Lancier
Elita
- Poruka
- 15.143
Zato ti i kažem da nema tu novotarija. I da, mislim da je frontalni rad sasvim u redu.Radila sam i kao učiteljica , na žalost, moram da se složim da je bilo i kolega koji su po svaku cenu forsirali novotarije Uvek sam se zalagala da se zadrže stare, dobre metode i obogate novinama, na taj način sam dobijala najbollje rezultate. I ne možeš sa svakim detetom na isti način raditi, to svaki bolji pedagog od nas , zna.
Da bi neko dogurao do fax-a, a ne megatrenda potreban je konstatan rad, odgovornost i disciplina. To niko ne forsira više.
Što se tiče razmišljanja - pa deca ne uče samo u školi - neka se škola bavi programom a roditelji načinom razmišljanja.
Problem obrazovanja dece u osnovnoj školi po meni je (ne)poznavanje reči, značenja i pojmova u opštem smislu. Potrbno im je dati pojmovnik detaljan za svaku lekciju a ne nešto diskutovati. Razjašnjavati tekstove!
Smrznem se kad shvatim kojiko ove nove generacije zapravo ne znaju reči. Jer slabo čitaju i slabo im se objašnjavaju nove reči i njihova značenja. I nedostatak fokusa - uticaj mobilnih i slično.