Povelja izdaje odlicnu poeziju. Preporucujem.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dopada mi se sto ovde ima puno ljubitelja pesama.
Хвала на предлогу, видећу шта будем могла да нађем, мада имам гомилу књига које чекају на читање.![]()
Citaj prvo ovo Brisanje, barem je malo krace
Meni je savrsena i i njegova knjiga Beton ( on daje imena svojim knjigama da covek padne u nesvest, Beton, Brisanje, Krecana, Secenje drva
u kome glavni lik na nekih stopedeset stranica knjige pokusava da pise neki esej o muzicaru Mendelsonu, ali ne uspeva ( na stopedeset sitno kucanog
teksta) da pocne ni prvu recenicuUvek mu nesto smeta, ili sestra koja je u poseti, ili tisina jer je se sestra vratila u Bec, ili neka njegova secanja
na roditelje, na neke ljude koji vec davno ne postoje.Pre toga je proveo godine u Italiji, po muzejima i arhivima skupljajuci gradju za ovaj esej, kada
putuje nosi sa sobom dva kufera puna beleski koje je skupljao, ali ga na kraju ipak ne napise, ma ne zavrsi ni tu prvu recenicu.
Bernhard je u Evropi od svog prvog romana jako popularan, U USA su se kriticari i izdavacke kuce prvo pitali dal je on lud, ali mnogo vise od toga
bilo je pitanje da li su njegova dela komedije ili tragedije.![]()
Citaj prvo ovo Brisanje, barem je malo krace
Meni je savrsena i i njegova knjiga Beton ( on daje imena svojim knjigama da covek padne u nesvest, Beton, Brisanje, Krecana, Secenje drva
u kome glavni lik na nekih stopedeset stranica knjige pokusava da pise neki esej o muzicaru Mendelsonu, ali ne uspeva ( na stopedeset sitno kucanog
teksta) da pocne ni prvu recenicuUvek mu nesto smeta, ili sestra koja je u poseti, ili tisina jer je se sestra vratila u Bec, ili neka njegova secanja
na roditelje, na neke ljude koji vec davno ne postoje.Pre toga je proveo godine u Italiji, po muzejima i arhivima skupljajuci gradju za ovaj esej, kada
putuje nosi sa sobom dva kufera puna beleski koje je skupljao, ali ga na kraju ipak ne napise, ma ne zavrsi ni tu prvu recenicu.
Bernhard je u Evropi od svog prvog romana jako popularan, U USA su se kriticari i izdavacke kuce prvo pitali dal je on lud, ali mnogo vise od toga
bilo je pitanje da li su njegova dela komedije ili tragedije.![]()
Vidim da se puno priča o tom Bernhardu, za koga ja prvi prvi put čujem, da budem iskren, ali ću ga svakako staviti na ovogodišnju listu za čitanje. Imam Pred penzijom u e-obliku. Može se ovo pročitati za 2 sata.

I Gubitnik je u tom fazonu, i Stari majstori. Vrhunska poetizacija uzaludnosti svih ljudskih stremljenja.

Kako bre dugačka, ima 160 strana. Dugačka tebi, koja bez 500 stranica ne počinješ da čitaš...![]()

Meni je savrsena i i njegova knjiga Beton

E to sam jutros hteo da uzmem u gradskoj, ali fala bogu, kao i uvek kad nešto žarko želim - nemaju. Prokleta biblioteka, od 10 knjiga dobijem 3
Sad krećem sa nekom Antologijom ukrajinske postmoderne pripovetke, videću kako to ide, uzeo sam i "Tužna je nedelja" od Puriše Đorđevića, zanima me zbog tematike (suicidna pesma Szomoru Vasarnap, ko ne zna) mada nemam velika očekivanja, ne može se tako grandiozna priča preuzeti i izmeniti
Posle toga verovatno "Goli ručak" od Barouza, nisam ništa čitao a baš imam želju.
Tačno se vidi da je režiser
Al ne znam da li je još živ 
I sam sam počeo da pišem svoju, koja se delimično bazira na originalu, mada samo po motivima i ritmu, al težim da izmenim malo... sporo to ide, ne želim da brzam.Da da, to je onTačno se vidi da je režiser
Al ne znam da li je još živ
Gledao sam taj film, odlično prikazuje uticaj same pesme, pošto se bazira delimično na istinitoj priči, a takođe i legendi, po kojoj su stotine ljudi izvršili samoubistva slušajući je.
Već godinama znam pesmu u originalu, kao i za našu verziju, koju je prepevao Zvonko Bogdan. Postoje takođe ruska, francuska, poljska, nemačka, španska, finska, japanska i engleska verzija, koju sam prvo čuo (Billie Holiday) i otad me je uhvatila u zagrljajI sam sam počeo da pišem svoju, koja se delimično bazira na originalu, mada samo po motivima i ritmu, al težim da izmenim malo... sporo to ide, ne želim da brzam.
I ja sam nekako opcinjena tom muzikom, al me ne fataju suicidne misli. nekako je samo beskrajno tuzna.

Hehehe, opet si naleteo na kolegu s tvog faksaInače, dok sam tražio info o knjizi, naleteh na ovaj tekst
http://www.politika.rs/rubrike/Kulturni-dodatak/Tuzna-je-nedelja.lt.html
)Започех Хиљаду чудесних сунаца..![]()
Naravno da nisam...bože me sačuvaj kakva ti pitanja postavljaš!