Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
htela sam ponovo da čitam Njujoršku trilogiju (imam je) jer sad pričate o njoj, a ja sam zaboravila. Sećam se samo da neki tip boravi u praznom stanu. A zašto, nemam pojma...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
htela sam ponovo da čitam Njujoršku trilogiju (imam je) jer sad pričate o njoj, a ja sam zaboravila. Sećam se samo da neki tip boravi u praznom stanu. A zašto, nemam pojma...
Trilogija je ok, mada nije sad nešto bez čega se ne može. Meni se najviše dopala 3. priča jer je nekako najdublja uzimajući u obzir ljudske emocije, odnose i razmišljanja. Prve 2 priče imaju previše misterije i trilera u sebi, a ja to ne volim u književnosti. U tu svrhu mi služe CSI Miami i Treće Oko.

Jel na Goodreadsu ili tako negde ima neki sistem čitanja, tako da čitaš knjigu koja je pomenuta u prethodnoj koju si čitao....
Ti znas da su mi tvoje preporuke dragocene i nikada me ne " izneveris"![]()
Vazi, ja sam je upravo porucila, videh da ima sedamstoikusur stranicaMožemo zajedno Korekcije, kad nabaviš...![]()

?
Možda je neko čitao Danteov trg, pa bih takvu osobu ako se nađe ovde zamolio da kaže kakav je roman 
Kakva je ovo Osteromanija
Burn me at the stake, ali jedino što sam od njega čitao (Čovek u mraku) delovalo mi je ok, ali ništa spektakularno. Je l' mu to važi kao bolja, ili biste mi preporučili nešto 'jače'?
Inače, sad uzeh da čitam Kingovu "Pod kupolom", izazov zbog obima, ima skoro 800 strana, ali malo me zamara već posle prve stotine. Dugo nisam čitao Kinga, i vidim sada koliko je njegov stil maaalo... plitak, rekao bih. Brdo likova sigurno ne čini adut priče jer je dosta njih ubačeno bez veće potrebe. Priča mi je donekle poznata jer sam prošle godine pratio istoimenu mini-seriju, ali su tamo izmenili potpuno priču, neke likove dodali, mnoge uzbacili ili pobili, pa se sad sukobljavam sa sećanjem na to, još xD
Pored toga, Velikićeva "Pseća pošta", zbirka tekstova koji su u jednom periodu od 2003 pa nadalje objavljivani u nedeljniku NIN. Odlično opisan duh tog vremena, dosta uplitanja politike, ali i same književnosti. Velikić je inače diplomirani filolog opšte književnosti, što me je najpre nateralo da uzmem knjiguMožda je neko čitao Danteov trg, pa bih takvu osobu ako se nađe ovde zamolio da kaže kakav je roman
![]()
Kad se pomene neka Kingova knjiga, kao da mene neko prozove.
To je cudo jedno.
Meni se roman ``Pod kupolom`` strahovito dopao, jer tako nesto zaista i moze da se desi, ko nije citao... da ne otkrivam.
Verovatno na tebe utice sto si gledao seriju... jer si vizuelizovao vec junake. Sta ga znam, ja obozavam Kinga i kad njega citam i ja sam medju koricama, zajedno sa njegovim likovima. Sta cu... velika sam obozavateljka Kingovih dela.
Keri nisam čitao, ali ako su filmovi verno pratili knjigu, onda mi deluje potpuno neopravdana ona kulminacija pri kraju, što me odbija da ponovo čitam. Izmaglicu planiram da uzmem sledeću, to je taman malo kraća. 
Teško je preći sa jezika antičke drame gde su stihovi ponaosob priča za sebe (Obest rađa silnika) na običan jezik romana 

Сад је на реду "Ајант" - Софокле, :
Ajant mi je jedna od najdražih drama, radio sam i seminarski na temu tragike glavnog junaka 
Ajant mi je jedna od najdražih drama, radio sam i seminarski na temu tragike glavnog junaka
Što se sporedne literature tiče, ako te zanima nađi "Jedenje bogova" od Jan Kota, ima jedno poglavlje o Ajantu, a dosta o njemu je pisala i Olga Frejdenberg u "Mit i antička književnost", doduše malo je zbrkano kod nje jer nema poglavlja ali možeš po indeksu imena da nađeš. Takođe, Miloš Đurić je Ajantu posvetio jedno poglavlje u knjizi "Patnja i mudrost". Tu ćeš naći odlične tekstove i za ostale Sofoklove drame, ako te interesuje
![]()

Ne treba se sklanjati od poezije.

Danas nema mnogo citalaca knjiga poezije.Ja licno preporucujem domace pesnike ,narocito savremene.Voleo bih da svako u ovoj temi kaze koje knjige pesama cita.
Ne treba se sklanjati od poezije.
Ona oplemenjuje nase bice i dusu.
pa ću da vidim da je nabavim ovih dana.Što bi rekli mladi i perspektivni, izložili ste me sa tom Sečom Šume, jer već par stranica mrsite samo o njoj i tom nekom Bernardu,pa ću da vidim da je nabavim ovih dana.