Moje mišljenje je da čovek pre svega treba da bude kulturan, da ima manire, to je deo obrazovanja, bez obzira na to da li je inteligentan ili nije(pričamo obrazovanju). Dok sa druge strane imaš i neobrazovane, ali inteligentne ljude. Zatim imaš obrazovane i inteligentne ljude i kulturne ljude, a imaš i obrazovane, inteligentne i vrlo nekulturne ljude koji psuju, ponašaju se kao da su za rijaliti i slično.
Uvek se dešavaju primeri iz prakse kada stariji ljudi pohvale neko dete rečima ,,kako je kulturno dete i ponaša se kao da je stariji za svoje godine, uvek se javi, lepo priča, ima stav odrasle osobe,,.
Baš gledam neke snimke Novaka Đokovića, kad je imao 4 godine, koliko je bio sladak, ponašao se baš mirno, bio je mirno dete, nije pravio eki dar mar, snimke sa terena dok je vežbao sa svojim prvim trenerom, baš mi je delovao kao kulturno jedno i fino detence. Snimak iz 1991. godine.. I sad mislim da je takav, s tim da one psovke bismo svi koristili da imamo publiku koja nas provocira godinama, pijanog Hrvata koji provocira itd. A on i može da kaže ,,***** vam m svima,, na turniru, jer su ga pre godinu dana deportovali kao kriminalca, ali zato je pomogao prošle godine jednom čoveku koji je bio zatvoren u ttom azilu 15 godina.. I to je deo kulturnog ponašanja, pomogao je nepoznatom čoveku u nevolji da postane slobodan čovek.
Ja i dobrotu ubrajam u obrazovanje(iako nije), po meni jeste, kad je neko dobar, predusretljiv, želi da pomogne, takvih je malo. Meni su ti ljudi divni.
A ima ljudi koji imaju nekoliko doktorata i vrlo su sebični i iskompleksirani, imao sam priliku da pišem sa par njih i ne bih voleo da ih upoznam uživo. Puni su sebe i misle da su veći od Boga. Ponašaju se da su nedodirljivi. Cenim njihove diplome, sigurno su veoma inteligentni, radni, ali ne cenim njih i njihovo ponašanje koje bi trebalo da bude deo obrazovanja, da nema sujete, pohote, onoga samo ja pa ja pa ja sve znam, ti ništa ne znaš jer nisi moj nivo obrazovanja. Neka njima sve te visoke strane škole, ali ja bih radije da ne budem pored njih ni pet minuta, ni silom prilika.