K
kama juče
Gost
Ništa ja tebe ne kontam.Ali opravdavas njegovo neobrazovanje?to smo konstatovali hvala
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ništa ja tebe ne kontam.Ali opravdavas njegovo neobrazovanje?to smo konstatovali hvala
avaksi i teoretmicari zavere se pronasli u ovom, osecamsamostalno istražuje i konstruktivno stvara bez spoljne kontrole.
Većina brka ta dva.A je l ti praviš razliku između obrazovanih i inteligentnih ?
Ja to govorim ona brkaVećina brka ta dva.
Nema inteligencija (skoro nikakve) veze sa obrazovanjem.
Daću ti primer, recimo kviz "Potera".
Tragač Milorad Milinković je obrazovan, ujedno i inteligentan.
Tragač Žarko nije inteligentan, da li je obrazovan ne znam, ali me čovek zadivljuje svojom sposobnošću da nabuba
toliko nepotrebnih podataka, isto kao i tragač Milica.
Ako Milorad ne zna nešto, on pokušava eliminacijom i logikom da nađe tačan odgovor.
Ako ovo dvoje nešto ne znaju, tu im je kraj...
E, to je ta (ogromna) razlika.
I sad dođe neko ko je preko veze ili čistim bubanjem završio faks, da drobi o obrazovanju i povezuje to sa inteligencijom.
Pa to što je on nabubao (a verovatno nikad shvatio) je zaboravljeno u roku od 2 meseca najviše.
Veliki naučnici i pronalazači nisu mogli nigde da nauče ono što su sami shvatili ili pronašli (Tesla, Ajnštajn).
I kao vrhunski primer (bar za mene) - Da Vinči i Arhimed.
Čovek priča o onima koji uz osnovno znanje, osete potrebu da svoje znanje,umeće, nadograde i van okvira. Ne da bubaju ili završe još 6 fakulteta več da usvojeno znaje prošire, obogate i primene .Za tako nešto, morate priznati da mora da postoji inteligencija.Većina brka ta dva.
Nema inteligencija (skoro nikakve) veze sa obrazovanjem.
Daću ti primer, recimo kviz "Potera".
Tragač Milorad Milinković je obrazovan, ujedno i inteligentan.
Tragač Žarko nije inteligentan, da li je obrazovan ne znam, ali me čovek zadivljuje svojom sposobnošću da nabuba
toliko nepotrebnih podataka, isto kao i tragač Milica.
Ako Milorad ne zna nešto, on pokušava eliminacijom i logikom da nađe tačan odgovor.
Ako ovo dvoje nešto ne znaju, tu im je kraj...
E, to je ta (ogromna) razlika.
I sad dođe neko ko je preko veze ili čistim bubanjem završio faks, da drobi o obrazovanju i povezuje to sa inteligencijom.
Pa to što je on nabubao (a verovatno nikad shvatio) je zaboravljeno u roku od 2 meseca najviše.
Veliki naučnici i pronalazači nisu mogli nigde da nauče ono što su sami shvatili ili pronašli (Tesla, Ajnštajn).
I kao vrhunski primer (bar za mene) - Da Vinči i Arhimed.
Ako može kolega da objasni kako ja to opravdavam njegovo neobrazovanje? (ako uopšte postoji, ne znam šta je od škola Novak završio).Ali opravdavas njegovo neobrazovanje?to smo konstatovali hvala
Komentarom da je talentovan,zato je neobrazovan,kao i ja,ne moze jare i pareAko može kolega da objasni kako ja to opravdavam njegovo neobrazovanje? (ako uopšte postoji, ne znam šta je od škola Novak završio).
Otkad jedno isključuje drugo ? Talenat i obrazovanje su dve različite kategorije.Komentarom da je talentovan,zato je neobrazovan,kao i ja,ne moze jare i pare
To si ti nešto iskonstruisao, naravno da je moguće i jedno i drugo.Komentarom da je talentovan,zato je neobrazovan,kao i ja,ne moze jare i pare
Od kad nema vremena za obrazovanjeOtkad jedno isključuje drugo ? Talenat i obrazovanje su dve različite kategorije.

Slažem se.Čovek priča o nima koji uz osnovno znanje, osete potrebu da svoje znanje,umeće, nadograde i van okvira. Ne da bubaju ili završe još 6 fakulteta več da usvojeno znaje prošire, obogate i primene .
Alo covece,nije moguce,nije zavrsio nistaTo si ti nešto iskonstruisao, naravno da je moguće i jedno i drugo.
A u drugom slučaju, sama inteligencija, bez dodatnog rada na sebi nema poente. Ovde se govori o tome šta znači istinski obrazovan a ne prošetao kroz školovanjeSlažem se.
Ali i ja pričam o tome.
Neko ko je inteligentan mora da bude radoznao, da ga interesuje novo, da pokuša da shvati kako nešto funkcioniše itd.
Neko ko je "obrazovan" (šta god se podrazumevalo pod time), ne mora uopšte da bude inteligentan.
Sa mnom u vojsci je bio lik, Južna pruga, samo SŠ, ali stvarno inteligentan, logika mu je radila 200%, znao je da shvati
i ono što nikad nije učio, ali je znao i da provali kad je nešto izmišljeno, nelogično.
Tako da ... kako kažu švabe, obrazovanje i inteligencija su dva para cipela...
Član je napisao da je moguće , nigde ne tvrdi da jeste , čitaj malo pažljivije.Alo covece,nije moguce,nije zavrsio nista
Tu su inteligencija i talenat na istom, bez rada i discipline ne vrede mnogo.A u drugom slučaju, sama inteligencija, bez dodatnog rada na sebi nema poente.
u prvom postu sam razgranicio nesto sto razvodnjavate u 10 postovaNeki alademici su nabedjeni isticu to stalno,nisu za normalan zivot okruzeni ''obicnim'' ljudima,pre sam za inteligentne ljude,flexibilniji su,snalazljivi,svestrani za razliku od obrazovanih,koji su nauceni diskutabilnom leteraturom
ne pravi me budalomČlan je napisao da je moguće , nigde ne tvrdi da jeste , čitaj malo pažljivije.
ne ti imas problem u komunikaciji 5x sam odvojio talenat koji je iskljucio obrazovanje,da bi ti rekla kako to nije isto,ko je rekao da je isto?ubacujes mi reci u ustaProblem u komunikaciji, pogrešno donosiš zaključke, ukazujem ti na isključivost koju pokazuješ.Prihvati da postoje i različita mišljenja.Niko ne traži od tebe da se složiš sa njima.
Zavisi kako definišeš svrhu sopstvenog bitisanja.A u drugom slučaju, sama inteligencija, bez dodatnog rada na sebi nema poente.
Naravno da ne možeš biti obrazovan za bezbroj oblasti. Dovoljno je da se pronađeš u jednoj.Zavisi kako definišeš svrhu sopstvenog bitisanja.
To pre ima veze sa ambicioznošću.
A tu se pravi greška, evo ti primer:
Jedan japanski kovač koji je znao da iskuje onakav mač, nepojmljiv za evropske kovače, možda je samo
želeo da njegov mač bude najbolji na svetu, tu mu je bio krajnji domet.
Ali da li je zemlja okrugla ili ne - to ga verovatno uopšte nije interesovalo.
Znači, on je svakako bio ambiciozan, a da li je bio inteligentan ili obrazovan, to ne možeš da zaključiš iz iznetog.
Recimo, ja sam za moj kompjuter obična neobrazovana neznalica, ne znam ni 1% onoga što on ima u memoriji.
U svakom slučaju, da ne zalazimo suviše duboko u metafiziku - "obrazovan" je relativan pojam, vrlo rastegljiv.