Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja pitala Rayelu jer sam se nadala da još nije pročitala, pa da ne budem jedina koja traži produženje do Uskrsa :rumenko:
Ja sam tek na pola :rumenko:

@Krasuljak
Ajde do Uskrsa ( mada je ovaj moj bio pre mesec dana, ali se radujem svakom detetu i svakom Uskrsu:heart:)

A od Samaraga citam:

U romanu Smrt i njeni hirovi, u ponoć 1. januara, u jednoj neimenovanoj zemlji, na misteriozan način smrt prestaje da posećuje njene stanovnike. Od tog trenutka niko više ne umire i odgovor na ovu neverovatnu pojavu nisu u stanju da daju ni naučni, ni državni, ni crkveni autoriteti. Preko noći propadaju osiguravajuća društva, preti bankrot penzijskog sistema, a i hrišćansko učenje o vaskrsenju ozbiljno je dovedeno u pitanje... Kako obični ljudi doživljavaju smrt u ovim okolnostima, na šta su, uprkos prvobitnom ushićenju, spremni da bi je se ponovo domogli – pripoveda se u ovom romanu baroknog stila i raskošne imaginacije, još jednoj Saramagovoj alegoriji koja dotiče večna pitanja čovekovog postojanja, ljubav, smrt, prolaznost života i trajnost umretničkog dela.

On je meni genijalan jer moze da pise na dvesta strana i o ljubavi izmedju dve muve ( ili mrznji, osveti, a mozda i samo kako se gledaju) ali citaoca tako opcini
da mu se ucini da cita nekakvu jako vaznu filozofiju.

Ja sam ogledala tu Ulmanicu ( zapala mi je za oko jer mi se prvo ucinilo da pise Liv Ulman ,kao ona glumica iz Bergmanovih filmova) :lol:
O cemu se radi otprilike, kakav joj je stil?
E sad si me zbunila načisto :think:

Vidim ima film Pre nego što zaspiM po romanu Stivena Votsona koji se snima sa Nikol Kidman http://www.blic.rs/tag/117759/Pre-nego-sto-zaspim
Ja sam čitala Pre nego što zaspiŠ - Lin Ulman, i ne nadjoh film po toj knjizi.

A o čemu se radi? Evo 5 minuta razmišljam i nemam pojma :lol:
Znam samo da se sprema neka svadba, onda se pojavljuju kao neki otkačeni likovi... ali nekako je sve onako nategnuto... ma mučim se dok čitam.
I tako jedno 20-ak strana i onda ostav :manikir:

E sad si me zbunila načisto :think:

Vidim ima film Pre nego što zaspiM po romanu Stivena Votsona koji se snima sa Nikol Kidman http://www.blic.rs/tag/117759/Pre-nego-sto-zaspim
Ja sam čitala Pre nego što zaspiŠ - Lin Ulman, i ne nadjoh film po toj knjizi.

A o čemu se radi? Evo 5 minuta razmišljam i nemam pojma :lol:
Znam samo da se sprema neka svadba, onda se pojavljuju kao neki otkačeni likovi... ali nekako je sve onako nategnuto... ma mučim se dok čitam.
I tako jedno 20-ak strana i onda ostav :manikir:

Sta te tacno zbunilo :lol:

oGledala, ne odgledala, promaklo ti slovo :lol:

''Neindentifikovani leteći objekti iznad SSSR-a i drugih zemalja'' Solomon Šulman...Odlična knjiga sa nekim vrlo rektim opažanjima o kojima se ništa niej znalo zbog gvozdene zavese... Recimo 81.-ve veliki NLO 600 metara u prečniku :eek: iznad Moskve, zamalo izazvao nuklearni konflikt, ljudi su mislili da je smak sveta, napravio vizuelnj efket ogromnog krsta na nebu i kasnije ''britanske zastave''...Very, very disturbing...Knjiga je lepo pisana uglavnom je i zbegavan senzacionalizam, stil je lep i iscrpan, to volim kod sovjetskih pisaca obrade problem 100 %...Knjiga koja ne ostavlja ranodušnim, ovom i je već neki peti, šesti put da je čitam...

Ja sam čituckala pripovetke Dimitra Soleva, makedonskog pisca.
Zbirka se zove Kružno putovanje senke, po jedno (mojoj omiljenoj) pripoveci ovog stvaraoca.
Tuga u letnje dane (april je, ali nekada zraci peku, kao u letnje doba), i pripeka očaja, beznađa.
Jak je i vidan motiv sunca, zapare u pripovetkama ovog pisca.
Bolno za prolećne, vrtirepne dane.

Sada mislim se šta ću. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back