quentin
Iskusan
- Poruka
- 6.071
Sve je krenulo od moje primjedbe da ne treba otvarati teme koje već postoje, a stigli smo Draže, Ljose i Ćose... eh... 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
D.Mihajlovic nije pisao knjige pa ne mozes ovde da biras njegov tabor.
Има смисла за хумор.D.Mihajlovic nije pisao knjige pa ne mozes ovde da biras njegov tabor.
Mozes samo izmjedju Ljose i Cose ( Cosa je Dobrica Cosic). Sta Cosic kaze i misli to znamo, a evo ovako misli Ljosa ( ali i ja, cenim i Quentin i Wild Child)
Mislim da je globalizacija nešto najbolje što se desilo svetu. Zbog globalizacije male i siromašne zemlje rastu, ljudi koji su živeli u mraku počinju da vide svetlo. Istina, ona ima i svojih mana, ali su joj vrline mnogo značajnije“
Ovo on rece juce u Novom sadu.
D.Mihajlovic nije pisao knjige pa ne mozes ovde da biras njegov tabor.
Mozes samo izmjedju Ljose i Cose ( Cosa je Dobrica Cosic). Sta Cosic kaze i misli to znamo, a evo ovako misli Ljosa ( ali i ja, cenim i Quentin i Wild Child)
Mislim da je globalizacija nešto najbolje što se desilo svetu. Zbog globalizacije male i siromašne zemlje rastu, ljudi koji su živeli u mraku počinju da vide svetlo. Istina, ona ima i svojih mana, ali su joj vrline mnogo značajnije“
Ovo on rece juce u Novom sadu.
Сви ових дана причају о том Љоси, ја немам појма ко је лик. И не интересује ме он, али да сам се којим случајем затекао на трибини док је говорио ове идиотске реченице, викнуо би му макар, ихо де пута, фуера аки или слично, чисто да види да у Србији нисмо сви безлични кретени који климају главом на сваку будалаштину коју чују. Пази ти реченицу ,,мислим да је глобализација нешто најбоље што се десило свету". То је реченица на нивоу ,,Мислим да је осиромашени уранијум нешто најбоље што се Србији десило". Додуше, можда си ти Рајка, у свом титоистичком маниру, то мало и извукла из контекста па нећу да грешим душу према Љокију.
Знам ја Рајка да ћеш ти бити на Квелетовој страни како год да се окрене, јер ја у свом форумском животу још не виђех боље поклапање, већу синергију, платонизам и разумевање него међ вама двома.![]()
Bas sam se pitala gde si ti sadaИма смисла за хумор.
Црни хумор!![]()
![]()
![]()
Има смисла за хумор.
Црни хумор!![]()
![]()
![]()
.
Čekaj Rajela, zar nije opozicija Ljosi G G Markes, dobar Kastrov drug. Oni su se i mlatili, doduše zbog žene, ali znaš kakvi su latinosi.
http://latino.foxnews.com/latino/ne...o-vargas-llosa-literary-friendship-ends-with/
PS: valjda je Čiča Toma mislio da mu je u gost došao Markes, antiglobalista, a ne Ljosa mundijalista. Onaj prvi bi ga bolje razumeo
PPS kog pisca bi rado videli u Srbiji?Ja Koelja, a vi?
Hvala Bogu Velebite. Nije on zalutao u Srbiju. Neko ga je doveo po zadatku, a Toma se opet nije snašao. Makar nije pitao da li će napisati nastavak Kremanskog proročanstva.
Čekaj Rajela, zar nije opozicija Ljosi G G Markes, dobar Kastrov drug. Oni su se i mlatili, doduše zbog žene, ali znaš kakvi su latinosi.
http://latino.foxnews.com/latino/ne...o-vargas-llosa-literary-friendship-ends-with/
PS: valjda je Čiča Toma mislio da mu je u gost došao Markes, antiglobalista, a ne Ljosa mundijalista. Onaj prvi bi ga bolje razumeo
Иако добар писац, добио је и Нобелову награду што се добрим писцима ређе дешава, па је није добио ни Борхес рецимо.
Борхес није добио Нобелову награду за књижевност и то је доживео као лични пораз. Касније се говорило да му је ова награда ускраћена због конзервативног погледа на политику (Из Википедије).
А ја опет хтела да питам: Је л' неко читао Жену на степеницама, Бернхарда Шлинка? Да ли да је гањам, јер је већ распродата или...![]()
Mislim da su na onoj ženskoj Biblioteci više čitale Šlinka.
Па? Нисам стекла утисак да је ово мушка.
Па? Нисам стекла утисак да је ово мушка.
Dobro zapažanje. Ali to nije čudno. Utvrđeno je da žene više čitaju beletristiku nego muškarci.
Ja sam, naravno, mislio na temu Biblioteka koja se nalazi u sastavu PDF Žene (otud ono moje "ženska Biblioteka".). Znam da su neke korisnice koje ovdje ne navraćaju tamo dosta pominjale Šlinka.
А ја мислим да си ти понекад у заблуди. Мушкарци само ређе признају да читају и белетристику.
По старом српском + женском обичају, дошло је до неких будалаштина па су се тамо на женску тему сјатиле све читатељке. У то време нисам пратио дешавања па и не знам разлоге, али нису ти разлози ни битни. Ја читуцкам по мало, али мрзи ме да пишем о књигама. Но, сад ћу се мало потрудити па ће се закувати, али без политике, јер је у политици све јасно као дан.![]()
Дај шансу и „Западној књижевности". Могао би пријатно да се изненадиш.![]()
Љоса је био присталица Фидела Кастра, а онда се окренуо и постао његов критичар, као и свих режима који нису ''демократски''. Отада је све више цењен у свету, западном свету:
У Лондону је био професор по позиву лондонског универзитета, 1966.
У Вашингтону је био 1968.
Професор на универзитету у Порторику 1969.
У Барселони боравио до 1977 одакле се вратио у Перу.
Председник међународног ПЕН-клуба постао 1976.
Предавао на Универзитету у Кембриџу 1977. итд.
Иако добар писац, добио је и Нобелову награду што се добрим писцима ређе дешава, па је није добио ни Борхес рецимо.
Борхес није добио Нобелову награду за књижевност и то је доживео као лични пораз. Касније се говорило да му је ова награда ускраћена због конзервативног погледа на политику (из Википедије).