Kića91
Ističe se
- Poruka
- 2.021
"Saradnik" Džon Grišam.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Sad krenuo da čitam Omon Ra, Peljevin.
Ako ti se dopadne, uzmi Čapajev i Praznina, meni je to njegova najbolja (od, čini mi se, pet knjiga koliko sam pročitao).
Jeste, ali ju je NEMOGUĆE naći (u prodaji, ne znam za biblioteke) poslednjih nekoliko godina.
Ovom prilikom nudim otkup otmičaru moga primerka, samo neka se javi.
Takođe, neizmerno zahvaljujem za svaku informaciju o ovoj knjizi (iključivo na ekavici).
Na sajtu od: 07.10.2009.
Verovatno nisi skoro dolazio, ali, Plato je u gama fazi raspada već neko vreme, te jepodatak irelevantan (zvala, pitala, po ko zna koji put).
Na Sajmu su nudili 3 (slovima: tri) svoja naslova i to iz naftalina. Sajt je, najverovatnije, poslednji put ažuriran pre 4 godine.
Nema knjigeee....
He, sad kad odem na taj link dobijem Sadržaj koji tražite ne postoji. Izvini zbog dezinformacije.
Znao sam da su bili u krizi, ali načuo sam da su se restrukturisali, pa sam mislio da su doštampavali nešto. Koliko čujem i Stubovi kulture su pred gašenjem. Šteta.
Ja sam Čapajev i praznina odavno kupio, možda ima i deset godina. Jedino da ti pozajmim knjigu da pročitaš, ali bojim se da je ne bih dobio nazad...

He, sad kad odem na taj link dobijem Sadržaj koji tražite ne postoji. Izvini zbog dezinformacije.
Znao sam da su bili u krizi, ali načuo sam da su se restrukturisali, pa sam mislio da su doštampavali nešto. Koliko čujem i Stubovi kulture su pred gašenjem. Šteta.
Ja sam Čapajev i praznina odavno kupio, možda ima i deset godina. Jedino da ti pozajmim knjigu da pročitaš, ali bojim se da je ne bih dobio nazad...

Đampa Lahiri - Nova zemlja
Juče sam završio ovu fantastičnu knjigu. Osam kratkih priča, od kojih su tri poslednje relativno povezane, teško da mogu ikoga ostaviti ravnodušnim. U čitavom knjizi apsolutno nema ni jedna jedina suvišna riječ niti je nešto ostalo nedorečeno. Slika govori hiljadu riječi, ali svaka riječ Đampe Lahiri stvara hiljadu slika! Njen stil pripovjedanja oduzima dah. Rečenice ni preduge ni prekratke! Jednostavno, savršena knjiga koju ćete dugo pamtiti. Odavno ništa bolje nisam čitao!
Aj' nam malo reci o čemu je knjiga. Imaju li priče neku zajedničku nit - tematsku, stilsku i sl. ili su sve sasvim različite, osim tog omnibusa na kraju? Možeš li Đampu Lahiri, koja ti se baš sviđa, uporediti s nekim drugim piscem? Prepoznaješ li kod nje neke uticaje?

Aj' nam malo reci o čemu je knjiga. Imaju li priče neku zajedničku nit - tematsku, stilsku i sl. ili su sve sasvim različite, osim tog omnibusa na kraju? Možeš li Đampu Lahiri, koja ti se baš sviđa, uporediti s nekim drugim piscem? Prepoznaješ li kod nje neke uticaje?
Ovo ko u školi. Potpitanja, razmišljaj, objasni.
(...)
Kventine, nemoj da mi postavljaš potpitanja i da tražiš da objasnim. Ja sam i poredila i prepoznala uticaje i rekla o čemu je reč.
Ovo ko u školi. Potpitanja, razmišljaj, objasni.
Ja sam danas konačno završila Mavrov poslednji uzdah Salmana Ruždija, koji me mnogo namučio. Uletela sam u preobimnu knjigu nedovoljno obaveštena i nepripremljena. Samo sam imala sugestiju jedne forumašice da Ruždija treba početi tim romanom i Čarobnicom iz Firence, a ne Satanskim stihovima ili Decom ponoći.
Tako da nisam znala da i Ruzdija svrstavaju u tzv. magični realizam koji je mene oduševio kod Markesa, uživala sam u njemu kod Izabele Aljende, mada je kod nje više akcenat na realizmu, a manje na magičnom, za razliku od Markesa, kod kog realizma skoro i da nema. Pričam o Sto godina samoće, konkretno, ne o svim delima, jer mi je to bio prvi i najsnažniji susret s njim, a možda i najsnažniji sa jednim književnim delom uopšte.
Realno, nije Ruždiju bilo lako da se bori protiv Markesa u mojoj percepciji. Ali, meni je to sve bilo već vidjeno, plagijat, bleda kopija. Svega i svačega je tu bilo. I gradnje neobičnih kuća, i nedozvoljenih brakova i veza i raznih političkih angažmana i pominjanja Nehrua i Indire Gande i istorijsko-političke situacije u Indiji i umetnika-slikara i trgovaca. Sve u svemu jedna opšta zbrka.
A možda ja samo nisam bila raspoložena za tako nešto.
Kventine, nemoj da mi postavljaš potpitanja i da tražiš da objasnim. Ja sam i poredila i prepoznala uticaje i rekla o čemu je reč.