Vrela Cica
Iskusan
- Poruka
- 5.579
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam mislila da je ovaj neki iz srpskog Velikog brata, al mu opet cudno ime pa se nisam ni usudila da pitam. Ova sarkasticna omladinaA tako. Ja sam oduvek bila starmala, ni u svojim odavno zaboravljenim tinejdz godinama nisam gledala serije. A nije ih ni bilo, ruku na srce...
Da ne bude potpuni spam, pročitala Terezu Raken, Emil Zola. Knjiga odlična, povratak u pravu književnost, savršeno mi je prijala.
Ni meni nije nikako legla ta knjiga Kad je Niche plakaoHahhaha pa kako ste Drejzika izvukli s tavana, svaka cast
Cuj bolje Drejzik nego Charlie!
Nista ne citam
Zavrsila sam Jalomovo ' Lecenje Sopenhauerom'. Nesto manje mi se dopala od ' Kad je NIche plakao', mozda vise zbog mog animoziteta prema Sopenhaueru ali s obzirom da mi se u startu nije svidjala, dobro je i zavrsila. Postajala je sve bolja kako odmice.
Sad mala pauza pa da konacno zapocnem Uliks.
To je Drezikodnosno glumac Calan Mulvey, zvezda nekadasnjeg australijske, tinejdzerske hit serije Nestasne godine. Bila je bas popularna kod nas.
Cuj bolje Drejzik nego Charlie!
Да ли је неко, можда, читао A Girl is a Half-formed Thing?
Ama onaj Carli iz serije, streber s cvikama za vid sto je nakraju zavrsio u sektu![]()
Ne mogu da se setim tog šmokljana.
Ja sam porucila sabrana dela E.T.A. Hofman-a. Izlazi tek u oktobru.
On je pretecha E.A.Poa, Dostojevski je takodje bio njim odusevljen, price, roomani strave i uzasa, ali na starinski nacin ( 18 vek).
Najpoznatije mu je delo:
Gospođica Skideri
Gospođica Skideri jeste priča koja je bliža obliku iz koga se razvio detektivski žanr. Predstavlja Hofmanovo remek-delo u kome Kardijak, gonjen unutrašnjim glasom, zlotvor vladavine Luja XIV, ubija one koji naruče dragulje. Hofman je pseudoistorijske događaje vezane za trovanje iskoristio kao uvod za priču o Kardijaku i njegovoj poremećenoj ljubavi prema draguljima. Nešto demonsko u njemu ne dozvoljava mu da se odvoji od nakita. Stvara se specijalna atmosfera straha usled tajanstvenog ubistva što je nadovezano na ubistva trovanja arsenikom. Takvim činom on dragulje želi da povrati jedinom njihovom vlasniku-sebi. Policija veruje da je u pitanju zločinačka banda, i ne može da mu uđe u trag.
Gospođica de Skideri daleko je važnija kao prototip detektivskog žanra i mnogi se postupci uzimaju kao najava modernog pripovedačkog modela. Fragmentarno je organizovan niz epizoda, prisutni su likovi koji preuzimaju ulogu pripovedača , preko ispovesti sledi otkrivanje detalja iz prošlosti. Rešenje identiteta ubice se nalazi u prošlosti. Isto tako prisutno je ukrštanje paralelnih tokova.
Nisam citala, a o ovom Djreziku ( ni ime ne umem da mu npisem) ne umem jer coveka ne poznajem.Citala sam. Dobra je kniga. Jesi li citala "Dama i ostrica" od Heti King? Pisana u 19. veku.
@Tema: Hajde malo o Djreziku da caskamo.
Хофман је био један од мојих најомиљенијих писаца, кажем био јер га одавно нисам читао. Имам неколико његових књига а већину његових наслова сам прочитао: Принцеза Брамбила, Ђавољи еликсири, Златни ћуп, Избор невесте, Ритер Глук...Ja sam porucila sabrana dela E.T.A. Hofman-a. Izlazi tek u oktobru.
On je pretecha E.A.Poa, Dostojevski je takodje bio njim odusevljen, price, roomani strave i uzasa, ali na starinski nacin ( 18 vek).
Nisam citala, a o ovom Djreziku ( ni ime ne umem da mu npisem) ne umem jer coveka ne poznajem.
Sace ti dodje u pomoc teska artiljerija ( Velebit)![]()
To je Drezikodnosno glumac Calan Mulvey, zvezda nekadasnjeg australijske, tinejdzerske hit serije Nestasne godine. Bila je bas popularna kod nas.