stanovi i plate

Evo sta ja mislim o vojnim stanovima
Zasto bi vojska dobijala stanove? Pa oni dobijaju platu kao i svi ostali gradjani u srbiji. mogli bi dobiti mozda povoljniji kredt za stan i to je to.
ZAsto je vojska iznad ostalih...

Ako se zna da covek u vojsci sa srednjom skolom (znaci cin vodnika) ima 30.000 din i vise.
Toliko normala gradjanin nema.

Zato sto na primer,ja ne mogu da biram mesto sluzbovanja,nego idem tamo gde me vojska posalje.

Sta mislis da li su u istom polozaju onaj koji je iz BGa-a i zavrsi civilnu skolu,faks i tu se zaposli ( znaci pre svega ima mogucnost izbora) i onaj ko je isto iz BG-a,zavrsi srednju vojnu ili akademiju i onda ga vojska rasporedi da radi u Bujanovcu?

A da ne pricam da je vojni poziv specifican u celom svetu,i kapitalistickom i komunistickom, i jos mnogo toga ......

Zasto bi vojska dobijala stanove? Pa oni dobijaju platu kao i svi ostali gradjani u srbiji. mogli bi dobiti mozda povoljniji kredt za stan i to je to.

Ako se zna da covek u vojsci sa srednjom skolom (znaci cin vodnika) ima 30.000 din i vise.

Evo ga još jedan budući načelnik Generalštaba.

Definitivno najveći problem ove države je što ima 8.000.000 načelnika generalštaba i 8.000.000 selektora fudbalske reprezentacije, a ako ti treba vodoinstalater moraš dobro da se pomučiš da ga nađeš.

Evo ga još jedan budući načelnik Generalštaba.

Definitivno najveći problem ove države je što ima 8.000.000 načelnika generalštaba i 8.000.000 selektora fudbalske reprezentacije, a ako ti treba vodoinstalater moraš dobro da se pomučiš da ga nađeš.

Pa nije valda da ti je procurela cev u podmornici?Ako je za toliko evo ja cu da ti pomognem,Ponosa neznam da li bih znao da menjam-odgovoran je to posao:think: a da zamenim cev ili slavinu to bih jos i mogao:hahaha::hahaha:

Pa ako ti mislis da je tolika plata vodnika onda dodji malo da radis u vojsci kao vodnik pa me zanima da li ces posle mesec dana provedenih imati takvo misljenje.
Najlakse je brate pluvati po vojnim licima, i dokle tako narod pluje po vojsci kako mozemo ocekivati da ce ista dobro biti u ovoj drzavi.Po tvojoj logici nama i ne treba neprijatelj unisticemo vojsku sami po sebi iznutra.
A sta treba vojna lica tebi da kazu normalni gradjanine ,kada izadjes na ulicu da strajkujes jer ti je plata mala,kada posle posla ne razmisljas da li ce vojnik da ti napravi neku glupost zbog koje ces da zavrsis u zatvoru,kada si srednju skolu zavrsavao pored mamine suknje ili mozda sto zivis jos uvek kod matoraca pa ti i ne treba stan,ili sto mozda od vodnikovih "30000"neplacas stan pun vlage i memle i hranis porodicu jer ti zena neradi zato sto je ostala bez posla zbog tvoje prekomande, a deca su ti se rodila dok si ti bio na terenu, i posteno te i ne pamte jer za divno cudo nisi kuci zbog dezurstva,zbog popodnevne obuke,vezbi i ostalih vojnih gluposti...

Moje misljenje je da vojsc ne treba dati stanove.. vec povoljnije kredite.
A sto se tice aktivne vojske kad god koji rat ona se popunjava rezervistima koji nista ne dobijaju...
Znam kolike su plate u vojsci 30.00 pa navise + dnevnice + straze + KZB ako imas muda... A sta da kaze onaj koji radi za 12000 u trafici....
Zasto medicinske sestre koje rade u bolnicama nebi dobijale stanove za DZ.. sto je aktivna vojska cenjenija od njih.
Kod mene u kasarni retko koji podoficir je radio bilo sta tesko ... od 7 kad dodje u niskom startu ceka 2 sata pa da pali kuci ..

Ja jesam da se pomogne zbrinjavanje vojske ali nikome nista za DZ .
zasto tamo neki major koji je pobegao iz slovenije da dobije stan ?
Vojno zanimanje je specificno ali vi ste ga izabrali ... niko vas nije terao... Uvek mozete odustati od njega.

Zasto je vecina oficira preko 100kg . koliko njih moze preci pesadijske prepreke na normu...
Mislim da je smesno da 50% ljudi po kasarnama ne moze preci prepreke za normu.
ovde pricamo o obicnim jedinicama.
Vi mozete da hvalite nasu vojsku koliko hocete, ali je ona od pada milosevica na veoma NISKIM granama i na sve nizima ce biti.

Poslednja izmena:
Moje misljenje je da vojsc ne treba dati stanove.. vec povoljnije kredite.
A sto se tice aktivne vojske kad god koji rat ona se popunjava rezervistima koji nista ne dobijaju...
Znam kolike su plate u vojsci 30.00 pa navise + dnevnice + straze + KZB ako imas muda... A sta da kaze onaj koji radi za 12000 u trafici....
Zasto medicinske sestre koje rade u bolnicama nebi dobijale stanove za DZ.. sto je aktivna vojska cenjenija od njih.
Kod mene u kasarni retko koji podoficir je radio bilo sta tesko ... od 7 kad dodje u niskom startu ceka 2 sata pa da pali kuci ..

Ja jesam da se pomogne zbrinjavanje vojske ali nikome nista za DZ .
zasto tamo neki major koji je pobegao iz slovenije da dobije stan ?
Vojno zanimanje je specificno ali vi ste ga izabrali ... niko vas nije terao... Uvek mozete odustati od njega.

Zasto je vecina oficira preko 100kg . koliko njih moze preci pesadijske prepreke na normu...
Mislim da je smesno da 50% ljudi po kasarnama ne moze preci prepreke za normu.
ovde pricamo o obicnim jedinicama.
Vi mozete da hvalite nasu vojsku koliko hocete, ali je ona od pada milosevica na veoma NISKIM granama i na sve nizima ce biti.

Niko ovde ne hvali vojsku i niko ovde ne trazi stanove za DZABE, niti je iko u vojsci dobio stan za DZ.Koliko vidim ovde se samo prolupavas i to zestoko-svi oni koji su dobili stan oni ga otplacuju dakle nije na poklon niti ga iko trazi na poklon.
Sto se tice popune vojske rezervistima to je posebna prica,pa zar si mislio da ce sacica oficira i podoficira sama da se tuce na frontu?Opet lupetas pa neces valjda rezervisti dati stan sto je bio u borbi mesec dana,a ako cemo oko toga opet ti isti rezervisti protestuju ispred skupstine trazeci dnevnice ,a sta staresine da kazu koji su te dnevnice dobili u jeku same inflacije i koje su propale i mnogo manji iznos nego koji traze rezervisti pa se ne bune.
To sto tvrdis da su plate u vojsci 30000 i vise opet lupetas,da si rekao 25000 u redu a ako ti je krivo sto se u KZB-u toliko placa opet kazem idi ti tamo guli mesec dana bez prestanka,prelazi dnevno po 30km i vise i nosi na sebi 30kg opreme pa ako kazes da je ta cifra velika svaka ti se dala.
Medicinska sestra koji radi u bolnici ima vecu platu od starijeg vodnika i nemozes me ubebiti u suprotno-gledam je svaki dan,a osim toga nisam cuo da je neka iz BGD otisla u Bujanovac da radi nego radi u gradu u kom se rodila.
To sto tebi ne izgleda tesko sto radi podoficir u tvojoj kasarni,niko nije rekao da oni prenose stene ali probaj da radis njihov posao kao sto sam rekao mesec dana pa ce ti se samo kasti,a sto se tice pesadijskih prepreka koliko ima samo civila koji se jedva vuku na posao pa ih niko nije izbacio zbog toga,a u vojsci u ratu niko dosada nije poginuo zbog toga sto nije mogao da prodje prepreke za normu
A ako cemo da cepidlacimo koliko vidim i ti se nisi nesto pretgao od posla nego si se nasao ozlojedjen sto ne spadas u kategoriju koja konkurise za stan pa sada pljujes po svemu i svacemu,zato bolje razmisli sta lupetas jer, nikad se nezna mozes sutra vrlo lako doci u situaciju da ces traziti isto ono na sta ovde pljujes

[Vi mozete da hvalite nasu vojsku koliko hocete, ali je ona od pada milosevica na veoma NISKIM granama i na sve nizima ce biti.[/QUOTE]

Dok je ovakvih kao sto si ti tako ce nazalost i biti

Poslednja izmena:
[QUOTE
,prelazi dnevno po 30km i vise i nosi na sebi 30kg opreme pa ako kazes da je ta cifra velika svaka ti se dala.
[/QUOTE]
samo da vas podsetim da ste vi to sami izabrali, izborom vaseg zanimanja.
koliko puta ti to radis godisnje?

razlika izmedju mene i tebe je da ja ne ocekujem da dobijem stan ili kucu vec da zaradim ....

Ja ni u jednom trenutku nisam uvredio vojsku kao instituciju.
a ako NAROD ima lose misljenje o vojsci , vojska je sama kriva, jer vojska postoji za narod a ne narod zbog vojske.
Vojska je propala dosta od 2000 i to svi znaju ,necemo da se lazemo ...DOSovi ministri su unistili Vojsku kao instituciju i kao organizaciju

Poslednja izmena:
[QUOTE
,prelazi dnevno po 30km i vise i nosi na sebi 30kg opreme pa ako kazes da je ta cifra velika svaka ti se dala.
"samo da vas podsetim da ste vi to sami izabrali, izborom vaseg zanimanja.

Sve sam ja ovo radio za 300 din mesecno

razlika izmedju mene i tebe je da ja ne ocekujem da dobijem stan ili kucu vec da zaradim ....

a ako NAROD ima lose misljenje o vojsci , vojska je sama kriva, jer vojska postoji za narod a ne narod zbog vojske.
Vojska je propala dosta od 2000 i to svi znaju ,necemo da se lazemo ...DOSovi ministri su unistili Vojsku kao instituciju i kao organizaciju"[/QUOTE]

Sta si ti to radio za 300 dinara?

I ako si kao vojnik u oklopnoj brigadi bio u KZB (dok nije odluceno da redovni vojnici vise ne idu u KZB) dobijao si dnevnicu za to. Tako da je to bilo vise od 300 dinara.

DOS-ovi ministri unistili vojsku?
Mislis da im je ostalo posle SPS-SRS nesto da unistavaju?

[QUOTE
samo da vas podsetim da ste vi to sami izabrali, izborom vaseg zanimanja.

Vojska je propala dosta od 2000 i to svi znaju ,necemo da se lazemo ...DOSovi ministri su unistili Vojsku kao instituciju i kao organizaciju[/QUOTE]

Ja jesam sam to izabrao i ako nisi shvatIo ne kukam i ne zalim se ni zato sto nemam stan,ni zato sto mi je mala plata ALI ISTO TAKO NISAM POMENUO NI BANKARE NI POSLANIKE NI BILO KOJU DRUGU ORGANIZACIJU U KOJOJ ZAPOSLENI IMAJU DALEKO VISE (osim plate med.sestre zato sto si je vec ti pomenuo pa da te opovrgnem),ALI NE DOZVOLJAVAM DA NEKO PLJUJE PO VOJNIM LICIMA I NERADI SE OVDE O NARODU NEGO O TEBI KAO POJEDINCU I NE OBRACAM SE OVDE JA NARODNIM MASAMA NEGO TEBI.[COLOR="Red"]I VRATI SE NA PREDHODNE POSTOVE PA PROCITAJ DA SAM TI LEPO NAPISAO DA NIKO NE DOBIJA STAN NA POKLON NEGO GA OTPLACUJE A STA JE TO NEGO ZARADJIVANJE STANA.ALI EVO AKO TE BOLI STO CU JA MOZDA DOBITI STAN OD DRZAVE PRED SVIMA OVDE IZJAVLJUJEM DA CU TI GA POKLONITI SAMO NEMOJ VISE DA SMARAS I PLJUJES.[/COLOR]

Poslednja izmena:
koliko ja znam vojska je tada bila mnogo organizovanija i spremnija da dejstvuje.

JA samo kazem da vojsci treba obezbediti povoljne kredite . jer tako je bolje...a vi se ponasate kao da sam vas psovao.

A ako vojnik ne moze da predje pesadijske prepreke na vreme ... znaci da nije sposoban za neke borbene zadatke. znaci ima manjka kondicije. sta ja pricam neki oficiri ne mogu da se provuku na onim vezbama posle zirafe koliki su im stomaci.

Pa stan verovatno nikad neces dobiti jer drzava nikad nikome nsta nije dala, niti ce dati ona je tu da uzima...
A sto se tice poslanika i bankara ja mislim da su oni u rangu generala i tu je prica slicna po uticaju jedino generali imaju manje novaca od poslanika.

Ljudi izvinjavam se svima koje sam uvredio

Poslednja izmena:
koliko ja znam vojska je tada bila mnogo organizovanija i spremnija da dejstvuje.

JA samo kazem da vojsci treba obezbediti povoljne kredite . jer tako je bolje...a vi se ponasate kao da sam vas psovao.

A ako vojnik ne moze da predje pesadijske prepreke na vreme ... znaci da nije sposoban za neke borbene zadatke. znaci ima manjka kondicije. sta ja pricam neki oficiri ne mogu da se provuku na onim vezbama posle zirafe koliki su im stomaci.

SAMO ME ZANIMA KADA SI TI TO IMAO PRILIKE DA POSMATRAS PROVERU STARESINA NA PREPREKAMA.
A to ako je neko debeo neznaci da je ne sposoban, i da treningom nece doci u potrebnu formu.ZABORAVIO SI JEDNU STVAR DA SU SVI ONI ZDRAVI I SPOSOBNI I DA SVI PROLAZE LEKARSKE PREGLEDE SVAKE GODINE, a reci mi kada si ti poslednji put otisao kod lekara da te posalje na sistematski pregled?

Druze znam da moras da branis struku.... ali dobar deo oficira vojske (ovde mislim na 20 %) Srbije ne ispunjava USLOVE fizcke spreme. ti hoces reci da covek od 120 kg moze da skoci sa zirafe bez posledica i da na lekarskim pregledima nema VEZE ... kao svugde u drustvu i doktori su podkupljivi.

Ne zelim da se raspravljamm jer vi ne zelite da sagledate situaciju , vec branite struku i osecate se uvredjenima.

JA za sebe nisam rekao da sam fizicki spreman

Druze znam da moras da branis struku.... ali dobar deo oficira vojske (ovde mislim na 20 %) Srbije ne ispunjava USLOVE fizcke spreme. ti hoces reci da covek od 120 kg moze da skoci sa zirafe bez posledica i da na lekarskim pregledima nema VEZE ... kao svugde u drustvu i doktori su podkupljivi.

Ne zelim da se raspravljamm jer vi ne zelite da sagledate situaciju , vec branite struku i osecate se uvredjenima.

Pa onda nepljuj po drugima nego gledaj sebe,i nema potrebe da raspravljas kad nemas argumenata a i nisu staresine likovi iz stripova da mogu sve

Poslednja izmena:

Ti nesto zaboravljas,da nisu u vojsci svi pesadija pa da osnovni uslov njihove strucnosti bude vreme za koje ce preci poligon sa pesadijskim preprekama.

Izmedju strucnog veziste ( ili radariste,raketasa.....) teskog npr. 120 kg i totalno nestrucnog koji 100 m. trci malo sporije od Useina Bolta,uvek cu se opredeliti za onog prvog.

I u službenoj oceni piše "Fizička sposobnost za formacijsku dužnost koju obavlja" a ne "rezultat fizičke provere" tako da priča o stomacima ne pije vodu. Normalno je da će onaj koji celo radno vreme provodi u kancelariji ili u borbenom sredstvu neće imati dobru kondiciju. Tzv. sportski dan mu uvek propada jer su poslovi nagomilani. Uvedeno je brdo novih izveštaja, dok ni jedan stari nije ukinut.. ali ***. to je već druga stvar.

I ja bih da dobijem povoljni stambeni kredit i da mogu odmah da počnem da ga otplaćujem, ali šta ću ako me na sred isplate oteraju u prekomandu, kakve vajde imam od tog stana. Zato je, poštovani masnucci (ili kako se vec zoves) uvedena svojevremeno kategorija "SLUŽBENI STAN" koji su starešine menjali izmedju sebe tako da su u novom mestu rada imali pristojan smeštaj za sebe i porodicu.
Što se tiče vodničke plate od 30 000 dinara, nadji mi ga da mu objavim poternicu odmah...

Poslednja izmena:
JEDNA STVAR JE JASNA,HTELI MI TO DA PRIHVATIMO ILI NE,OVAKVO RESENJE STAMBENOG PITANJA JE NEMINOVNOST.SADA JE POCELO STIDLJIVO DA SE PISE I PROPAGIRA A SUTRA CE VEC DA PADNE DIREKTIVA...ili kreda ili cao uts!!.O TOME JE I NAS DRAGI MINISTAR VEC IZMEDJU REDOVA U DNEVNIKU I REKAO(kod posete podoficiru)
I jos jedna stvar,vojska je na granama na kojima jeste i sto mi znamo.Ni u jednoj firmi u Srbiji ne daju na platu 150 do 200 evra za kredit.I meni je kredit skup i nepovoljan .......imam li izbor.....nemam!!!......a nece ga ni biti.....to bar svako normalan i realan vidi,ako zeli da vidi....ako ne,mozemo onda da pricamo o bajkama u nedogled !!

Poslednja izmena:

A za tebe poruka glasi ;
Ako mislis da je nama toliko dobro i da su nam plate toliko dobre,jos uvek ponegde primaju po ugovoru....prijavi se i uzivaj !

Evo i ja da se uključim u ovu diskusiju i odgovorim ovom gospodinu što se protivi ovakvom načinu dodele stanova vojnim licima.Svi mi koji smo izabrali ovaj poziv prihvatili smo ga pod određenim uslovima, pored ostalog i nemogućnost biranja mesta službovanja, brzo rešavanje stambenog pitanja, UTS ko nema stan itd. Kako država to poštuje vidiš i sam. Ko živi van Beograda sa UTS-om i nekako pokriva kiriju. Ja sam otišao u penziju sa 35. godina penzijskog staža i nisam dobio nikakav stan do sada, a već sam dve godine u penziji (trenutno na rang listi sam preko stotog mesta). Za vreme službe promenio sam sedam garnizona i četiri bivše republike.Deca su mi rođena u dve sada države, ja iz treće a žena iz četvrte države. Mogao bih ti još toga pisati ali ima i težih slučajeva. Nama penzionerima i ne daju kredit,stari smo ko će ga vraćati, valjda čekaju da priroda učini svoje, tako da se i ne nadam ničemu od ove države.
Što se tiče vodničkih plata mogu ti reći da ti momci spavaju po kasarnama jer ne mogu da plate kirije onim "gazdaricama" koje imaju kuće, a stanove su dobile od države za 100 maraka. Roditeljima idu jednom mesečno (zavisi koliko su daleko). Kada će se oni oženiti, roditi decu, gde će i kako živeti.A država obećala napismeno....Onaj stariji vodnik s televizije ima sigurno debelu zaleđinu i od plate sigurno ne otplaćuje stan. Ono je priča za naivne i politika.
Kad je u pitanju fizička kondicija starešina to se slažem s tobom. Shvatanje fizičke kondicije se mora iz korena promeniti u vojsci, ako ništa zbog zdravlja. Imao sam prilike da budem u bazi francuske vojske, tamo su isto fizički građeni i narednik i pukovnik. A što se tiče ratova prethodnih ni jedan JNA, a posle Vojska RS i SCG nije izgubila, političari su sve upropastili, to i ti i svi znaju, to su nam više puta rekli i pripadnici Nato-a. S njima nismo imali čime, a ludost je bila i što smo počinjali sve i da smo imali.

...plate u vojsci moraju biti dobre, jer to izuzetno specificana profesija...trebale bi biti i jos bolje...i bice bolje...

...sad sto se oficira i podoficira u vojsci tice to je sramota [cast izuzecima]...alkohol na radnom mestu...neuredne uniforme [primer pukovnuka kome su tri od cetiri dugmeta na bluzi okrenuta na gore (hej pa covece ti si pukovnik!...i ne za ovo ti ne trebaju nikakve pare)]...gojaznost... ...dobra stvar je sto se donose nova pravila [izmedju ostalog i pravilo kako nositi uniformu] i sto dolaze novi ljudi, a odlaze stari [dobra stvar za vojsku, ne mora da znaci da je dobro za one koji odlaze iz nje]...za koju godinu ce sve to doci na svoje mesto...

...vojska ce biti profesionalizovana...sa profecionalcima kojima je to posao [i bez koga vrlo lako mogu da ostanu ako ga rade kako treba]...plate ce ici na gore...sve u svemu bice bolje...samo malo strplenja.

Toliko od mene

...plate u vojsci moraju biti dobre, jer to izuzetno specificana profesija...trebale bi biti i jos bolje...i bice bolje...

...sad sto se oficira i podoficira u vojsci tice to je sramota [cast izuzecima]...alkohol na radnom mestu...neuredne uniforme [primer pukovnuka kome su tri od cetiri dugmeta na bluzi okrenuta na gore (hej pa covece ti si pukovnik!...i ne za ovo ti ne trebaju nikakve pare)]...gojaznost... ...dobra stvar je sto se donose nova pravila [izmedju ostalog i pravilo kako nositi uniformu] i sto dolaze novi ljudi, a odlaze stari [dobra stvar za vojsku, ne mora da znaci da je dobro za one koji odlaze iz nje]...za koju godinu ce sve to doci na svoje mesto...

...vojska ce biti profesionalizovana...sa profecionalcima kojima je to posao [i bez koga vrlo lako mogu da ostanu ako ga rade kako treba]...plate ce ici na gore...sve u svemu bice bolje...samo malo strplenja.

Toliko od mene

Slazem se ja sa tobom,oko pukovnika i dugmeta i oko vatrene vodice donekle,nije svako alkos i nije svako neuredan.Takvih drljavih i polupijanih imas po celoj drzavi nije samo po neki pojedinac u vojsci zbog kojih i ljudi misle ono sto misle.Svako ko misli da se u vojsci samo zdere i pije neka obidje neku jedinicu u kojoj se radi od jutra do mraka pa ce promeniti misljenje ALI NAZALOST KUKOLJA IMA SVUDA...
A sto se ovog drugog dela posta o profesionalizaciji i boljitka tice -potekose mi suze,jer o toj profesionalizaciji i vecim platama slusam evo vec preko 17 godina,pa dosada nista.No nikad se nezna iz tvojih usta u bozije usi.

JEDNA STVAR JE JASNA,HTELI MI TO DA PRIHVATIMO ILI NE,OVAKVO RESENJE STAMBENOG PITANJA JE NEMINOVNOST.SADA JE POCELO STIDLJIVO DA SE PISE I PROPAGIRA A SUTRA CE VEC DA PADNE DIREKTIVA...ili kreda ili cao uts!!.O TOME JE I NAS DRAGI MINISTAR VEC IZMEDJU REDOVA U DNEVNIKU I REKAO(kod posete podoficiru)
I jos jedna stvar,vojska je na granama na kojima jeste i sto mi znamo.Ni u jednoj firmi u Srbiji ne daju na platu 150 do 200 evra za kredit.I meni je kredit skup i nepovoljan .......imam li izbor.....nemam!!!......a nece ga ni biti.....to bar svako normalan i realan vidi,ako zeli da vidi....ako ne,mozemo onda da pricamo o bajkama u nedogled !!

Samo me zanima sta ce da radi jadni vodnik sa UTS-om od 4800dinara,ili onaj staresina koji iz ko zna kog razloga nije uspeo da se ozeni(a na zalost takvih je puno i sve vise)pa dobija samo 250 bodova UTS-a.Sto se malo o njima ne prica jer koliko ja vidim to nije ni blizu 150-200 evra koje nam poklanja drzava kao sto rece dragi nas ministar.
Druga stvar da ja kojim slucajem radim i zivim u Pancevu kao onaj stariji vodnik, sto mu pohrli u posetu opet nas dragi ministar,i ja bih uzeo kredu i cutao-ALI STA JA DA KUPIM U BEOGRADU SA IZNOSOM KREDITA KOLIKO JA SA SVOJOM PLATOM MOGU DA UZMEM?????

Preostaje ti da kupis stan u, recimo,Mladenovcu.Ne znam,mozda su kvadrati stana tamo jeftiniji.Evo primer:suprug radi u NS,a podnece zahtev za kredit za kupovinu stana u krugu od pedeset kilometara:Kula,Vrbas,Becej...Deca ce da menjaju skolu,zivot u varosi je mirniji,zbogom svetla velikog grada!!,sve samo NE kirija!!!!!!!!!!!!!!
Medjutim na to ne zeli da se odluci svako!Ljudima je tesko da zamisle kako putuju svaki dan oko stotinu kilometara,sutra da placaju deci podstanarstvo ako ce da studiraju...kako covek da bude pametan pa da pravilno odluci?

Ma mogu da budu samo ljubomorni na nas! :-P :@ :-P
Pa sta ako ja kao st.v. imam platu jednaku prosecnoj u Srbiji? Ja ne mogu i ne smem u vanradno vreme bilo sta da radim za novac, a sta rade lekari, profesori... Ja imam platu koliko mi daju i ni paru vise ne mogu i ne smem zaraditi, a pomenuti zarade onoliko koliko zele...
A kad dodje do toga da mi plata ne bude dovoljna da normalno zivim- ja cu u civilstvu naplatiti svoje znanje i vojnicke vestine, drzanjem privatnih casova vatrene obuke. Da do takvih stvari ne bi doslo, mora nam se dati dobra plata. :@

Uskraceno nam je pravo da preko sindikata dobijemo 10% popusta na zejtin i brasno, jos bi samo falilo da nas za platu i stan uskrate!
Ko vam je kriv sto niste isli u vojne skole pa nemate dobru platu, pravo na stan i uglednu profesiju!? :-p

Back