je u ugovoru izmedju Vlade i banaka regulisano da se u ugovor u kreditu
ubaci stavka "da se stan nemoze izdavati osim u slucaju prekomande", zanima me da li imam pravo da izdajem ovaj stan dok zivim i radim u drugom garnizonu, a nisam dobio prekomandu, ili cu imati pravo da ga izdajem u slucaju kada dobijem prekomandu, ali cu ziveti u garnizonu u kojem imam stan :???:.