Curlicue
Početnik
- Poruka
- 8
Poslednja procitana je "1Q84", Haruki Murakami, a trenutno citam "Juzno od granice, zapadno od sunca", isti autor.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jutros sam uz Blic dobila Zmajeve
Pitam se samo, šta će to meni...![]()
Мноштво писама у јапанском језику праве велику збрку.
Како сам схватио, слово Q изговарају исто као и цифру 9 (девет) (кин), па би 1Q84 било 1984.
Iz nekog meni misterioznog razloga Geopoetika nije objavila Murakamijevu knjiga Kafka na žalu (Kafka on the Shore). Knjigu je objavio jedan izdavač iz Bosne i Hercegovine, ali njihov prevod je rađen sa engleskog jezika, pa oklijevam sa čitanjem nadajući se da će Geopoetika izdati prevod sa originala.
A inače, o Murakamiju sam dosta pisao na ovom forumu. Ima i na blogu moj prikaz 1Q84 - http://dnevnikcitanja.blogspot.com/2013/01/haruki-murakami-1q84.html
Izvini, kakve veze ovo ima s mojom porukom?
Inače, navođenja naslova na engleskom ili drugom stranom jeziku je prihvatljivo, ako ne postoji izdanje na srpskom ili nekom srodnom jeziku. A i tada je korisno i prema većini korisnika pošteno prevesti naslov na naš jezik.
podzemlje
zadovoljan?
ostalo imas na linku
digo je trebalo da to opce izadje na engleskom
ne znam dali je izaslo kod nas
vjerojatno nije
e, sad lakve ima veze
to je zbirka svjedocanstava ljudi koji su imalli veze
ma ovaj ili onaj nacin sa napadom sarinom u tokijskoj podzemnpj zeljeznici
koji su izveli pripadmici kulta - aum...
ujedno je i prozor u suvremeni japan
koji je ...otvorio murakami
da si se potridio,pa,prov otishao ji pogledao tekst na linku
bilo bi ti jasno kakve,ima veze
ali ne...sto bi to radio
?!?!?
Vidio sam o kojoj se knjizi radi, samo mi nije bilo jasno kako se pominjanje baš te knjige nadovezuje na moju poruku. Ima li neke veze sa sa Kafka na žalu ili sa 1Q84, koje sam ja pominjao? Ili samo želiš da je preporučiš?
Kako bilo, nema nkakvog razloga za nervozu. Samo sam ti postavio pitanje. Koje sam počeo sa "izvini".
Malo za fakultet , obnavljam Pohvalu ludosti od Roterdamskog, bas vecna knjizica.
Tamo neki Luka, od sjajnog Kortazara. Jos jedna zahvala Rayeli posto sam preko nje i dosla do coveka...i ljubav na prvo citanje
Trenutno sam u fazi madjarske knjizevnosti...
Ovo mi sledi za citanje:
Šandor Marai - Sveće gore do kraja
Antal Serb - Putnik i mesečina
Deže Kostolanji - Ana Edeš
Magda Sabo - Vrata
Životinjska farma - Džordž Orvel