Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko bi ruske knjige bile zanimljivije za citanje samo da idioti nisu trpali onoliko opisa koliko trpaju.
Od svih tih ruskih klasika, Dostojevski je jedan od retkih cije sam knjige jeeedva uspeo da procitam. Sve ostale sam bacio posle 100 strana citanja.
@keeper
to sto si rekao moram i ja da kazem (kad smo vec kod Rusa) za Anu Karenjinu. Kol;iko god se trudio nikako ne mogu da shvatim zasto je ta knjiga toliko poznata. Evo i sad sam se opet bacio na razmisljanje, analizu, ali ne ide mi u glavu. Osim po duzini, skoro ni po cemu se vise ne razlikuje od sund ljubavnih romana.

Кулиража:
to sto si rekao moram i ja da kazem (kad smo vec kod Rusa) za Anu Karenjinu. Kol;iko god se trudio nikako ne mogu da shvatim zasto je ta knjiga toliko poznata. Evo i sad sam se opet bacio na razmisljanje, analizu, ali ne ide mi u glavu. Osim po duzini, skoro ni po cemu se vise ne razlikuje od sund ljubavnih romana.
У време које је писана, Ана Карењина је изазвала праву револуцију и била је забрањена , због моралних ставова тадашњег света. Нешто слично је било и са Флоберовом '' Мадам Бовари''.
Тако је и данас. Укуси се разликују, то је факат,али ипак јој не можемо укинути уметничку вредност, зар не ?
Хесе '' Демијан'' , почех јуче опет да га читам.

Ana Karenjina?!?!!? Davez nevidjeni. Ne moze se porediti s Floberom. Inace volim francuske klasike. ...Zola, Prust odlicno opisuju razvrat, ljubavne i moralne dileme. Narocito Prust....zar ne??? Balzak me nevidjeno smara, ali neki ljudi kojima inace verujem kazu da je extra. Ali, de gustibus....A Ana je samo delo poznatog pisca...istorije... Rat i mir je knjiga o najznacajnijem periodu ruske istorije ...naravno da nisam mogla da procitam :)......
Bravo Dostojevski!!!!

Inace trenutno citam Andriceve pripovetke...

Naravno da se Ana Karenjina i Gospodja Bovari mogu porediti.
Ako su vam Tolstojevi romani preobimni i zbog toga zasluzuje epitet daveza, vi pocnite sa pripovetkama, genije je neosporan. :-)
Za pocetak preporucujem "Smrt Ivana Iljica", promenice vam se percepcija celokupnog njegovog stvaralastva. :-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back