Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eh...tako su i meni rekli pre....
Ima jedna caka u pregovaranju, zove se - pretis da ces da raskines saradnju..... tad odjednom sve moze :malav:
ja sam na taj nacin izboksovala da mi za sismisa ostane stari jeftini paket koji odavno ne postoji
Dobro nudili su mi neki Zmaj ali meni je malo 1000 minuta, a i ne mogu da se opterećuje ograničenjima. To mi je skoro jedini luksuz i neću da sam u grču da li sam potrošila minute ili ne.

To ti kazem
Hrvati su ukinuli godisnji porez na imovinu
Znaci moze kad se pametan sistem osmisli
Otkud ti to?
Potpuno se regularno plaća porez, osim u zonama koje su bile značajno oštećene ratom. Npr. u Krajini se još uvek ne naplaćuje svima, ali počinju lagano da uvode lokalnom stanovništvu. Mic po mic. Jer kad su najavili ponovno oporezivanje nekretnina u ratnim zonama, došlo je do protestvovanja i odloženo je, ali ne i ukinuto zauvek.
Moj rođak koji živi u Rijeci uredno plaća porez na stan, a u Lici ima kuću na koju ima porez kao na kuću za godišnji odmor tj povremeno korišćenje. I ako je kuća bila spaljena '95. pa naknadno obnovljena tj locirana je u ratnoj zoni. On kaže da bukvalno razrežu porez onima za koje znaju da se vrzmaju tu češće. A recimo mi još uvek nismo dobili rešenje o porezu i ako imamo kuće na idaljenosti od 500m.
Nema te države koja će ukinuti poreze.
To joj je glavni izvor prihoda.

Otkud ti to?
Potpuno se regularno plaća porez, osim u zonama koje su bile značajno oštećene ratom. Npr. u Krajini se još uvek ne naplaćuje svima, ali počinju lagano da uvode lokalnom stanovništvu. Mic po mic. Jer kad su najavili ponovno oporezivanje nekretnina u ratnim zonama, došlo je do protestvovanja i odloženo je, ali ne i ukinuto zauvek.
Moj rođak koji živi u Rijeci uredno plaća porez na stan, a u Lici ima kuću na koju ima porez kao na kuću za godišnji odmor tj povremeno korišćenje. I ako je kuća bila spaljena '95. pa naknadno obnovljena tj locirana je u ratnoj zoni. On kaže da bukvalno razrežu porez onima za koje znaju da se vrzmaju tu češće. A recimo mi još uvek nismo dobili rešenje o porezu i ako imamo kuće na idaljenosti od 500m.
Nema te države koja će ukinuti poreze.
To joj je glavni izvor prihoda.
Zmaj je iz hr, ide tamo cesto, ima i kucu, on mi kaze da su ukinuli godisnji porez, jer puni se budzet kroz doprinose i pdv i druge poreze....
Ako on gresi ok, ja licno nemam iskustva sa hr zakonima

Meni je o tome pričala prijateljica iz NK koja je lekar. Nisam je baš najbolje shvatila.
EU im je dala pare za plate i penzije da bi mogli da ih povećaju, a bilo je predloga da se ukinu doprinosi na soc.i penziono, ali su došli do zaključka da u tom slučaju vrlo brzo ne bi imali odakle da isplaćuju ni plate ni penzije, jer je priliv i ovako mali. Podigli su minimalne penzije na 450e, pre 2-3 meseca i već se neki bune i pitanje je hoće li to opstati. Oni sem turizma nemaju nikakvu proizvodnju bilo čega, fabrike im odavno ne rade nije tamo bas sjajno iako se stiče utisak na prvu da žive puno bolje od nas. Neki da, ali to je manjina kao i kod nas.

Boze sacuvaj propagande, cujes EU im je dala pare za plate i penzije...kako da ne, kao da je plata isplata neke jednokratne pomoci a ne svakih mjesec dana. Drzava se zaduzila.

Plate su prije 2 godine i 2 mjeseca povecane, minimalna 450 a prosjecna je sad dosla 800. Tada su ukinuti doprinosi za zdravstvo na teret zaposlenog pa se zdravstvo finansira iz budzeta.

Od novembra se planira novi program koji ce ukinuti i dopronose za fond pio, koji ce se takodje finansirati iz budzeta a gradjanima ce plata biti neto=bruto (priblizno), minimalna plata 700 i radno vrijeme od 7 sati.

Nego trenutno mi veci problem djeluju zemljotresi, evo upravo je jedan zaljuljao krevet a prije neki dan nije bas bilo svejedno 5.4 jacine.

Boze sacuvaj propagande, cujes EU im je dala pare za plate i penzije...kako da ne, kao da je plata isplata neke jednokratne pomoci a ne svakih mjesec dana. Drzava se zaduzila.

Plate su prije 2 godine i 2 mjeseca povecane, minimalna 450 a prosjecna je sad dosla 800. Tada su ukinuti doprinosi za zdravstvo na teret zaposlenog pa se zdravstvo finansira iz budzeta.

Od novembra se planira novi program koji ce ukinuti i dopronose za fond pio, koji ce se takodje finansirati iz budzeta a gradjanima ce plata biti neto=bruto (priblizno), minimalna plata 700 i radno vrijeme od 7 sati.

Nego trenutno mi veci problem djeluju zemljotresi, evo upravo je jedan zaljuljao krevet a prije neki dan nije bas bilo svejedno 5.4 jacine.
Али како је то изводљиво кад су већ морали да се задуже за плате и пензије?
Одакле држави новац за то?

Сад ми је јасно што моја пријатељица негодује.

Али како је то изводљиво кад су већ морали да се задуже за плате и пензије?
Одакле држави новац за то?

Сад ми је јасно што моја пријатељица негодује.
Drzava nije porezovala kako treba, bilo je mnogo povlascenih koji nisu placali porez ili su na svaki moguci nacin izbjegavali placanje (plata preko banke 300 eura i jos 300 eura u koverti, vodjenje firme u minus bez placanja poreza pa otvaranje nove firme sa malom promjenom u nazivu i nastavak poslovanja) kao i hiljadu raznih nacina da se ocerupa od drzave, nijedna inspekcija nije radila svoj posao kako treba...turizam koji je ogroman izvor prihoda je bukvalno siva zona.

Mislim, samo treba urediti stvari i bice para.

Пијем кафу и питам се шта она наша тазе удата @Metla na vestici спрема за доручак :lol:
Ej hjustone imamo problem :lol:
dobili sarme od tetke, joj radosti, za dorucak sarme!
Kad smo krenuli da jedemo umalo umrli, preslano 🤦
Sad cemo da vidimo oce da probamo da spasimo ovo sa nekim razredjivanjem i krompirom ili cime god....
Znaci zeno samo stres i sekiracija :aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back