citam stalno sad citam dositejeve najlepse pesme
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
divlja:Naravno da se Ana Karenjina i Gospodja Bovari mogu porediti.
Ako su vam Tolstojevi romani preobimni i zbog toga zasluzuje epitet daveza, vi pocnite sa pripovetkama, genije je neosporan. :-)
Za pocetak preporucujem "Smrt Ivana Iljica", promenice vam se percepcija celokupnog njegovog stvaralastva. :-)
danasc80:"hronika o zapanjenom kralju" - gonsalo torente baljester (laguna) i "pod zabom" tibor fiser (okean). prva je super satira o odnosu katolicke crkve, laznog morala, seksualnosti, svetovne vlasti. veoma je zanimljiva, ali ne znam da li bih mogla da je adekvatno predstavim.
"pod zabom" je crnohumorna knjiga o zivotu glavnog junaka i njegovih prijatelja u vreme posle II sv.rata u madjarskoj, iza gvozdene zavese. mozda je zapadu egzoticna, ali meni je na momente realna, a na momente podcenjivacka prema citaocima koji su zaista ziveli pod komunistickom presijom, a nisu padali na "partiju". isto je i sa humorom - ima delova kada nisam mogla da se suzdrzim od glasnog smeha, a nekad mi se cinilo da na silu hoce da bude duhovit. mada, kraj je toliko dobar, realan, vredan, da ponistava sve negativne aspekte koji su se do tada oformili.
Rujevit:Juce sam procitao knjigu Miodraga Bulatovica-''Crveni petao leti prema nebu'', a nesto se mislim dal da krenem sa citanjem Bukovskog-''Zene'' !?
kako_hocu:"carobni breg "tomas mana...dal to vredi truda?
kako_hocu:e nek si mi rekla![]()
andja_stay_cool:citam purpurni hibiskus...bas mi se sviđa