Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
CallanMulvey71.jpg

Haha! Da, on glumi Djrezika, a mi smo bubalice.

Hahhaha pa kako ste Drejzika izvukli s tavana, svaka cast :lol:
Cuj bolje Drejzik nego Charlie!

Nista ne citam:lol:
Zavrsila sam Jalomovo ' Lecenje Sopenhauerom'. Nesto manje mi se dopala od ' Kad je NIche plakao', mozda vise zbog mog animoziteta prema Sopenhaueru ali s obzirom da mi se u startu nije svidjala, dobro je i zavrsila. Postajala je sve bolja kako odmice.
Sad mala pauza pa da konacno zapocnem Uliks.

A tako. Ja sam oduvek bila starmala, ni u svojim odavno zaboravljenim tinejdz godinama nisam gledala serije. A nije ih ni bilo, ruku na srce...

Da ne bude potpuni spam, pročitala Terezu Raken, Emil Zola. Knjiga odlična, povratak u pravu književnost, savršeno mi je prijala.
Ja sam mislila da je ovaj neki iz srpskog Velikog brata, al mu opet cudno ime pa se nisam ni usudila da pitam. Ova sarkasticna omladina
me odma doceka na noz.
Ovaj gedza u adidas odelu neki Austrialijanac pa jos glumac ?

- - - - - - - - - -

Hahhaha pa kako ste Drejzika izvukli s tavana, svaka cast :lol:
Cuj bolje Drejzik nego Charlie!

Nista ne citam:lol:
Zavrsila sam Jalomovo ' Lecenje Sopenhauerom'. Nesto manje mi se dopala od ' Kad je NIche plakao', mozda vise zbog mog animoziteta prema Sopenhaueru ali s obzirom da mi se u startu nije svidjala, dobro je i zavrsila. Postajala je sve bolja kako odmice.
Sad mala pauza pa da konacno zapocnem Uliks.
Ni meni nije nikako legla ta knjiga Kad je Niche plakao

Ja i dalje citam Mirka Kovaca, ali veceras i zavrsavam s njim. Kao bre da ne daj Boze citas Dostojevskog:D
Samo chemer, zlo i tuga.

To je Drezik:) odnosno glumac Calan Mulvey, zvezda nekadasnjeg australijske, tinejdzerske hit serije Nestasne godine. Bila je bas popularna kod nas.

Inače, na početku epizode kao uloga se spominjao Drazic a izgovarao Drezik. Bila je i jedna epizoda sa njegovim ocem gde se implicira njegovo srpsko poreklo. Momak je bio problematičan kao što Srbi obično jesu, ali i ranjiv i naivan kao što Srbi obično jesu. Serija je bila dosta popularna krajem devedesetih

Гледао сам Несташне године и ложио се на плавушу Аниту, Дрезикову рибу.:D

Мислим да је ишла на 3К, и почињала око 23 сата. Знам да ме је мајка увек пожуривала да идем у кревет, али ја сам увек био ноћобдија.
Једино ми је ишло на живце што су ужасно играли баскет, нису знали ни лопту да тапкају, а као јако су добри играчи. :roll:

п.с.Мислим да ми је та глупава Анита чак у неким деловима одрастања била модел за девојку. Готово цело школовање привлачиле су ме најбоље ученице. Тек касно сам схватио да је то тотални промашај. Али, лако је бити генерал сада.:D

Poslednja izmena:
Ne mogu da se setim tog šmokljana.

Ma, Katarinin decko. Kako se ne secas?! Meni je bio on super. Ja nisam mogla da smislim Djrezika, onog Rajan, Anitinog brata, i onu Niki. Onu drogiranu. Ona je neka Aboridjinka, sta li? Ona je totalno pukla. Kineskinja sto se kresnula se Djerzikom mi je bila koool. Ali moja jedna drugarica je otkidala za onim Nikom na pocetku. A zamisli, ja se posle par godina smuvam sa njim. Ona siznula. Zezale smo se posle toga.

Ja sam porucila sabrana dela E.T.A. Hofman-a. Izlazi tek u oktobru.
On je pretecha E.A.Poa, Dostojevski je takodje bio njim odusevljen, price, roomani strave i uzasa, ali na starinski nacin ( 18 vek).

Najpoznatije mu je delo:

Gospođica Skideri

Gospođica Skideri jeste priča koja je bliža obliku iz koga se razvio detektivski žanr. Predstavlja Hofmanovo remek-delo u kome Kardijak, gonjen unutrašnjim glasom, zlotvor vladavine Luja XIV, ubija one koji naruče dragulje. Hofman je pseudoistorijske događaje vezane za trovanje iskoristio kao uvod za priču o Kardijaku i njegovoj poremećenoj ljubavi prema draguljima. Nešto demonsko u njemu ne dozvoljava mu da se odvoji od nakita. Stvara se specijalna atmosfera straha usled tajanstvenog ubistva što je nadovezano na ubistva trovanja arsenikom. Takvim činom on dragulje želi da povrati jedinom njihovom vlasniku-sebi. Policija veruje da je u pitanju zločinačka banda, i ne može da mu uđe u trag.

Gospođica de Skideri daleko je važnija kao prototip detektivskog žanra i mnogi se postupci uzimaju kao najava modernog pripovedačkog modela. Fragmentarno je organizovan niz epizoda, prisutni su likovi koji preuzimaju ulogu pripovedača , preko ispovesti sledi otkrivanje detalja iz prošlosti. Rešenje identiteta ubice se nalazi u prošlosti. Isto tako prisutno je ukrštanje paralelnih tokova.

On je pretecha E.A.Poa, Dostojevski je takodje bio njim odusevljen, price, roomani strave i uzasa, ali na starinski nacin ( 18 vek).

Najpoznatije mu je delo:

Gospođica Skideri

Gospođica Skideri jeste priča koja je bliža obliku iz koga se razvio detektivski žanr. Predstavlja Hofmanovo remek-delo u kome Kardijak, gonjen unutrašnjim glasom, zlotvor vladavine Luja XIV, ubija one koji naruče dragulje. Hofman je pseudoistorijske događaje vezane za trovanje iskoristio kao uvod za priču o Kardijaku i njegovoj poremećenoj ljubavi prema draguljima. Nešto demonsko u njemu ne dozvoljava mu da se odvoji od nakita. Stvara se specijalna atmosfera straha usled tajanstvenog ubistva što je nadovezano na ubistva trovanja arsenikom. Takvim činom on dragulje želi da povrati jedinom njihovom vlasniku-sebi. Policija veruje da je u pitanju zločinačka banda, i ne može da mu uđe u trag.

Gospođica de Skideri daleko je važnija kao prototip detektivskog žanra i mnogi se postupci uzimaju kao najava modernog pripovedačkog modela. Fragmentarno je organizovan niz epizoda, prisutni su likovi koji preuzimaju ulogu pripovedača , preko ispovesti sledi otkrivanje detalja iz prošlosti. Rešenje identiteta ubice se nalazi u prošlosti. Isto tako prisutno je ukrštanje paralelnih tokova.

Citala sam. Dobra je kniga. Jesi li citala "Dama i ostrica" od Heti King? Pisana u 19. veku.

@Tema: Hajde malo o Djreziku da caskamo.

Хофман је био један од мојих најомиљенијих писаца, кажем био јер га одавно нисам читао. Имам неколико његових књига а већину његових наслова сам прочитао: Принцеза Брамбила, Ђавољи еликсири, Златни ћуп, Избор невесте, Ритер Глук...
Био је још и сликар, композитор, диригент, музички критичар. Познате су му опере Аурора и Ундине сличне Моцартовој Чаробној фрули и Веберовом Чаробном стрелцу. Спадао је у романтичаре а посебно ме одушевљава Хофманова фантастика. Инспирисао је многе писце и композиторе као што је Чајковски (балет Крцко Орашчић по Хофмановој бајци), Жак Офенбах (Хофманове приче, опера) и др.

To je Drezik:) odnosno glumac Calan Mulvey, zvezda nekadasnjeg australijske, tinejdzerske hit serije Nestasne godine. Bila je bas popularna kod nas.

Ili Bogdan Dražić :D mislim da je on jedini lik koji se pojavljuje u svih 568 sezona. :heart:

Ja dobila Danijel Goleman-Fokusiranost (procenili da mi je potrebno), a trenutno sam okupirana Turskim za svakoga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back