Sta zelite da postanete?

Lucky girl:
pa ti nazalost(ne mislim bukvalno na tebe) nisi car ni ovde,mislim ako cemo iskreno...
a covek ako je pametan moze da se snadje u americi i da caruje tamo....
ali zivot u inostranstvu nije za sve...nisu svi sposobni da odu i izbore se sa zivotom u drugoj zemlji....
Nisu swi sposobni da se izbore sa ziwotom bilo gde.....................

Pa nije amerika raj na zemlji ali je priblizno tome. A srbija je pakao na zemlji. Prozivani smo na EU sastanku za najskuplji i najsporiji net u evropi(ja sam u americi 3MB/s placao 20$ mesecno). A po kvalitetu skola smo iza albanije i andore i zauzimamo zadnje mesto u evropi.

Za Kokija:

Pit... I to je Amerika

Amerika nije rad i znoj
postoje Hollywood i Frankie boy

Disneyland, baseball i Rock'n'roll
Vrijeme ocaja vrijeme nade
jedni ruse a drugi grade
prolaze ratovi padaju vlade
Pitove ruke vise nisu mlade...

Od Aljaske do Mexica to je ona druga slika Pit, i to je Amerika
Vrijeme ocaja vrijeme nade
pitove ruke vise nisu mlade
sezdeset godina za dolar rade
A negdje daleko u Illinois
nadgrobna ploca stoji
i prazan kovceg ceka da Pit stigne
izdaleka...
[ref]
A kada umoran zaspe i vise se ne probudi
jedino za cime zudi je da
umjesto blazenstva i raja vidi zoru kako rudi
i sunce starog kraja...

P.S. Sta fali Andori :confused:

dr.koki:
Pa nije amerika raj na zemlji ali je priblizno tome. A srbija je pakao na zemlji. Prozivani smo na EU sastanku za najskuplji i najsporiji net u evropi(ja sam u americi 3MB/s placao 20$ mesecno). A po kvalitetu skola smo iza albanije i andore i zauzimamo zadnje mesto u evropi.
E sad si lupio i ostao ziv!
Ovo za cene u Americi je prica za sebe... tamo je jeftinije nego bilo gde u Evropi...
A ovo za kvalitet skola... ne mogu... nemam snage da se ubedjujem.... objasni mi samo kako je moj rodjak koji je ovde bio 3 godina srednje kad je otisao tamo odmah upisao drugu godinu koledza??? :?

@koki
wala bash stwarno....sad si se malo prosrao...
Amerikanci imaju mnooogo gore obrazowanje od nas...
znam dosta sluchajewa ljudi koji su otishli tamo...npr...mmoj drug iz osnowne koji je owde matematiku jedwa prolazio...tamo su ga smatrali za genija i maltene mu se klanjaju...
nashe shkolstwo je na mnogo wecem niwou nego njihowo.....

poshto dovli nije jasno sa shkolstvom, da mu objasnim:

taj tvoj je mog'o odma na koledz jer je kod nas gomilu chuda nabubachio i za njih je wow pametan. mozhda i jeste bash pametan, ne znam choveka, ti znash. sushtina je u tome da je nashe shkolstvo mozhda i najjache u evropi po pitanju znanja. znachi nabubacheni smo samo tako. a na samom dnu smo po primeni tog znanja. e sad, mozhda je taj tvoj od snalazhljivijih i pametnijih, pa je znao to silno nabubano da primeni, upishe koledz. al to ne vazhi za vecjinu.
dok se u USA i tako tim zemljama shkolovanje svodi na jaku primenu malih znanja kako bi se mogao brzo raditi neki posao. a ne ko ovde. sta mozhesh sa svim tim silnim znanjem posle gimnazije da radish?... da trchish na deponiju.

Tamo u srednjoj skolio dma posle 1.godine mozes da ides na college i to na svoj zahtev, i niko ti se ne klanja. Kakve sam ja genijalce tamo upoznao, vi nemate pojma. Momka koji je obarao hiljade i hiljade servera na netu i jedan od najboljih programera u USA, ide na RM college i drzava ga stipendise sve, pod uslovom da radi posle za njih 10 godina. A tamo matematika u osnovnoj jeste laka. Ali kad dodjes u srednju skolu imas da biras matematiku od najosnovnije do neverovatno teske koja se radi kod nas na PMF-u. Tamo imas 6-7 predmeta po godini i svaki dan imas iste casove(6-7 casa), i to traju po 1h. Casovi se ne svode na sedenje,cutanje i diktiranje, vec se svode na laboratorijske vezbe i interaktivnu nastavu. A kod nas se sve uci da se nabuba ali nista na kraju ne znas da primenis. Profesori kod nas su uvrnute starkelje koji su vecinom na kosovu zavrsili fakultete i to nisu cak ni svi zavrsili, i onda se zaposlili preko veze. Ti isti profesori imaju 2 sveske, jednu iz koje citaju(vec 40 god) to sto predaju, i jednu u koju ti pisu svakojake simbole i nikad ne znas koju ocenu imas. I ocena kod nas skoro nikad nije prava mera znanja. Dok kod njih ne postoje odgovaranja vec su sve testovi i imaju dokaza crno na belo ako dobijete losu ili dobru ocenu.

heh,sad se sjetih svoje sestre iz Kanade (15 god.) koja je mislila da je SAD sjeverno od Kanade dok je ja nisam ubjedila u suprotno,a ima najvece ocjene iz geosa...njeno obrazlozenje je bilo - mi to ne moramo da znamo...mi ucimo samo Kanadu :roll: :roll: :roll:

Pa sta ce joj to ako je ne intereusuje. U skoli u kojoj sam ja bio je posebno bio predmet USA geography i world geography. Pa ti izaberi koj hoces, ako uopste hoces. Nije osnovna kultura znati geografiju, muzicko, istoriju, likovno... Vecina ljudi u nasoj zemlji veruje da je to osnovna kultura, iako je po njima kulturno da se deru u biblioteci, prde u citaonicama i smeju se, parkiraju se na sred puta i hodaju polako preko ulice van pesackog u najvecoj guzvi u saobracaju ne obracajuci paznju na vozace. Imam jednog druga sa kojim sam se svadjao da ti predmeti nisu osnovna kultura, a on mi je rekao da sam nekulturan sto ne znam geografiju, likovno i muzicko, kazem ok. Odemo posle toga u americki centar da citamo nesto, prvi put sam ga doveo tamo, kad on posle 10 minuta prdnu, pa podrignu i poce da se smeje.

dr.koki:
Tamo u srednjoj skolio dma posle 1.godine mozes da ides na college i to na svoj zahtev, i niko ti se ne klanja. Kakve sam ja genijalce tamo upoznao, vi nemate pojma. Momka koji je obarao hiljade i hiljade servera na netu i jedan od najboljih programera u USA, ide na RM college i drzava ga stipendise sve, pod uslovom da radi posle za njih 10 godina. A tamo matematika u osnovnoj jeste laka. Ali kad dodjes u srednju skolu imas da biras matematiku od najosnovnije do neverovatno teske koja se radi kod nas na PMF-u. Tamo imas 6-7 predmeta po godini i svaki dan imas iste casove(6-7 casa), i to traju po 1h. Casovi se ne svode na sedenje,cutanje i diktiranje, vec se svode na laboratorijske vezbe i interaktivnu nastavu. A kod nas se sve uci da se nabuba ali nista na kraju ne znas da primenis. Profesori kod nas su uvrnute starkelje koji su vecinom na kosovu zavrsili fakultete i to nisu cak ni svi zavrsili, i onda se zaposlili preko veze. Ti isti profesori imaju 2 sveske, jednu iz koje citaju(vec 40 god) to sto predaju, i jednu u koju ti pisu svakojake simbole i nikad ne znas koju ocenu imas. I ocena kod nas skoro nikad nije prava mera znanja. Dok kod njih ne postoje odgovaranja vec su sve testovi i imaju dokaza crno na belo ako dobijete losu ili dobru ocenu.
Da, ali u istoj toj Americi zovu nase ljude da im rade!!!!! Meni je stric bio u Americi zavrsio je to za kompjutere i sva ta sranj* ovde kod nas i otisao je tamo u jednu od najvecih Firmi u L.A. i bio im je Bog tamo!!!! Sve sto se pokvari ili bilo sta drugo on je radio...
Zaradio je grdne pare i pored svega se vratio ovde....Nas narod je Najpametniji ali jebg..

dr.koki:
Pa sta ce joj to ako je ne intereusuje. U skoli u kojoj sam ja bio je posebno bio predmet USA geography i world geography. Pa ti izaberi koj hoces, ako uopste hoces. Nije osnovna kultura znati geografiju, muzicko, istoriju, likovno... Vecina ljudi u nasoj zemlji veruje da je to osnovna kultura, iako je po njima kulturno da se deru u biblioteci, prde u citaonicama i smeju se, parkiraju se na sred puta i hodaju polako preko ulice van pesackog u najvecoj guzvi u saobracaju ne obracajuci paznju na vozace. Imam jednog druga sa kojim sam se svadjao da ti predmeti nisu osnovna kultura, a on mi je rekao da sam nekulturan sto ne znam geografiju, likovno i muzicko, kazem ok. Odemo posle toga u americki centar da citamo nesto, prvi put sam ga doveo tamo, kad on posle 10 minuta prdnu, pa podrignu i poce da se smeje.
tacno znam na sta ciljas... ti znas da su najveca nevolja u grobarskoj muzicko, likovno i geografija... eeeh
iskompleksirani profesori koji po svaku cenu zele da dokazu da njihov predmet nije zanemarljiv...uzas :evil:

Back