Moje misljenje je da vojsc ne treba dati stanove.. vec povoljnije kredite.
A sto se tice aktivne vojske kad god koji rat ona se popunjava rezervistima koji nista ne dobijaju...
Znam kolike su plate u vojsci 30.00 pa navise + dnevnice + straze + KZB ako imas muda... A sta da kaze onaj koji radi za 12000 u trafici....
Zasto medicinske sestre koje rade u bolnicama nebi dobijale stanove za DZ.. sto je aktivna vojska cenjenija od njih.
Kod mene u kasarni retko koji podoficir je radio bilo sta tesko ... od 7 kad dodje u niskom startu ceka 2 sata pa da pali kuci ..
Ja jesam da se pomogne zbrinjavanje vojske ali nikome nista za DZ .
zasto tamo neki major koji je pobegao iz slovenije da dobije stan ?
Vojno zanimanje je specificno ali vi ste ga izabrali ... niko vas nije terao... Uvek mozete odustati od njega.
Zasto je vecina oficira preko 100kg . koliko njih moze preci pesadijske prepreke na normu...
Mislim da je smesno da 50% ljudi po kasarnama ne moze preci prepreke za normu.
ovde pricamo o obicnim jedinicama.
Vi mozete da hvalite nasu vojsku koliko hocete, ali je ona od pada milosevica na veoma NISKIM granama i na sve nizima ce biti.
Niko ovde ne hvali vojsku i niko ovde ne trazi stanove za DZABE, niti je iko u vojsci dobio stan za DZ.Koliko vidim ovde se samo prolupavas i to zestoko-svi oni koji su dobili stan oni ga otplacuju dakle nije na poklon niti ga iko trazi na poklon.
Sto se tice popune vojske rezervistima to je posebna prica,pa zar si mislio da ce sacica oficira i podoficira sama da se tuce na frontu?Opet lupetas pa neces valjda rezervisti dati stan sto je bio u borbi mesec dana,a ako cemo oko toga opet ti isti rezervisti protestuju ispred skupstine trazeci dnevnice ,a sta staresine da kazu koji su te dnevnice dobili u jeku same inflacije i koje su propale i mnogo manji iznos nego koji traze rezervisti pa se ne bune.
To sto tvrdis da su plate u vojsci 30000 i vise opet lupetas,da si rekao 25000 u redu a ako ti je krivo sto se u KZB-u toliko placa opet kazem idi ti tamo guli mesec dana bez prestanka,prelazi dnevno po 30km i vise i nosi na sebi 30kg opreme pa ako kazes da je ta cifra velika svaka ti se dala.
Medicinska sestra koji radi u bolnici ima vecu platu od starijeg vodnika i nemozes me ubebiti u suprotno-gledam je svaki dan,a osim toga nisam cuo da je neka iz BGD otisla u Bujanovac da radi nego radi u gradu u kom se rodila.
To sto tebi ne izgleda tesko sto radi podoficir u tvojoj kasarni,niko nije rekao da oni prenose stene ali probaj da radis njihov posao kao sto sam rekao mesec dana pa ce ti se samo kasti,a sto se tice pesadijskih prepreka koliko ima samo civila koji se jedva vuku na posao pa ih niko nije izbacio zbog toga,a u vojsci u ratu niko dosada nije poginuo zbog toga sto nije mogao da prodje prepreke za normu
A ako cemo da cepidlacimo koliko vidim i ti se nisi nesto pretgao od posla nego si se nasao ozlojedjen sto ne spadas u kategoriju koja konkurise za stan pa sada pljujes po svemu i svacemu,zato bolje razmisli sta lupetas jer, nikad se nezna mozes sutra vrlo lako doci u situaciju da ces traziti isto ono na sta ovde pljujes