Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad idu apeli na one poruke, da se ne padne na foru. I tu su ljudi dosta obazrivi.
Ovdje kao fol banka zove da pivrati novac, on procitao podatke koje traze i cao
Da, neka opasna pljačkaška banda se navalila preko banaka na račune.
Ustvari, da se ne pravim pametna, ne znam ko to može da radi, kako upadaju u bankarski sistem kad banke imaju ''ajtijevce'' koji sistem obezbeđuju, ali očito nešto na toj relaciji ne funkcioniše. Tako da ima mesta za sumnju u same banke.
Pre neki dan mi je ispričala koleginica kako su njenoj ćerki skinuli sve sa tekućeg računa.
Poručila je nešto on lajn, stigao joj je sms da nije platila, da ukuca broj kartice, ona mahinalno to uradila ali se brzo setila da plaća po pouzeću.
Novac joj je skinut ali na njenu prijavu radniku u banci, vraćen je odmah.
Tako da ne bi bilo loše da taj čovek ode u banku i prijavi stvar.
Njihova je obaveza da čuvaju sistem od upada.

A meni su juče stizale poruke iz Kameruna na whats up. ''Poslovne ponude''.
Blokirala sam broj odmah.
Mada, od korona ujdurme na svakih par meseci počnu da me zovu iz tih nekih država.
Nemam pojma o čemu se radi.

Takođe, idu prevare i preko Fejsa.
Hakuju nalog, šalju sa tog naloga poruke na mesindžer da im daš svoj broj mobilnog, kao tvoj prijatelj ga je izgubio, a onda ti šalju sms za koji su ti prethodno napisali, u ime fejs prijatelja, da samo glasaš za njega...glasanje košta 2000 din.

Da, neka opasna pljačkaška banda se navalila preko banaka na račune.
Ustvari, da se ne pravim pametna, ne znam ko to može da radi, kako upadaju u bankarski sistem kad banke imaju ''ajtijevce'' koji sistem obezbeđuju, ali očito nešto na toj relaciji ne funkcioniše. Tako da ima mesta za sumnju u same banke.
Pre neki dan mi je ispričala koleginica kako su njenoj ćerki skinuli sve sa tekućeg računa.
Poručila je nešto on lajn, stigao joj je sms da nije platila, da ukuca broj kartice, ona mahinalno to uradila ali se brzo setila da plaća po pouzeću.
Novac joj je skinut ali na njenu prijavu radniku u banci, vraćen je odmah.
Tako da ne bi bilo loše da taj čovek ode u banku i prijavi stvar.
Njihova je obaveza da čuvaju sistem od upada.

A meni su juče stizale poruke iz Kameruna na whats up. ''Poslovne ponude''.
Blokirala sam broj odmah.
Mada, od korona ujdurme na svakih par meseci počnu da me zovu iz tih nekih država.
Nemam pojma o čemu se radi.

Takođe, idu prevare i preko Fejsa.
Hakuju nalog, šalju sa tog naloga poruke na mesindžer da im daš svoj broj mobilnog, kao tvoj prijatelj ga je izgubio, a onda ti šalju sms za koji su ti prethodno napisali, u ime fejs prijatelja, da samo glasaš za njega...glasanje košta 2000 din.
I ranije su skidali ali se manje online placalo, pa je i prostor za manipulaciju bio suzeniji.
Drugarica je preko bukinga rezervisala putovanje i skinuli sve uz jos i dozvoljeni minus.
Banka ima sistem zastite, nju su tada i zvali da vide da li su transakcije njene ali tu je bio splet okolnoati takav da nisu nista preduzeli. Tada je banka njoj novac vratila a ona se dalje sa njima bavila.
Ja se cudim kako ljudi opusteno online trguju karticama na kojima im je sav novac.
Meni je daleko logicnije platiti dodatno muesecno pdrzavanje za rezervnu karticu za bas tu namenu

I ranije su skidali ali se manje online placalo, pa je i prostor za manipulaciju bio suzeniji.
Drugarica je preko bukinga rezervisala putovanje i skinuli sve uz jos i dozvoljeni minus.
Banka ima sistem zastite, nju su tada i zvali da vide da li su transakcije njene ali tu je bio splet okolnoati takav da nisu nista preduzeli. Tada je banka njoj novac vratila a ona se dalje sa njima bavila.
Ja se cudim kako ljudi opusteno online trguju karticama na kojima im je sav novac.
Meni je daleko logicnije platiti dodatno muesecno pdrzavanje za rezervnu karticu za bas tu namenu
Da ali stariji ljudi nisu upućeni, kao taj čovek.
Slali su i mojoj mami.
Isto broj telefona neka Afrika i traže podatke za naručenu robu.
Treba imati karticu za samo on line.

Da ali stariji ljudi nisu upućeni, kao taj čovek.
Slali su i mojoj mami.
Isto broj telefona neka Afrika i traže podatke za naručenu robu.
Treba imati karticu za samo on line.
Zato me je pogodio komentar mladih kolega, ko im je kriv kad ne razmisljaju.
Tehnologija brzo pregazi covjeka.
Nedavno cuh i kako varaju penzionere na bankomatima. Covjek stoji pored i ceka da ga neko zamoli da mu pomogne sa karticom. A vise puta mi se desilo da zena zamoli za pomoc jer ne vidi.
I on im pomogne, samo im vrati tudju karticu a posle njihovom podigne koliko moze.

Meni stižu te poruke sms-om, čim vidim da je na nekom stranom jeziku brišem bez otvaranja, isto je i sa mail-om. Znam da nista ne plaćam karticom pa ne mogu ni da nasednem na te priče.
Ljudi su postali stoka (hvala bogu ne svi) i svašta će uraditi da dodju do para, strasno.

Ceo dan pokušavam da svarim to što je ćerka istraživala sa drugaricom neke napuštene kuće...kao iz horora ,provlačile su se kroz žbunje. Onda su u jednoj naišli na stari klavir pa je svirala i poslala mi snimak. E to je horor, "za Elizu"na raštimovanom trulom klaviru.Pogledajte prilog 1514703Pogledajte prilog 1514704
Ja mnogo volim da se motam po napustenim objektima :zaljubljena:
tako da podrzavam potpuno njihovu avanturu

Muzevom poznaniku su na vrlo perfidan nacin skinuli sa racuna kompletnu ustedjevinu.
Mlade kolege su u fazonu, ko mu je kriv, zasto nije razmisljao.
Strasno je biti nezasticen i u godina. Plijen svima.
Ko zna gde je ostavljao broj racuna ili kartice na netu... to je zajebana rabota, mora da se pazi gde se ostavljaju podaci

Gume kupiš jednom u 4-5 godina, zavisi gde i koliko voziš.
Ako se inače ne kvari, da ga poljubiš :lol:
Ma znam ali sad se bas nakupilo, prosli mesec veliki servis onaj sto se radi na par godina 54 000. Ovaj mesec registracija i tehnicki to ce biti 30 i nesto. Na leto gume oko 40 000
Aman vise!
Inace je dobra masina ne kvari se, a hbg nemac je to....tako da to jeste olaksanje
Nego mi na nos izaslo sad ovaj period

O deci? Ja sam je noćas videla, ako na to misliš, neoprostivo.
Ne, neke moderatorske teme koje sy bogi jako trigerovale.
To oko djece, strasno je sta se radi. Djeca su unosan biznis. I to nevezano za kradje beba, prodaju djece i ostale krupne biznise.
Sa svih strana se apeluje da su roditelji ignoranti koje treba prosto obici. Roditelji kao najveci neprijatelji svoje djece.
A edukatori samp trljaju ruke

Ne, neke moderatorske teme koje sy bogi jako trigerovale.
To oko djece, strasno je sta se radi. Djeca su unosan biznis. I to nevezano za kradje beba, prodaju djece i ostale krupne biznise.
Sa svih strana se apeluje da su roditelji ignoranti koje treba prosto obici. Roditelji kao najveci neprijatelji svoje djece.
A edukatori samp trljaju ruke
Neka ja zvučim kao teoretičar zavere ali to je još jedan od načina da se mladi ljudi ne odluče da imaju decu. Postalo je opako biti roditelj. Zameriš se nekoj budali, prijavi te centru i eto problema. Suludo ovo moderno vreme.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back