Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
D.Mihajlovic nije pisao knjige pa ne mozes ovde da biras njegov tabor.

Mozes samo izmjedju Ljose i Cose ( Cosa je Dobrica Cosic). Sta Cosic kaze i misli to znamo, a evo ovako misli Ljosa ( ali i ja, cenim i Quentin i Wild Child)

Mislim da je globalizacija nešto najbolje što se desilo svetu. Zbog globalizacije male i siromašne zemlje rastu, ljudi koji su živeli u mraku počinju da vide svetlo. Istina, ona ima i svojih mana, ali su joj vrline mnogo značajnije“

Ovo on rece juce u Novom sadu.
Има смисла за хумор. :hahaha:
Црни хумор! :mrgreen: :evil: :dash:

Poslednja izmena:
D.Mihajlovic nije pisao knjige pa ne mozes ovde da biras njegov tabor.

Mozes samo izmjedju Ljose i Cose ( Cosa je Dobrica Cosic). Sta Cosic kaze i misli to znamo, a evo ovako misli Ljosa ( ali i ja, cenim i Quentin i Wild Child)

Mislim da je globalizacija nešto najbolje što se desilo svetu. Zbog globalizacije male i siromašne zemlje rastu, ljudi koji su živeli u mraku počinju da vide svetlo. Istina, ona ima i svojih mana, ali su joj vrline mnogo značajnije“

Ovo on rece juce u Novom sadu.

Сви ових дана причају о том Љоси, ја немам појма ко је лик. И не интересује ме он, али да сам се којим случајем затекао на трибини док је говорио ове идиотске реченице, викнуо би му макар, ихо де пута, фуера аки или слично, чисто да види да у Србији нисмо сви безлични кретени који климају главом на сваку будалаштину коју чују. Пази ти реченицу ,,мислим да је глобализација нешто најбоље што се десило свету". То је реченица на нивоу ,,Мислим да је осиромашени уранијум нешто најбоље што се Србији десило". Додуше, можда си ти Рајка, у свом титоистичком маниру, то мало и извукла из контекста па нећу да грешим душу према Љокију.

Знам ја Рајка да ћеш ти бити на Квелетовој страни како год да се окрене, јер ја у свом форумском животу још не виђех боље поклапање, већу синергију, платонизам и разумевање него међ вама двома.:heart::D
п.с. Мало вам и завидим јер су скоро све моје сродне форумске душе напустиле форум:sad2::rumenko:

Poslednja izmena:
Сви ових дана причају о том Љоси, ја немам појма ко је лик. И не интересује ме он, али да сам се којим случајем затекао на трибини док је говорио ове идиотске реченице, викнуо би му макар, ихо де пута, фуера аки или слично, чисто да види да у Србији нисмо сви безлични кретени који климају главом на сваку будалаштину коју чују. Пази ти реченицу ,,мислим да је глобализација нешто најбоље што се десило свету". То је реченица на нивоу ,,Мислим да је осиромашени уранијум нешто најбоље што се Србији десило". Додуше, можда си ти Рајка, у свом титоистичком маниру, то мало и извукла из контекста па нећу да грешим душу према Љокију.

Знам ја Рајка да ћеш ти бити на Квелетовој страни како год да се окрене, јер ја у свом форумском животу још не виђех боље поклапање, већу синергију, платонизам и разумевање него међ вама двома.:heart::D

Pa ti si isti kao i prezident nam, Nikolic:hahaha:

Evo sta je on ispricao Ljosi, a sta je Ljosa za njega rekao:

Evropa ima predrasude o našem odnosu prema Rusiji. Mi nikada nismo pripadali nikome, do samima sebi. Jedino nas je Otomanska imperija držala u viševekovnom ropstvu. Kosovska bitka je sprečila da Turska prodire dalje u Evropu. Tokom vladavine Turaka, Srbima nije bilo dozvoljeno da prave kuće od čvrstog materijala, već samo od blata. Jedina čvrsta građevina je bila sačinjena od srpskih lobanja u Nišu - rekao je predsednik koji je peruanskom piscu poklonio knjigu "Hrišćansko nasleđe na Kosovu i Metohiji-istorijsko i duhovno središte srpskog naroda".
U saopštenju se dodaje da se Ljosa zahvalio Nikoliću na prijemu i "veličanstvenoj priči" o srpskom narodu.

- Nisam se susretao sa mnogo predsednika koji tako dobro poznaju kulturu i istoriju. Zaista sam očaran - kazao je Ljosa.

Tako bi Ljosa bio ocharan i tobom da si mu ispricao istinu o Srbiji, on je ipak covek iz jedne male zemlje koja ne zna za patnju, ugnjetavanje i diktature.
A i kultura im je jel nikakva.Zato je dobro da mu je master ( ne znam tacno cega) objasnio tragicnu istoriju srpskog naroda.

Bas sam se pitala gde si ti sada:D

Ovih dana se slavi 200 godina Vaterlo ( pobede, poraza, ne znam tacno cega) bitke. Bice neka velika fiesta, Francuzi su odlucili da konacno
objasne Englezima da nije Velington pobedio ( nego valjda Napoleon).

U Nemackoj ima jedna poslovica, a tice se ove bitke jer su presudne bile pruske neke divizije koje je Velington prizivao dan i noc govoreci
" Zeleo bih da je noc ili da dodju Prusi". Tako i ja pozeleh da i ti svrnes da bi ugodjaj bio potpun. Nego na cijoj si ti strani?;)

- - - - - - - - - -

Ljosa je politicki crno obojen, konzervativan do bola, bio je ( ako se ne varam u dva navrata) predsednicki kandidat.
Ja ga mozda i zato bas mnogo ne ljubim.

.

Čekaj Rajela, zar nije opozicija Ljosi G G Markes, dobar Kastrov drug. Oni su se i mlatili, doduše zbog žene, ali znaš kakvi su latinosi.

http://latino.foxnews.com/latino/ne...o-vargas-llosa-literary-friendship-ends-with/

PS: valjda je Čiča Toma mislio da mu je u gost došao Markes, antiglobalista, a ne Ljosa mundijalista. Onaj prvi bi ga bolje razumeo

PPS kog pisca bi rado videli u Srbiji?Ja Koelja, a vi?

Čekaj Rajela, zar nije opozicija Ljosi G G Markes, dobar Kastrov drug. Oni su se i mlatili, doduše zbog žene, ali znaš kakvi su latinosi.

http://latino.foxnews.com/latino/ne...o-vargas-llosa-literary-friendship-ends-with/

PS: valjda je Čiča Toma mislio da mu je u gost došao Markes, antiglobalista, a ne Ljosa mundijalista. Onaj prvi bi ga bolje razumeo

а, тако значи Роберте, овај Љоса је мундијалиста. Па зато је и имао састанке на нивоу, што би рекао Жика Павловић.
Штета што није повео Блера са собом. Имају слично размишљање о глобализму.

Hvala Bogu Velebite. Nije on zalutao u Srbiju. Neko ga je doveo po zadatku, a Toma se opet nije snašao. Makar nije pitao da li će napisati nastavak Kremanskog proročanstva.

Јеббо те, Томи стално уваљују коске.:D
Дај нек му бре доведу бабу Вангу да се испричају ко људи. Мислим и она је сад у ЕУ.

Cenis da on ( prezident) uopste zna i ko je i Ljosa , ko je Markez?

Meni zaista nije jasno da neko organizuje nekakav razgovor izmedju recimo tog Nobelovca ( svejedno kakva mu je politicka orjentacija)
i naseg nepismenog prezidenta.

Ja bih volela da u Srbiji vidim Orhana Pamuka ( doduse bio je vec jednom, ali tada nije bio Nobelovac, vise neki turski disident)

Љоса је био присталица Фидела Кастра, а онда се окренуо и постао његов критичар, као и свих режима који нису ''демократски''. Отада је све више цењен у свету, западном свету:
У Лондону је био професор по позиву лондонског универзитета, 1966.
У Вашингтону је био 1968.
Професор на универзитету у Порторику 1969.
У Барселони боравио до 1977 одакле се вратио у Перу.
Председник међународног ПЕН-клуба постао 1976.
Предавао на Универзитету у Кембриџу 1977. итд.
Иако добар писац, добио је и Нобелову награду што се добрим писцима ређе дешава, па је није добио ни Борхес рецимо.
Борхес није добио Нобелову награду за књижевност и то је доживео као лични пораз. Касније се говорило да му је ова награда ускраћена због конзервативног погледа на политику (из Википедије).

Poslednja izmena:

I ja bih volio da vidim Koelja, da mu zveknem ciglu u glavu. :mafijas: Šalim se, nisam ja nasilan tip.
Inače, meni kao čitaocu to upoznavanje sa piscem, potpisi, da ga slušam kako priča, sve to ne znači savršeno ništa. To je kao da slušam fudbalera kako pjeva.
Jedne godine ovdje gdje živim dolazio Hanif Kureiši, praktično u komšiluk. Nisam dupe mrdnuo da odem da ga vidim/čujem, iako zaista volim da čitam njegove knjige.
U širem smislu govoreći, posjete poznatih pisaca su promotivni događaji, za tog pisca konkretno, ali značajni i za kulturu čitanja generalno. Tako da je dobro kad dođe bilo koji poznat i dobar pisac. U medijima se onda malo više govori o knjigama i vjerovatno će neko ko inače to ne bi uradio uzeti da pročita neku knjigu o kojoj se priča.

Иако добар писац, добио је и Нобелову награду што се добрим писцима ређе дешава, па је није добио ни Борхес рецимо.
Борхес није добио Нобелову награду за књижевност и то је доживео као лични пораз. Касније се говорило да му је ова награда ускраћена због конзервативног погледа на политику (Из Википедије).

Da, tačno je to za Borhesa. I to je bila jedna od većih bljezgarija Nobelovog komiteta. Konkretan razlog je valjda to što je primio neku nagradu od Augusta Pinočea.

Па? Нисам стекла утисак да је ово мушка.

:p
Dobro zapažanje. Ali to nije čudno. Utvrđeno je da žene više čitaju beletristiku nego muškarci.
Ja sam, naravno, mislio na temu Biblioteka koja se nalazi u sastavu PDF Žene (otud ono moje "ženska Biblioteka".). Znam da su neke korisnice koje ovdje ne navraćaju tamo dosta pominjale Šlinka.

Poslednja izmena:
Па? Нисам стекла утисак да је ово мушка.

По старом српском + женском обичају, дошло је до неких будалаштина па су се тамо на женску тему сјатиле све читатељке. У то време нисам пратио дешавања па и не знам разлоге, али нису ти разлози ни битни. Ја читуцкам по мало, али мрзи ме да пишем о књигама. Но, сад ћу се мало потрудити па ће се закувати, али без политике, јер је у политици све јасно као дан.:D

:p
Dobro zapažanje. Ali to nije čudno. Utvrđeno je da žene više čitaju beletristiku nego muškarci.
Ja sam, naravno, mislio na temu Biblioteka koja se nalazi u sastavu PDF Žene (otud ono moje "ženska Biblioteka".). Znam da su neke korisnice koje ovdje ne navraćaju tamo dosta pominjale Šlinka.

А ја мислим да си ти понекад у заблуди. Мушкарци само ређе признају да читају и белетристику.

По старом српском + женском обичају, дошло је до неких будалаштина па су се тамо на женску тему сјатиле све читатељке. У то време нисам пратио дешавања па и не знам разлоге, али нису ти разлози ни битни. Ја читуцкам по мало, али мрзи ме да пишем о књигама. Но, сад ћу се мало потрудити па ће се закувати, али без политике, јер је у политици све јасно као дан.:D

Дај шансу и „Западној књижевности". Могао би пријатно да се изненадиш. :)

Љоса је био присталица Фидела Кастра, а онда се окренуо и постао његов критичар, као и свих режима који нису ''демократски''. Отада је све више цењен у свету, западном свету:
У Лондону је био професор по позиву лондонског универзитета, 1966.
У Вашингтону је био 1968.
Професор на универзитету у Порторику 1969.
У Барселони боравио до 1977 одакле се вратио у Перу.
Председник међународног ПЕН-клуба постао 1976.
Предавао на Универзитету у Кембриџу 1977. итд.
Борхес није добио Нобелову награду за књижевност и то је доживео као лични пораз. Касније се говорило да му је ова награда ускраћена због конзервативног погледа на политику (из Википедије).

On je ocigledno i sedam, osam godina ziveo u Parizu, tamo se i ozenio po drugi put, opet nekom svpojom rodjakom,,a na pitanje da li je citao Andrica odgovara:

Na pitanje da li je čitao kolegu nobelovca Ivu Andrića i druge srpske književnike, Vargas Ljosa je rekao da je čitao Andrića i da mu je "Na Drini ćuprija" ostala u sećanju, a da je, dok je bio u Parizu, otkrio Danila Kiša i pročitao čitav njegov opus.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back