Šta trenutno razmišljaš 2

Razmišljam o važnosti srednjoškolskog obrazovanja u današnje vreme.
Generalno, iz svake četvorogodišnje škole može da se upiše bilo koji fakultet uz malo dopuna ispita, ili više nije tako, nisam u toku ?
Jer...ova moja mala ima mnogo vanškolskih aktivnosti koje zahtevaju izostanke po nekoliko dana. Neke od srednjih škola kao što je medicinska, ne tolerišu to. Ne možemo ni mi ni ona da znamo, šta će joj biti prioritet u životu. Da li žrtvovati sve zarad škole ili upisati bilo koju srednju sa tolerancijom na izostanke pa nastaviti sa stvarima koje voli i koje joj idu.

Моја ћерка је уписала гимназију из тог разлога.
Каже да пружа најшире образовање и може да упише било шта сутра, јер нема појма шта жели... још увек.
Једини је проблем што онда нема никакво занимање без факултета, али она се често шали и каже бићемо макар образовани радници у киоску :lol:

Моја ћерка је уписала гимназију из тог разлога.
Каже да пружа најшире образовање и може да упише било шта сутра, јер нема појма шта жели... још увек.
Једини је проблем што онда нема никакво занимање без факултета, али она се често шали и каже бићемо макар образовани радници у киоску :lol:
Tako je i moja mladja, počela fakultet i nikad ga nije završila. Mogla bi i sad da nastavi ali kako vidim interesovanja nema.

Tako je i moja mladja, počela fakultet i nikad ga nije završila. Mogla bi i sad da nastavi ali kako vidim interesovanja nema.
Нека је она мени жива и здрава, надам се да ће уписати и завршити.
Ако не, живе људи и без тога сасвим лепо.
Занат може да упише било кад, фризерке, козметичарке, курсева колико хоћеш...

A mi muku mučimo sa ovom srednjom školom. Mislim, znam da ce biti bolje kad mu engleski još malo uđe u uho i bude prirodnije da uči na njemu, ali malo je frustriran jer nije navikao na lošije ocene. A ocene od nula do najbolje :lol:
Biće mu lakše kad se prilagodi, a ocene ko ocene, svaka je za đaka. Samo moje malo dete recimo, nikako to ne shvata.

Nemam muku sa srednjoškolcima jer, nažalost, nisam ostvarena kao majka. Ali sam tetka koja obožava svoju sestričinu i sestrića. Oboje su završili srednju školu-ekonomsku.
Sestrić studira na Rudarsko-geološkom fakultetu, sestričina na Geografskom fakultetu, smer prostorno planiranje.

OT.
Razmišljam kako ću još desetak-15 minuta ostati na netu. Počela sam da čitam knjigu novela "Granična stanja" Igora Marojevića.

Razmišljam kako jedna osoba i ja imamo sve više sličnosti. Malo smo ćaskali preko pp-a na Fejsbuku i zapanjio me je njegov odgovor.
Neverovatno je da još uvek ima problem koji i mene muči.

Ta osoba mi je beskrajno mnogo draga i plašim se.. i za njega i za sebe. Mislim da bih jedino sa njim mogla da se sretnem i da popijem kafu. Ne bismo jedno drugo gledali popreko, iznenađeno..Ne bi bilo pitanja..sažaljivih pogleda.
Možda bih sada pristala i uletela u vezu sa njim.
Da li se slični zbližavaju ili samo važi ono da se suprotnosti privlače?

Razmišljam kako jedna osoba i ja imamo sve više sličnosti. Malo smo ćaskali preko pp-a na Fejsbuku i zapanjio me je njegov odgovor.
Neverovatno je da još uvek ima problem koji i mene muči.

Ta osoba mi je beskrajno mnogo draga i plašim se.. i za njega i za sebe. Mislim da bih jedino sa njim mogla da se sretnem i da popijem kafu. Ne bismo jedno drugo gledali popreko, iznenađeno..Ne bi bilo pitanja..sažaljivih pogleda.
Možda bih sada pristala i uletela u vezu sa njim.
Da li se slični zbližavaju ili samo važi ono da se suprotnosti privlače?

Ne ocekuj odgovore u teoriji
zovi ga na kafu proveri svoj osecaj
Sta ces izgubiti ? Pa nista.
Znaces vrlo brzo kad se pogledate da li su sve prazne reci i igra
ili ima nesto izmedju vas.

Ne oklevaj, zovi ga vidi se sa njim ... tada neces imati "razmisljanja" jednostavno ces znati sta zelis

Srecno

Ne ocekuj odgovore u teoriji
zovi ga na kafu proveri svoj osecaj
Sta ces izgubiti ? Pa nista.
Znaces vrlo brzo kad se pogledate da li su sve prazne reci i igra
ili ima nesto izmedju vas.

Ne oklevaj, zovi ga vidi se sa njim ... tada neces imati "razmisljanja" jednostavno ces znati sta zelis

Srecno

Mi se već poznajemo "uživo". Trenutno ima baš, baš mnogo posla i ne bih da ga ometam. Za kafu se dugo dogovaramo.
Videću, hvala svakako na savetu.
Znam da sam mu veoma draga. Pričali smo o vezi već dva puta. Prvi put je još bio sa devojkom, ali na kraju veze.
Sada je sam, već duže vreme.

Kakva je budala od hirurga zapala mom mužu. O tome razmišljam. Ceo dan. Kakav iskompleksiran, sujetan, egoističan i uobražen ludak.
Moja dr endokrinolog, za koju sam mislila da je najgora na svetu, je za ovog mala maca.
Kakvo odsustvo humanosti, ljudskosti, empatije i bilo čega pozitivnog u čoveku, sačuvaj bože.
I to smo do njega došli po preporuci. Da nije bilo tako, tačno bi nas istukao danas u ordinaciji.
Ovaj je obrnuo igricu, ebo ga ko ga nije.

Kakva je budala od hirurga zapala mom mužu. O tome razmišljam. Ceo dan. Kakav iskompleksiran, sujetan, egoističan i uobražen ludak.
Moja dr endokrinolog, za koju sam mislila da je najgora na svetu, je za ovog mala maca.
Kakvo odsustvo humanosti, ljudskosti, empatije i bilo čega pozitivnog u čoveku, sačuvaj bože.
I to smo do njega došli po preporuci. Da nije bilo tako, tačno bi nas istukao danas u ordinaciji.
А не можете да тражите другог?

Da probam da te utesim, ne mora da znaci ako je arogantni kreten da je los hirurg, hirurzi generalno nisu fanovi budnih ljudi jelte, zato su i hirurzi
Mozda je dobar u svom poslu kad te uspava
Mislim u sustini, mi svi volimo da je neko fin sa nama, posebno kad je dr ordinacija u pitanju, ali surovo realno nemas ti nista od finog doktora koji je los doktor pa te ubije neznanjem
Drzim fige da su mu hirurske sposobnosti na mnogo vecem nivou od socijalnih :zag:

Razmisljam zasto ljudi svojoj djeci daju isto ime kao njihovo.Kao da nema toliko drugih imena,nego se sin mora zvati kao otac.Cemu to?
Pa daju na znacaju toj osobi, osecaju neku povezanost
Ja sam dobila po baki, ona je bila sva ponosna i vazna kad me predstavlja svojim ljudima :lol: znaci to njima
A ima veze i sa tradicijom, u stara vremena su dobijali uvek ime po roditelju ili bakama/dekama, tako se znalo ciji si, neki vid pripadnosti plemenu, tako su nam i prezimena nastala

А не можете да тражите другог?
Možda i možemo, ali će to dodatno usporiti proces. Već usporavamo, jer ovaj traži dodatne preglede, ali menjanje hirurga znači i menjanje ustanove, i procedure.... Ne znam, skroz sam sluđena.
A što kaže @Metla na vestici kod ovog smo i otišli zbog njegovih hirurških sposobnosti. Tu je na dobrom glasu.

Pa daju na znacaju toj osobi, osecaju neku povezanost
Ja sam dobila po baki, ona je bila sva ponosna i vazna kad me predstavlja svojim ljudima :lol: znaci to njima
A ima veze i sa tradicijom, u stara vremena su dobijali uvek ime po roditelju ili bakama/dekama, tako se znalo ciji si, neki vid pripadnosti plemenu, tako su nam i prezimena nastala
Dobro to,po bakama i djedovima...ali da dam kcerki ime kao moje? Nema milion imena i bas se mora zvati kao ja?🤔
Da ne govorim o zbrci kad se ne zna posle o kome se radi.

Back