Rajka svako malo imaš neke seksualne aluzije. Mislim, ovo je književnost, a ne erotika.
Ma pusti ti te knjige bez malkice erotike.
Nego imam preporuku i za tebe. Ima i erotike, ali i lucidnosti do neba.
Opet ovaj Oster i njegova
Meseceva palata
Jamerikanci osvojili i Mesec ( a on je sam tada imao nekih dvajesikusurgodina, a i pise o tom vremenu) i on izmislja ( a nije bio jedini) kako je to sve laz
iz Holivuda i da je i Sirano vec bio na mesecu

Upozore ga da je Sirano izmisljen lik, on se seti da je tako, ali onda fantazira dalje i ubedjuje
ih da je stvarno bio na Meseciu i sta je sve tamo video.
Onda negde na sredini knjige jedan star , nepokretan i slep covek kome ovaj cita knjige prica studentu svoj zivot i kaze da je kljucan momenat
u njegovom zivotu bio susret sa Teslom. Onda na desetak stranica prica o Tesli ( ali stvarna), uglavnom se sve slaze sa onim sto mi znamko o njemu,
ali mi nismo znali ( barem ja ne) za histeriju koju je Tesla izazvao svojim pronalascima u Americi, on je bio superstar, njega su smatrali Bogom,
nekim nestvarnom likom sa onog sveta ili Marsa, Mesijom.
Tako lucidnog pisca kao sto je Oster ja zaista u svom zivotu nisam citala. Uglavnom je taj stari covek sa svojih 17 godina zivota ponovo sreo Teslu
( ali ne i zadnji put) i kada ga je Tesla pogledao , ovaj je shvatio svu prolaznost zivota i odlucio je da bude slikar.
Treci i zadnji susret je u Njujorku ( jopet), Tesla ima osamdeset godina i hrani golubove u parku, tepa golubovima i prica sam sa sobom.
I da, kaze da je Tesla bio Srbin